Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@05:04:11 GMT

۱۶۴ میلیون دلار کشمش صادر شد

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۳۳۹۱

۱۶۴ میلیون دلار کشمش صادر شد

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از ارزآوری ۱۶۴ میلیون دلاری صادرات کشمش در سال گذشته خبر داد. - اخبار اقتصادی - به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع ‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی ، داراب حسنی با اشاره به آخرین آمار سازمان بین المللی انگور و فراورده های آن در سال 2018، گفت: محصول انگور 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

4 میلیون هکتار از زمین های قابل کشت دنیا را به خود اختصاص داده که سهم ایران از مجموع سطح زیر کشت انگور در دنیا بالغ بر 308 هزار هکتار است.

وی ادامه داد: از سطح زیر کشت 308 هزار هکتاری انگور در کشورمان 289 هزار هکتار از آن بارور و بیش از 19 هزار هکتار از آن غیر باروراست. همچنین 75 درصد از باغات انگور کشور آبی و 25 درصد آن دیم است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: چرا نهاده‌ها قطره‌چکانی به دست تولیدکننده می‌رسد؟

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک، افزود: ارزیابی تولید محصول انگور در دنیا بیانگر افزایش تولید از میزان 74.3 میلیون تن در سال 2014 به 77.8 میلیون تن در سال 2018  بوده و میزان تولید در سال 2018 نسبت به سال 2017 رشد 6.5 درصدی داشته است.

وی تصریح کرد: چین با 11.7 میلیون تن تولید، ایتالیا با 8.6 میلیون تن و آمریکا با 6.9 میلیون تن تولید، رتبه اول تا سوم تولید انگور را به خود اختصاص داده‌اند.

حسنی بیان کرد: مهمترین محصول تولیدی از انگور کشمش بوده و تولید آن در دنیا بیش از 1.3 میلیون تن در سال 2018 گزارش شده است.

وی یادآور شد: در بین کشورهای عمده تولید کننده محصول کشمش در سال 2018، ایران با تولید متوسط 200 هزار تن و صادرات بیش از 120 هزارتن در رتبه سوم تولید و صادرات پس از ترکیه و آمریکا قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک درباره ارزآوری کشمش، افزود: صادرات کشمش با ارز آوری بالغ بر 164 میلیون دلار در سال 98 سهم مهمی را از صادرات محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده است؛ این میزان نسبت به سال 1397 حدود 6 درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به نام گذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید، بیان کرد: پتانسیل افزایش صادرات کشمش تا 150 هزار تن برای سال جاری پیش بینی شده است.

حسنی با اشاره به اینکه میزان تولید انگور در کشور حدود سه میلیون تن است، به ارقام عمده تولیدی اشاره کرد و افزود: ارقام غالب انگور در کشور بی دانه سفید و قرمز (حدود 80 تا 90 درصد) با کاربرد تازه خوری است؛ البته تغییر ارقام به ارقام رومیزی با قابلیت ماندگاری بالا در سردخانه از طریق سرشاخه کاری انگور در اولویت قرار دارد.

وی افزود: استان‌های فارس، قزوین، همدان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، مرکزی به ترتیب به عنوان برترین های تولید کننده محصول انگور در کشور هستند.

حسنی بیان اینکه سطح زیر کشت و تولید انگور در کشور از جایگاه بالایی در جهان برخوردار است، گفت: کشورمان از نظر میزان عملکرد در واحد سطح و کیفیت محصولات تولیدشده در بخشی از مناطق، از حد مطلوب و ایده‌آل فاصله دارد.

وی هزینه تمام‌شده برای تولید هر کیلوگرم محصول انگور را به علت سنتی بودن روش‌های کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت بالا عنوان کرد و گفت: این مهم موجب کاهش صرفه اقتصادی خواهد شد و توان رقابتی را از تولیدکنندگان می‌گیرد.

حسنی ادامه داد: پایین بودن عملکرد، بالا بودن ضایعات و هزینه تمام‌شده متأثر از عوامل مختلفی است که مهم‌ترین مورد آن نوع سیستم تربیت بوته تاک است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک با اشاره به اجرای طرح فراز گفت: در این طرح، توسعه انگور به روش داربستی انجام می‌شود و هدف از اجرای طرح فراز پایین آوردن هزینه‌های کارگری به دلیل امکان استفاده از ماشین‌آلات و افزایش عملکرد در مقایسه با سیستم سنتی است.

وی از دیگر مزایای اجرای طرح فراز را امکان مقابله با آسیب‌های ناشی از سرما و تگرگ و حمله پرندگان عنوان کرد و یادآور شد: کارایی این سیستم در نفوذ نور و جلوگیری از آلودگی ناشی از تماس میوه با خاک موجب افزایش کیفیت و کمیت تولید محصول نیز می‌شود.

انتهای پیام/ R1342/P/S7,83/CT12 واژه های کاربردی مرتبط کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی صادرات بیشتر بخوانید... نبض صادرات در سه بازارچه مرزی استان خراسان جنوبی نمی‌زند/ مردم خواهان بازگشایی بازارچه‌ها گزارش ویدئویی| کسب و کار تجارت دریایی ایران رونق می‌گیرد / افزایش صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس «معدن، گنج پنهان»|تعطیلی ۱۰۰۰ معدن سنگ ایران و بازار صادراتی ۱ میلیارد دلاری که به رقبا واگذار شد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی صادرات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی صادرات مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک انگور در کشور محصول انگور هزار هکتار میلیون تن سال 2018

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از یک میلیارد ریال محصولات چاپی غیر کتاب از خراسان رضوی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در این مدت مبلغ یک هزار و ۱۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال محصولات چاپی غیر کتاب به کشور‌های آسیای میانه و افغانستان صادر شده است.   بی بی فاطمه حسینی کرمان افزود: در این بازه زمانی در حوزه محصولات چاپی غیر کتاب، مجوز چاپ و صادرات ۷۳۰ هزار کیلوگرم فرآورده‌های چاپی و بسته بندی شامل سلفون، لفاف، پاکت، لیبل، برچسب و پاکت آبمیوه و نیز ۷۸۶ هزار عدد کارتن خالی صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۲۰ درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • صادرات بیش از یک میلیارد ریال محصولات چاپی غیر کتاب از خراسان رضوی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • تکمیل و توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش اولویت استان همدان
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تمرکز همدان بر توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود