Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی شجاعی روز چهارشنبه در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان اظهار داشت: در سند جهش تولید استان، ایجاد بیش از هشت هزار و ۴۰۰ شغل تعریف شده که قرار است در این زمینه بیش از ۴۳ هزار میلیارد ریال اعتبار صرف شود، بر این اساس، شغل های ایجاد شده، بسیار گران دیده شده است.  

وی افزود: باید ایجاد مشاغل ارزان قیمت مد نظر باشد زیرا که دیدن این میزان اعتبار برای این تعداد شغل، حتی با گرانی های کنونی کشور هم سازگار نیست و باید در این خصوص بررسی لازم انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ارزان بودن ایجاد شغل در روستاها گفت: یکی از ظرفیت های استان که باید مورد توجه باشد، وجود ۲۶ هزار بافنده است، البته این تولیدکنندگان در فعالیت ها، با مشکل بازار برای فروش روبه رو هستند.

استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: صنعت قالیبافی از ظرفیت های خاص استان است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.

بانکهای خصوص منابع استان را خارج می کنند

شجاعی، با تاکید بر لزوم همکاری بانک های خصوصی در تحقق اهداف سند جهش تولید استان گفت: در این سند باید نقش بانک های خصوصی مشخص شود، زیرا این بانک ها ۷۰ درصد پس انداز مردم استان را به خارج استان منتقل می کنند و نسبت مصارف به منابع آنها تنها کمتر از ۳۵ درصد است.  

وی با اشاره به لزوم شناسایی و رفع موانع و مشکلات تحقق جهش تولید گفت: برای تحقق جهش تولید، باید بسترها فراهم شود،  اگر بستر فراهم نشود نمی توان به اهداف دست یافت.

تاثیرگذاری عمیق بسیج ظرفیت های موجود استان 

وی خاطرنشان کرد: نامگذاری امسال به عنوان جهش تولید، بدان معنا نیست که منابع مالی جدیدی در این زمینه،  تعریف شده است، بلکه باید از تمام ظرفیت های موجود استفاده کرد، باید ظرفیت های داخلی استان به صورت منسجم و یکپارچه به کار گرفته شود و اگر این امر محقق شود،  از هزاران میلیارد تومان اعتبار اثرگذارتر است.

استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: بر اساس سند جهش تولید، قرار است اتفاقی بیفتد که در سطح کشور شاخص های مختلف در مقایسه با دنیا ارتقا یابد و در این استان هم به نسبت کشور، شاهد ارتقای شاخص ها باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باید تمام ظرفیت ها در تمام عرصه ها یکپارچه شود و از توان فنی مهندسی، سمن ها و شرکت ها و بخش خصوصی در تحقق اهداف سند استفاده شود.

شجاعی افزود: مگر نه این است که یک مانع برای جهش تولید در استان، به روز نبودن خطوط تولید است و تجهیزات نیاز به بازسازی دارد،  یک مانع دیگر نبود بازار برای فروش و عرضه محصولات است و برای حمایت از تولیدکننده، باید دستگاه های اجرایی، نیاز خود را از تولیدات داخل استان خریداری کنند که در این زمینه باید موانع، بررسی و برطرف شود.  

استاندار خراسان شمالی، هزینه تولید در این استان را بالا دانست و گفت: باید تلاش کنیم تا هزینه تمام شده تولید محصول در واحدهای تولیدی استان کاهش یابد، اگر این امر محقق نشود، تولید و یا شناسایی بازار، نمی تواند در رسیدن به اهداف جهش تولید، اثرگذار باشد.

جذب سرمایه گذار نیاز به مزیت های خاص دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی هم در این نشست گفت: نامگذاری سال به عنوان جهش تولید، بدان معنا نیست که در این زمینه منبع مالی جدید تعریف و در نظر گرفته شود بلکه برای تحقق اهداف نیاز است تا نگاه ها تغییر یابد.

محمود قنبری با بیان اینکه باید شرایط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی مهیا شود، اظهار داشت: خراسان شمالی، به لحاظ زیرساخت ها، شرایط مناسبی برای جذب سرمایه گذار ندارد در این زمینه، یک امتیاز خاص برای جذب سرمایه ها، می تواند تسهیل شرایط برای بخش خصوصی باشد، که البته این امر به خوبی انجام نمی شود.  

وی افزود: در سال گذشته چند سرمایه گذار برای کار در این استان اعلام آمادگی کردند اما نتوانستیم آنان را جذب کنیم و این افراد،  سرمایه خود را به استان های دیگر بردند.  

ایجاد بیش از هشت هزار شغل در جهش تولید

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی هم در این نشست گفت: ایجاد هشت هزار و ۴۰۱ شغل در سند جهش تولید استان تعریف شده است.  

حسن پارسی پور اظهار داشت: در مجموع قرار است بیش از ۴۳ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژه های مربوط به سند جهش تولید در استان هزینه شود.   

۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند.  

برچسب‌ها توسعه اقتصادی جهش تولید استانداری خراسان شمالی اقتصاد مقاومتی  محمدعلی شجاعی اشتغال زایی خراسان شمالی پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه اقتصادی جهش تولید استانداری خراسان شمالی اقتصاد مقاومتی محمدعلی شجاعی اشتغال زایی خراسان شمالی توسعه اقتصادی جهش تولید استانداری خراسان شمالی اقتصاد مقاومتی محمدعلی شجاعی اشتغال زایی خراسان شمالی استاندار خراسان شمالی جهش تولید استان سند جهش تولید ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۳۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • طبقه‌بندی مشاغل در واحدهای تولیدی زنجان به طور ویژه پیگیری شود
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند