Web Analytics Made Easy - Statcounter

روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی توضیحاتی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و پیگیری های لازم در این خصوص ارائه کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم. روابط عمومی موسسه نمایشگاه های فرهنگی در واکنش به انتشار یادداشتی  با عنوان «اولویت‌های غیر فرانکفورتی نشر ایران را دریابید»، در تاریخ 10 تیر در خبرگزاری تسنیم توضیحاتی را در اختیار این خبرگزاری برای انتشار قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توضیحات به شرح ذیل است: 

1. ضمن تشکر از نویسنده یادداشت و دغدغه ارزشمند ایشان، نوشته حاضر نه در مقام جوابیه و دفاع، بلکه در جهت شفاف‌سازی و تنویر افکار عمومی تهیه و تقدیم شده است و استقبال از نظرات، انتقادات و پیشنهادات سازنده اصلی مهم  و تعریف‌شده در ارتباطات برون‌سازمانی این موسسه به شمار می‌رود.

2. در یاداشت فوق اشاره به این نکته شده که  نظر‌خواهی جامع از صنف نشر و فعالان در رویدادهای ملی و نمایشگاهی کتاب به منظور تعیین تکلیف این رویداد نیز صورت نگرفته است، توجه به این نکته ضروری است که نیمی از ترکیب اعضای شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را روسای صنوف مختلف نشر، نویسندگان و فعالان حوزه نشر تشکیل می‌دهند که نظرات آن‌ها برآیند نظرات اعضای نهادهای متبوعشان است و قطعا در تصمیمات تاثیر گذار خواهد بود. 

3. نویسنده محترم یادداشت در بخشی از نوشته خود  ضمن تمجید از مجریان نمایشگاه کتاب فرانکفورت به دلیل توجه به اقتصاد نشر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ( که برگزاری آن منوط به پروتکل‌های ماه اکتبراست)، این موسسه را به‌عنوان مجری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بی‌برنامگی در قبال نمایشگاه متهم کرده است . جانب انصاف این بود که اولاً  (برگزاری مشروط ) نمایشگاه کتاب فرانکفورت با نمایشگاه کتاب تهران که جمعیت بازدیدکننده به‌مراتب بالاتری دارد، مقایسه نشود و در ثانی در مراجعه یا تماس با این موسسه از روند و پیگیری امور نمایشگاه اطلاع  موثق کسب کند، زیرا هیچ فعالیتی در ارتباط با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران متوقف نشده است و مسئولان امر  با تهیه پروتکل های مربوط به‌شدت تمام پیگیر تعیین تکلیف و  وضعیت برگزاری آن هستند. 

مزید بر موارد پیش‌گفته، انتشار فراخوان شرکت در نمایشگاه فرانکفورت به معنی عدم اهتمام بر پیگیری فعالیت‌های  نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیست و این اقدام یکی از فعالیت‌های این موسسه در راستای عمل به وظایف ذاتی خود است و دستاندرکاران و کسانی که تجربه حضور در  نمایشگاه فرانکفورت را دارند به خوبی واقفند که روند ثبت نام تا اخذ ویزا و ... برای حضور در این رویداد جهانی به شکل غرفه ملی پروسه ای زمانبر بوده و نیازمند برنامه‌ریزی دقیقی است که می طلبد از ماه ها قبل صورت بگیرد.

حاشیه فرهنگ|اولویت‌های غیرفرانکفورتی نشر ایران را دریابید

4. نسبت دادن انفعال و سستی  به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران  نیز از دایره رعایت عدل و انصاف خارج است. زیرا چنانکه فعالان این حوزه استحضار دارند اعضای شورای سیاست‌گذاری، مدیران و مسئولان کمیته‌ها برای نمایشگاه سی و سوم بسیار زودتر از دوره‌های قبلی تعیین و اعلام شدند تا بر اساس جدول زمانی مشخص در روند اجرا تسریع شود. اما بروز شرایط جدید و درگیری کشور با ویروس کرونا همانند سایر فعالیت‌های عرصه فرهنگی و اقتصادی برگزاری آن را متوقف و منوط به بهبود شرایط نمود که تصمیم‌گیری زمان مناسب و صدور مجوز برگزاری آن بر اساس مصوبات هیئت محترم وزیران بر عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا و جلب مشارکت سایر نهادهای دخیل در برگزاری است. 

5. در پایان مجدداً مراتب سپاس و قدردانی خود را از آن خبرگزاری اعلام داشته و از تمامی دغدغه مندان راستین فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی درخواست داریم تا چنانچه نظر، ایده، پیشنهاد و انتقادی در این حوزه دارند از طریق پست الکترونیک pr@tibf.ir  به این مجموعه منتقل کنند.

با احترام – روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران

انتهای پیام/

R1013198/P/S4,35/CT12 واژه های کاربردی مرتبط نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیشتر بخوانید... طرح حمایتی وزارت ارشاد در صورت برگزار نشدن نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب حکم تنفس سالانه برای ناشران دارد/ حرکت به سمت تجربه‌های نو بعد از کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نمایشگاه کتاب نمایشگاه بین المللی کتاب تهران موسسه نمایشگاه های فرهنگی موسسه نمایشگاه ها نمایشگاه کتاب برگزاری آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۳۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین

غلامرضا منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و عنوان کرد: شعار سی‌وپنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دربر دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «بخوانیم و بسازیم»، اشاره کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد، هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیاز‌های معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش، مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشور‌ها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کار‌های مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آن‌ها مفید بود؛ انتظارات خود را با آن‌ها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • اتخاذ تدابیر لازم برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • اتخاذ تدابیر امنیتی و انتظامی جهت برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • انجام مراحل پایانی غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند