Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@17:37:37 GMT

گندم سملقان در کیسه دلالان گلستان

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۴۲۱۰

گندم سملقان در کیسه دلالان گلستان

نبود کامیون حمل گندم به بجنورد و تعطیلی سیلوی گندم مانه و سملقان اکثر کشاورزان این شهرستان را مجبور کرده که گندم خود را به صورت نقدی به دلالانی بفروشند که گندم را به گلستان منتقل می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، از مانه و سملقان، شهرستان سرسبز مانه و سملقان به عنوان قطب گندم استان محسوب می‌شود که هر ساله حدود یک سوم گندم استان را تامین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال زراعی ۹٨-۹۹ مقدار ۱٨هزار هکتار گندم آبی و ۲۴ هزار هکتار گندم دیم در این شهرستان کشت شده است و برداشت این محصول از ۲۳ خردادماه آغاز شده است.

با میانگین تولید سه هزار و ٨۰۰ کیلوگرم گندم آبی و هزار و ۱۰۰ کیلوگرم گندم دیم، پیش بینی می شود که حدود ۹۵ هزار تن گندم تولید و ۷۷ هزار تن تحویل مراکز خرید شود.

شرکت تولیدی آرد و سیلوی ذخیره گندم شریعت و حق، دو مرکز خرید گندم شهرستان مانه و سملقان هستند، از سال گذشته تاکنون شرکت تولیدی آرد و سیلوی حق آشخانه با ظرفیت ذخیره ۷۵ هزار تن گندم، تعطیل است.

ایجاد شغل برای جوانان، حل مشکلات کامیون دار شهرستان، جلوگیری از انتقال گندم به شهرستان های مجاور و شمال کشور از جمله مزایای این سیلو در زمان فعالیت آن بود که تعطیلی آن مشکلاتی را برای کشاورزان این منطقه به وجود آورده است.

اکنون با این شرایط کشاورزان این شهرستان برای فروش گندم های خود مجبورد یا بار خود را به سیلوی بجنورد ارسال کنند و متحمل کرایه سنگین حمل بار شوند و یا اینکه معطل خرید محصولشان توسط تنها سیلوی فعال شهرستان بشوند و یا اینکه گندم های خود را با قیمت ارزانتر به دلالان بفروشند.

برای بررسی این موضوع به سراغ  تعدادی از کشاورزان شهرستان رفته‌ایم تا ابعاد موضوع روشن تر شود:







 

کرایه سنگین حمل گندم به بجنورد

اسماعیل فیضی کشاورز روستای عزیز آباد مانه وسملقان با اشاره به اینکه نود درصد از کشاورزان این شهرستان سعی می کنند گندم خود را به سیلوهای خود شهرستان بفروشند، گفت: کشاورزان در صورتی گندم خود را به بجنورد یا شهرهای شمالی می فرستند که تنها سیلوی فعال آشخانه به دلیل شلوغی، گندم خریداری نکند.

وی ادامه داد: البته امسال کرایه حمل گندم به بجنورد به ازای هر تن 120 هزار تومان شده که این برای کشاورزان بسیار سنگین است.

محمد اسحاق شادمان یکی دیگر از کشاورزان روستای گرماب مانه و سملقان با اشاره به عدم خرید گندم توسط شرکت تعاونی های گرماب و امند، گفت: با توجه به سنگین بودن هزینه بار تا بجنورد و سیلوی شریعت، کشاورزان منطقه گرماب و امند ترجیح می دهند که گندم خود را سر زمین به دلالان بفروشند.

وی با اشاره به اینکه سیلوهای آشخانه و بجنورد گندم را کیلویی دو هزار و 500 تومان از کشاورزان خریداری می کنند، افزود: اگر کرایه حمل بار از این مبلغ کم شود، دقیقا همان مبلفی خواهد شد که دلالان گندم را سر زمین از کشاورزان خریداری می کنند.

این گندم کار با اشاره به نزدیک بودن سیلوی حق به منطقه گرماب و امند، اظهار کرد: اگر این سیلو فعال باشد کشاورزان این منطقه گندم خود را به دلالان خارج از استان نمی فروشند.


انتقال گندم سملقان به گلستان

آقای اورنگ کشاورز اهل روستای قزلر با بیان اینکه امسال اکثر کشاورزان روستاهای مجاور آنها گندم خود را به استان گلستان می فروشند، گفت: به دلیل پیدا نشدن کامیون برای حمل به بجنورد و عدم خرید گندم توسط سیلوی شریعت آشخانه، ما مجبوریم که گندم خود را به صورت نقدی به دلالانی بفروشیم که گندم را به گلستان منتقل می کنند.
 


مشکل قضایی در سیلوی حق
عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان مانه و سملقان با اشاره به عدم راه اندازی سیلوی حق تاکنون، گفت: در جلسات مشترک مصوب شد که برای سیلوی حق، جلسات هماهنگی بین دادستان و فرماندار مانه و سملقان و مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی برگزار شود تا چاره ای برای مشکل فوق بیابند.

وی با اشاره به اینکه سیلوی حق مشکل قضایی دارد، خاطر نشان کرد: هماهنگی های اداری جهت راه اندازی مجدد این سیلو تا دوازده تیر آماده می شود.

مهدی ایزانلو دادستان سابق مانه و سملقان در گفتگو با عصراترک با اشاره به مشکل قضایی سیلوی حق آشخانه به دلیل داشتن بدهی به دولت، گفت: برای حل مشکل باید شخص ثالثی اعلام آمادگی می کرد و قرارداد مربوطه با وی انعقاد می شد.

وی ادامه داد: طی پیگیری های انجام شده، مراحل ثبت قرارداد با شخص ثالث در حال انجام بوده و به زودی مشکل قضایی این سیلو از این طریق مرتفع خواهد شد تا این واحد به چرخه خرید گندم برگردد و مشکل کشاورزان مانه و سملقانی برای فروش محصولشان حل بشود.


شروع فعالیت سیلوی حق از یازدهم تیر
جلال موسوی، مدیر شرکت غله خراسان شمالی در گفتگو با عصراترک در رابطه با تعطیلی سیلوی ۷۵ هزار تنی حق آشخانه، گفت: دلیل تعطیلی این سیلو از سال گذشته، عدم پرداخت بدهی خود به دولت است.

وی با اشاره به پیگیری های انجام شده جهت بازگشایی مجدد این سیلو، گفت: طی جلسات متعددی که برگزار شد، شرکت غله برای شروع به کار مجدد این سیلو، دو راهکار پیشنهاد کرد.

رئیس شرکت غله ادامه داد: مالک این سیلو یا باید بدهی خود با دولت را تسویه کرده تا مجوز شروع به کار مجدد سیلو را می گرفت و یا شخص ثالثی را برای واگذاری سیلو معرفی کند.

موسوی در پایان گفت: بالاخره رایزنی های لازم صورت گرفت و اقدامات حقوقی برای وارد کردن شخص ثالث به قرارداد، انجام شد که امیدواریم از یازدهم تیرماه این سیلو کار خود را شروع کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گندم خود مانه و سملقان مشکل قضایی خرید گندم هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۴۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت گندم مشخص شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، علیقلی ایمانی، مدیر عامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور و دبیر خانه کشاورز استان گلستان با توجه به بارش‌ها در استان‌های مختلف کشور به کشاورزان توصیه کرد و به مهر گفت: با توجه به بارندگی در برخی مناطق و دمای بالا، فضایی برای آفات گندم از جمله زنگ زرد، لکه سفید، سن زدگی و.... به وجود آمده که ضروری می‌کند کشاورزان رصد دائمی از مزارع داشته باشند.

بیشتر بخوانید: قیمت تضمینی گندم چند شد؟

وی افزود: در برخی مناطق با وجود اطلاع رسانی کشاورزان غفلت کردند و خسارت‌هایی به مزارع گندم وارد شد. اما بیشتر گندم کاران اگر چه سموم به اندازه کافی وجود نداشت به هر ترتیبی سمپاشی را انجام داده و از خسارت‌های سنگین‌تر جلوگیری کردند.

وی ادامه داد: با توجه به پیش آگاهی و هشدارهایی که داده شد تقریباً در بسیاری از استان‌ها زنگ زرد و سایر آفات مهار شده است.

وی تاکید کرد: رصد مزارع با دقت بیشتر انجام شود زیرا در حال حاضر در بیشتر استان‌های کشور شاهد بارش هستیم و پس از آن با رطوبت و گرما هوا رو به رو خواهیم بود که فضای مناسبی برای رشد آفات است.

پیش‌بینی میزان تولید

ایمانی در ادامه سخنان خود به خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: سال گذشته کل تولید حدود ۱۳ میلیون تن بود که بیش از ۱۰ میلیون تن خرید تضمینی انجام شد. پیش بینی می‌شود امسال با افزایش تولید خرید تضمینی این محصول استراتژیک به حدود ۱۱ میلیون تن برسد.

وی گفت: اگر عوامل غیرمترقبه طبیعی مهار شود امکان تولید ۱۳ میلیون تن گندم در کشور وجود دارد.

مدیر عامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور یادآور شد: گندمزارهای استان‌های شمالی با توجه به خشکسالی و رطوبت هوا و افزایش دما شرایط مساعدتری برای بروز آفات دارند. همچنین بارش در ۱۵ استان کشور بالا بوده و این باعث می‌شود تا گندم کاران دقت بیشتری به مزارع خود داشته باشند.

دل‌نگرانی گندم‌کاران

ایمانی با اشاره به نگرانی گندم کاران درباره خرید تضمینی محصولاتشان عنوان کرد: یکی از دغدغه کشاورزان مربوط به مطالبات بوده و امیدوارند امسال پرداخت مطالبات کشاورزان همچون سال قبل با دیرکرد چند ماهه انجام نشود.

وی درباره قیمت خرید تضمینی گندم هم گفت: امسال خرید تضمینی گندم هر کیلو گرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و خرید تضمینی گندم دوروم هم که در صنایع غذایی مانند ماکارونی مورد استفاده قرار می‌گیرد ۱۸ هزار تومان است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229594 برچسب‌ها گندم

دیگر خبرها

  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند
  • ۲۰ هزار تن دسترنج گندم‌کاران فارس از دستبرد سیل مصون ماند
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • یک بهله سارگپه در طبیعت مانه و سملقان رهاسازی شد
  • قیمت گندم مشخص شد
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند