Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – فاطمه اکبرخانی؛ اگرچه قرار بود بازار خودرو با قیمت‌گذاری جدید آرام شده و نیاز مردم به واسطه فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش خودروسازان تامین شود، اما حالا با گذشت بیش از سه ماه از سال جدید و پیاده کردن انواع روش‌های کنترلی، همچنان شاهد بازاری ملتهب و پرتقاضا با قیمت‌های سرسام‌آور بدون منطق هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این تقاضا چه برای خرید و چه فروش، بیش از آن که در بازار معاملات فیزیکی دیده شود به سمت فضای مجازی با دامنه نوسان غیر قابل کنترل کشیده شده؛ بازاری که نه فرمول و قاعده مشخصی برای اعلام نرخ دارد و نه نظارت و کنترلی، به طوریکه قیمت‌های اعلام شده از سوی فروشندگان در برخی مدل‌ها تا 50میلیون تومان هم متغیر است.

در این راستا یکی از همین فروشندگان که چند مدل خودرو آگهی کرده بود گفت: فروش خودرو در سایت اینترنتی ضمن اینکه سریعتر انجام می‌شود، تقاضای بالاتری داشته و خودرو هم به قیمت دلخواه فروخته می‌شود به طوری‌که قیمت پیشنهادی من حتی 15میلیون بیشتر از برخی آگهی‌های مشابه بود اما خریدار زیادی داشت.

اما وضعیت نمایشگاه‌های خودرو متفاوت است؛ به گفته بیشتر فعالان این صنف، در برخی روزها حتی یک نفر هم برای سوال به نمایشگاه مراجعه نمی‌کند و طی یک ماه گذشته به اندازه انگشتان یک دست هم معامله نداشته‌اند.

در همین راستا یکی از نمایشگاه‌داران خودرو که در مرکز شهر فعالیت دارد به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: حتی سال گذشته هم نمایشگاه من مدام خالی و پر می‌شد، اما از اواخر پارسال تا کنون فقط شش معامله انجام داده‌ام که بیشتر اقساطی بوده و کمتر کسی توان خرید نقدی دارد.

به گفته او، بازار خودرو در این مدت به حدی راکد شده که بسیاری از هم‌ صنفان ما از این شغل خارج شده‌اند و برخی هم مغازه‌هایشان را تحویل داده و فقط به صورت اینترنتی خرید و فروش می‌کنند زیرا علاوه بر اینکه بازار در فضای مجازی پرتقاضا‌ و سود‌ده‌تر از ما است، به دلیل نظارتی که بر معاملات نمایشگاه‌ها انجام می‌شود قابلیت مانور چندانی در قیمت خودرو ندارند.

یکی دیگر از نمایشگاه‌داران بنام بالای شهر نیز با گلایه از وضعیت بازار اظهار کرد: با وجود اینکه در منطقه ما مردم از سطح درآمد و رفاه بالایی برخوردارند اما از اول سال کمتر کسی خودرو خریده و اگر معاملاتی هم انجام شده، خریدار قصد تعویض خودروی قدیمی‌تر خود با صفر همان مدل و یا کمی بالاتر را داشته واگرنه مشتری بدون خودرو یا خرید اولی نداشته‌ایم.

در این میان سعید موتمنی رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو هم مهر تاییدی بر کسادی بازار زد و به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: نوسان قیمت خودرو بالا است، به همین دلیل معاملات ما به حداقل رسیده و حتی برخی نمایشگاه‌ها در ماه بیش از یک خودرو نفروخته‌اند.

موتمنی افزایش نرخ ارز و شیطنت دلالان در سایت‌های فروش اینترنتی را از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت خودرو عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه خرید و فروش چندانی صورت نمی‌گیرد، اما طی سه هفته گذشته بازار به شدت دچار رکود تورمی شده و برخی خودروها تا چند ده میلیون تومان گران‌تر شده‌اند.

رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تصریح کرد: وضعیت فعلی بازار نشان می‌دهد که تقاضا برای خودرو هرچند غیرواقعی ولی همچنان بیشتر از عرضه است و در این راستا اگر خودروسازان خودروی بیشتری به بازار تزریق کنند تا حدودی این جو فروکش خواهد کرد؛ ضمن اینکه افزایش قیمت دلار این جو را متشنج‌تر کرده که اگر کنترل نشود بازار خودرو همچنان در وضعیت راکد و ملتهب خواهد ماند.

او اضافه کرد: از طرفی حذف قیمت خودرو در سایت‌های فروش اینترنتی تاثیری در کنترل این فضا نداشته و برعکس باعث شده دلالان در خفا به کار خود ادامه دهند، لذا باید اقدامات جدی‌تری در این خصوص انجام شود.

موتمنی درباره آینده قیمت خودرو بیان کرد: بازار خودرو فعلا بلاتکلیف است و نمی‌دانیم مسئولان چه اقداماتی برای کنترل قیمت‌ها مدنظر دارند، اما حداقل اگر نرخ دلار کاهش یابد و خودروی بیشتری عرضه شود، بازار آرام‌تر از این روزها خواهد شد.

قیمت خودرو‌های پرطرفدار داخلی در بازار آزاد دهم تیر ماه99

لازم به ذکر است که قیمت‌ها از طریق آگهی‌های موجود در سایت‌های اینترنتی به دست آمده و همچنین قیمت‌ها مربوط به خودروهای صفر کیلومتر و مدل99 است.

بر این اساس در بازار آزاد امروز دهم تیر ماه، قیمت هر دستگاه پراید مدل 111 بین 80 تا 82میلیون و پراید مدل131 بین 73 تا 75میلیون تومان متغیر است؛ قیمت تیبا2 و ساینا هم در این بازار به حدود 93 میلیون و کوییک‌آر به 102میلیون تومان رسیده است.

همچنین میانگین قیمت اعلام شده برای پژو206 تیپ2 و تیپ5 به ترتیب 135 و 159میلیون تومان بود؛ پژو405 جی‌ال‌ایکس هم در بازار آزاد به حدود 120میلیون، پژو پارس سال 168میلیون و سمند ال‌ایکس 122میلیون تومان رسیده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت خودرو بازار خودرو رکود تورمی حذف قیمت ها نمایشگاه های خودرو فروش اینترنتی خودرو قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت نمایشگاه داران بازار خودرو قیمت خودرو قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۵۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

نگارعلی_ کاهش تنش‌ها در منطقه به کاهشی شدن روند قیمت نفت کمک کرده‌است؛ نفت خام برنت در معاملات اواسط صبح آسیا به زیر ۸۹ دلار در هر بشکه سقوط کرد و وست تگزاس اینترمدیت کمی بیش از ۸۳ دلار قیمت خورد. از ابتدای صبح تا با به امروز، نفت برنت توانسته‌است کمی خود را بازیابی کند و ۸۹ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه قیمت خورده‌است.

انتظارات تغییر کرد

روز جمعه، وزارت بازرگانی آمریکا نرخ تورم ماه مارس را ۲.۷ درصد در مخارج مصرف شخصی گزارش کرد که نسبت به نرخ سالانه ۲.۵ درصدی در فوریه افزایش داشت.

از آغاز سال، داده‌های تورم ایالات متحده همچنان بازارها را شگفت‌زده کرده است و منجر به کاهش انتظارات فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شده است. همان‌طور که گفته شد انتظارات از روند نرخ بهره در حال تغییر است؛ با توجه به سطوح بالا از تورم، بازار باید بر امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو غلبه کند؛ دورنمای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو سیگنل صعودی برای بازار نفت است، چراکه نرخ‌های بهره بالا دلار آمریکا را گران می‌کند و حجم عظیمی از نفت در بازارهای جهانی با دلار آمریکا معامله می‌شوند و در نتیجه هزینه خریداران در بازار نفت بیشتر می‌شود.

ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

در جبهه خاورمیانه، کاهش تنش‌ها امیدها برای پایان دادن به درگیری ها را دوباره زنده می‌کند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت باید کاهش بیشتری پیدا کند زیرا خطر اختلال در عرضه با درگیری پایان می‌یابد. بلومبرگ، به نقل از وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای ING، گفت که "خطرات ژئوپلیتیکی به میزان قابل توجهی کاهش یافته‌است."

گفتنی است که متغیرهای زیادی بر نزولی شدن روند قیمت نفت تاثیر گذشته‌اند؛ یکی از مولفه‌های تاثیرگذار، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۲.۷ میلیون بشکه‌ای موجودی انبارهای این کشور بود. از طرف دیگر محدود شدن انتظارات در خصوص به خطر افتادن عرضه در نتیجه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه بر ادامه روند کاهش قیمت نفت تاثیر بیشتری گذاشته‌است. در واقع ضعف کوتاه مدت قیمت نفت منعکس‌کننده برخی انتظارات است که تنش‌ها ممکن است مهار شود. در واقع مشکل بازار نفت در حال حاضر مهار شدن تنش‌ها است؛ اجتناب از درگیری گسترده‌تر به معنای کاهش ریسک در بازارهای مالی و انرژی و توقف صعود قیمت نفت است.

بازار نفت در مشت اوپک پلاس

کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس کنترل بازار نفت را دوباره در دست خواهد گرفت؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بازار به شدت محدود خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار رشد فزاینده‌ای را در ماه‌های پیش رو تجربه خواهد کرد. با آمدن تابستان انتظار رشد قوی تقاضای جهانی و محدودیت‌های عرضه، از جمله کاهش تولید اوپک و روسیه، به افزایش قیمت‌ها در بازار نفت دامن خواهد زد. بنابر پیش‌بینی بانک‌های سرمایه‌گذاری، در صورتی که قیمت نفت برنت از بشکه‌ای ۹۰ دلار گذر کند، شرایط برای افزایش بیشتر قیمت‌ها مساعد است.

به گفته سباستین باراک، رئیس بخش کالا در غول صندوق تامینی سیتادل، مسیر قیمت نفت در سال آینده عمدتاً در دست ائتلاف اوپک پلاس از تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه و روسیه است.

داده‌های رسمی روز شنبه نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این نشان‌دهنده ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می‌دهد بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم‌انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می‌کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901033

دیگر خبرها

  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!