Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی در چهارمین جلسه کارگروه آئین نامه اجرائی بند (الف) ماده ۶۴ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور که با محوریت تشکیل شعب مشترک دانشگاهی در سالن شهید مفتح این وزارتخانه برگزار شد، گفت: کشورهای در حال توسعه باید به دنبال سازوکارهای جدیدی برای تعاملات علمی و بین‌المللی در دوران پسا کرونا باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر سالار آملی در این جلسه، با تاکید بر پیچیدگی تعاملات بین‌المللی با توجه به تحولات پرشتاب عصر کرونا گفت: مسلماً کرونا بازتاب‌های منفی گسترده‌ای بر تبادلات علم و فناوری کشورهای شمال و جنوب خواهد داشت و شکاف این‌گونه کشورها را در حوزه علم و فناوری و تبادلات علمی گسترش خواهد داد و کشورهای در حال توسعه باید به دنبال سازوکارهای جدیدی برای تعاملات علمی و بین‌المللی در دوران پسا کرونا باشند تا شکاف علمی کشور خود با کشورهای پیشرفته را کاهش دهند بر این اساس نقش کارگروه در تسهیل‌گری فعالیت‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مهم‌تر جلوه می‌کند.
در ادامه دو نمونه از تسهیل‌گری فعالیت‌های علمی و بین‌المللی که توسط وزارت علوم انجام شده است، از جمله تهیه و تصویب آئین‌نامه اعضای هیئت علمی وابسته در شورای معاونان وزارت علوم و مصوبه اخیر هیئت دولت در مورد ورود و خروج دانشجویان خارجی تشریح شد.
در بخش دوم این جلسه، گزارش پایش آئین‌نامه اجرائی بند الف ماده ۶۴ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه در جلسه مطرح شد و مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت ونمایندگان نهادها بر آمادگی دستگاه خود جهت همکاری در زمینه تسهیل‌گری فعالیت‌های بین‌المللی تاکید کردند.
پس از آن فرآیند همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه تسهیلگری پرداخت حق‌الزحمه محققان خارجی و پسادکتری که منجر به انعقاد یک تفاهم نامه مشترک شده است، به عنوان یک نمونه موفق از تسهیل‌گری در چارچوب اجرای وظایف کار گروه مطرح شد.
سرمایه‌گذاری مشترک علمی توسط دانشگاه‌های داخلی و خارجی و بررسی شیوه‌های جدید و مدل‌های خلاق تعاملات علمی و بین‌المللی با توجه به شرایط تحریمی و کرونا توسط دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، استفاده بیشتر از ظرفیت‌های فضای مجازی در تعاملات علمی و بین‌المللی، چالش‌های ارزی دانشگاه‌ها در ارتباط با تهیه منابع علمی، سمینارها و فرصت مطالعاتی و کرسی‌های زبان فارسی در خارج از کشور و تقویت همکاری و هماهنگی بین‌دستگاهی در اجرای آئین نامه، از دیگر نکاتی بود که مورد گفت‌وگو و تبادل نظر اعضا قرار گرفت.
گفتنی است در این جلسه نمایندگانی از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارت امور خارجه، وزارت امور اقتصادی و دارائی، وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و استخدامی کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بانک مرکزی، دانشگاه تهران و دفتر گسترش آموزش عالی نیز حضور داشتند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: توسعه بین المللی پساکرونا در حال توسعه تعاملات علمی و بین المللی بین المللی تسهیل گری آئین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۶۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم

محمد علی زلفی گل، وزیر علوم در مراسم آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی کشور گفت: شهدای علمی نشان دادند که دشمن از پیشرفت علم و فناوری در هراس است. در دوران شیوع بیماری کرونا دانشمندان پزشکی، مهندسی و انسانی کمک کرده تا سلامت جسمی و روحی مردم ایران حفظ شود. 

وی ادامه داد: دنیای مدعی حقوق بشر و آزادی واردات واکسن کرونا را تحریم کرده بودند. 

زلفی گل ادامه داد: افتخار وعده صادق و اقتدار ایران خروجی دانشگاه های کشور است.علم و فناوری جدید فرهنگ تازه ای را خرق خواهد کرد. 

وزیر علوم بیان کرد: استادان سرمایه های نمادین کشور هستند و استادان در هر نقطه ای سبب ارزش بیشتر پیدا کردن آن مناطق خواهد شد. مرجعیت علمی. شاکرد پروری از جمله الویت های وزارت علوم است. 

زلفی گل تاکید کرد: کشورگشایی مشروع از طریق علم و فناوری همچنین تولید دانش است. جامعه فرهیخته دانشگاهی را باید قدر بدانیم و سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری بهترین سرمایه گذاری کشور است.

وزیر علوم افزود: بر اساس ابلاغیه ها ۱۵ درصد بودجه دانشگاه ها به پژوهش و ۵ درصدنیز به امور فرهنگی اختصاص پیدا کند. 

وی گفت: علامه مطهری با خون خودش رسالت انبیا را تقویت کرد و به ما آموخت که شهدا و استادان بعد از حیات نیز اقدامات سان اثر بخش است.

در ادامه مراسم،  حجت الاسلام مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: در مراسم   جریان مداوم علمی در کشور بسیار درخشان بوده است. 

وی ادامه داد:  اگر بنا بر بروز اتفاقات مورد نظردر کشور هستیم باید به سمت علم و دانش همچنین تکریم استادان علمی حرکت کنیم. 

وی بیان کرد: اگر جریان علمی کشور در کنار دفاعی قرار نمی گرفت،  وعده صادق به خوبی انجام نمی گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم