Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، محمدباقرقالیباف امروز (چهارشنبه 11 تیرماه)  در نشست هم اندیشی جامعه اندیشگاهی کشور، پس از استماع سخنان مدیران و نمایندگان اندیشکده‌های مختلف از سراسر کشور  با تشکر از موضوعات مطرح شده، گفت: هدف از برگزاری این نشست ها نباید تنها گفت و شنود باشد، ما هر قدر کنار هم بنشینیم، سخن بگوییم و از اندیشه ورزی، اندیشگاه ها و مراکز تحقیقاتی صحبت کنیم اما خروجی آن در زندگی مردم و کارآمدی نظام اسلامی دیده نشود خاصیتی نخواهد داشت؛ ما به این نوع از کار، بیگاری می گوییم به این معنا که تنها دغدغه خودمان را داریم و بساطی پهن کرده ایم که زندگی خودمان را حل کنیم این در حالی است که بنا باید بر حل مسائل مردم گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه مبنا در مجلس یازدهم بر حل مساله گذاشته شده است، افزود: مدیریت راهبردی ما در طرح تحول مجلس مبتنی بر حل مساله با تمرکز بر 4 رویکرد شفاف سازی، هوشمندسازی، کارآمد سازی و مردم سازی است، نگاه‌مان به مسائل باید به گونه ای باشد که این 4 رویکرد در آن دیده شود.

قالیباف خطاب به مدیران اندیشکده ها، هدف از برگزاری چنین جلساتی را کار جدی، موثر و اساسی بر شمرد و تاکید کرد: این ها را می گویم تا بدانید اگر تحولی که بر آن تاکید می کنم اتفاق نیفتاد شما هم به همین شیوه از من مطالبه کنید.

همه ما در مقابل مردم مسئول و پاسخگو هستیم

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه همه ما در مقابل مردم مسئول و پاسخگو هستیم، بر ضرورت ارتباط بین مجلس و اندیشکده ها تاکید کرد و گفت: اندیشکده ها باید در بطن تحول مجلس با مجلس کار کنند به این معنی که کار از پایین به بالا باشد؛ ما نمی توانیم خارج از کار رابطه اداری با هم امضا کنیم و در واقع مانند هزاران تحقیق دانشگاهی و پایان نامه به کار پژوهشی بپردازیم اما خروجی آن جز مزاحمت برای قفسه ها چیز دیگری نباشد.

وی تقنین و نظارت را دو رکن مهم در مجلس برشمرد و تاکید کرد: ما در مجلس، صحن، کمیسیون‌ها، کمیته‌ها، مرکز پژوهش‌ها و نمایندگان را داریم که البته هریک از نمایندگان به تنهایی یک مجلس و یک صحن هستند؛ با این تفاسیر نماینده، جغرافیای حوزه‌های انتخابیه، مشکل حوزه‌های انتخابیه و دغدغه نمایندگان در سطح ملی و جهانی و همچنین در حوزه محلی مورد بحث ما است.

قالیباف با بیان اینکه در انجام کارها با موضوعات متنوعی روبه رو هستیم، تصریح کرد: به دلیل همین تنوع، اولویت و مدیریت راهبردی ما بر مسئله محوری قرار گرفته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا پایان چشم انداز 20 ساله زمان اندکی پیش رو داریم، ادامه داد: ما تا پایان چشم انداز 20 ساله یعنی سال 1404 تنها 5 سال زمان داریم که باید در این مدت دست به دست هم داده و به گونه ای عمل کنیم که گذشته ها جبران شود.

وی اولویت اصلی مجلس را بازگردان ثبات اقتصادی به کشور برشمرد و گفت: ما قادر به بازگرداندن ثبات اقتصادی هستیم؛ اگر رشد اقتصادی می خواهیم قبل از آن باید ثبات اقتصادی داشته باشیم، در سایه ثبات اقتصادی است که به سمت رشد اقتصادی قابل قبول و همچنین بازگشت آرامش به جامعه حرکت خواهیم کرد، در چنین شرایطی است که کارهای فرهنگی و سبک زندگی در مسیر درست قرار خواهد گرفت؛ متاسفانه امروز در شرایطی هستیم که سبک زندگی مان به جای آخرت محوری، منفعت محور است، ما باید به دست جوانان انقلابی و متخصص به سمتی حرکت کنیم که با کارآمدی، مشکلات موجود را رفع کنیم، در چنین شرایطی می توانیم بگوییم مجلس یازدهم با دیگر مجالس متفاوت است.

قالیباف با بیان اینکه تحول در مجلس منجر به تحول در اداره کشور خواهد شد، افزود: ما در یک سال پیش رو بخشی از تحولات را با دولت مستقر خواهیم داشت بنابراین در برنامه‌ریزی‌ها باید این برش زمانی را مدنظر قرار داده و به گونه ای کار کنیم که حداکثر کارآمدی و بهره وری را داشته باشیم، همچنین برای 4 ساله دولت آینده هم ریل گذاری درستی داشته باشیم تا کارها در مسیر درستی انجام شود.

تدوین برنامه هفتم توسعه از مهم ترین دستورکارهای مجلس یازدهم

رئیس مجلس تدوین برنامه هفتم توسعه را یکی از مهم ترین دستورکارهای مجلس یازدهم عنوان کرد و افزود: اگر در تدوین برنامه هفتم آسیب شناسی و تحلیل درستی از چگونگی 6 برنامه گذشته نداشته باشیم به هیچ وجه قابل دفاع نیست؛ واقعیت آن است که در برنامه های گذشته آنچه نوشته شده با آنچه اتفاق افتاده تفاوت جدی دارد که نباید در برنامه هفتم شاهد چنین رویکردی باشیم.

قالیباف تاکید کرد: مجلس به عنوان مجموعه ای سیاستگذار باید برنامه ای برای حمایت از اندیشکده ها به عنوان مجموعه های نوپا که با 2 آفت پایایی سازمانی و پایایی منابع انسانی روبه رو هستند، در دستورکار قرار دهد.

وی با بیان اینکه هم اکنون 3 رکن مجلس، دولت و شورای عالی استان ها امکان ارائه طرح و لایحه به مجلس را دارند، گفت: رکن چهارمی که می‌تواند پیشنهادهایی را به مجلس ارائه کند نخبگان و مردم هستند؛ شما به عنوان نخبگان جوان پیشتاز این قراول شوید و در موارد لزوم پیشنهادات خود را برای ارائه طرح، لایحه یا اساسنامه به مجلس ارائه کنید.

وی خطاب به مدیران اندیشکده ها هشدار داد که در حوزه اندیشکده ها و موضوعات تحقیقاتی، رفتار و نگاه صنفی نداشته باشند و ادامه داد: شما باید نماینده خرد جمعی بوده و به جای افرادی که فرصت نمی کنند در تصمیم سازی ایفای نقش کنند، عمل کنید.

تاکید رئیس مجلس بر فهم مشترک در حوزه حکمرانی

رئیس مجلس شورای اسلامی موضوع فهم مشترک در حوزه حکمرانی را از اصول بسیار مهم و مورد توجه در مجلس برشمرد و تصریح کرد: فهم درست از حکمرانی در حوزه نظارت و قانونگذاری برای تک تک نمایندگان ضروری است که باید این نگاه جامع پیدا شود به این معنی که اگر مسئله را بدانیم برای آن راهکار مناسبی هم خواهیم داشت.

منبع: نماینده

کلیدواژه: مجلس یازدهم محمدباقر قالیباف نماینده ثبات اقتصادی برنامه هفتم مجلس یازدهم اندیشکده ها رئیس مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۷۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید قالیباف به تامین ارز دارو

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز  در جریان بررسی جداول بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: ابهامی درباره جداول ۱۴ و ۲۱ در خصوص نرخ ارز وجود دارد که ما همین بحث را در حوزه دارو داریم، باید مشخص شود که مبنای نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و یا چهار هزار و ۲۰۰ تومانی چیست، چون در این صورت مبلغ ریالی متفاوت می‌شود به خصوص در مورد موضوع دارو که بحث مهمی است.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در این باره اظهار کرد: دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز دارو را به صورت یارانه‌ای تامین می‌کند که در قالب جدول هدفمندی آمده است. عددی که امسال پیش‌بینی شده نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی ادامه داد: مبنای ما برای تامین ارز دارو نرخ مصوب کالا‌های اساسی است که تصویب شده دارو و کالا‌های اساسی با نرخ ارز ترجیحی تخصیص پیدا کند که این نرخ توسط کارگروهی که در قانون آمده، تعیین می‌شود لذا سازوکار در بخش اول بودجه به تصویب رسیده و ما به آن عمل می‌کنیم.

قالیباف مجددا تصریح کرد: با این توضیح آقای منظور، یعنی به جای ۷۴ همت در جدول هدفمندی باید ۱۸۰ همت با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان پیش‌بینی شود مگر آنکه بخواهیم سطح خرید و پشتیبانی از دارو را کاهش دهیم که این به معنای گران‌شدن دارو است.

مجددا منظور توضیح داد: همانطور که سال گذشته عمل شد کار در دو قسمت پیش می‌رود یکی باید بانک مرکزی مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به داروخانه و شرکت‌های پخش دارو و تولید کنندگان بدهد و قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز است لذا ما سازوکار سال گذشته را عینا برای دارو امسال اجرا می‌کنیم. از نظر منابع پیش‌بینی شده حدود ۷۵ همت امسال آمده که نسبت به سال گذشته افزایش داشته که کفایت می‌کند و می‌توانیم بازار دارو را با همین رقم مدیریت کنیم.

قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: این صحبت‌ها بدان معناست که بانک مرکزی مبنا را ۲۸ هزار و ۵۰۰ می‌گذارد و بخشی از اقدام در راستای سیاست‌های حمایتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان است و دولت مابه‌التفاوت ریال با بانک مرکزی را تامین می‌کند.

وی تاکید کرد: این موضوع را همین جا می‌گویم اگر دولت ۱۸۰ همت برا دارو پیش‌بینی نکند وضعیت مثل پارسال می‌شود که ارز تامین نشده یا یارانه تسعیر جبران ریالی نمی‌شود نتیجه هم مشکل در بازار دارو است.

وی تاکید کرد: دارو، کالا‌های مصرفی پزشکی و شیرخشک نیز مهم است که باید با سیاست‌های جبرانی ارز آن را تامین کنیم تا مشکلی به وجود نیاید.

منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه مجددا توضیح داد: مدیریت یارانه دارو مثل بازار آرد و گندم از اولویت‌های اصلی دولت است که ما آن را تامین می‌کنیم سال گذشته عملکرد در مدیریت دارو مثبت، موثر و قابل دفاع بود و امسال هم منابعی را پیش‌بینی کردیم. سازوکار تخصیص هم همان چیزی است که مجلس شورای اسلامی در بخش اول بودجه تصویب کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • پیگیری مسائل اساسی لرستان با مشارکت اساتید حوزه و دانشگاه
  • قالیباف: دست لابی‌های پنهان را در مجلس یازدهم بستیم
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • تاکید قالیباف به تامین ارز دارو
  • قالیباف: اندیشه شهید مطهری همچنان راهگشاست
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد