Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:47:15 GMT

لزوم توجه به معضل حضور معتادان در بافت تاریخی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۸۸۲۸۱

لزوم توجه به معضل حضور معتادان در بافت تاریخی

ایسنا/فارس رئیس کمیسیون گردشگری و زیارتی شورای اسلامی شهر شیراز با یادآوری اینکه علیرغم تمام تلاش‌ها، شاهد استمرار حضور معتادان متجاهر و کارتن‌خواب در بافت تاریخی این شهر هستیم، تاکید کرد که شهرداری به تنهایی قادر به ساماندهی این جماعت نیست.

سولماز دهقانی در نطق قبل از دستور جلسه علنی ۱۱ تیر شورای شیراز، گفت: بافت تاریخی شیراز، به دنبال سالها بی توجهی، به واسطه ارزشمندی، بار دیگر مورد توجه قرار گرفت و با ورود سرمایه‌گذاران و همکاری شهرداری، مرمت خانه‌های تاریخی و احیای بخشی از کالبد این بافت انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شورای شیراز، وی با یادآوری اینکه فرآیند احیا باید حوزه‌های کارکردی و کالبدی را در بر گرفته و به موازات انجام شود تا بافت تاریخی کیفیت گذشته را بازیابد، گفت: در بودجه امسال منطقه تاریخی فرهنگی شیراز، حدود ۱۱۵ میلیارد تومان برای بهسازی و ساماندهی برخی فضاها در نظر گرفته شد، عددی که ۵ برابر بودجه سال‌های گذشته است.

دهقانی خاطرنشان کرد: علیرغم اقدامات مثبت انجام شده، این منطقه با آسیب‌های اجتماعی زیادی نظیر اعتیاد و حضور معتادان متجاهر روبروست و متاسفانه به دلیل نبود مدیریت یکپارچه و واحد شهری بحث ساماندهی معتادان متجاهر به معضلی جدی برای شهر به خصوص بافت تاریخی فرهنگی تبدیل شده است.

او با بیان اینکه اکنون بیش از ۲ هزار معتاد متجاهر و کارتن خواب در شیراز حضور دارند، گفت: اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری با ۱۴ نیروی اجرایی و ۶ دستگاه ون و بودجه‌ای اندک مسئولیت جمع آوری این تعداد معتاد متجاهر را بر عهده دارد.

دهقانی با تصریح اینکه وظیفه اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی، ساماندهی کودکان کار، متکدیان و در راه ماندگان است، جمع آوری معتادان متجاهر را از وظایف نیروی انتظامی دانست و گفت: متاسفانه هیچ مسئولیتی در این خصوص متوجه نیروی انتظامی نیست و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر هم مسئولیتی متوجه خود نمی‌داند و ضعف عملکرد در این بخش آشکار است.

او با اشاره به قانون پنجساله ششم توسعه گفت: در این قانون برای ساماندهی معتادان متجاهر صراحتا اعلام شده است که؛ از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان بهزیستی) و با همکاری شهرداری ها نسبت به بهره‌برداری و تکمیل مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر و بی‌خانمان و راه اندازی مراکز جامع توانمندسازی و صیانت اجتماعی برای معتادان بهبود یافته در استان‌ها با رعایت احکام ماده ۷۷ این قانون اقدام شود.

دهقانی ادامه داد: در این قانون آمده است که؛ اداره این مراکز به عهده سازمان بهزیستی کشور یا شهرداری‌ها حسب مورد با بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم‌نهاد و بخش غیر دولتی خواهد بود و نیروی انتظامی موظف است پس از اخذ دستور قضایی نسبت به جمع آوری این معتادان و تحویل آنها به این مراکز اقدام کند. ترخیص این افراد از مراکز مورد نظر با تایید سازمان بهزیستی و با هماهنگی نیروی انتظامی و مقام قضایی خواهد بود.

او با بیان اینکه نقش شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی در ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر چیست؟ گفت: در شهری که حدود ۲ هزار معتاد متجاهر دارد، که البته درصد قابل توجهی از آنها از شهرها و استان های مجاور به شیراز آمده اند، با یک کمپ ماده ۱۶ چهارصد نفره چگونه می توان آنها را ساماندهی کرد؟ آیا بودجه‌ای برای این اقدام از سوی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر تخصیص یافته است؟

دهقانی با بیان اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بودجه سالانه قابل توجهی برای پیشگیری و مبارزه با اعتیاد در اختیار دارد، لزوم ارائه گزارشی از هزینه کرد این بودجه را یادآور شد.

عضو شورای شیراز با تاکید براینکه حضور معتادان متجاهر و کارتن خواب‌ها یکی از معضلات بافت تاریخی است، خاطرنشان کرد: به تازگی خانه‌هایی برای اسکان و مصرف مواد به صورت گروهی با شبی ۵ تا ۱۰ هزار تومان به این افراد اجاره داده می‌شود و وجود این خانه‌ها، آسیبی مضاعف خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شیراز بهزيستي استانی اجتماعی کارتن خواب ها شورای شیراز وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیروی انتظامی شورای هماهنگی مبارزه با مواد معتادان متجاهر نیروی انتظامی حضور معتادان بافت تاریخی جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۸۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع

علیرضا نقوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عبور هزار کیلومتر قنات از زیر شهر یزد از اتصال فاضلاب خانه های محدوده به قنات انتقاد کرد و افزود: برخی از مقنی ها برای سود بیشتر درصدد اتصال فاضلاب منزل به قنات هستند که هم جرم است و هم مشکلات فراوانی را به همراه دارد.

وی با تاکید بر اینکه این مساله سبب نشت فاضلاب می‌شود که در روزهای اخیر شاهد ایجاد حفره‌ای به عمق هشت متر بودیم که با تلاش ۲۴ ساعته کارکنان شهرداری برطرف شد، اظهار کرد: همچنین برای چاه‌های دفع فاضلاب باید در داخل همان مکان و نه در داخل کوچه انجام شود.

کد خبر 6092287

دیگر خبرها

  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌ گرد‌ها