Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانم فاتح، بانوی دشتستانی است که کار دوخت چادر را به صورت رایگان انجام می‌دهد و از تجربه‌های تلخ و شیرین خود می‌گوید.

خبرگزاری فارس، گروه فرهنگ و خانواده: تولیدی فاتحان دشتستان یکی از مراکزی است که در برازجان درزمینهٔ ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به‌صورت عملی اقدام کرده است. خانم فاتح نیز یکی از زنان دشتستانی است که از سال 82 کار دوخت رایگان را از خانه آغاز کرده و از سال 90 به‌عنوان مدیر این تولیدی، نقش به سزایی در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در شهر خود برازجان داشته است؛ به‌طوری‌که در این تولیدی انواع چادر و مقنعه به‌صورت رایگان دوخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این این رو خبرنگار فارس در دشتستان گفتگویی با وی داشته است.

فارس: لطفاً خودتان را برای مخاطبان معرفی کنید.

مهناز فاتح هستم فرزند مرحوم باقر فاتح. پدرم جانباز شیمیایی بود که حدود 6 سال است به شهادت رسیده است. 46 سال سن دارم و فوق‌لیسانس مدیریت بازرگانی هستم. چهار فرزند دارم که همه دارای تحصیلات عالیه هستند.

 

فارس: چطور شد که به سمت خیاطی رفتید و تصمیم گرفتید دست به دوخت رایگان بزنید؟

حدود ۲۰ سال پیش همسرم را از دست دادم. از آن زمان تاکنون هم سرپرست خانواده بودم، هم تحصیلاتم را ادامه دادم و هم‌زمان کار نیز می‌کردم. کنار این‌ها تولیدی لباس و خیاطی نیز داشتم که از سال ۱۳۸۹ تاکنون دوخت چادر و مقنعه را به‌صورت رایگان انجام می‌دهم. ابتدا در خانه کار می‌کردم امّا از سال ۱۳۹۰ تا حالا شرکت فاتح دشتستان جنوب را به‌صورت رسمی ثبت کرده و تحت عنوان شرکت، کارهای تولیدی را انجام می‌دهم.

فارس: در کنار کار تولید و دوخت، فعالیت دیگری هم دارید؟

در کنار همه این فعالیت‌ها، در مساجد و کانون‌های فرهنگی و هنری به آموزش قرآن کریم نیز به‌صورت رایگان مشغول هستم.

فارس: مردم چه موقع می‌توانند برای دوخت رایگان به شما مراجعه کنند؟

همه‌روزه به‌جز جمعه‌ها از ساعت 18 تا 21 برای دوخت رایگان چادر و مقنعه، پذیرش مشتری داریم و این دوخت‌های رایگان را خودم به‌تنهایی انجام می‌دهم چون دوست دارم تمام ثوابش را خودم ببرم. این دوخت‌ها را کاملاً رایگان انجام می‌دهم و فرقی نمی‌کند چه نوع چادری باشد.

مشتریان یک صلوات می‌فرستند و چادرهای دوخته‌شده را به صورت رایگان تحویل می‌گیرند. تنها هدفی که از انجام این کاردارم مبارزه با بدحجابی و ترویج عفاف و حجاب در سطح جامعه است چراکه هدف دشمن، ترویج فرهنگ بدحجابی و غربی در جامعه است.

فارس: وقتی‌که شما نیستید، کسی این مسؤولیت را بر عهده دارد؟

بله حتی الآن هم که در بستر بیماری هستم بانوی خیاطی گرفته‌ام که دوخت چادر را انجام می‌دهد که کار چادردوزی تا بهبودی حال خودم  روی زمین نماند؛ اما در کل برای دوخت رایگان فقط خودم این کار را انجام می‌دهم.

فارس: همه افراد می‌توانند از دوخت رایگان استفاده کنند یا قشر خاصی؟

برای عموم بانوان فرقی ندارد. شیعه، سنی، افغانی، ترک، لر، کرد و عرب. هدف ترویج حجاب و عفاف و چادر ایرانی است.

 

فارس: آموزش خیاطی هم می‌دهید؟

بله آموزش رایگان دوخت چادر هم دارم و در مساجد، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و گاهی نیز به‌صورت موردی در خود تولیدی  این کار را انجام می‌دهم که بعد در خانه برای خود شغلی راه‌اندازی می‌کنند. در این سال­ها بیش از ۱۷۰۰ نفر را به‌صورت رایگان آموزش داده‌ام. اما در این وضعیت کرونا قادر به انجام چنین کاری نیستم.

فارس: به نظر شما دوخت رایگان چادر و مقنعه توسط تولیدی شما در برازجان با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر تا چه میزان در نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب مؤثر است؟

خب خیلی تأثیر دارد. ازلحاظ اقتصادی کمک به خانم‌ها و خانواده هست، چون دوخت چادر گران شده است. نمونه‌های زیادی هستند. مادری را سراغ دارم که پنج دختر داشت که این دخترها دوست داشتند چادر بپوشند اما بضاعت مالی برای دوخت نداشتند. وقتی برای همگی دختران چادر دوخت کردیم و سر کردند و لبخند مادر و دختران چادری را می‌بینم، تمام خستگی از تنم رفع می‌شود.

فارس: این اقدام شما تأثیری هم در جامعه دارد؟

بله بسیار خانم‌هایی می‌شناسم که به‌صورت مانتویی وارد می‌شوند و وقتی‌که چادربه‌سرشان می‌رود، دیگر حاضر نیستند از این چادر فاصله بگیرند. دانشجو و یا خانواده‌های نیازمند زیادی داشتم که بدون حجاب برتر مراجعه کردند و میگویند دوست دارند چادری باشند اما به دلیل اینکه تا حالا این کار را انجام نداده‌اند، خجالت می‌کشند یا به علت عدم توان مالی نمی‌توانند و از روی ناچاری و بالا بودن قیمت چادر، مانتوهای قیمت مناسب می‌پوشند. برای این افراد خودم اندازه زدم و پارچه هم خودم خرید کردم وبه عنوان هدیه تحویل دادم.

فارس: چه نوع چادرهایی به‌صورت رایگان دوخت می‌کنید؟

خانم‌ها راحت می‌توانند چادر ساده، ملی، عربی، قجری، سنتی وهرنوع چادری را رایگان دوخت کنند و با لذت و عشق محجبه بودن بپوشند. الآن قیمت دوخت چادر بالا رفته است و این دوخت رایگان، کمک زیادی به خانواده‌ها می‌کند. افراد زیادی داریم که ماه‌ها پارچه چادر را به خاطر هزینه دوخت در خانه انباشته می‌کنند امّا این طرح ما کمک کرد تا این پارچه‌ها دوخته‌شده و مورداستفاده قرار بگیرند. خانم‌های زیادی بودند که مانتویی می‌آمدند و با چادر از تولیدی ما می‌رفتند. به همین خاطر معتقدم این کار نیز قدم خوب و مثبتی درراه نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه است.

فارس: مگر هزینه دوخت این چادرها در بازار چقدر است؟

چادر ساده 50 هزار تومان، چادرهای قجری، ملی و عبا و... 80، 100، 150 و ...؛  همین‌طور طبق مدل نرخ دوخت تغییر می‌کند.

 

فارس: آیا تاکنون به‌واسطه دوخت رایگان، تشویق یا تهدید شده‌اید؟

مورد تشویق خیر امّا زیاد مورد مؤاخذه و تهدید قرارگرفته‌ام (با خنده). بعضی از تولیدکنندگان بارها از ما شاکی شده و حتّی به‌صورت حضوری جلوی تولیدی سروصدا به راه انداخته‌اند و یا بعضی نهادها و حتّی اشخاص شاخص برخی نهادهای دولتی نیز ما را مورد مؤاخذه قرار می‌دادند که چرا شما به‌صورت رایگان، دوخت انجام می‌دهید و معتقد بودند این کار باعث خرابی بازار و شکستن نرخ‌ها می‌شود و در این مورد اعتراضات زیادی داشتند؛ اما هدف من ترویج چادر و عفاف حضرت فاطمه (س) است و در این راه حتی قید جانم را زده‌ام.

همچنین از طرف افرادی که مخالف حجاب بودند نیز بارها مورد فحاشی، تهدید و ضرب و شتم قرار گرفتم به‌طوری‌که یک‌بار در بیمارستان نیز 12 روز بستری شدم امّا در هیچ شرایطی از انجام این کار دست‌بردار نبوده و نیستم چراکه می‌دانم انجام هر کاری سختی‌های خود را دارد. به همین خاطر با توکل بر خدا به جلو رفتم و این کار را همچنان ادامه می‌دهم.

فارس: کاری که شما انجام می‌دهید به‌نوعی در راستای رونق و جهش تولید نیز هست. این‌طور نیست؟

من در کنار کار در تولیدی، در مساجد به آموزش رایگان قرآن نیز می‌پردازم. گاهی اوقات در کلاس‌های قرآن با خانم‌های بی‌سرپرستی روبرو می‌شوم که مشکلات زندگی خود بخصوص درزمینهٔ مسائل مالی را با ما در میان می‌گذارند.

من با آموزش رایگان خیاطی به این خانم‌ها این زمینه را فراهم کرده‌ام که این خانم‌ها ضمن انجام کار خانه‌داری، کارهای خیاطی محلّه خود را نیز انجام بدهند و هم در مواقعی مثل فصل تابستان که ما دوخت لباس فرم مدارس را انجام می‌دهیم در تولیدی نیز به من کمک کرده و از این راه کسب درآمد کنند.

فارس: شما جزء بانوانی هستید که علاوه برداشتن فعالیت‌های اجتماعی و قرآنی به استفاده از چادر به‌عنوان حجاب برتر نیز مقید هستید. دلیل انتخاب و استفاده از چادر به‌عنوان پوشش حجاب، از طرف شما چیست؟

ببینید انسان هر عیب ظاهری که در بدن داشته باشد این عیب پیداست و همه آن را مشاهده می‌کنند امّا عیب‌های درونی بدن چون در درون ما قرار دارند پیدا نیست و همه آن را نمی‌بینند.

چادر هم همین است. شما اگر هر نوع لباسی، چه زشت و چه قشنگ باشد، بر تن داشته باشید آن لباس و آن شکل بدن و اندام‌ها برای همگان قابل‌مشاهده است و این مسئله سبب می‌شود همه چشم‌چرانی‌ها و هرزگی‌ها به سمت شما بیاید امّا هنگامی‌که از چادر استفاده می‌کنید عیوب بدن شما پوشیده شده، بدن شمارا از دید همگان در اجتماع محفوظ نگه می‌دارد و در کل حافظ و حامی شماست و درواقع چادر به‌عنوان حجاب برتر باعث اقتدار یک زن است.

فارس: بهترین و تأثیرگذارترین حرف و یا خاطره­ای که درباره حجاب و ارزش­های آن دارید بیان نمایید.

چند سال پیش یک دختر افغانی شاگرد من بود ولی من نمی­دانستم که افغانی است چون در ایران متولّد شده بود و لهجه ایرانی هم داشت. این خانم بدون چادر در کلاس خیاطی و قرآن ما شرکت می­‌کرد؛ و چون مبنای کار من این است که هرکس با هر دین و مذهبی در کلاس­‌هایم می­‌تواند شرکت کند و بعدازآن شاگردهایم را به سمت مسائل تربیتی هدایت می­‌کنم، به این مسئله عکس‌العملی نشان نداده بودم.

روزی دلیل استفاده نکردن از چادر را از او سؤال کردم که برایم تعریف کرد که به دلیل مسائل مادی، توانایی خرید چادر را ندارد و به همین خاطر به کلاس خیاطی آمده است که خیاطی یاد بگیرد و بعد اگر بتواند با پارچه کهنه یا ملحفه ه­ایی که در خانه دارد، برای خودش چادر بدوزد.

من پارچه چادری برایش خریدم و به او هدیه دادم و از روی همان نیز نحوه برش و دوخت چادر را به وی آموزش دادم. چادر را دوخت و سرش کرد و خیلی خوشحال شد. فردا شب پیش من آمد و گفت: خانم من افغانی هستم و نماز نمیخوانم. امکان دارد رسم و رسوم مسلمانی شما را یاد بگیرم؟ اینجا بود که فهمیدم این خانم اصلاً مسلمان نیست و خواست که به او نماز یاد داده تا مسلمان شود؛ و من نیز او را پیش امام جماعت مسجد بردم تا نحوه مسلمان شدن را به او آموزش دهد.

فارس: چه توصیه ه­ایی به خانم‌­های جامعه ایرانی دارید؟

به خانم‌­هایی که طبق شرایط خانوادگی و یا سایر شرایط از حجاب مناسبی برخوردار نیستند توصیه می­کنم بیش­تر از این‌که به فکر کشور خودشان باشند، ابتدا به فکر خودشان باشند. چادر را فقط برای یک‌بار هم که شده تجربه کنند و واقعاً ببینند که چگونه احساس آرامش می­‌کنند.

فارس: کار خاص دیگری انجام می‌دهید؟

بله، سالیانه طبق قرعه‌کشی از بین دخترانی که محجبه شده‌اند و نزد ما چادر دوخت کرده‌اند، چند نفر را به اماکن متبرکه همچون زیارت امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و مرقدامام خمینی (ره) می‌برم.

 

فارس: از مسؤولان خواسته‌ای دارید؟

با توجه به اینکه سرپرست خانواده هستم و مشکلات فراوانی سر راهم داشته و دارم اما خواسته خاصی ندارم جز در این کار و هدف و راهی که دست گرفته‌ام، حمایتم کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حجاب فرهنگ خانواده چادر برازجان دوخت چادر ضرب و شتم فرهنگ عفاف و حجاب صورت رایگان چادر و مقنعه انجام می دهم دوخت رایگان رایگان دوخت دوخت چادر برای دوخت خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۲۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کارمندان؛ حقوق بگیران حق دریافت هدیه ندارند!

دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری سازمان اداری و استخدامی با ابلاغ بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی، موضوع ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری را در خصوص ممنوعیت رشوه، سوء استفاده از مقام اداری و دریافت هر گونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه متذکر شد.

به گزارش ایسنا، در این بخشنامه به علت وجود تعارض منافع جدی، دریافت هر گونه هدیه به هر شکل و تحت هر عنوان توسط کارکنان دولت در همه سطوح و در شئون مختلف اداری از جمله حوزه‌های ارزیابی عملکرد، نظارت و بازرسی، صدور مجوز، مالی و پشتیبانی در خصوص مناقصه، مزایده، عقد قرارداد و نظایر آن از افراد، سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات و نهاد‌های عمومی دولتی و غیردولتی ممنوع اعلام شده است.

بر اساس ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، اخذ رشوه و سوء استفاده از مقام اداری ممنوع است و استفاده از هرگونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه در مقابل انجام وظایف اداری و وظایف مرتبط با شغل توسط کارمندان دستگاه‌های اجرایی در تمام سطوح از افراد حقیقی و حقوقی به جز دستگاه ذیربط خود تخلف محسوب می‌شود.

همچنین طبق این بخشنامه، بر اساس ماده ۹۰ قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که وظایف خود را با دقت، سرعت، صداقت، امانت، گشاده‌رویی، انصاف و تبعیت از قوانین و مقررات عمومی و اختصاصی دستگاه مربوطه انجام دهند و در مقابل عموم مراجعان به طور یکسان و دستگاه ذی‌ربط پاسخگو باشند.

سازمان اداری و استخدامی کشور با تاکید بر لزوم رعایت این بخشنامه و انجام مراقبت و رصد مستمر موضوع در تمامی سطوح ستادی و واحد‌های تابعه، تاکید کرد که در صورت مشاهده موارد تخلف، افراد خاطی اعم از دهنده و گیرنده هدیه، باید جهت طی مراحل قانونی به بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا مقامات و مدیران مجاز یا هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری و یا مراجع قضایی معرفی شوند.

بخشنامه صادره در پایان، مطابق ماده ۹۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، مسئولیت نظارت و کنترل و حفظ روابط سالم کارمندان در انجام وظایف محوله را مدیران و سرپرستان بلافصل عنوان و تاکید کرده که در مورد عملکرد آنان باید پاسخگو باشند و در صورتی که این موضوع در حیطه مدیریت مسئولان مزبور مشاهده و اثبات شود، علاوه بر برخورد با کارمندان خاطی، با مدیران و سرپرستان کارمندان نیز که در جلوگیری از این موضوع اهمال کرده باشند نیز مطابق قوانین مربوط، رفتار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سازمان اداری و استخدامی : کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند
  • هدیه زاکانی به معلمان تهرانی: خدمات رایگان فرهنگی و ورزشی را از طریق اپلیکیشن شهرزاد دریافت کنید
  • هشدار به کارمندان؛ حقوق بگیران حق دریافت هدیه ندارند!
  •  کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند
  • کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • دانشگاه آزاد سمنان میزبان نخستین مسابقه ملی «طراحی و دوخت»
  • رقم هدیه روز معلم مشخص شد
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان