Web Analytics Made Easy - Statcounter

به همت پژوهشگران دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه، طرح بازیافت پسماند لامپ های ال ای دی و بازیابی فلزات سنگین موجود در آنها محقق و روش نوینی برای حذف فلزات سمی از محیط زیست ارائه شد.

به گزارش ایسنا، میزان تولید پسماند مربوط به لامپ‌های ال ای دی همانند دیگر پسماندهای الکترونیکی به دلیل کاربرد متنوع و گسترده آن ها در صنایع گوناگون در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این لامپ‌ها به عنوان ضایعات در محیط زیست رها می‌شود در حالی که حاوی فلزاتی مانند رادیوم، مس، طلا و نقره هستند. فلزاتی که از سویی ارزشمند و از سویی رهاسازی آنها در محیط زیست آسیب زاست. با درک اهمیت این موضوع، محققان دانشگاه دست به کار شدند و طرحی را برای بازیابی فلزات سنگین و ارزشمند از پسماند لامپ‌های ال ای دی به روش فروشویی زیستی ارائه دادند.

دکتر محمد موسوی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه ضمن بیان مطلب فوق در خصوص ویژگی این طرح تحقیقاتی گفت: روش‌های گوناگونی چون فیزیکی، شیمیایی و زیستی برای بازیافت فلزات سنگین از پسماندها وجود دارد. در این میان فروشویی زیستی در مقایسه با روش‌های رایج ارزان‌تر بوده و از سوی دوستدار محیط زیست است.

وی تشریح کرد: در روش فروشویی زیستی از میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری و قارچ بازیافت و جداسازی انجام می‌شود. فروشویی نیز روشی است که در آن به کمک یک ماده جامد از جمله دیگر استخراج انجام می‌شود. در اینجا باکتری با تولید ماده باعث خروج فلزات ارزشمند از پسماند می‌شود.

دکتر موسوی افزود: در این طرح لامپ‌های سوخته جمع‌آوری شده و پس از خرد و پودر شدن آنها با استفاده از روش مدنظر بازیافت فلزات سنگین سمی انجام می شود و همچنین این روش علاوه بر اقتصادی بودن از نظر محیط زیست نیز مناسب است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس، وی با بیان اینکه در حال حاضر دانش فنی این فناوری در را در کشور داریم اما هنوز صنعتی نشده است، گفت: تیم ما پنجمین گروه تحقیقاتی در دنیا است که روی این فناوری کار می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه تربيت مدرس لامپ ال ای دی لامپ های ال ای دی فلزات سنگین محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، مدیرکل محیط زیست استان گفت: معلمان حامی محیط زیست در آگاهی بخشی به دانش‌آموزان و فرهنگ سازی مدیریت پسماند خانگی و نحوه بازیافت زباله‌ها نقش به سزایی دارند.
در این مراسم راهکار‌هایی برای پاک نگه داشتن زمین، تفکیک، بازیافت، عدم استفاده از ظروف پلاستیکی ارائه شد.

دیگر خبرها

  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست