Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@00:22:31 GMT

ادامه افت وخیز نفت تا کشف واکسن کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۴۲۵۸

ادامه افت وخیز نفت تا کشف واکسن کرونا

 کرونا بیشترین آسیب را به صنعت نفت کشور زده است، به طوری که ارزش کل صادرات پتروشیمی، فراورده‌های نفتی، گاز و برق را از سالانه ۲۵میلیارد دلار به ۱۵میلیارد دلار کاهش داده تا کشور یکباره ۱۰میلیارد دلار از درآمدهای ارزی خود را از دست بدهد.

ساحل‌عباسی/

 کرونا بیشترین آسیب را به صنعت نفت کشور زده است، به طوری که ارزش کل صادرات پتروشیمی، فراورده‌های نفتی، گاز و برق را از سالانه ۲۵میلیارد دلار به ۱۵میلیارد دلار کاهش داده تا کشور یکباره ۱۰میلیارد دلار از درآمدهای ارزی خود را از دست بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال کاهش درآمدهای شرکت نفت و ایجاد اختلال در توسعه پروژه‌های نفتی، صنعت تجهیزات نفتی که صنعت بزرگی است از تولیدکنندگان قطعات کوچک تا تولیدکنندگان تجهیزات سنگین را متأثر کرده و سبب شده خانواده صنعت نفت سال بسیار سختی را پیش‌رو داشته باشد.

کاهش شدید قیمت جهانی نفت‌خام و فراورده‌های نفتی در پی افت تقاضای جهانی، افت سوددهی پالایشگاه‌ها در پی کاهش تقاضای نفت‌خام و فراورده‌ها، افت شدید قیمت محصولات پتروشیمی و تقاضای داخلی و جهانی برای محصولات آن‌ها، سبب افزایش ذخیره‌سازی‌های نفت‌خام و فراورده‌ها در ایران و جهان شده است.

به تبع، تعلیق موقت برخی طرح‌های بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت به ‌ویژه منطقه عمومی پارس، کاهش ۴۰درصدی دریافت خوراک صنایع پایین‌دستی پتروشیمی نسبت به سال گذشته، تعطیلی بیشتر بخش‌های تولید قیر و کاهش فروش فراورده‌های نفتی را در پی داشته است.

اینک مهم‌ترین پرسش این روزها این است که اگر تا پیش از پایان تابستان آثار برگشت به شرایط عادی و عبور از بحران کرونا هویدا شود، می‌توان انتظار داشت بازار نفت با جهش‌های کمی به شرایط عادی بازگردد؟ پیش‌بینی‌های بسیاری بر ادامه روند فعلی حکایت دارد که در این صورت تداوم کاهش قیمت نفت متأسفانه شرایط سختی را برای کشور ایجاد می‌کند، زیرا به سبب تحریم‌ها و محدودیت در صادرات، کاهش قیمت نفت می‌تواند مشکلات اقتصادی را به‌خصوص در تنظیم و تحقق بودجه دچار مشکل کند.

**کرونا تأثیری بر کاهش صادرات محصولات پالایشی نداشت

حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی می‌گوید: شیوع ویروس کرونا بر صنعت نفت به مانند صنعت هوایی، توریسم و خدمات، آسیب فراوانی وارد کرد و مطابق با گزارش‌های مراجع بین‌المللی در مجموع ۲۰۰ میلیون شغل در دنیا دچار آسیب جدی شد که ۱۰۰میلیون از این مشاغل در صنعت توریسم و ۲۰میلیون آن در صنعت هواپیمایی بود.

وی می‌افزاید: ضمن اینکه قیمت نفت بیش از ۷۰درصد کاهش یافت و تقاضای جهانی نفت نیز به شدت افت کرد و ظرفیت پالایشی دنیا نیز به ۶۶میلیون بشکه در روز تنزل یافت و با توجه به نبود تقاضا برای بنزین و سوخت هواپیما، همه کشورهای نفتی با کمبود مخزن و بازار مواجه شدند و ما نیز مجبور شدیم ظرفیت پالایشی کشور را کاهش دهیم و برای صادرات بنزین به کشورهای همسایه و بازارهای آمریکای لاتین و آفریقا تلاش مضاعفی به خرج دهیم.

حسینی بیان می‌کند: خوشبختانه موقعیت سوق‌الجیشی کشور در غرب آسیا و نبود ظرفیت مناسب پالایشی در کشورهای همسایه نظیر عراق، پاکستان، افغانستان و ارمنستان کمک کرد تا تولید مازاد جذب این بازارها شود. ضمناً صادرات فراورده به مقاصد بین‌المللی و منطقه‌ای نیز ادامه یافت و توانستیم با وجود تحریم‌ها و کرونا، از فرصت‌ها استفاده بهینه به عمل آوریم.

**ادامه سایه کرونا روی بازار نفت و گاز تا کشف واکسن

محمدرضا اکبری، مدیر گروه نفت اندیشکده تحلیلگران انرژی و کارشناس حوزه نفت و گاز می‌گوید: کاهش قیمت نفت پس از شیوع ویروس کرونا در جهان منجر به افت قیمت‌ها در بازارهای جهانی شد. افت قیمت نفت موضوع تأثیرگذاری بر روند نزول ارزش بسیاری از بازارهای سرمایه‌ای بود، از این جهت مسئله کاهش قیمت نفت در دنیا یک موضوع مهم و حیاتی در اقتصاد کشورهاست.

وی توضیح می‌دهد: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره نرخ‌های آینده بازار نفت و چگونگی کنترل بازار برای کاهش ضربه به صادرکنندگان نفت خام مطرح شده است. عدم‌نیاز به دریافت نفت به دلیل تعطیلی کسب‌وکارها و واحدهای تولیدی و کاهش شدید حجم سفرهای داخلی و بین‌المللی، نفت را در بی‌سابقه‌ترین حالت خود به کمترین نرخ رساند. هر چند قیمت نفت به شدت کاهش یافت، اما افزایش نسبی قیمت نسبت به زمان شیوع کرونا ناشی از کاهش عرضه نفت از سوی صادرکنندگان به بازار است نه دلیل دیگری، بنابراین تا زمانی که درباره تولید و عرضه واکسن کرونا قطعیتی وجود ندارد سایه نحس کرونا روی بسیاری از بازارها از جمله نفت و گاز وجود خواهد داشت.

وی تأکید می‌کند: با توجه به اینکه بازار نفت و گاز، بازار اولیه است و به دلیل توافق کاهش صادرات از سوی اعضای اوپک، قیمت نفت به صورت موقتی افزایش یافته است، در صورت عرضه واکسن به بازار و ارائه مازاد ظرفیت نفت به بازار، یک بار دیگر قطعاً با افت قیمت نفت مواجه می‌شویم.

اکبری توضیح می‌دهد: مؤسسات پیش‌بینی کننده نرخ نفت بر این باور هستند که اواخر سال ۲۰۲۱ به میزان مصرف اواخر سال ۲۰۱۹ می‌رسیم، به این معنا که ویروس کرونا دو سال حوزه نفت و انرژی را به شدت تحت‌تأثیر خود قرار می‌دهد، مگر اینکه در حوزه واکسن و دارو اتفاقی بیفتد تا موجب امیدواری در این حوزه و برداشته شدن محدودیت‌ها در جهان شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۴۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال