Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@09:37:30 GMT

ضرورت افزایش ۶۰ درصدی قیمت خرید دانه‌های روغنی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۰۰۳۹

به گزارش اکوفارس، مسعود اسدی عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به علل وابستگی در واردات دانه‌های روغنی اظهار کرد: پایین بودن قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی، وابستگی در واردات روغن و دانه‌های روغنی را به همراه داشته است.

وی افزود: در برخی مواقع واردات دانه‌های روغنی ارزانتر از تولید داخل و در موارد دیگر گرانتر است، اما آنچه حائز اهمیت است باید بدانیم به چه علت دولت فضایی را فراهم نمی‌کند تا کشاورز به تولید دانه‌های روغنی ترغیب شود تا در این محصول استراتژیک خودکفا شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسدی بیان کرد: مسئولان دولتی در برخی مواقع محصولات ارزان قیمت را از هر جایی که باشد، خریداری می‌کنند و حال فرقی ندارد تولید داخل باشد یا خارج. آیا در شرایطی که تحت تحریم‌های ظالمانه ناجوانمردانه هستیم، کار درستی است؟

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی، موتور محرک اقتصادی است، گفت: در شرایط تحریم، کرونا و پس از کرونا بخش کشاورزی به عنوان موتور محرک اقتصاد در تحقق جهش تولید نقش بسزایی دارد. این در حالی است که مسئولان امر برای چند تومان ارزانتر، کشاورز داخلی را از کار بیکار می‌کند.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با تاکید بر خودکفایی و خوداتکایی محصولات کشاورزی در داخل بیان‌کرد: در شرایطی که لبه تیز تحریم‌ها بر دارو رحم نمی‌کند، آیا مسئولان به این امر فکر کردند که اگر واردات مواد غذایی قطع شود، کشور دچار چه چالشی می‌شود؟

به گفته اسدی، در شرایط تحریم که کشور‌ها چیزی برای صادرات ندارند، این امکان وجود دارد که در وضعیت کرونا محصولات کشاورزی و مواد غذایی را برای ذخایر خود نگه دارند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه با خوداتکایی در دانه‌های روغنی از خیلی مسائل در امان هستیم، بیان کرد: یک زمانی ابر قدرت‌ها پا روی بنزین گذاشتند و ما در این زمینه خودکفا شدیم و هم اکنون هیچ ابزار و سلاحی به نام بنزین وجود ندارد که با این وجود در بحث دانه‌های روغنی باید به خوداتکایی برسیم چرا که با خودکفایی از خیلی مسائل در امان هستیم.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با انتقاد از این مسئله که حمایت دولت از بخش کشاورزی شعاری بیش نیست، بیان کرد: با توجه به اعلام پایین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی، دولت همیشه دست در جیب کشاورزان کرده است، در حالیکه حمایت از کشاورز بحث اشتغال و امنیت غذایی در بردارد.

وی درباره تاثیر بی توجهی دولت به اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: بی توجهی به اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی موجب شده از مدار تولید خارج شویم، در حالیکه در سال جهش تولید قبل از هر عملی باید نگاه دولت به امر خرید تغییر کند .

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با تاکید بر اجرای قانون برای قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی جدید تصریح کرد: بار‌ها به عنوان نماینده کشاورزان اعلام‌کرده ایم که قانون خرید تضمینی در خصوص محصولات کشاورزی باید رعایت شود که متاسفانه دولت به این موضوع عمل نمی‌کند و همواره کشاورزان خواهان اجرای قانون هستند.

اسدی در پایان تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت تراکتور و سایر هزینه‌های دولتی، مسئولان در سال زراعی جدید قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را باید مطابق با تورم ۴۰ درصد امسال و تورم ۲۰ درصدی مغفول مانده سال‌های گذشته محاسبه کنند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی دانه های روغنی اجرای قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۰۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز یک شنبه در جمع خبرنگاران، به تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی برای امسال سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

به گفته وی در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزارها افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

فتحی با پیش بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سالجاری، گفت: پارسال با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی و همت متخصصان و کارشناسان موفق به تولید چهار میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که از این میزان در حوزه زراعت ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصول تولید و به بازار مصرف عرضه شد که در برنامه تحولی امسال این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری از طرح‌های آب و خاک در پایاب سدها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید با اجرای کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، به زراعی و به نژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی صورت خواهد گرفت.

فتحی با تاکید بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیر بخش زراعت استان، یادآور شد: در این بخش یکهزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی نیازمند بودجه است که طبق پیش بینی‌ها برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار در سالجاری، افزود: انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان دارویی در این راستا تولید شود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش را تجربه خواهیم کرد.

فتحی از افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۵ تن در سال جاری خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید اجرای برنامه‌های مختلف پیگیری خواهد شد.

وی از اجرای تعداد هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یکهزار و ۴۵۲ میلیارد ریالی در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای در این استان اجرا می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح‌ها ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

کد خبر 6097633

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • قیمت گندم مشخص شد
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام