Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@23:52:54 GMT

آثار کنده کاری در غار اسپهبد خورشید غوغا می کند

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۰۰۵۱

آثار کنده کاری در غار اسپهبد خورشید غوغا می کند

به گزراش خبرنگار مهر، احمد محمدی شامگاه پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تعدد آثار تاریخی در شهرستان سوادکوه و اهمیت این آثار در ایجاد درآمد اقتصادی برای مردم، بر لزوم ارائه آمار در زمینه تعداد بازدید و میزان درآمد از این آثار و اینکه چه اقداماتی برای این آثار انجام شده، تأکید کرد و گفت: کم‌کاری اداره‌کل میراث استان در شهرستان قابل رؤیت است و آنها هم همچون مردم عادی تنها ناظر تخریب‌های آثار تاریخی شهرستان بوده، درصورتیکه آنها متولی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با بی‌توجهی به تخریب غار اسپهبد خورشید، انفجار در معادن را یکی از عوامل تخریب این اثر دانست و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت بدون توجه به ضرر و آسیب مردم و کشاورزان این منطقه و بدون درنظر گرفتن مسائلی همچون تخریب این اثر تاریخی، نظارت بر برداشت از کوه، هماهنگی با منابع طبیعی برای جلوگیری از تجاوز به حریم ملی به صدور مجوز معادن متعدد و تمدید مجوزات در این منطقه مبادرت کرده و تنها مسئله مهم برای آنها مبلغ واریزی معدن‌داران بوده است.

محمدی با ابراز گلایه از اداره کل میراث فرهنگی استان از عدم اختصاص بودجه و نیروی انسانی کافی و با بیان اینکه روی صحبتش نه با اداره میراث شهرستان بلکه با اداره‌کل میراث فرهنگی استان است، افزود: تمام آثار تاریخی ما در شهرستان از بین رفته است و این اداره‌کل عمداً بی‌توجهی می‌کند که این آثار از میان برود و وظیفه ما این است که پیگیری کنیم.

وی با بیان اینکه آثار کندوکاو در غار اسپهبد خورشید غوغا می‌کند و حتی می‌توان بیل و کلنگ رها شده در آنجا را مشاهده کرد، گفت: این آثار تاریخی، شناسنامه و هویت ما است و ما با دست خودمان در حال تخریب آن هستیم؛ چرا کاشان و اصفهان با آثار تاریخی خود کسب درآمد اقتصادی می‌کنند اما ما ما نتوانستیم تا کنون قدمی برداریم.

این مسئول با تأکید بر ایجاد یک بانک اطلاعاتی برای شناخت آثار تاریخی در وهله اول به مردم خود شهرستان و سپس به دیگر افراد و توریست‌ها، گفت: در ایام عید، به جای برپایی چادر در آزادمهر باید در گدوک چادرها را برپا کرد و چند کارشناس تاریخی و گردشگری به مردم در این رابطه اطلاع‌رسانی کنند.

وی خواستار تحرک جدی در زمینه حفظ اثار تاریخی در درجه اول در اداره میراث شهرستان و سپس اداره کل میراث فرهنگی استان شد و افزود: این مسئله جزو مطالبات مردم شهرستان سوادکوه است.

رئیس دادگستری شهرستان سوادکوه با اشاره به تعداد ۱۵ هزار و ۹۱۵ فقره پرونده ورودی به دادگستری شهرستان از مورخ اول تیر ۹۸ تا ۳۱ خرداد ۹۹، از افزایش پرونده‌های ورودی به دادگستری شهرستان در سال جدید به نسبت مدت مشابه سال قبل خبر داد و با بیان اینکه این تعداد در سال گذشته، ۱۰ هزار و ۴۳۰ پرونده بوده است، گفت: در طی این مدت در سال جدید، ۶۲ هزار و ۹۲۱ فقره ابلاغ الکترونیک انجام شده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۵۱ هزار و ۵۹۶ فقره بوده است.

وی بیشترین فراوانی پرونده‌ها در امور کیفری در شهرستان را به ترتیب توهین به اشخاص عادی، سرقت مستوجب تعذیر، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادفات، ضرب و جرح عمدی، نگهداری مشروبات الکلی، تخریب، تهدید و تصرف عدوانی و مواد مخدر برشمرد و گفت: در رابطه با پرونده‌های حقوقی نیز، بیشترین فراوانی مربوط به اختلافات ملکی و سپس مطالبه خسارات دادرسی بوده است.

محمدی با بیان اینکه بیشترین فراوانی در پرونده‌های خانواده مربوط به مهریه و سپس درخواست طلاق از سمت زوجه، نفقه و تمکین بوده است، خاطرنشان کرد: مطالبه مهریه یک زنگ خطر است و زوجین به محض اینکه وارد دستگاه قضائی می‌شوند ما آنها را برای مشاوره و سازش معرفی می‌کنیم که در بسیاری از موارد این کار ثمربخش بوده است.

کد خبر 4964429

منبع: مهر

کلیدواژه: دادگستری مازندران میراث فرهنگی مازندران ویروس کرونا شیراز بوشهر قزوین شیوع کرونا گرگان شهرکرد بیرجند دهه کرامت استانداری سمنان مواد مخدر ایلام مجلس شورای اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی اداره کل میراث آثار تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۰۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: در چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای هدف گردشگری بیابانک که روز پنجشنبه 13 فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال گردشگران، مردم و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، از سند ثبت بافت تاریخی روستای بیابانک در فهرست آثار ملی کشور رونمایی شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن مصوب آبان ۱۳۱۱، بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری بیابانک، اثر فرهنگی تاریخی محدوده تاریخی روستای بیابانک، با قدمت صفویه و قاجاریه در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.

حسن عربی گفت: بافت تاریخی روستا به شماره ۳۳۱۱۱ مورخ 16/۰۶/1399 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902638

دیگر خبرها

  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران