Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی محافل سیاسی غربگرا و ضد ایرانی از جمله هواداران "جبهه خلق " ، "مساوات " و دیگر گروه های سیاسی وابسته به آنها در جمهوری آذربایجان هراز چندگاهی با طرح مطالب مغرضانه سعی دارند ایران را عامل اشغال شهر "شوشا"ی این کشور در جریان جنگ قره باغ معرفی کنند.

  جمهوری آذربایجان پس از کسب استقلال خود در سال ۱۹۹۱ میلادی با ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی درحالت جنگ بسر می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 در آن دوره تلاش برخی نیروهای سیاسی غربگرا و به خصوص "جبهه خلق" برای رسیدن به قدرت در جمهوری آذربایجان موجب تعمیق بحران سیاسی در داخل کشور شد که آن هم با شکست های جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ همراه بود.

جمهوری اسلامی ایران در چنین شرایطی برای جلوگیری از گسترش جنگ میان دو کشور تازه استقلال یافته در همسایگی خود در ۸ ماه می سال ۱۹۹۲ میلادی ( ۱۸  اردیبهشت ۱۳۷۱ ) مبتکر مذاکرات سران  وقت جمهوری آذربایجان و  ارمنستان با هدف پایان دادن به این جنگ در تهران شد.

 در حین این مذاکرات شهر شوشا به دست نیروهای ارمنی اشغال شد که برخی محافل سیاسی غربگرای جمهوری آذربایجان به دستور اربابان خود در خارج کشور برای خدشه دار کردن جایگاه جمهوری اسلامی ایران در جامعه جمهوری آذربایجان سعی داشتند ایران را عامل اشغال این شهر معرفی کنند.

 جالب است که یک ماه پس از تصرف شهر شوشا ، "جبهه خلق " در  جمهوری آذربایجان به قدرت رسید و به دلیل ناتوانی و فعالیت های نسنجیده آن ، شهرستان های دیگر این کشور در قره باغ نیز به دست نیروهای ارمنی اشغال شد.

  سخنان اخیر الهام علی اف در مراسم افتتاح پادگان نظامی جدید در جمهوری آذربایجان درباره مناقشه قره باغ پرده از راز برخی وقایع این مناقشه از جمله تصرف شهر "شوشا" برداشت.  

  علی اف اشغال سرزمین های جمهوری آذربایجان به دست نیروهای ارمنی را نتایج فعالیت های خرابکاری حکومت "جبهه خلق " عنوان کرد و گفت که همه باید این واقعیت را بدانند.

  رییس جمهوری آذربایجان با تاکید بر این که اشغال شهر شوشا فاجعه بزرگی بود ، اظهار داشت: در آن دوره "جبهه خلق" برای رسیدن به  قدرت و سرنگون کردن دولت وقت در جمهوری آذربایجان ، شهر شوشا را به ارامنه تحویل داد.

  علی اف افزود: نظامیان به خوبی می دانند که شوشا یک قلعه تسخیرناپذیر است و تصرف آن هرگز امکان پذیر نمی بود ولی آن را تحویل دادند تا به قدرت برسند و متاسفانه آنها در سال ۱۹۹۲ میلادی و درپی اشغال "شوشا" و "لاچین" به شکل غیرقانونی به قدرت رسیدند.  

  وی حکومت یک ساله جبهه خلق را به غارت کشور ، فساد و رشوه خواری متهم کرد و افزود: آنها به اشغال سرزمین ها بی توجهی کرده و در نتیجه، از یک طرف مردم این وضعیت را تحمل نکردند و از سوی دیگر ارمنستان در آوریل ۱۹۹۳ میلادی شهرستان "کلبجر" را اشغال کرد.

  علی اف خاطرنشان کرد: جبهه خلق در جمهوری آذربایجان که به شیوه غیرقانونی به حاکمیت رسیده بود، کلبجر را به ارمنستان تحویل داد و از این طریق میان ارمنستان و قره باغ کوهستانی ارتباط زمینی برقرار شد.

  علی اف با اشاره به این که در دوره حکومت جبهه خلق از یک طرف سرزمین های جمهوری آذربایجان از دست می رفت و از طرف دیگر نیز آنها مرتکب بحران داخلی شدند که به حاکمیت برسند، افزود:  اگر حیدر علی اف به حاکمیت نرسیده بود، معلوم نیست که ارمنستان در جنگ قره باغ تا کجا پیشروی می کرد.

 رییس جمهوری آذربایجان افزود: اشغال سرزمین های جمهوری آذربایجان نتیجه خیانت و اقدامات خائنانه حکومت جبهه خلق بود و به همین دلیل مردم جمهوری آذربایجان آنها را تحمل نکردند.

  وی متواری شدن "ابوالفضل ایلچی بیک" رهبر جبهه خلق و رییس جمهوری وقت آذربایجان از باکو پایتخت این کشور را یاداور شد و گفت: رییس جمهوری که فرمانده کل نیروهای مسلح بود و باید ملت و دولت را محافظت می کرد، فراری شد و شبانه با هواپیما به نخجوان گریخت و از آنجا هم به روستای "کلکی" رفت.

 علی اف همچنین دیگر مسوولان جبهه خلق و مقامات وقت جمهوری آذربایجان را  "فراری و خودفروخته و خائن" نامید و گفت: هیچ کس نباید این ها را فراموش کند.

  لازم به  ذکر است تبلیغات ضد ایرانی و ضد روسیه به راه انداخته شده در دوره حکومت یک ساله "جبهه خلق" موجب سردی در روابط جمهوری آذربایجان و این دو کشور بزرگ منطقه شده بود که در پی رسیدن حیدر علی اف به  قدرت در جمهوری آذربایجان به این وضعیت  نامطلوب پایان داده شد.

برچسب‌ها الهام علی‌ اف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: الهام علی اف الهام علی اف جمهوری آذربایجان جمهوری آذربایجان جمهوری آذربایجان رییس جمهوری جبهه خلق قره باغ علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۰۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان

ایروان اعلام کرد: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان، پیشنهاد قزاقستان برای میزبانی مذاکرات صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان را پذیرفته است.

قاسم جومارت توکایف رئیس‌جمهور قزاقستان در سفر هفته گذشته خود به ایروان گفت که می‌تواند پلتفرمی را برای چنین دیداری فراهم کند.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان بعداً تصریح کرد که آستانه پیشنهادی برای دیدار وزرای خارجه آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان ارائه کرده است.

او گفت که باکو از این طرح حمایت می‌کند.

وزارت امور خارجه ارمنستان در 26 آوریل اعلام کرد که آرارات میرزویان آماده دیدار با جیحون بایراموف همتای آذربایجانی خود در قزاقستان است. اما وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که هنوز تاریخ دقیق این دیدار مشخص نیست.

در بیانیه وزارت امور خارجه ارمنستان آمده است: ارمنستان رویکرد مثبتی به تلاش‌های میانجی‌گری برای تحدید حدود مرزها بر اساس دستیابی به صلح واقعی پایدار در قفقاز جنوبی و همچنین به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی ارمنستان و آذربایجان دارد و از تلاش‌های میانجی‌گری و پلتفرم‌های مذاکره پیشنهادی برای تعیین حدود مرزها بر اساس اسناد مورد توافق دوجانبه، از جمله اصول اساسی و اعلامیه آلماتی 1991 استقبال می‌کند.

گفتنی است، آخرین دیدار میرزویان و بایراموف در ماه فوریه در برلین برگزار شد که در آن نشست پیشرفت چشمگیری در راستای دستیابی به توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان حاصل نشد.

آرارات میرزویان بعداً شکایت کرد که باکو از به رسمیت شناختن تمامیت ارضی ارمنستان اجتناب می‌کند و همچنان خواستار افتتاح کریدور زنگزور بین آذربایجان و نخجوان است.

خاطرنشان می‌شود که الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان دو روز پیش خواستار ایجاد یک کریدور شد. وی همچنین تصریح کرد که برای امضای معاهده صلح بین دو کشور، ارمنستان باید قانون اساسی خود را تغییر دهد.

رئیس‌جمهور آذربایجان حتی پس از اینکه دولت نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان را مجبور به بازگرداندن چهار روستای آذربایجان کرد، به طرح این خواسته‌ها ادامه داد.

هفته گذشته، باکو و ایروان اعلام کردند که بر سر تعیین حدود اولیه مرز بین دو کشور در بخش قزاق-تاووش به توافق رسیده‌اند.

پس از آن، گزارش‌هایی مبنی بر شلیک اولین پاسگاه‌های مرزی بین دو کشور منتشر شد. باکو گفت که 10 تا 12 کیلومتر از مرز در حال حاضر مشخص شده است.

مخالفان دولت ارمنستان و دیگر منتقدان دولت پاشینیان از توافق برای بازگرداندن این چهار روستا به جمهوری آذربایجان انتقاد کردند.

اعتراضات علیه تحدید حدود در منطقه تاووش ارمنستان در ایروان پایتخت این کشور از هفته گذشته آغاز شده است.

علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهدعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • بلینکن در ریاض ادعای ضدایرانی کرد
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • چرا سریال «حشاشین» در ایران مجوز ندارد؟
  • انتخاب والیبالیست ارومیه‌ای به عنوان بهترین مدافع لیگ برتر جمهوری آذربایجان
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ