Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پلیس فرانسه نیز همانند پلیس آمریکا یک مظنون را با فشار روی گردن کشته است. سدری چوویات که با موتور خود در پاریس مشغول به کار بود، در ماه ژانویه، توسط ماموران پلیس برای ایست بازرسی متوقف می‌شود. تاریخ انتشار: 08:47 - 13 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۳۰۶۳

خبرگزاری میزان - مانیتورینگ حقوق بشر، افشای ماجرای کشته شدن یک جوان فرانسوی توسط پلیس این کشور، بار دیگر خشم شهروندان این کشور را برانگیخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه شواهد و مستندات موجود نشان می‌دهد، پلیس فرانسه نیز همانند پلیس آمریکا یک مظنون را با فشار روی گردن کشته است. سدری چوویات که با موتور خود در پاریس مشغول به کار بود، در ماه ژانویه، توسط ماموران پلیس برای ایست بازرسی متوقف می‌شود. رفتار بد ماموران با چوویات منجر به اعتراض و سپس مجادله وی با پلیس می‌شود. در حالی که وی بر خلاف پلیس مسلح نبود، نیرو‌های پلیس به وی هجوم برده و یکی از آن‌ها (به سبک همان افسر پلیسی که در آمریکا جرج فلوید را به قتل رساند)، پای خود را بر روی گردن چوویات می‌گذارد. خبرگزاری فرانسه، با انتشار ویدئویی از این ماجرا (که قبل از آن نیز در شبکه‌های اجتماعی در فرانسه منتشر شده بود)، می‌نویسد: او قبل از اینکه جانش را بر اثر فشار‌های زانوی پلیس فرانسه بر روی گردنش از دست دهد، حداقل ۷ بار اعلام کرد که دارد خفه می‌شود. هنگامی که پرسنل امداد بالای سر او رسیدند نبضش قطع شده بود و قادر به نفس کشیدن نبود. او به بیمارستان منتقل شد و دو روز بعد اعلام شد که فوت کرده است.

کار پلیس طبیعی بود!

افشای این ویدئوی تکان دهنده، منجر به احضار ۴ مامور پلیسی شد که در قتل سدری چوویات دست داشته اند. آن‌ها در یک بازجویی صوری که از سوی پلیس و دستگاه قضایی فرانسه با هدف اغوای افکار عمومی صورت گرفت، خفه کردن مقتول را پذیرفتند. با این حال کمترین توبیخی برای ماموران قاتل در نظر گرفته نشد. نکته جالب توجه اینکه در گزارش اولیه مرگ چوویات نیز به دروغ از سوی مقامات قضایی و پزشکی فرانسه ادعا شده است که وی بر اثر بیماری در حین بازداشت جان خود را از دست داده است! در این گزارشها، اشاره‌ای به فشار مستمر زانوی پلیس بر گردن مقتول نشده است.

بیشتر بخوانید: سانسور واقعیات قتل ریچارد بروکس در روز روشن! / وقتی بی بی سی وکیل مدافع نژادپرستان می‌شود

سوفیا چوویات دختر سدریک ضمن ابراز تاسف نسبت به آزادی پلیس‌های قاتل و نژادپرستی که اقدام به کشتن پدرش در یک ایست بازرسی کرده اند می‌گوید: نمی دانم چرا این افراد (پلیسها) از کار تعلیق نمی‌شوند! ما خواستار پاسخی قاطعانه و صریح از سوی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هستیم.

فراتر از آن، سوال اصلی اینجاست که چرا پلیس قبل از انتشار ویدئوی مربوط به کشته شدن چوویات ، علت مرگ وی را بیماری اعلام کرده بود؟ نکته تلخ ماجرا اینجاست که پلیس و دستگاه قضایی فرانسه که خود گزارش دروغین افسران قاتل پلیس را تایید و پرونده قتل عامدانه و آشکار سدریک چوویات را مختومه اعلام کرده بودند، هم اکنون بار دیگر مسئولیت بازجویی از افسران متخلف را بر عهده گرفته اند! سوال اصلی اینجاست که چه نهادی باید از مجرمان اصلی این ماجرا، یعنی پلیس و دستگاه قضایی فرانسه بازجویی کند؟! گویا مقامات فرانسوی ساختار نامرئی، اما محسوسی را ایجاد کرده اند که مطابق آن، اساسا قرار نیست پلیس این کشور، حتی بابت ارتکاب قتل عامدانه و نژادپرستی آشکار متخلف شناخته شود! بدیهی است که در چنین شرایطی، افسران پلیس قاتل و نژادپرست، به فعالیت روزمره خود (در سایه حمایت‌هایی که از آن‌ها می‌شود) ادامه می‌دهند.

مکرون قرار نیست پاسخی دهد!

با این حال به نظر می‌رسد رئیس جمهور فرانسه قصدی برای پاسخدهی به این مطالبه بر حق سوفیا چوویات و دیگر اعضای خانوانده سدریک چوویات ندارد! او نیز به مانند دیگر روسای جمهور قبلی فرانسه نظیر اولاند، سارکوزی و حتی ژاک شیراک، علاقه‌ای نسبت به بر هم زدن سیکل نژادپرستی سیستماتیک در کشورش ندارد. از سوی دیگر، مقامات فرانسوی نشان داده اند که در مواجهه با جنایاتی که از سوی پلیس این کشور صورت می‌گیرد، هیچ گاه عزم و اراده‌ای واقعی نداشته اند. این دومین جنایت افشا شده در فرانسه (از سوی پلیس این کشور) طی هفته‌های اخیر محسوب می‌شود.

تصاویر ویدئویی مرگ تلخ سدری چوویات در حالی منتشر می‌شود که شهروندان فرانسوی، هنوز پاسخ مقامات امنیتی و دولتی این کشور در قبال مرگ آداما ترائوره را دریافت نکرده اند. حدود ۴ سال قبل (در سال ۲۰۱۶ میلادی)، آداما ترائوره جوان سیاهپوست فرانسوی توسط ماموران پلیس این کشور دستگیر و در حین دستگیری به دلیل خشونت پلیس جان داد. این فرانسوی آفریقایی الاصل (که اصالتا اهل کشور مالی بوده است) حدود دو ساعت بعد از بازداشت، در یک مرکز پلیس در حومۀ پاریس درگذشت. اگرچه مقامات فرانسوی همواره مدعی هستند هرگونه رفتار تبعیض آمیز پلیس این کشور، با برخورد دستگاه‌های قضایی و دولتی فرانسه مواجه می‌شود، اما پرونده ترائوره ۴ سال است که راه به جایی نبرده است. فراتر از آن، پلیس فرانسه اعتراض بی سابقه و گسترده بیش از ۲۰ هزار شهروند فرانسوی در قبال قتل ترائوره توسط را نادیده انگاشت و حتی تظاهر کنندگان را نیز با گاز اشک آور سرکوب و برخی از آن‌ها را بازداشت و زخمی کرد.

خبری از رسانه‌های فرانسوی نیست!

شاید در ابتدا تصور می‌شد که انتشار تصاویر ویدئویی مربوط به مرگ سدری چوویات منجر به مطالبه گری رسانه‌های فرانسوی از مقامات قضایی و امنیتی و خصوصا پلیس این کشور شود. با این حال جست و جویی ساده در اخبار منتشر شده در سایت‌هایی مانند رادیو فرانسه و حتی یورونیوز نشان می‌دهد که این رسانه ها، به جز انعکاس کلی این ماجرا، گام دیگری در راستای پاسخدهی پلیس برنداشته اند.

رسانه‌های فرانسوی که مدعی عملکرد شفاف، مستقل و آزادانه در کشورشان (که آن را به دروغ مهد آزادی می‌نامند!) هستند، از کناب چنین جنایت آشکاری به سادگی گذشته اند. به نظر می‌رسد معمایی که پس از مرگ جرج فلوید در افکار عمومی دنیا شکل گرفته است، روز به روز جدی‌تر شده و ابعاد گسترده تری پیدا می‌کند: اینکه نژادپرستی سیستماتیک ایجاد شده در غرب، چگونه در جای جای آمریکا و اروپا ریشه دوانده و پلیس، دولت و نهاد‌های امنیتی و قضایی این کشور‌ها به جای مبارزه با این مسئله، به پشتیبان یکدیگر در استمرار این روند خطرناک و ضد انسانی تبدیل شده اند؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حقوق بشر قوه قضاییه پلیس این کشور پلیس فرانسه روی گردن رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۱۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدنی های امروز؛ اعتراضات روز جهانی کارگر

ورود نیروهای پلیس نیویورک با استفاده از نردبان ویژه به داخل "تالار همیلتون" در دانشگاه کلمبیا برای دستگیری دانشجویان متحصن حامی فلسطین از ساختمان/ رویترز و گتی ایمجز سخنرانی هفتگی پاپ فرانسیس در واتیکان/ رویترز مرکز اسکان سیلزدگان در شهر نایروبی کنیا/ رویترز اعتراضات روز کارگر در مقابل سفارت آمریکا در شهر مانیل فیلیپین/ رویترز شهر رفح در جنوب نوار غزه/ رویترز دستگیری معترضان در تظاهرات روز جهانی کارگر از سوی پلیس لباس شخصی ترکیه در میدان تقسیم شهر استانبول/ خبرگزاری فرانسه آب تنی در یک روز گرم تابستانی در شهر کلمبو سریلانکا/ خبرگزاری فرانسه گله گوزن وحشی در اورگان آمریکا/ زوما تظاهرات روز جهانی کارگر در پارکی در شهر پاریس/ SOPA تظاهرات فعالان کمونیست در روز جهانی کارگر در شهر بارسلونا اسپانیا/ زوما حمله معترضان در روز جهانی کارگر به شعبه رستوران آمریکایی مک دونالد در پاریس/ زوما تظاهرات فعالان ضدسرمایه داری در شهر آتن یونان و در روز جهانی کارگر/ زوما نمایشگاه تسلیحات غربی به غنیمت گرفته شده از اوکراین در مسکو/ تاس کارخانه نخ ریسی در شاندونگ چین/ نورفوتو جمع آوری ماهی های تلف شده از دریاچه ای در ویتنام/ خبرگزاری فرانسه کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دیدنی های امروز؛ از موج گرما در شرق و جنوب آسیا تا وضعیت رفح

دیگر خبرها

  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • بیرون کردن دانشجویان فرانسوی توسط پلیس پاریس
  • حمله پلیس فرانسه به دانشجویان حامی فلسطین
  • حمایت متفاوت دانشجویان فرانسوی از غزه | ببینید
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • فیلم/ یورش پلیس فرانسه به دانشگاه ساینس پو پاریس
  • پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد
  • فیلم/تظاهرات دانشجویان فرانسوی در حمایت از مردم غزه با وجود اعمال محدودیت پلیس
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • دیدنی های امروز؛ اعتراضات روز جهانی کارگر