Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@22:30:53 GMT

محققان: سرما بخورید تا کووید-۱۹ نگیرید!

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۱۵۵۵

محققان: سرما بخورید تا کووید-۱۹ نگیرید!

خبرگزاری ایسنا:  ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، محققان در سراسر جهان در حال تلاش برای یافتن چیزی هستند که بتواند به مبارزه با کروناویروس جدید کمک کند و جوامع دنیا را از قرنطینه و ترس ابتلا به کووید-۱۹ نجات دهد.

محققان می‌گویند سلول‌های T به اندازه پادتن‌ها مهم هستند. در یک مطالعه جدید، محققان بر این باورند که سلول‌های تی (T) ممکن است کلید محافظت در برابر ویروس باشند و قرار گرفتن در معرض ویروس و بیماری سرماخوردگی می‌تواند سطحی از ایمنی را برای مقابله با کروناویروس در بدن فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارشی از تلگراف، دانشمندان دانشگاه "توبینگن" (Tubingen) در آلمان می‌گویند که سلول‌های T مانند پادتن‌ها یا همان آنتی‌بادی‌ها نقشی اساسی در فراهم کردن ایمنی در برابر کووید-۱۹ دارند.

سلول‌های T نوعی گلبول سفید هستند که با سیستم ایمنی بدن ما برای مقابله با مهاجمان خارجی از جمله ویروس‌هایی مانند "SARS-CoV-۲" کار می‌کنند.

محققان برای به دست آوردن نتایج مورد نیاز خود، نمونه خون افرادی را که از کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند و همچنین افرادی که هنوز آلوده نشده‌اند، جمع آوری کردند و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کردند.

نتیجه حاکی از آن بود که ۸۱ درصد از ۱۸۵ نفری که به کروناویروس آلوده نشده بودند، دارای واکنش سلول T به ویروس بودند.

آیا قرار گرفتن در معرض سرماخوردگی می‌تواند ما را در برابر کووید-۱۹ محافظت کند؟

محققان دریافتند که این واکنش با قرار گرفتن این افراد در معرض سرماخوردگی در گذشته مرتبط است، به این معنا که افرادی که در معرض ویروس سرماخوردگی قرار گرفته‌اند، می‌توانند از میزان ایمنی خاصی در برابر بیماری بسیار مسری کووید-۱۹ برخوردار باشند.

این مطالعه در بخش وبسایت "تحقیقات علمی پیش از چاپ "Research Square" منتشر شده است و هنوز مورد داوری همتا قرار نگرفته است. داوری همتا، بازنگری با دقت یا داوری دقیق به روند بازنگری همه‌جانبه مقاله‌های علمی توسط متخصصان همان رشته گفته می‌شود.

این نخستین بار نیست که ابتلا به سرماخوردگی رایج به ایجاد نوعی از محافظت در برابر کروناویروس مرتبط می‌شود. به عنوان مثال "جان بل" استاد برجسته پزشکی در دانشگاه آکسفورد به این مسئله اشاره کرده است. به گفته وی، افراد جوان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار دارند، به همین دلیل است که کووید-۱۹ با شدت کمتری آن‌ها را درگیر می‌کند.

علاوه بر این، مجله Science در همین رابطه دو مطالعه منتشر کرده که در مورد سلول‌های T و نقش آن‌ها در کمک به بدن در مبارزه با کرناویروس تمرکز دارد. براساس این مطالعات، کسانی که مبتلا به کووید-۱۹ هستند، دارای سلول‌های T هستند که به طور خاص ویروس "SARS-CoV-۲" را هدف قرار می‌دهند و می‌تواند به آن‌ها در بهبودی کمک کند.

از طرفی مشاهده محققان نشان می‌دهد که افرادی که هنوز به کروناویروس آلوده نشده‌اند نیز دارای همین نوع خط دفاعی سلولی هستند و این احتمالا به این دلیل است که آن‌ها قبلاً در معرض سرماخوردگی قرار داشته‌اند.

برخی از سرماخوردگی‌های متداول در اثر انواع مختلفی از خانواده کروناویروس‌ها ایجاد می‌شود که بسیار کمتر از "SARS-CoV-۲" خطرناک هستند.

لازم به ذکر است که هنوز هیچ درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد و با مراقبت باید منتظر ماند تا پس از گذشت حدود یک هفته تا ۱۰ روز بدن بر آن پیروز شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: سرماخوردگی کروناویروس ایمنی معرض سرماخوردگی سلول های T کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۱۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»

عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد موفق به کسب رتبه برتر چهارمین جشنواره تحقیقات برتر در حوزه سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر سلول‌های بنیادی خونساز و سلول درمانی به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان شریعتی برگزار شد.

در این مراسم سرکار خانم دکتر زهرا سادات هاشمی، عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با ارائه مقاله؛ In vivo study for cytotoxicity of murine NK cell-derived exosomes against Triple-Negative mouse mode توانست رتبه نخست را کسب کند، همچنین مرکز رشد فناوری‌های پیشرفته درمانی و تشخیصی با ارائه مقاله؛ «تولید گوشت آزمایشگاهی جهت تغذیه حیوانات خانگی برای اولین بار در ایران» حائر رتبه دوم و سرکار خانم فاطمه سلیمیان پژوهشگر پژوهشکده سرطان معتمد با مقاله " Human Placenta Derived Mesenchymal Stem Cells Transplantation in Patients with Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) Caused by COVID-۱۹ (Phase I Clinical Trial):Safety profile assessment رتبه سوم را در این دوره از جشنواره کسب کردند.

دیگر خبرها

  • با اختراع جدید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • با اختراع جید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!
  • طرز تهیه دسر شکلاتی رژیمی، با خیال راحت دسر بخورید!
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟