Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ بامداد روز گذشته رسانه‌ها از وقوع یک حادثه در سایت هسته‌ای نطنز خبر دادند، سازمان انرژی اتمی نیز با تایید خبر وقوع یک حادثه در این محل، تصویری از یک ساختمان آسیب دیده منتشر و عنوان کرد که علل این حادثه در دست بررسی است.

در حالی که مقامات و رسانه‌های کشور تا پایان روز گذشته(پنجشنبه) و تا به این لحظه تنها از یک «حادثه» بدون ذکر جزئیات و علل آن سخن می‌گویند رسانه‌های خارجی دست به افشاگری در این باره زده و ادعاهایی را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیویورک تایمز به نقل از یک مقام اطلاعاتی در خاورمیانه ادعا کرد که این حادثه به احتمال زیاد یک خرابکاری بوده است.

نیویورک تایمز در گزارش که با عنوان «انفجار مرموز و خسارت‌های ناشی از آتش‌سوزی در تاسیسات غنی‌سازی هسته‌ای ایران» منتشر کرده، می‌نویسد: آتش‌سوزی در یک ساختمان، در اصلی‌ترین سایت تولید سوخت هسته‌ای ایران در بامداد روز گذشته، منجر به بروز آسیب گسترده‌ای شد. این حادثه در محلی که به نظر می‌رسد برای تولید نسل جدید سانتریفیوژها ایجاد شده، به وقوع پیوسته است.

در ادامه این گزارش آمده است: سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به این خبر اعلام کرد که یک حادثه در محیط سایت اتفاق افتاده است، تهران اما این حادثه را خرابکاری نخواند. سازمان انرژی اتمی ایران یک تصویر را منتشر کرد که تخریب ناشی از یک انفجار شدید را نشان می‌داد که منجر به جدا شدن درها از لولاها و همچنین سقوط سقف شده است. بخش‌هایی از این ساختمان که اخیرا نیز افتتاح شده بود، به دلیل آتش‌سوزی سیاه شده. اما روشن نبود که چه مقدار آسیب به بخش‌های زیرزمینی سایت وارد شده است. بر اساس  آنچه ویدئویی که سال گذشته از سوی ایران منتشر شد به نظر می‌رسد که اغلب کارهای مونتاژ بر روی نسل‌های جدید سانتریفیوژ در این ساختمان در حال انجام است، سانتریفیوژها، ماشین‌های تصفیه اورانیوم هستند.

به گزارش رویداد‌۲۴نیویورک تایمز در ادامه می‌نویسد: یک مقام اطلاعاتی در خاورمیانه که خواست نامش فاش نشود اطلاعاتی را ارائه و ادعا کرد که انفجار در سایت نطنز در نتیجه جاگذاری یک دستگاه انفجاری درون تاسیسات رخ داده است. به گفته وی این انفجار، اغلب مناطق روی زمینی تاسیسات، جایی که سانتریفیوژهای جدید پیش از آنکه در عملیات قرار داده شوند، متوازن می‌شوند را نابود کرده است.

بر اساس این گزارش، انفجار و آتش سوزی درون تاسیسات هسته‌ای ایران در نطنز رخ داده است، ساختمان آسیب دیده در مجاورت تاسیسات زیرزمینی تولید سوخت هسته‌ای قرار دارد، جایی که آمریکا و اسرائیل یک دهه پیش پیچیده‌ترین حمله سایبری در تاریخ مدرن با نام «بازی‌های المپیک» را انجام دادند. در این حمله که چند سال به طول انجامید، کد رایانه‌ای تجهیزات صنعتی ایران تغییر و حدود یک هزار سانتریفیوژ نابود شد و برنامه هسته‌ای ایران به یک سال و حتی به عقب بازگشت.

این روزنامه آمریکایی در ادامه این ادعا را مطرح می کند که شواهد موجود قویا بیانگر آن هستند که روز پنجشنبه، حادثه در نطنز در حقیقت یک «اقدام خرابکارانه» بوده است، در عین حال این احتمال نیز وجود دارد که این حادثه در نتیجه یک حادثه صنعتی بوده باشد.

بیشتر بخوانید:واکنش آژانس اتمی به حادثه در مجتمع نطنز

این گزارش با اشاره به سلسله انفجارها و آتش سوزی‌های اخیر در ایران به گمانه زنی‌های خود ادامه داده و می‌نویسد: زمان وقوع این حادثه اما مشکوک است: در روزهای اخیر، یک سری آتش سوزی‌ها در دیگر تاسیسات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران نیز به وقوع پیوسته است. با این حال، کارشناسان عنوان می‌کنند که اگر این انفجارها به صورت عمدی تنظیم شده باشند، هیچ یک از نشانه‌های مخفی کارانه حملات سایبری پیچیده‌ای که از سوی آمریکا و اسرائیل نخست با دستور جورج بوش رئیس‌جمهور اسبق آمریکا تا پایان دوره ریاست جمهوری وی و سپس ادامه آن از سوی باراک اوباما رئیس‌جمهوری سابق این کشور را در بر ندارد.

به گزارش رویداد‌۲۴نیویورک تایمز همچنین به عوامل احتمالی پشت پرده این «اقدام خرابکارانه» پرداخته و آنها را اینگونه معرفی می‌کند: سرویس فارسی بی‌بی‌سی گزارش داده است که چندین نفر از کارمندانش پیش از آنکه خبر حادثه در نطنز رسانه‌ای شود ایمیل‌هایی از سوی یک گروه ناشناس دریافت کرده‌اند که خود را «یوزپلنگ‌های وطن» معرفی کرده‌اند. این گروه مسئولیت این انفجارها را پذیرفته و ادعا کرده‌اند که این گروه از مخالفان در دستگاه‌های نظامی و امنیتی ایران تشکیل شده‌ است. آنها اعلام کردند که این حمله بخش‌های روی زمینی تاسیسات مورد نظر را هدف قرار خواهد داد بنابراین، دولت ایران قادر به پوشاندن آسیب‌ها نیست.

این گزارش تاکید می کند که راهی برای تایید اینکه یوزپلنگ های وطن یک گروه حقیقی است وجود ندارد، و اگر این یک گروه حقیقی باشد، همانطور که ادعا کرده داخلی است و یا  اینکه از سوی یک قدرت خارجی حمایت می‌شود.

«مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا که پیشتر به عنوان رئیس سازمان سیا این کشور خدمت و دستور عملیات‌های جدید علیه مختل کردن توسعه برنامه هسته‌ای ایران را صادر می‌کرد، سه‌شنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع ایران گفت که سانترفیوژهای پیشرفته ایران یک تهدید به شمار می‌روند.

این گزارش می‌افزاید: «دیوید آلبرایت» رئیس موسسه علوم و امنیت بین‌المللی در واشنگتن در یک گفت‌وگو عنوان کرد که وجود چندین فاکتور بیانگر آن است که این حادثه به احتمال زیاد یک «اقدام خرابکارانه» بوده است.

حادثه نطنز در حالی اتفاق افتاد که بامداد جمعه گذشته، انفجاری مهیب در یک مخزن گاز در شرق تهران و در حاشیه منطقه نظامی پارچین رخ داد. همان زمان گمانه زنی‌هایی درباره این حادثه مطرح شد اما مقامات نظامی و دفاعی کشور، آن را ناشی از حادثه در مخزن گاز در منطقه پارچین خواندند که هیچ تلفات جانی نداشته است.

اما واقعیت چیست و چه اتفاقاتی در تاسیسات نظامی و هسته‌ای ایران در جریان است؟ مقامات کشور هنوز به ادعاهای مطرح شده از سوی روزنامه نیویورک تایمز پاسخ نداده‌اند و احتمالا در ساعات و روزهای آینده در این باره و همچنین علت حادثه نطنز توضیحاتی مطرح خواهد شد.

 

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، حادثه نطنز ، حادثه پارچین سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حادثه نطنز حادثه پارچین نیویورک تایمز هسته ای ایران حادثه نطنز آتش سوزی یک حادثه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۱۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیداحمد فاضل‌زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام‌های رتبه‌بندی معتبر در سطح بین المللی است که در سال ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

وی افزود: در گزارش اخیر رتبه بندی دانشگاه ­های آسیایی سال ۲۰۲۴ از ایران تعداد ۷۳ دانشگاه حضور داشته اند که ۴ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند. رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴، تعداد ۷۳۹ دانشگاه را از ۳۱ کشور در بردارد. همانند سال‌های گذشته، کشور ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد و هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. رتبه‌های اول تا دهم در جدول ۱ قابل مشاهده است.

 

رئیس موسسه ISC گفت: سهم ایران از نظر تعداد دانشگاه‌های رتبه بندی تایمز آسیایی ۲۰۲۴، ۷۳ دانشگاه است که در حدود ۱۰ درصد دانشگاه‌های این رتبه بندی را شامل می‌شود که در جدول ۲ قابل مشاهده است.

جدول ۲: تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی تایمز آسیا در سال‌های مختلف

 

فاضل زاده افزود: در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴، تعداد ۷۳ دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، تهران و صنعتی شیراز به ترتیب رتبه اول تا پنجم ایران را کسب کردند. نتایج دانشگاه‌های ایران در جدول ۳ قابل مشاهده است.

جدول ۳: جایگاه دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی تایمز کشور‌های آسیایی سال ۲۰۲۴

 

عملکرد دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی قاره آسیا در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

رئیس موسسه ISC گفت: از میان کشور‌های اسلامی قاره آسیا، در مجموع ۳۰۶ دانشگاه از ۱۷ کشور اسلامی در رتبه بندی ۲۰۲۴ حضور دارند این در حالی است که در رتبه بندی ۲۰۲۳ این تعداد ۲۵۳ دانشگاه بوده است. از لحاظ تعداد حضور دانشگاه، کشور ترکیه و ایران به ترتیب با ۷۵ و ۷۳ دانشگاه، بیشترین حضور را داشته اند.

 

دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی با رتبه ۱۰۰ و کمتر، در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴ در جدول ۴ قابل مشاهده است.

جدول ۴: دانشگاه‌های برتر کشور‌های اسلامی در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

 

 روش شناسی رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

فاضل زاده گفت: روش شناسی رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴ مانند رتبه بندی جهانی تایمز، به طور قابل توجهی تغییر کرده است. تعداد شاخص‌های مورد استفاده از ۱۳ به ۱۸ شاخص رسیده است با این حال مانند روش­شناسی پیشین، شاخص­های عملکردی در ۵ معیار کلی قرار دارند: آموزش، پژوهش، کیفیت پژوهش، چشم انداز بین المللی و صنعت. جدول ۵ شاخص‌های مورد استفاده در هر معیار را نشان می­ دهد.

وی افزود: روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی تایمز است با این تفاوت که در رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی این شاخص‌ها جهت رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی مجددا تنظیم و وزن دهی می‌شوند.

جدول ۵. معیار‌ها و شاخص ­های رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴

دیگر خبرها

  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • ۳۰ تفنگدار دریایی آمریکا حین برگزاری یک رزمایش زخمی شدند
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • گزارش فلسطینی از اقدامات خرابکارانه و حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است