Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-05@05:21:54 GMT

نتیجه استراتژی فشار حداکثری کاخ سفید علیه ایران

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۲۴۶۶

نتیجه استراتژی فشار حداکثری کاخ سفید علیه ایران

رویداد۲۴ سیدحسین موسویان در این مقاله که در روزنامه میدل ایست آی انتشار یافت، نوشته که در روزهای اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی با پیشنهاد سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان و بر اساس اتهامات اسرائیل به عنوان دشمن بزرگ ایران، قطعنامه ای غیر الزامی علیه ایران تصویب کرد که به موجب آن، از جمهوری اسلامی خواسته شده که به آژانس امکان دسترسی به دو سایت مشکوک به داشتن برنامه هسته ای در دو دهه قبل را بدهد که ظریف وزیر خارجه ایران نیز دراین باره گفت؛ آنهایی که از ابتدا به دنبال نابودی برجام بودند، اکنون دستور کار خود را با این شیوه به پیش می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«اشاره او به سوء استفاده آمریکا و اسرائیل از آژانس برای تخریب برجام است.»

«ترامپ در ماه می ۲۰۱۸ از برجام خارج شد تا میراث سلف خود، اوباما را نابود کرده و با اتخاذ سیاست فشار حداکثری، نظام حکومتی ایران را ساقط کند. او روند تخاصمات در روابط ایران و آمریکا را با تحریم رهبر عالی ایران و ترور سردار سلیمانی به حداکثر رساند.»

در ادامه این مقاله آمده است: در عین حال، جدول زمانبندی شده اقدامات آمریکا در ماههای اخیر نشان می دهد ترامپ قصد دارد به نحوی آخرین میخ را به تابوت برجام بزند تا نه تنها هیچ شانسی برای رئیس جمهوری بعدی آمریکا در احیای مجدد آن باقی نمانده، بلکه اصولاً نتواند هیچ قدمی در مسیر تعامل و ایجاد روابط حسنه با ایران بردارد.

به نوشته موسویان، ماه گذشته مایک پمپئو با لغو معافیت های همکاری صلح آمیز هسته ای با ایران، باقیمانده تحریمهای معلق در چارچوب برجام را منتفی کرد. اقدام او به ایران بهانه مشروع داد تا بتواند محدودیت غنی سازی زیر ۲۰ درصد را منتفی و تعهدی به غنی سازی زیر ۵ درصد نداشته باشد؛ ضمن آنکه دست ایران را برای بازگشت به طراحی قبلی آب سنگین اراک باز کرد. «کلسی داونپورت» مدیر انجمن خلع سلاح کنترل تسلیحات آمریکا گفت که «پایان دادن به معافیت های همکاری صلح آمیز هسته ای با ایران، به تهران این امکان را داده که غنی سازی ۲۰ درصد را آغاز کند. این سطح غنی سازی پایین تر از سطح مورد نیاز ساخت بمب است اما ریسک فعالیتهای غنی سازی ایران را افزایش خواهد داد».

«چند هفته قبل نشریه «واشنگتن فری بیکن» آمریکا فاش کرد که جمهوریخواهان کنگره، طرحی در دست دارند که به موجب آن، با بیش از ۱۴۰ مورد، گسترده ترین تحریمهای تاریخ علیه ایران اعمال شود. در صورت تصویب چنین لایحه ای از سوی کنگره، دولت آمریکا بعد از آن برای برداشتن تحریمها علیه ایران، نیاز به موافقت کنگره خواهد داشت.»

برقراری مجدد تحریمها

این مقاله می افزاید: آمریکا همچنین به دنبال صدور قطعنامه ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران است که به موجب برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ در ماه اکتبر امسال برطرف می شود. اما این یک اقدام پوششی برای استفاده از مکانیزم ماشه با هدف بازگرداندن تمامی تحریمهای اجماعی بین المللی قبل (در دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد) است؛ چون واشنگتن احتمال جدی می دهد که چین و روسیه با تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران مخالفت خواهند کرد.

موسویان در ادامه نوشته: دولت ترامپ تاکنون تحریمهای گسترده‌ای با هدف فروپاشی اقتصاد ایران اعمال کرده است. درآمد اصلی دولت ایران از صادرات نفت است که به موجب تحریم‌های ترامپ از ۲.۵ میلیون بشکه در روز، تقریباً به صفر رسیده است. با این وجود، ترامپ نتوانسته از طریق تحریمها به اهداف سیاسی خود برسد. روحانی رئیس جمهوری ایران قبلا به سایر سران کشورهای امضا کننده برجام، اطلاع داده است که در صورت ارجاع مجدد پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل، ممکن است  ایران از معاهده ان پی تی خارج شود.

«بر اساس گزارش مؤسسه مطالعات بین المللی صلح سوئد، ۹ کشور دارنده سلاح های هسته ای ( شامل آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، اسرائیل، چین، هند، پاکستان و کره شمالی) ۱۳ هزار و ۴۰۰ بمب هسته ای دارند که از این تعداد، سه هزار و ۷۲۰ بمب در وضع عملیاتی برای پرتاب و یکهزار و ۸۰۰ بمب در وضع آماده باش برای پرتاب است.»

بیشتر بخوانید: چرا آمریکا به دنبال تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران است؟

در این مقاله آمده است: طنز ماجرای بمب هسته ای این است که آژانس بین المللی انرژی اتمی که وظیفه اصلی اش امحای بمب های موجود هسته ای است، به خاطر فشارهای آمریکا تمام هم و غم خود را مصروف ایران کرده که بمب هسته ای ندارد و در دو دهه گذشته تحت بیشترین بازرسیهای تاریخ آژانس در سطح جهان بوده است. ۲۱درصد کل بازرسیهای آژانس در سال ۲۰۱۹ به کشور ایران اختصاص داشته و در این سال بیش از ۹۰ درصد بازرسیهای انجام شده آژانس از کشورهای عضو پادمان و پروتکل الحاقی، به ایران اختصاص داده شد.

تشدید بی ثباتی

به نوشته موسویان، طبق گفته اوباما، برجام شامل جامعترین سیستم بازرسی و شفافیت است که در تاریخ مذاکرات عدم اشاعه بمب هسته ای صورت گرفته است. این بدان معناست که ترامپ با خروج از برجام، جامعترین مکانیزم بازرسی تاریخ معاهده عدم اشاعه را نابود کرده است. برجام توافقی است که با اجرای آن، رئیس جمهوری بعدی آمریکا و ترامپ در صورت انتخاب مجدد، می تواند از ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران اطمینان حاصل کند. برجام یک مدل عملیاتی و کارآمدی است که در صورت اجرای آن در سطح کل خاورمیانه، می تواند به نگرانیها از بمب هسته ای در سطح کل این منطقه، خاتمه دهد. برجام یک اعتبار برای معاهده ان پی تی است که با اجرای آن در سطح منطقه، می توان مصوبات سازمان ملل در مورد عاری سازی خاورمیانه از سلاح های هسته ای را تحقق بخشید.

«با این وجود و متأسفانه، جدول اقدامات زمانبندی شده کاخ سفید و اسرائیل در چند ماه گذشته، نشان می دهد که آنها به دنبال تشدید بی ثباتی در خاورمیانه هستند. خروج ترامپ از برجام، غیرقانونی و بدسیرتی بین المللی بود. فشارهای اخیر به شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن تحریم های اجماعی گذشته علیه ایران، در حقیقت اقدامی در راستای لکه دار ساختن حیثیت این نهاد، تضعیف چندجانبهگرایی و بی اعتبار کردن شورای امنیت به عنوان نهاد مسؤول تأمین صلح و امنیت بین الملل است.»

وی در پایان این مقاله تأکید کرده است: استراتژی «فشار حداکثری» کاخ سفید تا کنون نتیجه باخت- باخت برای آمریکا، ایران، جامعه بین الملل و کل خاورمیانه داشته است. این سیکل شرورانه باید خاتمه یابد و لذا زمان آن رسیده که ترامپ به ادامه بیخردی محض پایان دهد.

منبع: ایرنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تحریم های آمریکا علیه ایران ترامپ شورای امنیت بمب هسته ای بین المللی علیه ایران سازمان ملل غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۲۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا

واشنگتن خواهان مهار پکن در تهران است، اما کارشناسان می گویند این موضوع به این سادگی ها هم نیست.

به گزارش خبرآنلاین نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است