Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،بنیامین نتانیاهو پس از تشکل کابینه‌ای که جمع اضداد بود، اجرایی کردن طرح موسوم به «طرح الحاق دره اردن و کرانه باختری» را در دستور کار خود قرار داد. او به دنبال این بود تا ظرف کمتر از ۲ ماه پس از تشکیل کابینه طرح نامبرده را اجرایی کند. در همین راستا او روز چهارشنبه، ۱ جولای ۲۰۲۰ (۱۱ تیر ۱۳۹۹) را تاریخ آغاز این طرح اعلام کرد، اما امروز با گذشت ۲ روز از تاریخ نامبرده این اقدام انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه این طرح اجرایی نشده در حقیقت امری اختیاری از سوی نتانیاهو نبوده بلکه از سر ناتوانی نتوانسته این کار را انجام دهد. این ناتوانی اسباب و دلایل متعددی دارد که به شرح ذیل است.

عدم حمایت دولت ترامپ

نخستین علت این امر، عدم حمایت ترامپ برای اجرای طرح الحاق است. دلایل این امر به مسائل ذیل مربوط است:

اختلاف داخلی در رژیم صهیونیستی

ترامپ که با حمایت خود در «معامله قرن»، به صهیونیست‌ها جسارت ارائه این طرح را داد، حالا به دلیل اختلافی که در داخل کابینه رژیم صهیونیستی وجود دارد، اعلام کرده تا زمانی که در داخل، صهیونیست‌ها به توافق و یک موضع نرسند از آن حمایت نخواهد کرد. در حال حاضر بین نتانیاهو و بنی گانتس در خصوص اجرای این طرح اختلاف جدی وجود دارد. این مسئله که موجب عدم حمایت ایالات متحده شده، مهمترین مانع نتانیاهو در عدم اجرای طرح مذکور است.

مخالفت با نوع اجرای نتانیاهو

طی روز‌های گذشته هیئتی از ایالات متحده به فلسطین اشغالی سفر کرده است گفته شده این هیئت که از جراد کوشنر، داماد یهودی ترامپ، دیوید فریدمن، سفیر ایالات متحده در فلسطین اشغالی و آوی برکوویچ، فرستاده ایالات متحده در منطقه برای اجرای «معامله قرن» است، با اجرایی کردن این طرح به گونه‌ای که مد نظر نتانیاهو است مخالفت کرده‌اند. محافل داخلی رژیم صهیونیستی می‌گویند هیئت اعزامی از آمریکا به نتانیاهو گفته است که باید طرح را با آرامش و به مرور اجرا کند و با اجرای آن به شکل یکباره مخالف‌اند.

تفاوت دیدگاه ترامپ و نتانیاهو

یکی از دلایل مهم ناتوانی نتانیاهو در اجرای طرح معامله قرن، تفاوت رویکرد وی با ترامپ و دولت او است. در این میان مهمترین نقطه اختلافی در اعتقاد آمریکایی‌ها به دادن بخشی از کرانه باختری به فلسطینی‌های سازشکار است. ترامپ ظاهراً اعلام کرده است که تنها ۳۰ درصد از کرانه باید الحاق شود و ۷۰ درصد آن باید در اختیار فلسطینی‌ها قرار گیرد. اما نتانیاهو و مذهبی‌های افراطی در سرزمین‌های اشغالی به دنبال الحاق کامل کرانه باختری هستند. این نقطه اختلافی مانع حمایت آمریکا و متوقف کردن نتانیاهو شده است.

عدم همراهی ارتش با نتانیاهو

گفته می‌شود فرماندهان عالی رتبه ارتش رژیم صهیونیستی با نتانیاهو در اجرای طرح مذکور همراهی نکرده‌اند. آن‌ها به دو دلیل از همراهی با نتانیاهو امتناع کرده‌اند. اول آنکه ارتش رژیم صهیونیستی هنوز تصویر روشنی از آنچه در حال حاضر در حال انجام شدن است اطلاعی ندارد و به دلیل نداشتن نگاه دقیق نسبت به آنچه قرار است اجرا کنند از همراهی با نتانیاهو سر باز زده‌اند. دوم انکه ارتش رژیم صهیونیستی بر اساس گزارش‌هایی که تهیه کرده، معتقد است با اجرای این طرح به شکل کنونی، احتمالاً انتفاضه‌ای فراگیر به وقوع خواهد پیوست که می‌تواند موجودیت رژیم صهیونیستی را به خطر اندازد. به همین دلیل ارتش با نتانیاهو همراهی نکرده است و این عدم همراهی موجب ناتوانی نتانیاهو در اجرای طرح مذکور شده است.

بیشتر بخوانید

خیز اسرائیل برای چنگ‌اندازی به آب‌های نیل/صهیونیست‌ها چگونه می‌خواهند مشکل آبی خود را حل کنند؟ واکنش گروه‌های فلسطینی

یکی از مسائل مهم در این حیطه ترس نتانیاهو از واکنش‌هایی است که پس از اجرای طرح از فلسطینی‌ها سر خواهد زد. احتمال وقوع یک انتفاضه فراگیر و احتمال وقوع یک جنگ تمام عیار با نوار غزه دو احتمالی است که نتانیاهو را در اجرای طرح مذکور به عقب نشینی وادار کرده است.

اختلاف در داخل

نتانیاهو در کنار دو معضل بزرگی که در بالا به آن اشاره شد به دلیل اختلاف داخلی، به جز مذهبی‌های تندرو کسی را در اجرای این طرح همراه خود نمی‌بیند لذا می‌داند که در صورت اجرای آن، باید به تنهایی مقابل تبعات و پیامد‌های آن بایستد و مخالفان داخلی او نیز پس از اجرای طرح، مانعی بر سر راه او خواهند بود لذا این امر مانعی جدی برای اجرای طرح در زمانی که اعلام کرده بود شد. همانگونه که دربند اول اشاره شد اختلاف نتانیاهو با گانتس مهمترین اختلاف داخلی موجود است که این اختلاف ریشه در اصل تفکر دو طرف دارد.

بحران کرونا

در دوره‌ای که بحران کرونا تمام دنیا را در بر گرفته، رژیم صهیونیستی نیز همچون تمام کشور‌های دنیا با این بحران روبرو است. این بحران هزینه‌های جدید و مستمری را به آن‌ها تحمیل کرده است که در کنار کسر بودجه‌های سال‌های گذشته، فشار مضاعفی را بر آن‌ها وارد می‌کند. علاوه بر این برای اجرای طرح نیز محدودیت‌هایی را در میدان عمل ایجاد کرده است؛ لذا این مانع نیز در مقطع کنونی موجب توقف نتانیاهو در اجرای طرح موسوم به «الحاق کرانه باختری» شده است.

نتیجه‌گیری

نتانیاهو به دنبال اجرای طرحی بود که یکی از آرمان‌های صهیونیزم محسوب می‌شود. او با وجود آنکه به دنبال اجرای سریع طرح مذکور بود، اما به دلایل در اجرای آن موفق نبود و مجبور شد به رغم تمام برنامه‌ریزی‌هایی که کرده بود اجرای آن را به تعویق اندازد. این مسئله حکایت از آن دارد که در داخل محور غربی نیز اختلاف جدی بر سر این طرح وجود دارد. اما آنچه اهمیت دارد این است که این طرح حتی به صورت سمبلیک نیز اجرا نشود. چرا که صهیونیست‌ها با وجود موانع به وجود آمده به دنبال اجرای نمادین آن هستند تا به مرور زمان آن را توسعه بخشند. مسئله‌ای که باید مد نظر مسلمانان و حامیان فلسطین باشد.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اسرائیل سرزمین های اشغالی نتانیاهو در اجرای طرح اجرای طرح مذکور رژیم صهیونیستی ایالات متحده کرانه باختری صهیونیست ها برای اجرای اجرای آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۷۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاپید: نتانیاهو باید استعفا دهد

رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی که پیشتر استعفای رئیس سازمان اطلاعات نظامی این رژیم را «اقدامی شایسته» خوانده بود، از «نتانیاهو» هم خواست به دلیل ناتوانی در برابر مقاومت فلسطین از سمت خود کناره‌گیری کند

به گزارش مشرق، «یائیر لاپید» در حساب کاربری خود در ایکس (توییتر سابق) نوشت: نتانیاهو به خاطر امنیت اسرائیل هم که شده باید استعفا دهد.

وی ادامه داد که «کابینه نتانیاهو باید (به خاطر شکست در برابر مقاومت فلسطین) از زندگی ما خارج شود.»

پیش از این، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی استعفای رئیس سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل را «قابل توجیه و اقدامی شایسته» خوانده و گفته بود «بهتر است نتانیاهو هم همانند او استعفا کند.»

«آهارون حالیوا» رئیس سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی اولین مقام ارشد نظامی صهیونیست است که بعد از آغاز جنگ در غزه استعفا می‌دهد.

دیروز (چهارشنبه) هم فرمانده یگان ویژه «اشباح» در ارتش رژیم صهیونیستی که هم اکنون در نوار غزه مستقر است، به طور ناگهانی از سمت خود استعفا داد.

همزمان با آغاز دومینوی استعفاها در میان مقامات بلندپایه ارتش رژیم صهیونیستی، لاپید به عنوان رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی از «بنی‌گانتس» و «آیزنکوت» دو عضو کابینه جنگ خواسته بود از کابینه نتانیاهو کناره‌گیری کنند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • نتانیاهو مانع از انعقاد توافق درباره جنگ غزه می‌شود
  • اردوغان : نتانیاهو قصاب غزه است
  • حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • عربده کشی نتانیاهو برای دادگاه لاهه
  • لاپید: نتانیاهو باید استعفا دهد
  • دو عضو کابینه نتانیاهو استعفا کنند
  • یورش دوباره صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد