Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری سیستم دفع پسماند ویژه بیمارستانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه گفت: «این سیستم و دستگاه ساخته‌شده میکروارگانیسم‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد و به‌دلیل نوع عملکردی که دارد، دوستدار محیط زیست است.»

علی خانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره سیستم دفع پسماند بیمارستانی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه ساخته شده و در نمایشگاه ربع رشیدی امسال نیز از آن رونمایی شد، اظهار کرد: سیستم دفع پسماند ویژه بیمارستانی با توجه به شرایط خاص کنونی با تأکید بر از بین بردن ویروس کرونا ساخته شده است؛ اما این سیستم توانایی نابودی همه ویروس‌ها، باکتری‌ها، میکروارگانیسم‌ها و به‌ویژه ویروس کرونا با استفاده از روش «پیرولیز» پیشرفته را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری طرح سیستم دفع پسماند بیمارستانی درباره چگونگی شکل‌گیری ایده ساخت این دستگاه اظهار کرد: «فرایند ساخت دستگاه ابتدا از دفع پسماندهای لاستیکی و پلاستیکی -که یکی از معضلات محیط زیست است- آغاز شد؛ چراکه لاستیک و پلاستیک می‌توانند چند قرن و حتی تا یک یا دو هزار سال بدون اینکه تجزیه شوند در محیط باقی بمانند.»

خانی خاطرنشان کرد: «تمرکز تحقیق ما روی پسماندهای لاستیکی و پلاستیکی بود و از زمانی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد با توجه به اینکه خیلی از البسه و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی سنتزی هستند و از لاستیک و پلاستیک تهیه می‌شوند؛ بنابراین سیستم کار دستگاه را تغییر دادیم.»

وی افزود: «پسماندهای بیمارستانی عموماً عفونی هستند و نباید در حالت سرد با آنها تماس پیدا کرد؛ بنابراین سیستم را تغییر دادیم که در دنیا هم امری معمول است.»

این استاد دانشگاه درباره نحوه کارکرد دستگاه سیستم دفع پسماند بیمارستانی گفت: «یک محموله(پسماند) دو تنی به‌صورت کاملاً ایزوله داخل رآکتور شارژ می‌شود، در حالی که حرارت داخل رآکتور حدود 350 تا 400 درجه سلسیوس است.»

خانی اظهار کرد: «برای از بین بردن میکروارگانیسم‌ها ساده‌ترین کار استفاده از اتوکلاوهاست که حدود 150 درجه سلسیوس ایجاد کرده و در حقیقت دستگاه‌ اتوکلاو فقط بی‌خطرسازی می‌کند و کار دیگری انجام نمی‌دهد.»

دستگاه دفع پسماند بیمارستانی دوستدار محیط زیست است

مجری دستگاه دفع پسماند بیمارستانی با بیان اینکه دستگاه‌های اتوکلاو خیلی گران بوده و مشکلات خاص خود را دارد، ادامه داد: «دستگاه ساخته شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه علاوه بر اینکه میکروارگانیسم‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد به‌دلیل نوع عملکرد دوستدار محیط زیست است.»

خانی افزود: «این دستگاه 350 تا 400 درجه سلسیوس تولید حرارت می‌کند و این تولید حرارت در غیاب اکسیژن صورت می‌گیرد یعنی هیچ واکنشی با اکسیژن مانند واکنش‌های سوختن و رادیکالی در آن اتفاق نمی‌افتد. در این فرایند مولکول‌های درشت پلیمر، لاستیک و پلاستیک-که ترکیبات نفتی یا همان هیدروکربن‌ها هستند- شکسته و تبدیل به سوخت می‌‌شوند و انرژی می‌دهند.»

وی تأکید کرد: «رویکرد این دستگاه زیست‌محیطی است یعنی هم پسماند را از بین می‌برد و هم محصول هیدروکربنی تحویل می‌دهد.»

این استاد دانشگاه بیان کرد: «قبل از شیوع کرونا، این دستگاه را در نمایشگاه ربع رشیدی تبریز شرکت دادیم و جزء سه طرح برتر انتخاب شد و مسئولان از آن استقبال کردند.»

تولید به‌صورت ثبت سفارش

مجری سیستم دفع پسماند بیمارستانی درباره تولید انبوه این دستگاه به آنا گفت: «تکنولوژی این دستگاه برای دانشگاه است و دستگاه را نیز ساخته‌ایم؛ اما در تولید انبوه از آنجایی که این دستگاه به‌صورت کارگاهی تولید می‌شود، به‌صورت سفارشی می‌توان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد و با امکانات کمی که داریم، خودمان طراحی کرده و صفر تا 100 ساخت آن را انجام دهیم.»

خانی اظهار کرد: «اکنون این دستگاه در حال فعالیت است و نه‌تنها در بخش پسماندهای کرونایی و بیمارستانی بلکه پسماندهای شهرداری نیز کارایی دارد و می‌توانیم این پسماندها را به‌عنوان خوراک وارد این رآکتور کرده و از آن محصول بگیریم.»

وی درباره همکاری ارگان‌ها و نهادها برای استفاده از این طرح گفت: «اکنون با سازمان مدیریت پسماند کلانشهر تبریز در مرحله عقد قرارداد هستیم، به‌دلیل اینکه فرایند مشارکت سخت است باید نوع همکاری را مشخص کنند، مثلاً خودشان سرمایه‌گذاری کنند یا اینکه سرمایه‌گذاری از طرف ما باشد.»

قابلیت دفع پسماند ریجکت شده و تبدیل به محصول

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «پسماندهایی که به هیچ نحو قابلیت بازیافت ندارند را اصطلاحاً پسماند ریجکت شده می‌نامند و تنها راهکاری که معمولاً برای رهایی از آنها در نظر گرفته می‌شود، دفن کردن آنهاست که البته این روش هم مشکلات خاص خود را دارد.»

این استاد دانشگاه درباره توانمندی این دستگاه برای تبدیل پسماند ریجکت بیان کرد: «پسماندی که ریجکت می‌شود و حتماً باید با پروتکل مشخص دفن کرد، این دستگاه می‌تواند آنها را بی‌خطرسازی کرده و به‌صورت سالم از محیط زیست حذف کند و آنها را به یک محصول ارزشمند تبدیل کند.»

خانی درباره زمان شکل‌گیری ایده این دستگاه گفت: «حدود سه سال است که ما روی این طرح مشغول کار هستیم و در نمایشگاه ربع رشیدی شرکت کردیم؛ البته ما به‌صورت شخصی اطلاع‌رسانی کرده‌ایم و حتی از کشور عراق هم برای بازدید این محصول آمده‌اند و آنها هم خواهان خرید این دستگاه هستند.»

انتهای پیام/4117/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه ویروس کرونا دوستدار محیط زیست اتوکلاو نمایشگاه ربع رشیدی علی خانی دانشگاه آزاد علیه کرونا پسماندهای کرونایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میکروارگانیسم ها محیط زیست ساخته شده ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۷۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محمدعلی خزایی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه ساخت ربات‌های صنعتی، درباره ربات ساخته‌شده با درجه آزادی ۷ توضیح داد:این ربات در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه دانش‌بنیان گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ توسط نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

 این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین  برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاه آزمایش غربالگری بیماری‌های ویروسی در قم به بهره‌برداری رسید
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • مجهز بودن ۹۷ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد به سیستم سرمایشی
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • واژگونی خودرو در باشت ۲ کشته برجا گذاشت
  • گاک آیون وی ؛ الگو طراحی این خودرو چینی یک دایناسور بوده است! (+تصاویر)