Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم سلیمانی دشتکی در گفت و گویی خبری از احتمال فعالیت تمام وقت مرز تجاری مهران خبر داد و اظهار داشت: طی روزهای گذشته جلساتی با مسوولان عراقی برگزار و مقرر شد در این زمینه پیگیری لازم انجام شود.

وی با اشاره به آمادگی جمهوری اسلامی برای افزایش گذرگاه های مرزی ایران و عراق، یادآور شد: مجوز 2 بازارچه و گذرگاه‌ مرزی چیلات شهرستان دهلران و چنگوله مهران با کشور عراق اخذ شده است و در تلاش هستیم زیرساخت های بازارچه هلاله شمالی را نیز ایجاد کنیم که  تاثیر بسیار زیادی در رونق اقتصادی استان خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استاندار ایلام تاکید کرد: یکی از مهمترین ظرفیت های اقتصادی استان ایلام وجود ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق است و هم اکنون مرز مهران به عنوان یکی از مهمترین مرزهای کشورمان در این استان فعال است.

سلیمانی دشتکی افزود: استان ایلام پتانسیل های زیادی در حوزه نفت و گاز دارد و ۱۱ درصد میادین گازی و چهار درصد منابع نفتی کشور متعلق به این استان است.

وی یادآور شد: طی سال های گذشته طرح های خوبی برای توسعه کشاورزی در ایلام برنامه ریزی و با موافقت رهبر معظم انقلاب با برداشت از صندوق توسعه ملی، ۸۰ هزار هکتار زمین دیم و بیابان این استان به زمین زراعی تبدیل شده است.

استاندار ایلام به افزایش سرمایه گذاری در ایلام اشاره و اظهار کرد: سرمایه گذاری ۴۹ هزار میلیارد تومانی در ایلام صورت گرفته است که برای ماه های پیش رو ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه در دست افتتاح داریم.

مرز بین المللی مهران (سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی) عنوان امن ترین و نزدیکترین مرز زمینی با کشور عراق را در سال های طولانی گذشته به خود اختصاص داده که پس از وقفه‌ای سه و نیم ماهه به علت شیوع بیماری کرونا فعالیت دوباره یافته است.

شهر مرزی مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی ایلام با داشتن مرز بین‌المللی، مهمترین و اصلی‌ترین مسیر تردد خودروهای شخصی، کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی و خودروهای حامل زائران عتبات عالیات عراق است.

اوایل اسفند سال گذشته بود که مسوولان مرزی کشور ایران و عراق، مرزهای خود را در راستای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا بستند، در این بین، مرز بین المللی مهران از اهمیت بسیار بالایی برای کشور و استان ایلام برخوردار است و بسته شدن آن، مانع تجارت چندین میلیون دلار میان طرف ایران و عراق شد که در راستای حل این مشکل، تلاش ها برای بازگشایی هرچه سریع تر این مرز مهم با سرعت بیشتری انجام شد.

در واقع مرز مهران یکی از اولین مرزهایی بود که پس از شیوع کرونا فعالیتش متوقف شد، البته درباره دلیل تعطیلی مرز ابهاماتی نیز وجود داشت و کرونا به عنوان علت اصلی این اقدام شناخته نشد، با این اوصاف دولت عراق از همان زمان تصمیم به تعطیلی مرز زرباطیه(مهران) گرفت.

مسوولان استان ایلام نیز در خصوص وضعیت مرز مهران با توجه به شیوع کرونا موافق بودند که در خصوص تردد زائران بدلیل تجمع زیاد محدودیت هایی ایجاد شود اما برای تجارت کالاها موافق تعطیلی نبودند.

با این‌ وجود با تلاش و پیگیری های مکرر مسوولان استان ایلام تدابیری برای بازگشایی دوباره مرز انجام شد و رایزنی هایی نیز توسط مقامات گمرک مرز مهران و زرباطیه عراق انجام شد که ماحصل این نشست ها وعده بازگشایی مرز مهران توسط مقامات عراقی بود که بعد از برگزاری چندین نشست با سران عراقی این مهم نتیجه داد.

سرانجام پس از حدود سه ماه و نیم تعطیلی و در نتیجه مذاکرات متعدد مسوولان کشور و استان ایلام با طرف‌های عراقی هفته گذشته فعالیت تجاری مرز بین‌المللی مهران از سر گرفته شد.

برچسب‌ها صندوق توسعه ملی ایلام قاسم سلیمانی دشتکی مهران عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی ایلام قاسم سلیمانی دشتکی مهران عراق صندوق توسعه ملی ایلام قاسم سلیمانی دشتکی مهران عراق مرز بین المللی استان ایلام مرز مهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۸۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت‌های لازم در ۳ بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام گفت: زیرساخت‌های لازم در سه بازارچه چیلات، چنگوله و مهران فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، شهریار عباسی امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست بررسی وضعیت بازارچه‌های مرزی چیلات و چنگوله و هلاله شمالی اظهار کرد: سال گذشته با دستور استاندار ایلام برای توسعه زیر ساخت‌های بازارچه‌های مرزی استان ۴۲۰ میلیارد ریال تخصیص داده شد.

وی با اشاره به عزم جدی استانداری ایلام برای فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی استان، افزود: ۷ تعاونی مرزنشینی در استان با عضویت ۲۲۷۰۰۰ نفر در قالب ۷۴۰۰۰ خانوار فعالیت دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ادامه داد: با تصمیم استاندار ایلام رایزنی‌هایی با طرف عراقی انجام شده تا این بازارچه‌ها پس از سال‌ها به چرخه مبادلات تجاری کشور بازگردند.

عباسی افزود: با پیگیری استاندار ایلام تمامی زیرساخت‌های لازم در سه بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شده تا مرزنشینان از ظرفیت‌های اقتصادی مرزها بهره‌مند شوند.

وی از تهیه طرح توجیهی بازارچه مرزی مهران خبر داد و گفت: امید می‌رود در جلسه هفته آینده کمیسیون اقتصادی دولت با تصویب این طرح گام بلندی در راستای ارتقای وضعیت معیشتی مرزنشینان استان برداشته شود

کد خبر 747689

دیگر خبرها

  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • ۲۱۸ هزار تن کالا از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ۱۲ هزار مترمربع کف پوش در پایانه مرزی مهران احداث می شود
  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری
  • زیرساخت‌های لازم در ۳ بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد
  • ۱۲ هزار مترمربع کف پوش در پایانه مرزی مهران احداث می‌شود
  • جانمایی مواکب در مرز مهران با شرایط جدید وفق داده شود
  • احداث ۱۰ هزار مترمربع سایبان در مرز مهران
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • افزایش ۲۱ درصدی ترانزیت کالا از مرز مهران