Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی اعلام کرد اراده جمعی برای مقابله با پدیده زباله گردی کودکان از سوی شهرداری تهران شکل گرفته و این برنامه اولویت جدی این دوره مدیریت است.

به گزارش عصر ایران؛ سیدمالک حسینی با اشاره به صدور بخشنامه در روز جهانی کودک تاکید کرد:  یکی از مهمترین موضوعات این بخشنامه تغییر رویکرد شهرداری در مواجهه با موضوع کارکودک و زباله‌گردی کودکان است که هدف قرار دادن پیمانکاران به جای برخورد با کودک زباله گرد را محور قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت : هدف شهرداری محو زباله گردی کودکان بوده و بخش اصلی حمایت از کودکان کار زباله گرد و جلب مشارکت مردم در این فرایند بعهده سازمان است که در تعامل و همکاری تعریف شده با مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری تلاش میکند کودکان در فرایند این تغییر رویکرد با کمترین آسیب مواجه شوند.

بنا به این گزارش و به نقل از روابط عمومی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، نشست دوره ای شورای مدیران سازمان و مدیران مراکز خدمات اجتماعی 22گانه پایتخت با حضور سیدمالک حسینی سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی و سیدحمید موسوی شهردار منطقه یک به میزبانی آن منطقه و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد .

سیدحمید موسوی شهردار منطقه1تهران با اشاره به موقعیت مکانی این منطقه گفت : در منطقه یک تلاش کرده ایم که از ظرفیت مناسبی که لز حیث منابع درآمدی ، انسانی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارد برای خدمت رسانی هر چه بهتر به شهروندان این منطقه از تهران بهره بگیریم. این منطقه زیبایی‌ها و چالش های خاص خود را دارد و با توجه به منطقه یک بودن مشکلات و معضلات درجه یک را نیز به همراه دارد .

موسوی بیان داشت؛ در این منطقه افراد با تمکن مالی ساکن می باشند، گران‌ترین ابنیه در این منطقه وجود دارد و همچنین بدلیل جاذبه هایی که دارد کودکان کار به این سمت سراریز می‌شوند و در کنار این مسائل موضوع معتادان و زنان بدسرپرست و... هم در این منطقه به چشم می خورد که بالذاته آسیب اجتماعی بشمار میرود و باید رسیدگی و رفع گردد .

وی ادامه داد: بسیاری از معتادانی که در این منطقه وجود دارند، سبقه خانوادگی خوبی دارند و بخاطر مشکلی که برایشان بوجودآمده است بعضا" از خانواده های خود طرد و زیرپل‌ها و فضاهای بی دفاع شهری را مأمن و پناهگاه خود قرار داده اند .

سیدحمید موسوی شهردار منطقه1 با اشاره به بیماری ویروس‌کووید 19 اظهار داشت : در اواخر سال گذشته و آغاز سال جدید با پیدایش و شیوع بیماری کرونا در جهان،کشور و شهرمان این منطقه با همکاری و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد توانست در تولید ماسک و لباس بیمارستانی(گان) عملکرد چشمگیری را داشته و همچنین برای محله‌های آسیب‌خیزی مانند محله گلابدره علاوه بر بسته های بهداشتی، کمک‌های معیشتی هم انجام شد .

موسوی در ادامه اظهار کرد: با مشارکت حداکثری شهروندان سعی نماییم در تمام شهر توسعه پایدار اجتماعی را شاهد باشیم و تمام ارکان حوزه‌های اجتماعی بایستی تعامل تنگاتنگ با یکدیگر داشته باشند و یک کار بین بخشی صورت بگیرد و برپایه همین طرز تفکر شهروند نسبت به تمامی حقوق خود آگاهی پیدا خواهد کرد و در حل امور و مشکلات شهروندان بگونه ای تسهیلگری بوجودخواهد آمد.

سیدمالک حسینی سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی ضمن تشکر و قدردانی از میزبانی شایسته منطقه یک گفت : این منطقه یکی از متمول‌ترین مناطق پایتخت می باشد و به طبع این ویژگی و وجود زمینه های کسب در آمد از ظرفیت های پیدا و پنهان آن، مشکلات و آسیب‌های عدیده ای از جمله کودکان‌کار و زباله گرد را هم ناخواسته به خود جذب می کند . در حوزه اجتماعی منطقه یک کارهای ارزشمندی انجام داده (مانند مدیریت مسایل ناشی از بیماری کرونا) و نیز تمام برنامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی بصورت متوازن در این منطقه عملیاتی شده است و این رویکرد قابل تقدیر است.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی گفت: در حال حاضر به سبب شیوع کووید 19 شرایط خاصی در جامعه حاکم شده است ، برای نمونه تداوم شیوع این ویروس به شدت معیشت بخشی از جامعه را تحت تاثیر قرار داده و این اقشار که تصور عمومی از مشاعل آنها سبب شده که نیاز بهوحمایت تدارند اما اکنون با پدیده بیکاری مواجه و برای ادامه امورات زندگی خود آسیب دیده اند، و باید سعی نماییم با همکاری و مشارکت مناطق و NGO ها و خیرین در صدد رفع این معضل باشیم .

سیدمالک حسینی اظهار داشت : مهمترین موضوعی که مغفول واقع شده و استراتژی مهم سازمان می باشد ، جلب مشارکت‌ها و فراهم سازی مشارکت‌های مردمی است که این مهم در دستور کار سازمان می باشد و بدانیم مردم و شهروندان کجای برنامه های سازمان های شهری می باشند و بتوانیم از پتانسیل های آنان در اداره امور شهر استفاده نماییم . در واقع در ما نباید فقط انتظار جلب مشارکت یک سویه شهروندان را داشته باشیم بلکه باید فضایی ایجاد کنیم که اگر شهروندی علاقمند به مشارکت در مدیریت امور یا اصلاح برخی فرآیندها بود مسیر روشنی پیش روی خود داشته باشد.

همچنین وی ادامه داد : در سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در سال جدید شوراهایی تخصصی فنی ایجاد کرده که در آن و با مشارکت همه ذینفعان و عوامل دخیل تلاش خواهد کرد برنامه ها و مگاپروژه ها را بررسی و با بهترین کیفیت اجرا کند که یکی از ارکان موثر آن نمایندگان مناطق22گانه شهرداری تهران خواهند بود.

حسینی افزود : در کنار حجم بالای فعالیت‌های حمایتی از قبیل‌ ایجاد و نگهداری گرمخانه‌ها و مراکز خدمت دهی به کودکان کار ، توجه به موضوع مسئولیت اجتماعی‌ و توسعه فعالیت های داوطلبانه به ویژه در قالب کمک به ارتقا توانمند سازی کانون‌های محلی نیز از برنامه های حائز اهمیت است و سازمان برای سال پیش رو برنامه های جدی در این حوزه ها خواهد داشت.

توجه به موضوع رفاه اجتماعی، توانمندسازی وکارآفرینی افراد آسیب پذیر و در معرض آسیب هم از دیگر مأموریت‌های مهم این سازمان می باشد که مهمترین آن تسهیل اقداماتی در مسیر ایجاد زنجیره ارزش در قالب شکل دهی به رسته های تجاری کسب وکار می باشد .

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی در خصوص مراکز بهاران گفت : در فروردین ماه به دلیل حاد شدن شرایط و حضور معتادان در سطح شهر دوباره این مساله مطرح شد که پذیرش در این مراکز با سرعت بیشتری سرگرفته شود وتأکید شد که مراکز بهاران فعال شوند. البته طی این مدت پیمانکاران عمرانی که باید در یک سری از مراکز مقاوم‌سازی و اصلاحات عمرانی انجام می‌دادند به دلیل شرایط کرونا و به طور ناخواسته کار را متوقف کردند، ضمن این که فرایند فعال شدن ماده 16 تقریبا تا اواخر اردیبهشت ماه طول کشید و در هفته آخر اردیبهشت ماه طرح عملیاتی شد و ما نیز به تبع آن وضعیت مشابهی داشتیم. فعال سازی مراکز بهاران با رفع مشکلات قبل و رویکردی جامع تر یکی از برنامه های مهم سازمان در سال جدید است و خوشبختانه بیشتر مناطق در تامین زیر ساخت همکاری خوبی داشتگانه باید با جدیت موضوع بهاران پیگیری و داشته اند که جا دارد از شهرداران مناطق برای این موضوع تشکر کنم و البته برخی مناطق همچنان با مشکلاتی در تامین زیرساخت مواجه هستند و البته همه در تلاشند مشکل را رفع کنند.

سید مالک حسینی درخصوص ابلاغ دستورالعمل ممنوعیت استفاده از کودکان در فرایند جمع اوری پسماند تحت تاثیر پدیده زباله گردی کودکان گفت: از زمانی که من به سازمان آمدم همواره یکی از موضوعاتی که مورد دعدغه شهردار تهران و معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار بوده حل معضل زباله گردی کودکان بوده است. این موضوع اولویت شهرداری در دوره جدیده بوده و هست و اقای دکتر جوادی یگانه به طور مستمر با تشکیل کارگروهی عملیاتی شخصا این موضکع را راهبری می کنند که این نشان از اهمیت موضوع دارد. در همین راستا شهردار تهران بخشنامه بسیار مهمی را در روز جهانی مقابله با کار کودک ابلاغ کردند که در نوع خود اقدام منحصر بفرد و ارزشمندی بود.

وی افزود: یکی از مهمترین موضوعات این بخشنامه تغییر رویکرد شهرداری در مواجهه با موضوع کارکودک و زباله‌گردی کودکان است که هدف قرار دادن پیمانکاران به جای برخورد با کودک زباله گرد را محور قرار داده است.

وی در ادامه گفت : هدف شهرداری محو زباله گردی کودکان بوده و بخش اصلی حمایت از کودکان کار زباله گرد و جلب مشارکت مردم در این فرایند بعهده سازمان است که در تعامل و همکاری تعریف شده با مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری تلاش میکند کودکان در فرایند این تغییر رویکرد با کمترین آسیب مواجه شوند.

لینک کوتاه: asriran.com/0035SV

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شهرداری تهران سازمان رفاه خدمات و مشارکت اجتماعی خدمات و مشارکت های اجتماعی زباله گردی کودکان سرپرست سازمان رفاه شهرداری تهران تغییر رویکرد زباله گرد کودکان کار جلب مشارکت برنامه ها قرار داده منطقه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۸۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حل مسائل اجتماعی همواره یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های جامعه‌شناسان و علم جامعه‌شناسی چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ تجربی و عملیاتی بوده است.

صالح‌الدین قادری (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» به این موضوع اشاره کرده است که چیزی که باعث می‌شود سرپرستی زنان خانوار به عنوان یک مساله اجتماعی شناخته شود، موانع و مشکلاتی است که  بر سر راه سرپرستی زنان به وجود می‌آید و باعث می‌شود تا زنان سرپرست خانوار به عنوان قشری آسیب‌پذیر شناخته شوند.

* جیمز کرون و جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی

قادری در این مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که جیمز کرون درکتاب جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی با توجه به این مهم که چگونه مسائل اجتماعی را حل کنیم؟ چند پرسش اساسی را در این حوزه مطرح می‌کند:

او در ادامه می‌نویسد این سوالات عبارت‌اند از: با وجود پیچیدگی در زمینە حل مسائل اجتماعی ما چگونه به این کار اقدام کنیم؟ آیا باید هرچه را به صورت فردی صحیح می‌دانیم انجام دهیم؟ یا شاید گروهی از جامعه‌شناسان گرد هم آیند و تصمیم بگیرند که چه باید کرد؟ یا اینکه باید هم چنان موضع بی‌طرفانە خود را حفظ و از گرفتن موضع شخصی اجتناب کنیم و فقط آن چه را در زمینۀ حل مسائل اجتماعی می‌دانیم، اظهار کنیم؟ 

ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم

* رویکرد ماکس‌وبر در حل مسائل اجتماعی

به زعم قادری یک رویکرد به تأسی از ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم، توصیفی عمیق و فربه از مسأله ارائه کنیم، به تحلیل عوامل علّی، زمین‌های و مداخله‌گر مؤثر بر پدیده بپردازیم، و پیامد‌های احتمالی خواسته و ناخواستە آن را مشخص کنیم و براساس آنها توصیه‌هایی برای بهبود وضعیت انجام دهیم.

قادری در ادامه رویکرد دومی را مطرح می‌کند که در آن این پرسش مطرح می‌شود که ما به صورت عملیاتی و مشخص چه کار باید بکینم؟ و چه طرحی را با توجه امکانات، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در اندازیم؟ چگونه آن را اجرایی و عملیاتی کنیم؟ و چه مکانیسمی برای پایش، کنترل و نظارت و ارزشیابی آن بگذاریم؟ این رویکرد دوم پرسش‌های اینچنینی را مرتبط نمی‌دانند و درباره آن می‌گویند، کار ما نیست و به ما ارتباطی ندارد. کارفرمایان براساس نیاز‌های خود دانش تخصصی ما را در مورد مسائل به شکلی که توان و ظرفیت و امکانات عملیاتی‌کردن را دارند به کار گیرند.

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد به طور کلی می‌توان گفت این جامعه‌شناسان ورود جامعه‌شناسان به حوزه حل مسائل اجتماعی را جایز نمی‌دانند و دلیل اصلی آنها این است که با ورود جامعه‌شناسان به حل مسائل اجتماعی، سایرین بر بی‌طرفی آنان شک می‌کنند و این باعث خدشه‌دارشدن اعتبار جامعه‌شناسی می‌شود. به نظر این گروه، قضاوت درباره اینکه چه کار باید بکنیم برعهده دیگران است.

* رویکرد کارل ماکس‌ در حل مسائل اجتماعی

به گفته این پژوهشگر در این بین کارل مارکس، گرایش دوگانه‌ای دارند. یعنی هم می‌خواهد به این بپردازد که وضعیت اجتماعی چگونه هست و هم اینکه چگونه باید باشد؟ براساس این جمله از مارکس که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم از گروه اول می‌پرسند که هدف شما از اینکه این همه اطلاعات گردآوری، تشریح و تحلیل و تفسیر کنید و عوامل به‌وجودآورنده پدیده‌ها را مشخص کنید چیست؟

کارل ماکس معتقد است که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم

قادری با نگاهی به نظریات متکفران مختلف جامعه شناسی می‌نویسد: این گروه به گام بعدی که تغییر وضعیت موجود است بی‌توجه نیستند. در واقع پرسش این گروه این است که ما که فهم خوبی از پدیده پیدا می‌کنیم و علل و عوامل را می‌شناسیم و پیامد‌ها را می‌دانیم، چرا خودمان وارد میدان حل مسائل نشویم؟ چون ما در این حوزه از همه متخصص‌تر هستیم.

در نهایت اینکه مقالۀ حاضر با تأکید بر رویکرد دوم درصدد ورود به حل مسائل اجتماعی است؛ بنابراین براساس این رویکرد به ارائۀ رویکرد‌های جدید مبتنی بر کمک گرفتن از فنآوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی‌های مرتبط با حوزه رویداد‌های استارتآپی است. جامعۀ هدف این مقاله زنان سرپرست خانوار نیازمند به عنوان یک آسیب اجتماعی گروه هدفی هستند که در راستای کاهش آسیب‌پذیری آنها یک طرح ارائه می‌شود.

* چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار

در تحلیل آخر نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که مهمترین چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار در راستای کاهش آسیب‌پذیری این گروه اجتماعی عبارت‌اند از: ۱) ارائۀ خدمات به این زنان از سوی مراکز دولتی، عمومی و خصوصی به صورت مستمر انجام می‌گیرد، ۲) ساالنه هزینه‌های هنگفتی در این حوزه صرف می‌شود، ۳) فعالیت‌های جزیره‌ای گسترده‌ای از سوی مراکز و نهاد‌های خدمات‌رسانی، دولتی، عمومی وخصوصی ارائه می‌شود، ۴) هیچ مکانیسمی که بتواند این خدمات را به شکل هم‌افزایانه و دارای شمول ارائه دهد وجود ندارد، ۵) هیچ نهاد قابل دسترس، آسان و دارای داده‌های به‌روز به‌عنوان مرجع در این حوزه وجود ندارد، ۶) برخی از مددجویان به دلیل فقدان مکانیسم‌های رصد و پایش و آشفتگی موجود در این حوزه تمرکز خود را از توانمندسازی و اشتغال و کار به گردش میان خدمات‌دهندگان و دریافت خدمات معیشتی تغییر داده و عده‌ای هم به دلیل فقدان چنین مهارتی از خدمات محروم هستند، ۷) میدان ارائۀ خدمات به زنان بر ارائۀ بسته‌های معیشتی تمرکز دارد و کمترین توجه را به کارآفرینی و توانمندسازی دارد، ۸) دانش به‌روز و راهکار‌های عملیاتی و اجرایی که هر روز توسط دیگرانی که با این مسائل درگیر هستند به اشتراک گذاشته نمی‌شود و اقدمات به صورت تجربۀ شخصی و براساس تصمیم‌گیر‌های محفلی پیش می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • برخورد با مزاحمت‌های مشاغل سیار در ۱۲ منطقه تهران
  • ادامه تلاش تیم آتش‌نشانی برای یافتن کودک غرق شده در رود «خرسان»
  • شهرداری تهران به دنبال ارائه کیفی خدمات در نمایشگاه کتاب است
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان