Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعدی نقشبندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان کردستان از ۹ خرداد ماه سال جاری آغاز شده است و تا ۱۰ تیرماه ما شاهد وقوع ۴۹ فقره آتش سوزی در سطح این استان بوده‌ایم.

وی ادامه داد: متأسفانه وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها مراتع استان کردستان همواره یکی از مشکلات ما در طول چند سال اخیر بوده است و به همین دلیل تلاش در راستای پیشگیری از وقوع آتش سوزی‌ها و همچنین جلب مشارکت و همراهی مردم در اولویت قرار داشته و دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان گفت: در سایه اقدامات صورت گرفته و همچنین با توجه به همکاری‌های صورت گرفته از سوی مردم، شمار آتش سوزی‌ها در استان کردستان در این مدت زمان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: همکاری و مشارکت مردم در استان کردستان به ویژه در جوامع محلی و مردم ساکن در روستاهای استان در راستای جلوگیری از آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها مؤثر بوده و انتظار داریم که این مشارکت و همکاری همچنان ادامه داشته باشد.

خطای انسانی عامل اصلی آتش سوزی در جنگل‌های کردستان

نقشبندی در خصوص دلایل اصلی وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان کردستان، گفت: دلیل اصلی وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان کردستان خطای انسانی است و متأسفانه سهل انگاری شمار محدودی از افراد باعث بروز این خسارت‌های سنگین نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست در استان و کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه دلایل مختلفی در این خصوص مطرح است، عنوان کرد: آتش زدن بقایای محصولات کشاورز از سوی کشاورزان و وزش باد باعث می‌شود که حجم آتش سوزی‌ها گسترش پیدا کرده و در نتیجه ما شاهد وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها باشیم.

وی روشن کردن آتش از سوی افراد چوپان را از دیگر دلایل مهم وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان کردستان عنوان کرد و یادآور شد: متأسفانه در سال گذشته در یکی دو مورد این روشن کردن آتش از سوی افراد چوپان باعث تلف شدن گوسفندان زیادی نیز شد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان از رها کردن ظروف شیشه‌ای در جنگل‌ها و مراتع به عنوان دیگر دلیل وقوع آتش سوزی‌ها اشاره کرد و افزود: تبش نور مستقیم آفتاب به این ظروف شیشه‌ای و وزش باد باعث می‌شود که حجم آتش سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع افزایش پیدا کند.

وی ضمن اشاره به تراکم بالای حجم مراتع و جنگل‌های استان کردستان، گفت: خوشبختانه در سال جاری و به دنبال بارش‌های مناسب صورت گرفته، تراکم مراتع استان بالاست و به همین دلیل روشن کردن کوچک‌ترین آتش باعث می‌شود تا حجم زیادی از مراتع و جنگل‌ها طعمه حریق شود.

نقشبندی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به محدودیت منابع و امکانات در راستای کنترل آتش سوزی‌های در جنگل‌ها و مراتع استان کردستان، اظهار کرد: سطح جنگل‌ها و مراتع استان کردستان یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است و به همین دلیل این سطح از گستردگی نیازمند امکانات و تجهیزات زیادی است.

وی ضمن اشاره به حساسیت مردم به ویژه فعالان محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد در راستای جلوگیری از وقوع آتش سوزی‌ها، افزود: خوشبختانه طی چند سال اخیر میزان مشارکت و همراهی مردم برای مقابله با آتش سوزی‌ها افزایش پیدا کرده و انتظار می‌رود که این روند همچنان ادامه داشته باشد.

مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان بیان کرد: ما اولویت اصلی خود در استان کردستان را معطوف به امر پیشگیری نمودهایم در این راستا نیز ارائه آموزش‌های لازم و فرهنگ سازی در بین مردم محلی در دستور کار قرار گرفته است.

شناسایی ۲۹۰ روستا با بیشترین آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع در کردستان

وی گفت: در همین راستا طی چند سال اخیر ۲۹۰ روستا در سطح استان کردستان با بیشترین آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع شناسایی شده و اقدامات مختلفی در راستای آموزش به افراد ساکن در این روستاها صورت گرفته است.

نقشبندی از جلب همکاری و مشارکت دهیاران، اعضای شورای اسلامی و ائمه جمعه روستاهای مذکور خبر داد و افزود: در همین راستا و با مشارکت فرمانداران همکاری‌های خوبی جلب شده و انتظار داریم که این روند همچنان ادامه داشته باشد.

وی در پایان بار دیگر ضمن تاکید بر همکاری و لزوم مشارکت فعالانه مردم به ویژه در مناطق روستایی، یادآور شد: بهترین راهکار برای مقابله با آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع پیشگیری است و در همین راستا انتظار داریم که تمامی اقشار جامعه در راستای رسالت اجتماعی که دارند، امر پیشگیری را در اولویت قرار دهند.

کد خبر 4965010 آریان نصرالهی

منبع: مهر

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل ها منابع طبیعی کردستان مراتع ویروس کرونا بوشهر شیراز قزوین شیوع کرونا گرگان دهه کرامت بیرجند شهرکرد ایلام خطبه های نماز جمعه استانداری سمنان مواد مخدر ستاد مقابله با کرونا وقوع آتش سوزی در جنگل ها مراتع و جنگل ها منابع طبیعی آتش سوزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۹۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: با راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ۱۵ استان کشور و پیگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران شاهد کاهش ۲۳.۱ درصدی ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در شهر تهران بوده‌ایم.

وی افزود: پیرو دغدغه‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ پیرامون پدیده زمین خواری و لزوم ساماندهی و حفاظت از اراضی حساس و آسیب پذیر کشور، در اواخر سال ۱۴۰۱ سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک در استان تهران رونمایی شد.

نیکوکار خاطر نشان کرد: کاهش پرونده‌های قضائی، پیشگیری از وقوع مفاسد در حوزه اراضی و املاک کشور، مدیریت یکپارچه اراضی کشور از طریق نظارت ماهواره‌ای، حل معضلات نظام الکترونیکی اراضی و املاک در حوزه مجوزها، جلوگیری از جعل استعلامات و مجوزها از مزیت‌های این سامانه محسوب شده و با بهره برداری کامل از آن می‌توان به این نتایج رسید.

کد خبر 6087229

دیگر خبرها

  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • کاهش پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • آتش سوزی در یک مدرسه دخترانه
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در شهر تهران
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • کاهش شمار قربانیان حوادث رانندگی در نوروز امسال