Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

 نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد بیماری التهاب روده بواسطه بهداشت ضعیف دهان و دندان ناشی از تقابل میکروبیوم‌های روده و دهان، تشدید می‌شود.

اخبار اجتماعی- بهداشت ضعیف دهان و دندان غالباً بازتابی از سلامت عمومی فرد است و ممکن است موجب بروز بیماری سیستماتیک شود.

نتایج مطالعه اخیر محققان دانشگاه میشیگان نشان می‌دهد بیماری التهاب روده که شامل بیماری کرون و کولیت روده است، با وجود بهداشت ضعیف دهان وخیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نوبوهیکو کامادا»، سرپرست تیم تحقیق که سال‌ها بر روی میکروبیوم‌های روده کار می‌کند، در این باره می‌گوید: «بین رشد بیش از حد زیاد گونه‌های باکتریایی خارجی در روده‌های افراد مبتلا به التهاب روده و باکتری‌های که معمولاً در دهان هستند ارتباط وجود دارد.»

در مطالعه بر روی موش‌ها مشخص شد به دو طریق، باکتری‌های دهان موجب تشدید التهاب روده می‌شوند.

در شیوه اول، بیماری لثه موسوم به پریودنتیت منجر به عدم تعادل در میکروبیوم‌های سالم یافت شده در دهان شده و باکتری‌های عامل التهاب افزایش می‌یابد. سپس این باکتری‌های عامل بیماری به سوی روده حرکت می‌کنند.

وانگهی تیم تحقیق اثبات کرد که باکتری‌های دهان موجب تشدید التهاب روده می‌شوند.

به گفته کامادا، «میکروبیوم‌های عادی روده در مقابل کلونی سازی باکتری‌های خارجی مقاومت می‌کنند. اما در موش‌های مبتلا به التهاب روده، باکتری‌های سالم روده مختل می‌شوند و توانایی شأن در مقابل باکتری‌های دهان عامل بیماری تضعیف می‌شود.»

در دومین فرضیه، پیش بینی می‌شود که پریودنتیت موجب فعال شدن سلول‌های T سیستم ایمنی در دهان می‌شود. این سلول‌های T دهان به سوی روده حرکت کرده و موجب تشدید التهاب می‌شوند.

به گفته کامادا، التهاب روده موجب ایجاد سلول‌های T التهابی بیشتری شده که به سوی روده می‌روند و در آنجا با تحریک واکنش ایمنی روده، بیماری را تشدید می‌کنند.

یافته‌های این مطالعه می‌تواند درمان‌های جدیدی برای بیماری التهاب روده به همراه داشته باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دهان التهاب روده التهاب سلامت بیماری التهاب روده رعایت بهداشت دهان و دندان بیماری التهاب روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۱۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان

زهرا سید معلمی مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار کرد: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند تاثیراتی در بیماری‌های دیگر داشته باشند و همین‌طور برخی بیماری‌های جسمی نیز می‌تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری‌های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن‌ها می‌تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری‌ها می‌پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می‌کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می‌شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهاد‌های مردمی و سایر نهاد‌های دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهاد‌ها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می‌شود که چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های دهان و دندان یکی از شایعترین بیماری‌های غیرواگیر است
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها