Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه حاج آقا علی که پیش از این به خانه وقفی شهرت داشته، 86 اتاق (هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو) دارد که در چهار بخش اصلی ساختمان حوضخانه، شاه نشین، پاییزی و زمستانی احداث شده است.

به گزارش خبرنگار تفریح و نشاط خبرگزاری فارس، این روزها که با توجه به شرایط حساس موجود و شیوع گسترده بیماری کرونا، ماندن در خانه و پرهیز از سفر توصیه می شود، شما می توانید در خانه بمانید و به تماشای ایران بروید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردشگری مجازی تجربه‌ای جدید در سایه کرونا است که می تواند شما را با پیشینه تاریخی، آثار باستانی و جاذبه‌های گردشگری شهرهای مختلف ایران آشنا کند.

تورهای مجازی نه‌ تنها باعث ترغیب شما به دیدن یک مکان تاریخی و فرهنگی می شود، بلکه می تواند کمک کند تا بعد از مهار کرونا به راحتی در مورد مقصد سفر خود تصمیم گیری کنید.

شما در این نوع از گردشگری فرصتی را به دست می آورید تا سفرهایی را تجربه کنید که ممکن است رفتن به آنها هفته ها طول بکشد، بنابراین شما با گردشگری مجازی به نوعی در هزینه و زمان خود هم صرفه جویی می کنید.

در ادامه خواندن این گزارش شما چند ساعتی را با کلیک در اینجا مهمان بزرگترین خانه خشتی جهان می شوید، خانه ای با زیربنای بالغ بر 7 هزار متر مربع و با معماری زیبا و ایرانی که یکی از بزرگترین و زیباترین خانه‌های خشتی و سنتی جهان به‌شمار می‌آید.

 

تماشای خانه در دو فضای روز و شب

در ابتدای ورود به این تور مجازی شما با جدولی در سمت راست صفحه مواجه می شوید که به عنوان راهنمای تور شما را همراهی می کند، در گوشه سمت راست پایین صفحه هم آیکونی فعال است که با کلیک روی آن می توانید این خانه خشتی را به انتخاب خود در فضای روز یا شب تماشا کنید.

در ابتدای این تور شما وارد حیاط اصلی می شوید و بعد از آن به نوبت و یا به انتخاب خود می توانید از بخش های دیگری همچون ایوان، حیاط کوچک، اندرونی و ... دیدن کنید.

حاج آقا علی بزرگترین تاجر ایرانی قدیمی که به زعیم الله رفسنجانی هم معروف بوده این بنا را در سال 1136 هجری خورشیدی در فاصله 6 کیلومتری شهر رفسنجان بنا کرد.

 

بزرگترین خانه خشتی جهان متعلق به بزرگترین تاجر ایرانی قدیمی است

وی بعدها لقب «امین التجار» گرفت و به همین جهت هم نام خانوادگی فرزندانش به امینیان تغییریافت، روایت است که مابین راه بندرعباس و رفسنجان به فاصله هر 30 یا 40 کیلومتر حدود 20 منزل و مال التجاره حاج آقا علی وجود داشت که از آن برای بارگیری و حمل استفاده می کردند.

تمامی شترها، قاطر و اسب ها برای خود حاج آقا علی بود، یعنی حدود 40 کیلومتر طول قافله بود که مرکب و بار آن برای حاج آقا علی بود. گله‌های گوسفند چند هزار تایی و منازل زیادی در گوشه وکنار ایران و مقدار زیادی طلا و نقره و اشرفی که وقتی از املاک او رفع توقیف شد معلوم نشد که این همه کالا کجا رفت و چه شد.

 

خانه ای با 86 اتاق

خانه حاج آقا علی که پیش از این به خانه وقفی شهرت داشته، 86 اتاق (هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو) دارد که در چهار بخش اصلی ساختمان حوضخانه، شاه نشین، پاییزی و زمستانی احداث شده است.

یک آشپزخانه و انبار بزرگ وظیفه تأمین نیازهای این مجموعه را بر عهده داشته‌ وچهار حیاط، راهروهای سرپوشیده و روباز و سه هشتی نیز ارتباط قسمت‌های مختلف این خانه را تأمین می کرده است.

 

وسیع ترین فضای سرپوشیده خانه تالار حوضخانه است که سقف آن در ارتفاع طبقه دوم با گنبدی عظیم پوشانده شده‌، در زمینه مستطیل کار بندی شده و در مرکز آن کلاه فرنگی قرار گرفته‌ است که نور فضای حوضخانه را تأمین می کند.

در وسط حوضخانه حوض مستطیل شکلی قرار دارد که در گذشته با حوض‌های حیاط های کناری در ارتباط بوده‌ و آب آن از طریق قنات تأمین می شده‌ است.

حوضخانه در دو طبقه ساخته شده که در طبقه بالای آن تعدادی اتاق و دو تالار در ضلع شمالی و جنوبی قرار گرفته‌، نمای داخلی حوضخانه با اندود گچ و گچ بری‌های برجسته با طرح‌های اسلیمی تزیین شده است.
تالار شاه نشین یا بهاره هم در مرکز ضلع جنوبی ایوانی نسبتاً بلند قرار دارد که در اطراف آن با حفظ تقارن دو راهرو دسترسی ایجاد شده، تالارهای پاییزی و زمستانی هم در اضلاع غربی و شمالی بنا قرار گرفته اند و نسبت به تالار شاه نشین و حوضخانه، نمای کمی ساده تری دارند.

 

اموالی که وقف ابا عبدالله الحسین (ع) شدند

بازار و مسجد حاج آقا علی در شهر کرمان، بازار و مسجد و آب آنبار‌هایی در شهر رفسنجان، کاروان سرا، بزرگتری بنای خشتی در جهان و کیلومترها مزرعه زیر کشت  از جمله اموال حاج علی آقا بود که وی قسمت عمده‌ای از این املاک و ثروت را وقف حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) کرد.

این خانه خشتی که به ثبت ملی هم رسیده است هنوز هم مانند گذشته شکوه خود را حفظ کرده و جزو یکی از هویت های اصلی استان کرمان محسوب می شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری خانه خشتی بازدید مجازی گردشگری مجازی حاج آقا علی خانه خشتی شاه نشین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۳۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!

ونیز ایتالیا نخستین شهر در جهان شد که برای بازدید از کانال‌های تاریخی و جاذبه‌های دیگر در روزهای اوج از گردشگرانِ روزانه هزینه دریافت می‌کند. درحالی‌که برخی مسئولان ونیز انتظار دارند اعمال این سیاست از جمعیت گردشگران انبوه بکاهد، اما برخی دیگر، از جمله شهروندان ونیزی اعمال این قانون را زیر سوال برده و حتی نسبت به آن معترض شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این اقدام برای مقابله با توریسم بیش از حد و کاهش اثرات مخربی که جمعیت زیاد می‌تواند در برخی از مکان‌های آسیب‌پذیر شهر داشته باشد، طراحی شده است و در عین حال می‌تواند برخی گردشگران را به بازدید از این شهر در زمان‌های غیر اوج گردشگری ترغیب کند.

هزینه ورود به شهر ونیز که تقریباً ۵.۳۷ دلار است فقط در ۲۹ روز از شلوغ‌ترین روزهای سال بین ۲۵ آوریل، مصادف با تعطیلات در ایتالیا تا ۱۴ ژوئن اعمال می‌شود.

بیشتر افرادی که به این شهر وارد می‌شوند باید ثبت‌نام کنند و یک کد QR یا بلیت دریافت کنند، اما برخی از گردشگران از پرداخت هزینه معاف هستند، به عنوان مثال، بازدیدکنندگانی که شب را در هتل یا اقامتگاهی رسمی می‌گذرانند مشمول این هزینه توریستی نمی‌شوند. به همین ترتیب، ساکنان، افراد متولد ونیز، افرادی که از اقوام ساکن، کارگران، دانش‌آموزان و بازدیدکنندگان زیر ۱۴ سال هستند نیز از پرداخت این هزینه معاف شده‌اند.

افزون بر آن قوانین، محدودیتی برای تعداد گردشگرانی که ممکن است در یک روزِ معین بازدید ونیز را رزرو کنند وجود ندارد.

«لوئیجی بروگنارو» ـ شهردار ونیز ـ سیستم جدید را آزمایشی برای محافظت از شهر خواند و «سیمونه ونتورینی»، مشاور گردشگری ونیز، اظهار کرد: «تمام جهان دوست دارند از ونیز دیدن کنند و این برای ما افتخار است. اما همه افراد در جهان نمی‌توانند دقیقاً در یک روز این کار را انجام دهند.»

کارشناسان تردید دارند که این هزینه توریستی بتواند به طور معناداری از جمعیت گردشگران بکاهد یا منابع مالی کافی برای پوشش هزینه‌های مربوط به مدیریت آب و پسماند در اختیار مسئولان قرار دهد.

«مگان اپلر وود» ـ مدیرعامل برنامه مدیریت دارایی‌های گردشگری پایدار (STAMP) در دانشگاه کرنل ـ در بیانیه‌ای اظهار کرد: «بیشتر تحقیقات برای شهرهایی مانند ونیز نشان می‌دهد که مالیات اضافی آن‌طور که ادعا می‌شود ورود گردشگران را کاهش نمی‌دهد. به منظور پرداختن به بار گردشگری، نهادهای مدیریتی باید هزینه هر گردشگر را تعیین کنند تا اطمینان حاصل شود که استفاده عادلانه و پایدار از منابع محلی وجود دارد. پس از تعیین این هزینه‌ها، اصلاح مالیاتی برای پوشش این هزینه‌ها الزامی خواهد بود.»

به گزارش رسانه‌های دیگر، برخی از ساکنان ونیز پنجشنبه گذشته به این سیاست جدید اعتراض کردند و حتی برخی از آنها با پلیس ضدشورش ایتالیا درگیر شدند.

این شهر تالابی تقریباً ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، در حالی که چند نسل پیش جمعیت آن چندین برابر بود و حالا در شلوغ‌ترین روزهایش، می‌تواند تقریباً به اندازه ساکنانش گردشگر جذب کند.

ونیز به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود و سالانه پذیرای بیش از ۵ میلیون گردشگر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید | دلم می‌خواست شاه ایران شوم
  • امین مدنی:‌ «وعده صادق»؛ عبور از قوی ترین نقطه پدافندی جهان
  • البرزنشین مهمان خانه های مردم در شبکه البرز
  • بازدید سفیر ازبکستان از موزه افتخارات سپاهان
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • لوکیشن «خانه به دوش» پس از ۲۰ سال
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • سون: آرسنال یک از بزرگترین تیم‌های جهان است
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد