Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: سال ۱۳۹۶ "شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران" یک مناقصه برگزار کرد تا هواپیمای "فلایت چک" مورد نیاز خود را خریداری کند؛ این مناقصه بین‌المللی با هدف دریافت پیشنهاد شرکت‌های فعال در این حوزه از سراسر جهان برگزار شد تا بهترین پیشنهادات مورد بررسی قرار بگیرد، اما در نهایت و به دلایل نامعلوم هواپیمای دست دوم آمریکایی از یک شرکت آلمانی با قیمتی بالغ بر ۱۱ میلیون یورو خریداری شد که در حدود ۴ برابر قیمت پیشنهادی شرکت انگلیسی برای هواپیمای نو و تجهیزات پیشرفته و به‌روز فلایت چک است!

اهمیت هواپیما‌های فلایت چک از این حیث قابل توجه است که تجهیزات "اف آی اس" نصب شده در آن، استاندار‌ها و کارایی تجهیزات ناوبری فرودگاه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد و برای حفظ استاندارد ایمنی پرواز نیاز اصلی به شمار می‌آید و تمام کشور‌ها ملزم به در اختیار داشتن و استفاده از آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران همیشه هواپیما‌های فلایت چک خود را داشته تا اینکه در حدود ۶ سال قبل، متأسفانه یکی از هواپیما‌های فلایت چک کشور در جزیره کیش سقوط کرد؛ در همان زمان و به دستور وزیر راه و شهرسازی وقت، مسئولیت فلایت چک‌ها از سازمان هواپیمایی کشوری به شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران منتقل شد.

این شرکت پس از مدتی برای جبران خلأ و در سال ۱۳۹۶ آگهی مناقصه خرید هواپیمای فلایت چک و تجهیزات اف آی اس را در روزنامه‌ها و سایت رسمی خود منتشر کرد، اما در ادامه، نحوه انتشار و برگزاری همچنین خرید هواپیمای فلایت چک از شرکت آلمانی، با انتقاد نمایندگی رسمی شرکت انگلیسی اف سی اس ال در ایران مواجه شد، انتقادی که سرانجام به طرح شکایت در سازمان بازرسی کل کشور انجامید؛ شکایت از سوی "دین رضوان قبادی" نماینده رسمی این شرکت در ایران مطرح شده است.

او در خلال مذاکرات برجام و بر اساس آینده‌نگری و تحلیل‌ها مبنی بر پایان تحریم‌ها و به‌ویژه تحریم‌های هوایی از شغل خود در شرکت بوئینگ و مدیریت فروش آن در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا استعفا داد تا با راه‌اندازی نمایندگی شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی در ایران هم نیاز سرزمین پدری‌اش را در این صنعت تأمین کند و هم اینکه تجارت تخصصی خود را انجام دهد.

دین رضوان قبادی به تسنیم می‌گوید: در ابتدای حضورم در ایران پیگیر چند پروژه بودم از جمله ساپورت کردن ایرلاین‌ها و فروش قطعات هواپیما و تجهیزات ایمنی پرواز همچنین به‌روزرسانی سیستم فلایت چک؛ بعد از بررسی‌ها با شرکت اف سی اس ال انگلیس ارتباط گرفتم و نمایندگی این شرکت را برای اجرای برنامه‌های تجاری در ایران اخذ کردم.

خرید هواپیمای دسته دوم فلایت چک آلمانی با ۴ برابر قیمت انگلیسی!

در همان اثنا شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران یک مناقصه خرید هواپیما و تجهیزات فلایت چک را در سطح بین‌المللی برگزار کرد؛ نماینده رسمی اف سی اس ال در ایران با ارائه معرفی‌نامه خود، اسناد مناقصه را خریداری و دریافت کرد.

در حین بررسی مناقصه توسط نمایندگی شرکت انگلیسی در ایران همچنین قسمت‌های حقوقی و فنی و نیز مدیرعامل شرکت در لندن، یک نکته تعجب‌آور یافت شد؛ مناقصه‌ای که در شکل بین‌المللی منتشر شده بود، مناقصه‌ای محدود بود و برندگان احتمالی را ملزم می‌کرد تا فقط هواپیمای Beechcraft B۳۰۰ (King Air ۳۵۰ I) را خریداری کنند! همچنین تجهیزات اف آی اس این هواپیما باید برند Aero data می‌بود که یک شرکت آلمانی است.

این نخستین چالش بین نماینده شرکت انگلیسی و شرکت فرودگاه‌ها را ایجاد کرد؛ همزمان با رسانه‌ای شدن ابعاد تخلفات احتمالی در برگزاری این مناقصه، "رحمت‌الله مهابادی" مدیرعامل وقت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با حضور در برنامه‌های تلویزیونی "حالا خورشید" و "تهران بیست" سعی بر ابهام‌زدایی از روند برگزاری مناقصه و خرید هواپیمای فلایت چک از شرکت آلمانی کرد که البته خالی از جنجال نبود.

قبادی می‌گوید: مناقصه جوری تنظیم شده بود که فقط شرکت آلمانی Aero data می‌توانست در آن شرکت کند و انحصاری برای آن شرکت ایجاد کرده بود و نه ما و نه هیچ شرکت دیگری نمی‌توانست برنده مناقصه باشد! اما آقای مهابادی در مصاحبه‌های خود اظهار کرده بود که شرکت انگلیسی، هواپیمای تفریحی پیشنهاد داده است.

او ادامه می‌دهد: مهابادی همچنین اصالت من به عنوان نماینده رسمی شرکت اف سی اس ال را زیرسؤال برده و نسبت به آن تشکیک کرده بود، اما واقعیت این است که شرکت فرودگاه‌ها، استعلام نمایندگی بنده را از طریق ایمیل از دفتر مرکزی شرکت اف سی اس ال در انگلستان درخواست کرده بود و شرکت اف سی اس ال در پاسخ، نمایندگی اینجانب را در ایران تأیید کرد؛ در ضمن اسناد مناقصه فقط به کسانی داده می‌شود که دارنده نمایندگی یا سمت رسمی هستند؛ با وجود تمام حقایق ذکر شده جای پرسش است که چرا وی تلاش کرد که نمایندگی اینجانب را در تلویزیون زیر سؤال ببرد؟!

همچنین ادعای مهابادی در تفریحی بودن هواپیمای پیشنهادی شرکت انگلیسی در حالی مطرح شد که به گفته قبادی، فلایت چک برخی از بزرگ‌ترین فرودگاه‌های دنیا از جمله هیتروی لندن و دوبی توسط هواپیما‌ها و سیستم‌های شرکت انگلیسی اف سی اس ال انجام می‌شود و آن یک شرکت معتبر بین‌المللی در ایمنی پرواز است.

به هر حال مناقصه در آن شکل برگزار شد و طبق پیش‌بینی‌ها شرکت آلمانی به عنوان برنده مناقصه معرفی شد! سؤالی که اذهان برخی فعالان رسانه‌ای و صنعت هوایی را به خود مشغول کرده بود؛ تصمیم شرکت فرودگاه‌ها برای انتخاب محصول دست دوم شرکت آلمانی به قیمتی بالغ بر ۱۱ میلیون یورو به محصول شرکت انگلیسی با رقمی کمتر از ۳ میلیون یورو که محل اشکال و یک علامت سؤال بزرگ است.

اعتراض به وزارت راه؛ شکایت به سازمان بازرسی کل کشور

نمایندگی شرکت اف سی اس ال در اعتراض به روند این مناقصه خطاب به عباس آخوندی، وزیر وقت راه و شهرسازی نامه‌ای تنظیم و اشکالات مناقصه را بیان می‌کند؛ جوابی به اعتراض داده نمی‌شود و در اقدام بعدی، نامه دوم باز هم به وزیر وقت راه نگارش می‌شود با این قید که اگر در خصوص مناقصه تجدیدنظر صورت نگیرد، موضوع از سوی مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

باز هم اقدامی نشد تا اینکه قبادی به نمایندگی از شرکت متبوع خود در مرداد ماه ۹۶ پرونده‌ای را در سازمان بازرسی کل کشور ثبت کرد؛ ثبت این شکایت در آن مقطع زمانی با انعکاس گسترده در رسانه‌های کشورمان مواجه شد.

پس از آن بود که مهابادی منکر ورود سازمان بازرسی کل کشور به موضوع خرید هواپیما‌های فلایت چک شد؛ اما به فاصله چند روز "قاضی سراج" رئیس وقت سازمان بازرسی ابتدا اعلام کرد به این پرونده ورود کرده‌ایم و در اظهارنظر بعدی گفت "پرونده دارای مشکلات جدی است، آن را به دادسرا ارسال کرده‌ایم و در آنجا مفتوح است و در حال بررسی آن هستیم. "

خرید دوم هواپیمای فلایت چک بر اساس قرارداد قبلی از شرکت آلمانی؟!

روند بررسی ابتدایی پرونده در سازمان بازرسی به این شکل بود که بازرس پرونده درخواست اطلاعات و مدارک از نمایندگی شرکت اف سی اس ال می‌کند؛ این درخواست با ارسال نامه رسمی در ۲ اسفند ۹۶ با امضای سید بهرام احمدی، بازرس قضایی سازمان بازرسی کل کشور و با شماره ۲۶۶۶۳۷ ارسال می‌شود که پاسخ به آن در ۹ اسفند همان سال به صورت نامه شماره ۱۷۷۴۱۷ همراه با ۱۹۸ صفحه پیوست ارسال شد، اما از آن زمان تاکنون یک پاسخ تکراری به پیگیری‌های نمایندگی شرکت انگلیسی اعلام می‌شود؛ "پرونده در حال بررسی است! "

سال گذشته ریاست سازمان بازرسی کل کشور از قاضی سراج به "حجت‌الاسلام درویشیان" محول شد؛ به فاصله چند هفته بعد نیز "سیاوش امیرمکری" جانشین مهابادی در مدیرعاملی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران شد؛ مدیرعامل جدید شرکت اعلام کرد "در حال انجام خرید دوم هواپیمای فلایت چک بر اساس قرارداد قبلی از شرکت آلمانی هستیم! "

انتشار این خبر، بهت ناظران این پرونده را در پی داشت؛ در حالیکه مناقصه نخست خرید این هواپیما‌ها در سازمان بازرسی پرونده دارد، چطور خرید دوم بر اساس اسناد همان مناقصه در حال انجام است؟

طرح این سؤال نمایندگی اف سی اس ال را بر آن داشت تا نامه‌ای به درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور تنظیم کند با این سؤال که که اگر طبق گفته آقای سراج این پرونده مشکل جدی دارد، باید در قرارداد شرکت فرودگاه‌ها برای خرید هواپیمای فلایت چک تجدیدنظر شود، اما خرید هواپیمای جدید با همان روال پرمشکل قبلی انجام می‌شود!

این نامه هم تا به امروز بدون پاسخ باقی مانده است.

ورود قوه قضائیه و تکذیب سازمان بازرسی

با توجه به فضای امیدواری که آقای رئیسی، رئیس محترم قوه قضائیه ایجاد کرد، نمایندگی شرکت اف سی اس ال تصمیم گرفت تا از مسیر قوه قضائیه موضوع را پیگیری کند؛ بر این اساس نامه‌ای به آیت‌الله رئیسی تنظیم و ارسال شد که ثبت و توسط کارشناس مربوطه بررسی قرار گرفت و در نهایت از قوه قضائیه چند نامه خطاب به آقای درویشیان ارسال شد.

تاکنون از قوه قضائیه سه نامه به رئیس سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده است؛ نامه شماره ۱۰۰/۱۰۷۹۴۱/۹۰۰۰ به تاریخ ۲۹/۷/۹۸، نامه شماره ۱۰۰/۱۵۶۵۵۱/۹۰۰۰ به تاریخ ۲/۱۰/۹۸ و نامه شماره ۱۰۰/۲۱۵۹۴۵/۹۰۰۰ به تاریخ ۱۰/۱۲/۹۸.

با آنکه نامه‌های ارسالی قوه قضاییه در سیستم دبیرخانه سازمان بازرسی کل کشور ثبت شده، اما درویشیان در نشست خبری خود با خبرنگاران در تاریخ ۴ تیرماه جاری درباره پاسخ به نامه‌هایی که از قوه قضائیه در خصوص خرید هواپیمای فلایت چک به سازمان بازرسی ارسال شده است، گفت: "نامه‌ای از سوی رئیس قوه قضائیه در این رابطه نداشتیم. "

نماینده شرکت اف سی اس ال در این باره می‌گوید: چند ماه قبل که نامه‌های قوه قضائیه به سازمان را پیگیری می‌کردم با کارشناس مربوط به پرونده آشنا شدم؛ با او تماس گرفتم و با هم دیدار کردیم که ظاهراً وی با شکایت شرکت ما آشنا نبود؛ بنده از او پاسخ نهایی را خواستم که بعد از مدتی اعلام کرد پرونده مشکلی ندارد و کار شرکت فرودگاه‌ها قانونی بود؛ گفتم اگر قانونی بود چرا رئیس قبلی سازمان بازرسی مقابل خبرنگاران و در یک نشست رسمی خبری اعلام کرد که مشکل جدی در پرونده مشاهده شده است؟ متأسفانه کارشناس مربوطه پاسخی نداشت؛ حالا درخواست ما از آقای رئیسی این است که بعد از سه سال نتیجه شکایت خود را بدانیم؛ خواسته ما منطبق با خواسته شعبه ۱۲ دادسرای کارکنان دولت است، اما حالا هم آقای درویشیان مدعی هستند که پرونده در دادسرا مطرح است؛ در حالیکه سازمان بازرسی کل کشور به نامه شعبه ۱۲ دادسرای کارکنان دولت مبنی بر دریافت اعتراض نسبت به مناقصه خرید هواپیما‌های فلایت چک پاسخی نداده است.

در نامه‌ای که شعبه ۱۲ دادسرای کارکنان دولت مهرماه سال گذشته به سازمان بازرسی کل کشور فرستاده، از این سازمان خواسته شده ابتدا بررسی کند و ببیند که "آیا قرارداد موصوف (قرارداد خرید هواپیما‌های فلایت چک) از طریق برگزاری مناقصه و مقررات قانونی منعقد شده است؟ " همچنین در بخش دیگری از این نامه از سازمان بازرسی خواسته شده تا اعلام کند که "آیا نسبت به برگزاری مناقصه خرید این هواپیماها، اعتراضی به سازمان بازرسی واصل شده یا خیر و در صورت وصول اعتراض، نتیجه بررسی و رسیدگی به اعتراض واصله چیست؟ ".

اما طبق اعلام نمایندگی شرکت اف سی اس ال تاکنون به این پرسش‌ها از سوی سازمان بازرسی کل کشور پاسخ کتبی نداده است.

انتظار افکار عمومی و ناظران این پرونده آن است که سازمان بازرسی با توجه به ابهامات متعدد در این پرونده، هر چه سریعتر ضمن پاسخ صریح به این ابهامات، تکلیف نهایی این پرونده را پس از گذشت ۳ سال روشن کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: خرید هواپیمای دست دوم فلایت چک آلمان عکس سازمان بازرسی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران خرید هواپیمای فلایت چک سازمان بازرسی کل کشور هواپیما های فلایت چک سازمان بازرسی سازمان بازرسی شرکت آلمانی خرید هواپیما شرکت انگلیسی مناقصه خرید قوه قضائیه نامه شماره هواپیما ها بین المللی ارسال شد بر اساس نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۵۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد

محمد قنبری گفت: به عنوان مثال قیمت هر کیلو گوجه فرنگی از ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار ریال طی ۲ روز گذشته به ۳۲۰ هزار ریال رسیده، قیمت بادمجان نیز تا حدی نوسان داشته است، اما این افزایش قیمتها موقتی بوده و طی چند روز آینده قیمت محصولات جالیزی فروکش خواهد کرد.

وی همچنین قیمت نوبرانه های بهاری امسال میادین بار مشهد مانند گوجه سبز را رو به کاهش دانست و گفت: روزهای پرفروش این محصولات رو به پایان است و در کنار عرضه فراوان آن در بازار قیمت شان کاهش یافته است.

رییس اتحادیه بارفروشان مشهد در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر نوسان قیمتهای میوه و تره بار در بهار امسال اظهار کرد: با توجه به قیمت تمام شده تولید و همچنین افزایش نرخ کرایه حمل نمی توان قیمتهای میوه و تره بار را در بازار زیاد دانست و در واقع گرانی در این بخش رخ نداده است.

وی ادامه داد: امسال بازار میوه و تره بار در مشهد نسبت به سال گذشته با عرضه بیشتری مواجه شده، در مقابل میزان خریدار کمتر شده و همین موضوع بر قیمتهای آن تاثیر گذاشته است و میانگین قیمتها نسبت به شرایط بازار کمتر است. این در حالی است که قیمت برخی میوه های وارداتی مانند موز متناسب با افزایش نرخ دلار رشد داشته است.

قنبری با اشاره به اینکه روزانه بین چهار تا پنج هزار تن بار میوه و تره بار وارد میادین بار سه‌گانه زیر مجموعه صنف بارفروشان شهر مشهد می شود، بیان کرد: آنچه مردم گرانی میوه و تره بار می دانند به شرایط اقتصادی کشور مربوط می شود.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد نیز گفت: قیمت میوه و تره بار با وجود نوبرانه های بهار از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بازار آرامی را پشت سر گذاشته و چندان تغییری نداشته، افزون بر این قیمت سیب زرد و توت فرنگی کاهش ۱۰ درصدی و فقط قیمت گوجه و پیاز افزایش ۱۰ درصدی داشته اما قیمت سایر اقلام میوه ثابت بوده است.

محسن صیادی اظهار کرد: مدیریت بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد در گشتهای مشترک خود از ابتدای امسال، ۶۵۰ واحد صنفی در حوزه میوه و تره بار را بازرسی کرد، در این بازرسی ها ۸۲ فقره پرونده تعزیری تنظیم و یک واحد صنفی نیز پلمب شده است.

روزانه پنج هزار تن میوه و تره بار در سه میدان بار مشهد به فروش می‌ رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • همکاری شرکت هواپیمای اتحاد امارات با کام‌ایر افغانستان
  • تشکیل ۱۰ پرونده برای واحد صنفی متخلف در زاهدان
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات