Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مجیدرضا حریری» روز شنبه در نشست مرکز تحقیقات راهبردی با موضوع تصویب برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین اظهار داشت: روابط تجاری ایران و چین، به خاطر برجام کاهش نیافت بلکه کاهش قیمت نفت موجب افت مبادلات تجاری دو کشور شد. مساله انرژی محور اصلی روابط دو کشور است این هم فقط در روابط ایران و چین نیست بلکه بسیاری از کشورهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه چین شریک نخست تجاری ایران طی یک دهه گذشته بوده است، اظهار داشت: چین دومین اقتصاد بزرگ دنیا است و در آینده‌ای نزدیک به قدرتمندترین اقتصاد دنیا تبدیل می‌شود ولی در حوزه تئوری تعداد کسانی که در کشور به چین و قدرت این کشور فکر می‌کنند، اندک است در حالی که کارشناسان سایر کشورهایی که روابط‌شان با ما کمتر از چین است، خیلی بیشتر است.

رییس اتاق مشترک ایران و چین ادامه داد: وقتی به چین می‌رویم حداقل شصت، هفتاد نفر در وزارت بازرگانی، وزارت امور خارجه، حزب کمونیست و... به فارسی صحبت کرده و از مسائل مهم و نزدیک ایران آشنا هستند در حالی برعکس این موضوع وجود ندارد.

حریری گفت: وقتی شی‌جین پینگ در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران آمد، درباره این سند توافق شد.  از حدود یک سال و اندی پیش مجددا اقداماتی برای تدوین سند همکاری‌های مشترک ۲۵ ساله آغاز شد. این اقدامات نگاهی بلندمدت و در ابعاد مختلف اعم از نظامی، امنیتی، سیاسی، منطقه‌ای، بین‌المللی، فرهنگی و اقتصادی و... است.

وی با بیان اینکه از زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی تا به امروز مدل‌های مختلف دولت سیاسی را در ایران داشتیم، خاطرنشان کرد: در همه این دولت‌ها، چین از شرکای اول تجاری ایران بوده است. فرض کنید انقلاب نشده بود. اگر می‌خواستیم شریک اول تجاری‌مان را انتخاب کنیم، این انتخاب چین بود.

 این فعال اقتصادی در تبیین علل این شرایط گفت: نوع اقتصاد ایران مبتنی بر فروش مواد خام به دنیا است. چین هم خریدار این کالاهاست و همین مساله موجب می‌شود دو کشور شریک اول تجاری همدیگر باشند.

اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه ارتباط سیاسی، امنیتی، فرهنگی و... ایران با روس‌ها بهتر از چین است، ابراز داشت: رکورد رابطه اقتصادی ایران و روسیه، ۲.۲ میلیارد دلار بوده و هیچ وقت هم از این بهتر نشده است. به علت اینکه اقتصادهای دو کشور شبیه یکدیگر بوده و رقیب یکدیگر هستند در حالی که اقتصاد ایران و چین، مکمل یکدیگر است.

حریری ادامه داد: از وقتی چین اصلاحات و توسعه اقتصادی را در پیش گرفت، نگاه به ایران را هم دنبال کرد به طوری که آخرین کسی که قبل از انقلاب به ایران آمد، رهبر چین بود. در خاورمیانه کشورهایی مانند امارات و عربستان در اردوگاه غرب سیاسی هستند اما شرکای اول و دوم تجاری چین در منطقه عربستان و امارات هستند و عراق و ایراندر رتبه های بعد قرار دارند

نهایی شدن قرارداد ایران و چین به دولت دوازدهم نمی‌رسد

وی با بیان اینکه موضع‌گیری علیه چین در کشور، به سیاست داخلی باز می‌گردد، یادآور شد: ارتباط ما با چین طبیعی است پس طبیعی است نقشه راه برای برنامه بلندمدت بنویسم. طبیعی هم است که شصت، هفتاد درصد این نقشه درباره مواد خام باشد و مابقی هم قاعدتا توسعه زیرساخت‌ها است. چین در توسعه زیرساخت‌ها رتبه اول را دارد و ایران هم به شدت به اینها نیاز دارد.

رییس اتاق مشترک ایران و چین افزود: عمر نهایی شدن این قرارداد به دولت دوازدهم نمی‌رسد ولی هرکسی در دولت باشد، محتوای مذاکرات با چین، همین مسائل است.

برچسب‌ها برجام روسیه چین وزارت امور خارجه شی جین پینگ عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام روسیه چین وزارت امور خارجه شی جین پینگ عراق برجام روسیه چین وزارت امور خارجه شی جین پینگ عراق مشترک ایران و چین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۶۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ وزارت امور خارجه پاکستان در پایان اولین سفر رسمی «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور اعلام کرد: در جریان این سفر مهم دو کشور همسایه برای تبدیل مرز‌های صلح و دوستی خود به مرز «رفاه مشترک» توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، درحالیکه سفر دو روزه «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان صبح امروز به پایان رسید، وزارت امور خارجه این کشور با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: هیئت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران به ریاست «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور و تعداد زیادی از وزرای کابینه دولت این کشور به دعوت «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان یک سفر رسمی دو روزه (۲۲ الی ۲۴ آوریل) به پاکستان انجام دادند.
این بیانیه افزود: در جریان این سفر مقامات دو کشور بر عزم خود برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک» تاکید و پیرامون تقویت روابط تجاری بویژه از طریق توسعه بازارچه‌های مرزی و همچنین تجارت در حوزه انرژی بحث و تبادل نظر کردند.
در این بیانیه آمده است: ایران و پاکستان برای افزایش حجم تجارت سالانه خود به ۱۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده توافق کردند.
وزارت خارجه پاکستان افزود: طرفین تمامی ابعاد روابط دوجانبه پاکستان و ایران را مورد بررسی قرار داده و همچنین در مورد مسائل منطقه‌ای و جهانی گفتگو کردند؛ همچنین در این سفر چندین تفاهم نامه و سند همکاری میان دو کشور همسایه به امضا رسید.
این بیانیه با اشاره به بررسی روابط فرهنگی، مذهبی، تمدنی و همچنین مردمی ایران و پاکستان در جریان سفر هیئت بلندپایه ایرانی به شهر‌های اسلام آباد، لاهور و کراچی افزود: مقامات دو کشور توافق کردند که روابط دوجانبه و برادرانه خود را از طریق تبادل منظم هیئت‌های بلندپایه تقویت کنند.
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: تقویت همکاری میان مقامات نظامی و امنیتی دو کشور با هدف مقابله با معضل تروریسم و تاکید مجدد بر اهمیت پروژه‌های حوزه انرژی از جمله پروژه انتقال گاز «آی پی» از دیگر محور‌های گفتگوی مقامات ایران و پاکستان بوده است.

دیگر خبرها

  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است