Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ سفیر اسبق ایران در چین توافق بین ایران و چین را نقطه عطفی در تاریخ روابط دو کشور عنوان کرد و گفت: نقش آفرینی چین در عرصه بین الملل و رقابت‌های آن با آمریکا موضوعی است که باعث می‌شود در ذهن مذاکره کنندگان ایرانی پیوست سیاسی و امنیتی هم وجود داشته باشد که از توافق مهمتر است. 

  «حسین ملائک» روز شنبه در نشست مرکز تحقیقات راهبردی با موضوع تصویب برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین گفت: مطالب مطرح شده در این  زمینه مثل بحث تعرفه‌های ترجیحی یا حضور پنج هزار نیروی امنیتی این کشور سنخیتی با واقعیت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین مطلب مطرح شده در این زمینه توسط رییس سازمان توسعه تجارت مطرح شد که موضوع و مطلب جدیدی نداشت.

وی نهایی شدن توافق ایران و چین را یک نقطه عطف در تاریخ دیپلماسی ایران برشمرد و ابراز داشت:‌ بعد از انقلاب ما همیشه با قدرت‌های بزرگ درگیر بوده‌ایم. این مساله تا سال ۲۰۱۵ ادامه داشت. در آن مقطع ما تجربه کار با روسیه به عنوان یک دولت بزرگ که منافع طیفی وسیعی دارد، یک نقطه مشترک پیدا کردیم و در ۹ نقطه دیگر یاد گرفتیم که باهم کار کنیم.

سفیر اسبق ایران در پکن ادامه داد: وقتی در مورد توافق ۲۵ ساله صحبت می‌شود، صحبت با دولتی است که اقتصاد دوم جهان است و با آمریکا مقابله می‌کند و تا چندی دیگر هم قدرت اول اقتصادی دنیا می‌شود. در این شرایط باید دانست نتیجه رقابت آمریکا و چین چیست و ایران کجا باید باشد. همین مساله موجب می‌شود در پس ذهن مذاکره‌کنندگان ما باید یک پیوست سیاسی و امنیتی باشد که اهمیت آن از توافق هم مهمتر است.

ملائک با بیان اینکه شما وقتی با کسی توافق راهبردی می‌کنید دیگر نمی‌توانید آن طرف خط باشید ولی یک پایتان در طرف دیگر باشد، عنوان کرد: سال‌ها است ایران در خط شکاف بازی می‌کند که خوب هم بازی کرده اما به سرعت در حال حرکت به شکاف ژئوپولتیکی میان چین و آمریکا هستیم و توافق ۲۵ ساله نشان می‌دهد ایران در این رقابت خود را در کنار چین تعریف کرده است.

وی به رویکردهای چین در عرصه بین‌المللی اشاره کرد و یادآور شد: چین می‌گوید من می‌خواهم کشور خود را بسازم، نمی‌خواهم جای آمریکا را بگیرم، می‌خواهم از چین واحد دفاع کنم و نمی‌خواهم رهبری جهان را برعهده گیرم. اما کرونا موجب شد چین به دنیا بگوید سیستم من بهتر از سیستم‌ کاپیتالیستی است، من کمترین خسارت را در خطرناک‌ترین نقطه دیدم و قدرت دارم به همه جهان سرویس بدهم و از کسی هم قدرت نگیرم.

این دیپلمات پیشین با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم با چین هماهنگ باشیم، این مساله موجب تعدیل در سیاست خارجی ما می‌شود، بیان کرد: آنچه این توافق را تهدید می‌کند سیالیت فکری در ایران است. کسانی که روزی موافق برجام بوده‌اند، الان مخالف برجام هستند. الان هم کسانی که مخالف چین هستند، خود از سردمداران رابطه با چین بوده‌اند.

ملائک با بیان اینکه همه جریانات سیاسی اعم از اصلاح‌طلب، اصولگرا و میانه‌رو در حالت عادی طرفدار رابطه با غرب هستند، گفت: در شرایط بحرانی، جریانات، دو دسته می‌شوند؛ یکی دسته مخالف چین و یک دسته موافق چین می‌شوند. اما این مسائل نباید با مباحث روشنفکری خلط شود.

وی اضافه کرد: در اوج کرونا، یکی از مدیران وزارت بهداشت موضوعی را مطرح می‌کند. او حق ندارد سفیر یا وزارت بهداشت چین را مسخره کند اما روزنامه‌ها از او حمایت می‌کنند. این اشتباه است و نشان می‌دهد ما بلوغ سیاسی نداریم در حالی که روزنامه‌نگار ما باید ملی بوده و متوجه شرایط باشد.

اخبار مرتبط ماجرای قرارداد 25 ساله ‌ایران و چین چیست؟ مهمترین بخش های برنامه 25 ساله همکاری‌های جامع ایران و چین واکنش آقاتهرانی به بحث در مورد برنامه همکاری 25 ساله ایران و چین پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به گمانه زنی ها در مورد سند همکاری‌های ایران و چین واکنش قهرمانپور به منتقدان قرارداد همکاری 25 ساله ایران و چین

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا توافق 25 ساله ایران و چین سند همکاری 25 ساله ایران و چین توافق ایران و چین سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی ایران و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۸۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق‌نامه همکاری کمیته امداد و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور

به گزارش خبرگزاری مهر، توافق‌نامه همکاری میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و معاونت توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با هدف حمایت و اجرای پروژه‌های آبادانی و پیشرفت فناورانه به منظور ایجاد اشتغال پایدار، حل مسائل و رفع چالش‌های مناطق‌محروم و تکمیل زنجیره ارزش محصولات مبتنی بر ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور، امضا شد.

این توافق‌نامه به منظور تحقق آبادانی و پیشرفت فناورانه مناطق کمتر برخوردار، تبلیغ و ترویج مفهوم وقف فناورانه، هم‌افزایی و توسعه همکاری‌های مشترک، بهره‌مندی از ظرفیت سامانه‌های تامین‌مالی جمعی، کمک‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ به منظور افزایش مشارکت‌های مردمی امضا شد.

موضوع این توافق‌نامه، تسهیل خرید کالا و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق، حمایت و اجرای پروژه‌های آبادانی و پیشرفت فناورانه به منظور ایجاد اشتغال پایدار، حل مسائل و رفع چالش‌های مناطق‌محروم و تکمیل زنجیره ارزش محصولات مبتنی بر ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور است.

از تعهدات کمیته امداد در این توافق‌نامه می‌توان به معرفی طرح‌ها و پروژه‌های آبادانی و پیشرفت فناورانه، مشارکت ۵۰ درصدی در تامین‌مالی پروژه‌ها و طرح‌های معطوف به مددجویان، عقد قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور معرفی شده توسط دبیرخانه برنامه ملی آبادیران برای اجرای پروژه‌ها، ابلاغ این توافق‌نامه به واحدهای تابعه در راستای ترویج و بسترسازی مناسب به منظور مشارکت حداکثری مردم در تامین‌مالی پروژه‌ها و … اشاره کرد.

راهبری سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران به منظور معرفی پروژه‌های آبادانی و پیشرفت فناورانه، احصاء فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور واجد شرایط برای پاسخگویی طرح‌ها و پروژه‌های آبادانی و پیشرفت و معرفی آنها به کمیته امداد امام خمینی، تعامل با نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت برای تعریف طرح و پروژه در سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران، تعامل با نهادهای آبادانی و پیشرفت و شرکت‌های بزرگ برای تامین‌مالی پروژه‌ها و … از تعهدات دبیرخانه ملی آبادیران است.

در نهایت دفتر تأمین مالی هم مواردی همچون کمک مادی و معنوی به توسعه سامانه تامین‌مالی جمعی آبادیران و اولویت‌دهی و تسریع در ارائه خدمات مالی به شرکت‌های ارائه دهنده کالا و خدمات در قالب این توافق‌نامه از طریق نهادهای حاکمیتی را متعهد شد.

کد خبر 6099604

دیگر خبرها

  • توافق‌نامه همکاری سازمان‌های بسیج اقشار و سازمان بسیج رسانه با بسیج سازندگی امضاء شد
  • اقدام پرسپولیس برای توافق با این ستاره
  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • توافق‌نامه همکاری کمیته امداد و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور
  • آینده مبهم فدریکو کیه زا؛ نیم‌نگاه رم، امیدواری یوونتوس
  • سفیر نیوزلند در ایران: از سفر به قزوین هیجان زده شده ام
  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • بازدید سفیر ایران در عراق از پایانه مرزی مهران
  • سفیر ایران در عراق از پایانه مرزی مهران بازدید کرد
  • توافق وست هم با خولن لوپتگی