Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@00:18:59 GMT

کرونا ننگ نیست/ نگاه‌مان را اصلاح کنیم

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۹۰۱۴

کرونا ننگ نیست/ نگاه‌مان را اصلاح کنیم

برخی از افراد جامعه نسبت به مبتلایان به کرونا، رفتار نامناسبی بروز می‌دهند که تأثیر مخرب آن به حد بی‌سابقه‌ای بر جامعه و تداوم شیوع این بیماری در آینده دیده خواهد شد.

علی احمدی‌پناه عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: تلقی اشتباهی در جامعه مبنی بر ننگ بودن بیماری کرونا وجود دارد که با هیچ منطقی قابل توجیه نیست و متأسفانه اثر منفی آن را در جامعه مشاهده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که ابتلای به این بیماری به مانند ابتلای به سرماخوردگی و آنفولانزا است و افراد نباید فرد مبتلا به کرونا و یا خانواده آن را مورد بی‌توجهی قرار دهند، افزود: اثرات منفی این بیماری و شدت عوارضی که انسان را با آن درگیر می‌کند به اندازه کافی برای سست شدن روحیه یک بیمار کفایت می‌کند و نباید اثرات روانی تبعی برای بیماران ایجاد کنیم.

این روان‌شناس هرمزگانی ادامه داد: در موارد مختلفی شاهد آن بوده‌ایم که یک خانواده و یا یک فامیل نسبت به فرد مبتلا به کرونا حتی پس از بهبودی نیز بی‌توجهی نشان می‌دهند و این مسأله سبب اختلالات روحی برای افراد می‌شود.

احمدی‌پناه یکی از عمده‌ترین آسیب‌های «ننگ دانستن کرونا در جامعه» را پنهان نگاه‌داشتن این بیماری از سوی افراد مبتلا برشمرد و خاطرنشان کرد: احتمال افزایش شیوع بیماری با این وضعیت بیشتر می‌شود و افراد در حالی که کرونا دارند از ترس منزوی شدن از سوی جامعه و ترک شدن، بیماری خود را در مراحل اولیه و تا پیش از حادشدن بروز نمی‌دهند و این خود دلیلی بر شیوع گسترده‌تر این بیماری می‌شود.

وی از تلاش سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه بخصوص در بعد از عید نوروز قدردانی کرد و بر ضرورت فعالیت بیشتر سمن‌ها و مشارکت دادن آنها از سوی دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه نیز تأکید کرد و بیان داشت: یکی از نکاتی که دانشگاه‌های علوم پزشکی باید بر آن تأکید داشته باشند، ارائه آموزش‌های روانی به بیماران و خانواده‌های آنان پس از ترخیص از بیمارستان است که اکنون توجه کمتری بدان می‌شود.

انتهای پیاک/88055

منبع: فارس

کلیدواژه: بیماری جامعه کرونا انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست

تحقیقات جدیدی که از سوی مؤسسه ملی سلامت آمریکا انجام شده، نشان می‌دهد که کلسترول خوب ممکن است به اندازه کافی برای جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد مؤثر نباشد.

به گزارش فارس، دانشمندان تا مدت‌ها از سطح کلسترول خوب (HDL) به عنوان شاخصی برای پیش بینی احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌کردند، اما یافته‌های اخیر بیانگر آن است که HDL نمی‌تواند به اندازه‌ای که محققان روی آن حساب باز کرده اند، برای همه گروه‌های جامعه مؤثر واقع شده و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کند.

 تحقیقات نشان می‌دهد: پایین بودن سطح HDL در سفیدپوستان با خطر بالای ابتلا به حملات قلبی مرتبط است، اما این امر در سیاه پوستان صدق نمی‌کند و سطح بالای این کلسترول نمی‌تواند برای این گروه از افراد نقش پیشگیرانه‌ای داشته باشد. در مقابل، بالا بودن سطح این نوع کلسترول در هیچ کدام از این دو گروه با خطر بیماری‌های قلبی ارتباطی ندارد.

به عبارتی، این مطالعات، مؤثر بودن HDL را برای همه گروه‌های جامعه زیر سؤال می‌برد و محققان این موضوع را پذیرفته اند که سطح پایین HDL، صرف نظر از نژاد می‌تواند مضر باشد و برای رسیدن به این نتیجه، آزمایش‌های گسترده‌ای را روی حدود ۲۴ هزار بزرگسال آمریکایی انجام دادند.

پژوهشگران در این یافته‌ها علاوه بر تأیید نقش LDL و تری گلیسیرید در افزایش نسبی خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، دریافتند که میزان پایین کلسترول HDL تنها می‌تواند شاخصی برای بروز احتمالی بیماری قلبی و عروقی در سفیدپوستان باشد. محققان به دنبال راهکارهای متفاوتی هستند که در آینده شاخص‌هایی فراتر از میزان کلسترول HDL بتواند به پیش بینی وقوع حملات و بیماری‌های قلبی در بیماران کمک کند.

آن‌ها در این راه از تئوری‌های مختلفی، چون HDL بالاتر و کیفیت عملکرد HDL استفاده می‌کنند که نقش مهمی در سلامت قلب و عروق دارد. محققان ویژگی‌های کلسترول HDL را به روش‌های میکروسکوپی بررسی کرده اند که از آن جمله می‌توان به تجزیه و تحلیل صدها پروتئین مرتبط با انتقال کلسترول و چگونگی تغییر این ارتباطات بر پایه یک یا گروهی از پروتئین‌ها اشاره کرد که ممکن است به بهبود پیش بینی‌ها از بروز مشکلات قلبی و عروقی کمک می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • علائم فشار خون بالا
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون