Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، دکتر پیام طبرسی با هشدار جدی نسبت به وضعیت بحرانی بیمارستان‌ها و با بیان اینکه بسیاری از بیمارستان‌های پذیرش کننده بیماران کرونایی تکمیل شده است، گفت: در صورتی که بحران ایجادشده کنترل و مدیریت نشود، از همه جهات ضربه خواهیم خورد و اولین جایی که دچار صدمه می شود، سلامت مردم است.

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر تعداد بالایی از مردم در بیمارستان بستری هستند و خیلی‌ها در لیست انتظار برای بستری به سر می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبرسی با بیان اینکه بارها بر اهمیت مسئله کرونا و رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ها برای پیشگیری از شیوع و انتقال بیماری تاکید شده و دیگر مطلبی در این رابطه باقی نمانده، گفت: با توجه به وقوع اوج بحران کرونا که در حال حاضر حداقل در تهران با آن روبرو هستیم، باید اقدامات و مداخلات جدی برای مدیریت شرایط اعمال شود.

افرادی که توصیه‌ها را رعایت نکردند، مسئولند

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: همانگونه که مشاهده می‌شود و آمارها نیز نشان می‌دهد، با اوج بیماری کرونا در بسیاری از مناطق کشور در ۱۴ استان روبرو هستیم که تهران نیز جزو آن‌هاست. البته این وضعیت قابل پیش‌بینی بود و خود بنده از ۵ خرداد بارها هشدار دادم که مسافرت‌های بی‌رویه و شرکت در مراسم و تجمعات منجر به این می‌شود که کرونا از کنترل خارج شود و متاسفانه همین اتفاق هم افتاد و همه کسانی که این توصیه‌ها را جدی نگرفتند و رعایت نکردند، امروز باید خود را مسئول بدانند.

آمار جدید کرونا در ایران ؛ ۱۴۸ فوتی در ۲۴ ساعت گذشته | ۹ استان در وضعیت هشدار؛ ۹ استان قرمز شدند

طبرسی اظهار کرد: در حال حاضر متاسفانه سیستم در مقابل این اتفاقات منفعل است و واکنش سریع نداریم. همین مسئله باعث بروز بحران کنونی شده است. به گونه‌ای که حداقل در شهر تهران تخت خالی برای بستری بیمار کرونایی وجود ندارد و همین الان بیماران زیادی در نوبت بستری در بیمارستان هستند، وضعیتی که شایسته ما نیست.

وی تاکید کرد: اولین قدم باری کنترل کرونا لغو همه تجمعات و تعطیلی هر مساله‌ای است که باعث تجمع افراد می‌شود. پاساژها، مراکز خرید، رستوران‌ها، کنسرت، سینما و هر چیز دیگری که باعث تجمعات می‌شوند، باید هرچه سریعتر لغو شوند.

انتقاد از برگزاری حضوری کنکور و انتقادهای دیگر

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه صحبتش با انتقاد از شرایط برگزاری امتحانات به خصوص آزمون سراسری، گفت: با برگزاری حضوری کنکور، تجمعات چند صد هزار نفری ایجاد می‌شود که این مسئله باعث انتقال بیماری خواهد شد و بسیار خطرناک خواهد بود.

وی رعایت فاصله فیزیکی در وسایل نقلیه عمومی را مساله مهم بعدی عنوان کرد و گفت: باید تمهیدات جدی برای رعایت فاصله گذاری در وسایل نقلیه عمومی مانند مترو و اتوبوس اندیشیده و اجرا شود.

طبرسی به دورکاری کارمندان هم اشاره کرد و گفت: نباید در ادارات تجمع ایجاد شود. بسیاری از مبتلایان کنونی کارمند هستند. چراکه در یک محیط فردی بیمار شده‌اند و دیگران را هم مبتلا می‌کند.

وی مساله بعدی را ممنوعیت مسافرت‌های بین استانی و کنترل شدید آن عنوان کرد و گفت: در حال حاضر افراد به راحتی و بدون کنترل از یک منطقه به منطقه دیگر مسافرت می‌کنند و باعث انتقال بیماری می‌شوند.

طبرسی افزود: متاسفانه نکات کنترلی و بهداشتی در این رابطه رعایت نمی‌شود. ‌در حالیکه در این شرایط باید به دیگران هم فکر کنیم و تنها به فکر خود و اطرافیان خود نباشیم. چراکه در این پروسه انتقال ممکن است بیماری به فردی منتقل شود که کارش به آی‌سی‌یو و شرایط خطرناک کشیده شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه خطاب به شرکت‌های هواپیمایی، خواستار شد: شرکت‌های هواپیمایی حتما این مسئله را رعایت کنند و از ورود بیماران به هواپیما جدا جلوگیری کنند. این قضیه نیازمند یک چک و نظارت جدی است. همچنین در این رابطه باید قانونی وجود داشته باشد که با متخلفان برخورد جدی شود.

طبرسی گفت: باید قوانینی تدوین شود تا با افرادی که در اماکن عمومی اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، به شدت برخورد شود. چراکه در حال حاضر سلامت جامعه به شدت در معرض خطر است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۰۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید

آفتاب‌‌نیوز :

امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست. بیماری مالاریا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می‌شود.

 پلاسمودیوم‌ها در داخل گلبول‌های قرمز خون رشد می‌کند و پس از رشد، تکثیر کرده و موجب پاره شدن گلبول‌های قرمز خون و بروز علائم مالاریا می‌شود. 

همه گیری شناسی

هر سال در جهان ۵۰۰– ۳۰۰ میلیون نفر به مالاریا مبتلا می‌شوند و از این تعداد بیش از ۱ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. 

در دنیا هر ثانیه، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد ۱۰ کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می‌کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از ۵ برابر مجموعه (سل، ایدز، سرخک، جذام) است. عامل بیماری انگل‌های تک سلولی بنام پلاسمودیوم می‌باشد.

در ایران ۱۹ گونه پشه آنوفل شناخته شده که ۷ گونه آن ناقل بیماری هستند. پشه‌های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می‌دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود، اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد، اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود، اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشور‌های مالاریاخیز نظیر کشور‌های آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود، اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود. 

به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشور‌های مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پماد‌های دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.

طبرسی کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • اختصاص ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان بختگان
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • برخورد با ۶ پزشک متخلف در اصفهان/ظرفیت LDR بیمارستان‌ها خالی ماند
  • تاکید بر توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد + فیلم
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی