Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، وقتی به فصل گرم سال نزدیک می‌شویم، نگرانی از حضور حشراتی مانند پشه، مگس و آفت‌ها ذهنمان را درگیر می‌کند و ما را به فکر جست‌وجو برای دفع آنها وامی‌دارد.

همیشه گزینه‌های شیمیایی مانند سموم دفع آفات، حشره‌کش‌ها و وسایلی از این قبیل وجود دارد اما به طور حتم کشف و امتحان راه‌حل‌های طبیعی قبل از استفاده از مواد شیمیایی، خالی از فایده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش، گیاهانی را که باغبانان برای دفع حشرات آزاردهنده از آنها استفاده می‌کنند، معرفی کرده‌ایم.

آنها پشه‌ها، کنه‌ها و مگس‌ها را از بین نخواهند برد اما خواص بی‌نظیر آنها ممکن است آفات را از محیط زندگی و گلخانه شما دور کند.

اسطوخودوس

تحقیقات نشان داده است که اسطوخودوس می‌تواند در دفع پشه‌ها و سایر حشرات مؤثر باشد. هنوز مشخص نیست که چرا این گیاه می تواند به عنوان دفع کننده عمل کند اما برخی بوی آن را علت دفع حشرات می‌دانند.

شاید با خود بگویید که بوی خوش این گیاه چگونه می‌تواند آزاردهنده باشد اما واقعیت این است که قرار نیست آنچه برای شما لذت بخش است، برای موجودات دیگر نیز دلپذیر باشد. اسطوخودوس از محبوب‌ترین و معروف‌ترین گیاهان دارویی نیز است.

رزماری

گیاه دارویی تند و تیز رزماری به دلیل عطر و بوی خاص و تند آن، می‌تواند در دور نگهداشتن پشه‌ها موثر باشد.

جدا از گیاه آن، روغن رزماری نیز در میان دیگر روغن‌های گیاهی، بیشترین تأثیر را در دفع پشه‌ها دارد. گفته می‌شود که حتی ممکن است بازدارنده حشرات دیگر مانند شته‌ها و کنه‌ها نیز باشد. فقط توجه داشته باشید که این نتایج همه بر پایه روغن رزماری صورت گرفته است.

ریحان

مجله اکولوژی اکشن گزارشی را منتشر کرده است که بیان می‌کند، گیاه ریحان به ویژه ریحان مویی، یک دافع ۱۰۰ درصدی انواع حشرات به خصوص پشه‌ها است. بطور حتم اسانس این گیاه تاثیر قوی‌تری در دفع حشرات دارد اما آنچه مشخص است اینکه، حشرات عطر این گیاه را دوست ندارد.

نعناع

جالب است بدانید بسیاری از دافع‌های تجاری حشرات حاوی روغن‌های گیاهانی هستند و روغن نعناع (که از گیاه نعناع حاصل می‌شود) یکی از امیدوارکننده‌ترین‌ها در جلوگیری از پشه‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهد این گیاه برخی از انواع عنکبوت را نیز دفع می‌کند.

می‌توانید این سبزی خوش عطر را در آشپزخانه خود نگهدارید و از آن برای طبخ غذا و همچنین دور کردن حشرات استفاده کنید.

همچنین می‌توانید ۱۰ قطره از روغن‌های نعناع، آویشن و رزماری را با آب در یک بطری اسپری مخلوط کنید سپس محلول را اطراف محل زندگی اسپری کنید تا به شما در دفع مگس‌ها، کک‌ها، پشه‌ها، شته‌ها، مورچه‌ها و عنکبوت‌ها کمک کند.

مریم گلی

گفته می‌شود گیاه مریم گلی برای خلاص شدن از شر مورچه‌ها، مگس‌ها و پشه‌ها شهرت دارد، اما هیچ تحقیقات علمی برای تایید این گفته جز در مورد پشه‌ها انجام نگرفته است البته که مریم گلی یک گیاه دارویی نیز است.

تحقیقات نشان داده است که داشتن یک گلدان مریم گلی در محیط زندگی می‌تواند شما را تا ۳۲ درصد در برابر هجوم پشه‌ها محافظت کند بنابراین می‌توانید این گیاه را در گوشه‌ای آشپزخانه خود قرار دهید تا هم از خواص خوراکی آن بهره‌ببرید و هم از شر حشرات خلاص شوید.

سیترونلا

شما برای دفع پشه‌ها احتمالاً بیشتر با شمع‌های سیترونلا آشنا هستید، اما بوی آن از گیاهی به همین نام می‌آید که باعث می‌شود حشرات از یک چمنزار ساحلی چشم پوشی کنند.

پیشنهاد می‌شود برای بهره‌مندی از تأثیرات گیاه سیترونلا در دفع حشرات، علاوه بر نگهداشتن این گیاه در خانه، شمع سیترونلا نیز در خانه روشن داشته باشید.

علف لیمو

درخت گیاه لیمو در مزارع گیاهان دارویی رشد می‌کند و خواص بسیاری دارد. علف لیمو گیاهی بلند و چند ساله است که بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا است.

این گیاه بسیار شبیه چمن مرکبات است و همچنین دارای خواص ضد پشه‌ای است. بررسی‌های علمی نشان داده که مصرف روغن علف لیمو باعث حفاظت پوست به مدت حدود ۲ تا ۲ ساعت و نیم با قدرت حداکثر ۹۵ درصد در برابر انواع پشه‌ها می‌شود.

در حالی که مطالعه دیگر نشان داده که این روغن می‌تواند مگس‌های پایدار را مهار کند. اگر می‌خواهید چند گیاه جدید به گلخانه خود اضافه کنید، گیاه علف لیمو می‌تواند گزینه خوبی باشد.

نعناع گربه‌ای

نعناع گربه‌ای به گیاه مورد علاقه گربه‌ها شهرت دارد چراکه می‌تواند اثر روانگردان بر آنها داشته باشد اما یکی از انواع گیاهان دور کننده حشرات نیز است.

می‌توان گیاه نعناع گربه‌ای را در باغچه یا گلدان آن را در خانه و محیط زندگی نگهداشت تا از نزدیک شدن حشرات در امان ماند.

مطالعات نشان داده است که روغن گیاه نعناع گربه‌ای می‌تواند بازدارنده حشرات از گیاهان و محیط اطراف باشد.

همچنین مطالعات دیگری که در دانشگاه ایالتی آیووا انجام شده نشان می‌دهد که روغن این گیاه می‌تواند موثرتر از محصولات فروشگاهی دورکننده حشرات باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حشرات اسطوخودوس رزماری گیاهان ریحان دفع حشرات نشان داده مریم گلی علف لیمو مگس ها پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۱۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب نیش ها باشید!

همشهری-نیلوفر ذوالفقاری: گشت و گذار در طبیعت، کمپ زدن در کوه و جنگل و بیدار شدن در هوای پاک و دل‌انگیز، هر گردشگری را وسوسه می‌کند تا خودش را از این لذت بی‌بهره نگذارد. اما این لذت ممکن است با دردسرهایی همراه باشد. آزار نیش حشرات یکی از این دردسرهای احتمالی است که بد نیست پیشگیری از آن و راه‌های درمانش را یاد بگیرید.

قبل از اینکه به فکر درمان نیش حشرات باشید، سعی کنید از گزش آنها جلوگیری کنید. یک راه مناسب برای پیشگیری، استفاده از کرم‌ها و ژل‌های مخصوصی است که باعث دفع حشرات می‌شوند و می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها بخرید. این کرم‌ها بوی خاصی ایجاد می‌کنند که باعث دفع حشرات می‌شود. مصرف ویتامین b۱ به مدت یک هفته می‌تواند شما را از نیش حشرات در سفر محافظت کند. پشه ها از بوی این ویتامین بیزار هستند و به شما نزدیک نمی‌شوند. هیچکس دوست ندارد در سفر دچار گزیدگی حشرات شود و رنج و ناراحتی زیادی را تحمل کند. به همین دلیل بهترین کار پیشگیری از نیش حشرات است. حشرات در همه‌جا حضور دارند اما در برخی مناطق احتمال گزیده شدن توسط حشرات بیشتر است. اطراف رودخانه‌ها، تالاب‌ها و مناطق باتلاقی مکان بسیار مناسبی برای رشد پشه‌هاست. بنابراین از کمپ و چادر زدن در این مناطق خودداری کنید. انتخاب لباس مناسب در سفر ضروری است. پشه‌ها همیشه هستند و ممکن است شما را نیش بزنند، با این حال اوج فعالیت پشه‌ها پس از غروب آفتاب و در طول شب است. بنابراین موقع خواب حتما سعی کنید لباس آستین‌دار بپوشید. پشه‌ها دور لامپ مهتابی جمع می‌شوند و اگر این لامپ در فضای باز باشد پس از مدتی محل تجمع انبوهی از پشه‌ها و حشرات مختلف خواهد شد. پشه‌ها جذب نور سفید می‌شوند، بنابراین اگر قرار است در سفر از لامپ استفاده کنید از لامپ‌هایی با نور زرد استفاده کنید. اگر در فضای بسته هستید از باز گذاشتن پنجره‌ها در طول شب خودداری کنید، مگر اینکه پنجره مجهز به توری باشند. اگر می‌خواهید در فضای باز و طبیعت بخوابید از پشه‌بند استفاده کنید. اگر با رعایت نکات مختلف، باز هم به گزیدگی و نیش حشرات در سفر دچار شدید، وقت را هدر ندهید، خوددرمانی را امتحان نکنید و به نزدیک‌ترین مرکز درمانی بروید. به خصوص درباره کودکان که گزش حشرات ممکن است پیامدهای شدیدتری داشته باشد. کد خبر 845729 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سلامت سفر - گردشگری خبر مهم حیوانات - حشرات

دیگر خبرها

  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته
  • مراقب نیش ها باشید!
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • چطور بهار را به بالکن خانه ها ببریم؟ | ایده های برای نگهداری گیاهان در بالکن‌های۲ متری
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!