Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد متوسلیان به همراه سه دیپلمات دیگر درحالی که در ۱۴ تیر ماه سال ۱۳۶۱ برای یاری رساندن و کمک به مظلومان لبنان به این کشور رفته بودند، توسط نیروهای حزب فالانژ دستگیر شدند و...

به گزارش مشرق، ۱۴ تیر ماه سال ۱۳۶۱ روزی اندوه‌بار برای ملت ایران و همرزمان سرداری بود که نقش‌آفرینی وی در دوران دفاع مقدس به‌ویژه در عملیات بیت‌المقدس زبان‌زد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روز حاج احمد متوسلیان با اینکه برای کمک به مردم مظلوم لبنان به این کشور سفر کرده بود، هنگام ورد به شهر بیروت در یک ایست و بازرسی توسط مزدوران حزب فالانژ که حزبی نزدیک به رژیم صهیونیستی تلقی می‌شود، به گروگان گرفته شده و بعد از بازجویی و شکنجه در نهایت به نظامیان رژیم صهیونیستی تحویل داده می‌شود. تاکنون نیز به‌رغم تلاش بسیاری که جمهوری اسلامی ایران برای آزادی احمد متوسلیان و همراهانش انجام داد، اما هنوز خبری از سرنوشت این عزیزان مخابره نشده است. در این حادثه علاوه بر حاج احمد متوسلیان که از افراد شاخص در دوران دفاع مقدس بود، سیدمحسن موسوی، تقی رستگار مقدم و کاظم اخوان نیز به گروگان گرفته شدند.

همانطور که گفته شد، مسئولان وزارت خارجه کشورمان از همان دقایق ابتدایی بعد از این حادثه تلاش کردند تا مقدمات آزادی عزیزان به گروگان گرفته را فراهم کنند و حتی تاکنون کمیته‌های بسیاری برای پیگیری وضعیت حاج احمد و دوستانش تشکیل شد، اما مجامع بین‌المللی که خود را حامی حقوق انسان‌ها معرفی می‌کنند، به جای پرداختن به علل بروز این حادثه وحشیانه، با سکوت خود، رژیم صهیونیستی را در انجام چنین کارهایی یاری می‌کنند. نکته اینجاست که مسئولان کشور ما با استناد به قوانین مجامع بین‌المللی درخصوص مصونیت دیپلمات‌ها، اقدامات و نامه‌نگاری‌هایی را با سازمان ملل برای آزادی گروگان‌ها انجام دادند، اما سکوت این مجامع تنها جواب آن‌ها به کشورمان در این خصوص بوده است.

از طرفی دقایقی پس از ربوده شدن دیپلمات‌های ایرانی، رادیو اسرائیل اعلام می‌کند: ژنرال احمد متوسلیان، طراح عملیات فتح المبین و بیت المقدس، در پست بازرسی «برباره» به اسارت گرفته شد. اعلام خبر بازداشت حاج احمد متوسلیان در رسانه‌های رژیم صهیونیستی نشان از این دارد که آن‌ها از مدت‌ها قبل برای این کار برنامه‌ریزی کرده بودند و این عملیات را به حزب فالانژ سپردند. با همه تفاسیر برخی هنوز امید دارند تا احمد متوسلیان زنده به کشور برگردد و برخی نیز خبر شهادت وی را اعلام می‌کنند، لذا نمی‌توان به‌طور قاطع از سرنوشت این سردار سرافراز اسلام سخن به میان آورد.

۱۴ تیر ماه هر سال سالروز ربوده شدن حاج احمد و همراهنش در بیروت است و به همین دلیل نگاهی اجمالی به زندگی‌نامه این سردار اسلام انداخته‌ایم.

احمد متوسلیان در سال ۱۳۳۲ در جنوب تهران در خانواده‌ای متوسط به دنیا آمد و در کنار گذراندن دوران ابتدایی در مدرسه «مصطفوی» در بازار نیز به پدرش کمک می‌کرد. یکی از ویژگی‌های احمد متوسلیان این بود که در دوران نوجوانی به شرکت در کلاس‌های قرآنی و مذهبی علاقه بسیاری داشت و به‌دلیل آشنایی با مبانی اسلام و توجه به موضوع مقابله با ظالمان، به‌طور جدی وارد میدان مبارزه با رژیم پهلوی شد. حاج احمد بعد از اینکه دوران هنرستانش را به اتمام رساند، در سال ۱۳۵۱ موفق به اخذ مدرک دیپلم شد و در آن دوران برای فعالیت در شرکتی به خرم‌آباد می‌رود، اما به‌دلیل فعالیت‌های تبلیغی علیه رژیم منحوس پهلوی و روشنگری جوانان لرستانی، در نهایت تحت نظر ساواک قرار گرفت و در سال ۱۳۵۴ توسط نیروهای این سازمان مخوف بازداشت و به زندان فلک‌الافلاک منتقل شد و به مدت ۵ ماه در سلول انفرادی بود.

یکی از ویژگی‌های دیگر حاج احمد این بود که در هر مقطعی که بود اقدام به روشنگری مردم می‌کرد، به‌طوری که وقتی به سربازی می‌رود نیز اقدام به آشنایی سربازان با مفاهیم اسلام و دعوت آن‌ها برای مقابله با رژیم پهلوی می‌کند، لذا اقدامات حاج احمد در دوران مبارزات انقلاب نیز مثال‌زدنی است.

متوسلیان با آغاز غائله کردستان و تحرکاتی که گروه‌های معاند و ضدانقلاب در این منطقه داشتند، در اسفند سال ۱۳۵۷ به همراه ۶۶ نفر از نیروهای چریکی به این منطقه می‌رود. در منطقه بوکان چندین عملیات برای پاکسازی منطقه از لوث وجود ضدانقلاب انجام می‌شود، اما اوج کار حاج احمد و همراهانش در ورودی شهر بانه بود که در این منطقه نیز با یورش به مواضع ضدانقلاب، ۲۰۰ نفر از معاندین را کشته و ۴۰۰ نفر را به اسارت می‌گیرند.

در سال ۱۳۵۹ شهر مریوان شهر دیگری بود که به تصرف گروه‌های ضدانقلاب درآمد و از آنجا که حاج احمد در مبارزه با ضدانقلاب سابقه خوبی داشت و از طرفی اعضای گروه‌های معاند از حاج احمد هراس داشتند، بنابراین متوسلیان و یارانش به مریوان اعزام شدند و با اقدامات ارزنده در این شهر که منجر به پاکسازی منطقه از لوث وجود منافقان شد، به فرماندهی سپاه مریوان نیز منصوب می‌شود.

بعد از عقب نشینی منافقان از مناطق غربی کشور، متوسلیان برای مقابله با دشمن بعثی به مناطق جنوبی کشور می‌رود و در قالب لشکر محمد رسول الله (ص) اقدامات خوبی در دوران دفاع مقدس در طراحی و اجرای عملیات‌ها داشت، اما اوج کار وی را باید در عملیات بیت‌المقدس بدانیم که شناسایی مواضع دشمن در این عملیات برعهده حاج احمد و یارانش بود؛ بنابراین نقش حاج احمد در عملیات آزادسازی خرمشهر بسیار مهم و اساسی بود که در نهایت خرمشهر نیز به دست رزمندگان اسلام افتاد.

یکی از فرماندهان عملیاتی جنگ در مورد نقش حساس حاج احمد در عملیات بیت‌المقدس می‌گوید: اگر فرماندهی قاطع وعمل به موقع در بعد از ظهر روز اول عملیات بیت‌المقدس روی جاده اهواز-خرمشهر توسط حاج احمد نبود عملیات به مشکلات زیادی برخورد می‌کرد. او در همان جا اسلحه کلاشینکف خود را به دست گرفت و تا مرز شهادت ایستادگی کرد و رزمندگان نیز با تاسی به او مقاومت بسیاری از خود نشان دادند که در نهایت جاده اهواز- خرمشهر حفظ شد. او به رغم جراحت و زخمی که از ناحیه پا داشت حاضر به ترک میدان نبرد نشد و باصلابت و اقتدار تمام از دژهای مستحکم و میادین متعدد مین، نیروهایش را عبور داد و در نهایت ساعت ۱۱ صبح روز سوم خرداد ماه سال ۱۳۶۱ رزم آوران تیپ ۲۷ حضرت رسول (ص) با جلوداری سردار حاج‌احمد متوسلیان در کنار سایر یگان‌های سپاه به خاک مطهر خرمشهر قدم نهادند.

وی در عصر همان روز طی سخنان کوتاهی خطاب به دریادلان بسیجی در برابر مسجد جامع خرمشهر چنین گفت: همه عزیزان ما که تا امروز در خونشان غوطه‌ور شده و به شهادت رسیده‌اند برای حفظ اسلام عزیز بوده است. هرچند داغ فراق‌شان جگر ما را سوزاند، اما خدا را شکر که بالاخره توانستیم امروز با آزادی خرمشهر قلب امام‌مان را شاد کنیم.

احمد متوسلیان از آن دست فرماندهانی بود که به مسائل اجتماعی و سیاسی نیز اشراف کامل داشت، به همین دلیل بعد از فتح خرمشهر به سوریه و از آنجا به لبنان رفت که به دسس دژخیمان رژیم صهیونیستی ربوده شد و تاکنون نیز خبری از وی مخابره نشده است. امیدواریم مجامع بین‌المللی که مدعی حمایت از حقوق بشر هستند، در نهایت درخصوص این جنایت رژیم صهیونیستی واکنش نشان دهند تا همگان با چهره کریه این رژیم کودک کش آشنا شوند.

منبع: دفاع پرس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم احمد متوسلیان حاج احمد متوسلیان رژیم صهیونیستی عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر بیروت سوریه فلسطین اشغالی عملیات بیت المقدس حاج احمد متوسلیان مجامع بین المللی رژیم صهیونیستی حاج احمد حاج احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۲۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، اظهار کرد: پیشاپیش شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) را تسلیت می‌گویم. همانطور که مستحضر هستید در زمان امام صادق (ع) فرصتی برای نشر، ترویج و گسترش معارف بلند اسلامی فراهم آمد و شاگردان مبرزی از مکتب ایشان آموختند و به تبلیغ اسلام واقعی پرداختند. همچنین روز معلم و شهادت استاد شهید مرتضی مطهری را گرامی می‌داریم؛ استاد مطهری از شاگردان مکتب امام صادق (ع) و متعلق به اخلاق اسلامی بودند.

وی در ادامه نشست امروز با بر شمردن خصایص یک قاضی اظهار کرد: امر قضا، امر خطیری است؛ یک قاضی برای آنکه به حق و عدالت قضاوت کند باید دقت‌نظرِ بالایی داشته باشد و از حِلم و بُردباری زیادی برای بررسی تمام ابعاد و جوانب پرونده برخوردار باشد؛ همچنین یک قاضی باید به صورت مرتب دانش و اطلاعات خود را به‌روز کند تا در قبال پرونده‌هایی که دربرگیرنده‌ی امور مستحدثه و جدید هستند، به قوه علم و تشخیص نائل شود؛ تاکنون تا حدودی شُعب و مجتمع‌‎های قضائی ما، تخصصی شده‌اند و این مهم، هر چه بیشتر نیز محقق می‌شود؛ علی‌ای حال، قاضی ما باید پیوسته در باب موضوعات و مقولات کیفری و حقوقی در اموری که پرونده‌ها به او ارجاع می‌شوند، اعم از بانکی، بورسی، دریایی، محیط زیست، بین‌الملل و غیره مطالعه داشته باشد و دانش خود را به‌روز کند؛ در این زمینه بخش آموزشی قوه قضائیه نیز باید مستمراً آموزش‌های روزآمد را به قضات ما ارائه دهد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: یک قاضی علاوه بر اینکه مستمراً دانش خود را ارتقا می‌دهد، باید اهل مشورت نیز باشد و در فهم مسئله، تشخیص مصداق و تطبیق موضوع، با صاحبنظران مشورت کند. همچنین قاضی ما باید به ملاحظات ناظر بر تناسب جرم و مجازات نیز اهتمام داشته باشد و مجازاتِ بازدارنده و متناسب اِعمال کند و توجه داشته باشد که این مجازاتِ تجویزشده، موجب وهن نیز نشود.

وی بیان داشت: بعضاً اقدامات و آرای قضات علاوه بر جنبه‌های حقوقی و قضائی، جنبه‌های اجتماعی نیز پیدا می‌کنند؛ ولو آنکه ما نخواهیم و جز اراده ما نیست، اما جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند؛ لذا خطاب به تمامی مراجع قضائی به ویژه دیوان عالی، دیوان عدالت اداری، رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها در سراسر کشور تاکید می‌کنم که نسبت به آن دسته از آرا و تصمیماتی که جنبه‌هایی غیر از ابعاد حقوقی و قضائی پیدا می‌کنند (و حتی در ابعاد حقوقی و قضائی، آثار بیرونی و بین‌المللی بر آنها مترتب می‌شود) نهایت دقت و توجه را داشته باشند و تصمیمات و آرای خود را مُنضَم به پیوست رسانه‌ای کنند و پیش از صدور آنها، هماهنگی‌های لازم را با مرکز رسانه قوه قضائیه به عمل آورند. باید توجه کنید که ممکن است پس از صدور یک قرار یا حکم یا ابلاغ، نتوان پیوست رسانه‌ای مناسبی در قبال آنها تدوین کرد؛ لذا در قبال مسائل و موضوعات قابل پیش‌بینی، قبل از اقدام، با هماهنگی مرکز رسانه، برای جلوگیری از وقوع آسیب و تبعات، پیوست رسانه‌ای مناسب را تدوین کنید.

رئیس عدلیه اظهار داشت: تاکید ما بر تدوین پیوست رسانه‌ای در قبال آرا و تصمیمات قضائی که ذو ابعاد هستند بیانگر اهتمام ما به مقوله‌ی افکار عمومی است؛ بنابراین ما به مقوله‌ی افکار عمومی توجه ویژه داریم و از آن غافل نمی‌شویم؛ در عین حال، تاکید داریم که قضات ما نباید قضاوت خود را بر اساس فضاسازی‌ها و جوسازی‌هایی که در فضای مجازی و غیرمجازی شکل می‌گیرد، به پیش ببرند. این فضاسازی‌ها ممکن است همیشه وجود داشته باشند و حتی تشدید نیز شوند؛ مهم آن است که معیار ما (پس از توجه به رضایت خداوند و سوگندی که یاد کرده‌ایم) قانون است. کار ما باید قانونمند و مُتقن باشد، حالا ممکن است فضاسازی هم در قبال آن صورت گیرد. بنابراین ما در قوه قضائیه نسبت به افکار عمومی به هیچ‌‎وجه بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی‌ها، تصمیم قضائی نمی‌گیریم.

وی در ادامه نشست امروز، با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه، بیان داشت: صهیونیست‌ها طی هفت ماه اخیر علی‌رغم ارتکاب انواع و اقسام جنایات و نسل‌کشی در غزه و به شهادت رساندن بیش از ۳۴ هزار انسان بیگناه که اکثر آنان زنان و کودکان هستند، به هیچ‌یک از اهداف نامشروع خود دست نیافته‌اند و امروز به برکت خون‌های ریخته شده در غزه، علاوه بر ایجاد و گسترش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی، یک بیداری انسانی نیز در سراسر دنیا و یک خیزش دانشجویی در کشورهای مختلف بویژه آمریکا و اروپا شکل گرفته است. نکته قابل تأمل آنکه خیزش دانشجویی شکل‌گرفته در آمریکا با خشونتی تمام‌عیار از ناحیه پلیس و دولت آمریکا مواجه شده است؛ به گونه‌ای که اگر تنها یک مورد از اقدامات خشونت‌آمیزی که نیروهای آمریکایی در قبال دانشجویان ضدصهیونیستی به کار گرفتند در ایران و یا کشورهای مشابه صورت می‌گرفت، آمریکایی‌ها معرکه به پا می‌کردند و فریاد نقض حقوق بشر سر می‌دادند.

رئیس دستگاه قضا افزود: البته به موازات گسترش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی، در داخل این رژیم نیز شکاف‌ها و گسست‌ها بیشتر شده است و استعفاهای سلسه‌وار سران نظامی این رژیم غاصب، بیانگر همین امر است.

اژه‌ای در بخش دیگری از سخنانش، مجدداً روز معلم را گرامیداشت و با تشریح اهمیت مقام معلم، گفت: در همه زمان‌ها، مسئله تعلیم و تربیت و نقش معلم، مقوله‌ای حائز اهمیت است؛ لیکن در عصر حاضر به سبب اشتغالات بیشتری که والدین دارند، اهمیت نقش معلم و تأثیری که او می‌تواند بر دانش‌آموزان داشته باشد، مضاعف است.

وی همچنین با گرامیداشت روز کارگر، گفت: کارگران از ستون‌های تولید و ارائه خدمات در جامعه هستند و اگر آنها نباشند، زندگی فلج می‌شود. دو قشر مؤثر و زحمتکش کارگران و معلمان، با مشکلاتی مواجه هستند لذا ضرورت دارد نسبت به رفع مشکلات این دو قشر بویژه مشکل مسکن آنها اهتمام ویژه شود.

کد خبر 6092069

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق باعث تغییر معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای شد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در جغتای
  • تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است
  • استانداردهای دوگانه آلمان در قبال پوتین و نتانیاهو
  • عملیات در رفح هیچ اهمیت راهبردی ندارد/ شرایط اسراییل نامطلوب است
  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • قدردانی سرلشکر سلامی از عملکرد صداوسیما در قبال عملیات وعده صادق
  • اسرائیل در قبال حماس کوتاه آمد؟
  • دستورات محسنی‌اژه‌ای برای صدور رأی در پرونده‌های خاص
  • قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی