Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، صحن پارلمان که امروز میهمان رئیس دستگاه دیپلماسی بود، در بخش دوم اظهارات وزیر امور خارجه به صحنه اعتراض نمایندگان به سخنان محمد جواد ظریف بدل شد.

محمدجواد ظریف در بخش اول اظهاراتش در مجلس گزارشی درخصوص تحولات بین المللی و سیاست جمهوری اسلامی ایران تشریح کرد:
مهمترین بخش اظهارات وزیر امور خارجه به شرح زیر است:
* آمریکا سعی دارد مسئله کرونا را یک امر امنیتی جلوه دهد و هدفش حفظ قدرت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


* در شرایط سیال و گذار بین المللی که ۳۰ سال است در آن قرار داریم فهم دقیق اهمیت بسزایی دارد، چرا که هر کسی در این دوران دچار اشتباه شود متضرر شده و بعضا حکومت‌هایی تغییر یافته است.
* جمهوری اسلامی اکنون یک قدرت در حال برآمدن است و در این جنگ تمام عیار آمریکا می‌خواهد به مفهوم سازی پرداخته و از ایران یک تهدید امنیتی بسازد.
* در جلسه‌ای که آمریکا برای اغتشاش‌های دی‌ماه ۹۶ در شورای امنیت برگزار کرد همه اعضا به موضوع برجام پرداختند و در جلسه هفته گذشته نیز تمامی اعضا درباره معاهده برجام و سیاست‌های غلط آمریکا سخن به میان آوردند.
* ایران باید در منطقه به عنوان تولید کننده امنیت و ثبات و توسعه برای همسایگان شناخته شود.
* ما باید سیاست همسایگی را دنبال کنیم و همسایگان ما احساس کنند بهترین روابط را با ایران دارند به همین دلیل ما در ۷ سال گذشته بیشترین ارتباط را با همسایگان داشتیم.
* در قرارداد با چین هیچ موضوع مخفی وجود ندارد و همه مراحل شفاف سازی شده و اگر به قطعیت برسد آن هم اطلاع رسانی خواهد شد.

 

* وزارت امور خارجه تلاش کرده به معیشت مردم کمک کند تا فشار اقتصادی از دوش آنها برداشته شود.
* ما در وزارت امور خارجه وظیفه مستقیم در اقتصاد نداریم اما تلاش کرده‌ایم تسهیل گر باشیم.
* حذف دلار از مبادلات اقتصادی در تعامل با برخی کشورها یکی از مواردی است که فشار تحریم‌ها را کاهش می‌دهد.
* با تهاتر این موضوع را پیگیری کرده‌ایم و موفقیت‌هایی هم داشته‌ایم.
* سیاست خارجی ما متمرکز بر همسایگی است.
* آمریکا می‌خواهد ایران را یک تهدید امنیتی معرفی کند.
* هدف آمریکا مشروعیت زدایی از نظام است.
* سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست.

قالیباف خطاب به ظریف: سیاست‌های کاهش تعهدات برجامی را آغاز کنید
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی و پس از اظهارات وزیر امور خارجه، گفت: درخواست ما این است که در مقابل زیاده خواهی های طرف مقابل بایستیم و سیاست های کاهش تعهدات برجامی اجرا شود.
وی در ادامه تاکید کرد وقتی که ما قدرت و توان داشته باشیم، می‌توانیم موفق باشیم و در چرخه چانه زنی و در فشار طرف مقابل قرار نمی‌گیریم و دچار عقب نشینی و وادادگی نمی‌شویم.
پس از سخنان ظریف نیز تعدادی از نمایندگان به اظهارات وزیر امور خارجه واکنش نشان دادند.
بخشی از اظهارات نمایندگان به شرح زیر است:
*نماینده خرم آباد: باید به جای کدخدا به خدا اعتماد کرد.
*نماینده گرگان خطاب به ظریف: مثل سردار سلیمانی باشید.
* غضنفرآبادی: وزیر خارجه در تراز ملت شجاع ایران موضع بگیرد.

اظهارات ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی در صحن علنی مجلس
* ریل‌گذاری و هدف‌گذاری در خصوص سیاست خارجی در دوران شما از ابتدا غلط بود و مسیر را کج ریل‌گذاری کردید.
* مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که سیاست های بالادستی و اصل نظام تکیه بر توانمندی‌های داخلی است و حل مشکلات از طریق داخل و تکیه بر منطقه است، اصل بی‌اعتمادی به آمریکا و غرب است اما شما وارونه عمل کردید و داخل و منطقه را رها کردید و کسی را که نباید به آن اعتماد کرد، تمام اعتماد را بر آن متمرکز کردید بنابراین خروجی غیر از این نمی تواند باشد.
* ما مخالف دیپلماسی فعال نیستیم و مخالف رابطه با دنیا نیستیم و نمی‌گوییم مسائل را باید در عرصه بین المللی رها و ترک کرد اما مسیر را نباید غلط رفت و ما در این مورد تضمین نگرفتیم.

* اگر در این مورد آگاهی نداشتید باید به این نکته توجه می کردید که مقام معظم رهبری در طول مذاکرات بارها تذکر دادند چرا توجه نکردید و شروط یازدهگانه که تعیین کردند عملیاتی نکردید، چرا قدرت و ابزار چانه‌زنی خود را از دست دادید که امروز دنبال آنها بدوید.
* چرا پیمان‌های دو جانبه مالی با کشورهای همسایه و کشورهایی همچون چین که باید مهمترین رابطه را با آن داشته باشیم، برقرار نکردید و به رغم تأکید مقام معظم رهبری نسبت به آنها بی‌مهری کردید تا آنجایی که مدت‌های طولانی ما در این کشور سفیر نداشتیم و دیپلماسی اقتصادی تعطیل شده بود.
* اگر در گذشته روابط با چین را رها نمی‌کردید امروز این سطح از فشار اقتصادی به مردم وارد نمی‌شد بنابراین شما باید در این زمینه پاسخگو باشید و در پیشگاه خداوند استغفار کنید.

جنجال در مجلس حین سخنرانی ظریف
در حالیکه وزیر امور خارجه برای بخش دوم اظهارات خود به پشت تریبون رفته بود، برخی از نمایندگان به سخنان وزیر امور خارجه اعتراض کردند و برخی نمایندگان مجلس ، ظریف را دروغگو نامیدند.

پاسخ ظریف به اعتراضات نمایندگان:
* توهین ها را به جان می خرم.
* من بیجا می کنم به نمایندگان توهین کنم شما به من دروغگو خواندید در صورتی که مقام معظم رهبری مرا شجاع خواند.
* من هیچگاه مسائل داخلی را به خارج نبردم.
* هرچه من گفتم، رهبر انقلاب شنیدند، اگر دروغ گفتم ایشان شنیدند، گفتند ظریف صادق است، اگر راست گفتم ایشان شنیدند و گفتند شجاع است.   آخرین خبر

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: ظریف نمایندگان پارلمان اظهارات وزیر امور خارجه مقام معظم رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۴۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

وزیر خارجه آمریکا، که هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی واشنگتن به تایوان به چین سفر کرده، گفت که واشنگتن به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با پکن است.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که با هدف حل تنش‌ها میان واشنگتن و پکن با هدف توسعه روابط دوجانبه به چین سفر کرده است، از پکن خواست تا زمینه فعالیت شرکت‌های آمریکایی در این کشور را فراهم کند.

بلینکن آنچه را که واشنگتن به‌عنوان رویه‌های تجاری ناعادلانه چین توصیف می‌کند، در نشست با مقامات دولتی محلی چین در مرکز مالی شانگهای مطرح کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: بلینکن با مقام ارشد شهر، دبیر حزب حاکم ملاقات کرد و نگرانی‌های خود را در مورد سیاست‌های تجاری چین و شیوه‌های اقتصادی آن مطرح کرد.

بلینکن تاکید کرد که آمریکا به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با چین و زمینه بازی برابر برای کارگران و شرکت‌های آمریکایی فعال در چین است.

در این بیانیه آمده است: دو طرف بر اهمیت روابط بین مردم آمریکا و چین، از جمله گسترش مبادلات بین دانشجویان، دانش‌پژوهان و بازرگانان تاکید کردند.

واشنگتن و چین به‌طور فزاینده‌ای بر سر نحوه عملکرد شرکت‌های آمریکایی در چین و صادرات و ظرفیت تولید چین اختلاف نظر دارند. این اختلافات همچنین در پی آنچه حمایت پکن از مسکو در جنگ با اوکراین خوانده شده، تشدید شده است.

انتظار می‌رود سفر بلینکن به چین که تازه‌ترین ارتباط میان مقامات ارشد دو کشور است، شامل رایزنی درباره مسائل مختلفی از اقتصادی گرفته تا سیاسی و نظامی باشد.

هم‌زمان با ورود آنتونی بلینکن به چین، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با امضای مصوبه کنگره مبنی بر اعطای بسته کمکی چند میلیارد دلاری آمریکا به تایوان، آن را اجرایی کرد. این بسته شامل ۸ میلیارد دلار کمک در جهت مقابله با حمله نظامی احتمالی چین است.

بلینکن قرار است روز جمعه در پکن با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کند. همچنین احتمالا او قرار است دیداری نیز با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین داشته باشد.

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا