Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه تارنمای شبکه تلویزیونی خبری «المسیره» وابسته به «جنبش انصارالله» یمن، در واقع به نظر می‌رسد اقدام آمریکا یکی از پیامدهای حاصل از چهارمین عملیات «موازنه بازدارنده» است که مقرهای حساس نظامی و سیاسی ریاض پایتخت عربستان را هدف قرار داد.

روزنامه « وال استریت ژورنال » به نقل از مقامات آگاه آمریکا نوشت: ده‌ها دیپلمات آمریکایی به همراه خانواده‌هایشان دیروز عربستان را ترک کردند و پیش‌بینی می‌شود که شمار بیشتری از این دیپلمات‌های این کشور ظرف چند هفته آینده عربستان را ترک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه مزبور مدعی شد که خروج دیپلمات‌های آمریکایی به همراه خانواده‌هایشان به دلیل افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان انجام گرفته است.

از سوی دیگر روزنامه «نیویورک تایمز » نیز خاطرنشان کرد که سفارت آمریکا در ریاض یکی از مهم‌ترین مراکز دیپلماسی این کشور در خاورمیانه و یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» در منطقه به شمار می‌رود که در آن صدها دیپلمات آمریکایی و افسران اطلاعاتی به همراه خانواده‌هایشان در مجتمع سفارت و مجتمع‌های مسکونی همجوار آن زندگی می‌کنند.

به نوشته المسیره، ناظران سیاسی از دلیل واقعی خروج دیپلمات‌های آمریکایی از عربستان سوال می‌کنند، زیرا آمریکا هم اکنون با شیوع گسترده ویروس کرونا مواجه است و بیشترین مبتلایان به این ویروس را در جهان ثبت کرده است . ادعای خروج از عربستان به دلیل افزایش ابتلا به بیماری کووید – ۱۹ با این واقعیت که آمریکا خود نیز از بالا بودن میانگین مبتلایان به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن رنج می‌برد، همخوانی ندارد.

بر اساس آخرین آمار و اطلاعات ارائه شده ظرف ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا ۵۷ هزار و ۶۸۳ تن دیگر به کرونا مبتلا شده‌اند، این در حالی است که در عربستان تقریبا ۴ هزار و ۱۳۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند.

بیانیه نمایندگی آمریکا و رابطه‌اش با خروج دیپلماتهای این کشور از ریاض

المسیره افزود: با بررسی دلایل واقعی اعلام نشده در ارتباط با خروج دیپلمات‌های آمریکایی از عربستان، در واقع بیانیه صادر شده از سوی نمایندگی آمریکا در ریاض را می‌توان یکی از پیامدهای اولیه حاصل از چهارمین عملیات موازنه بازدارنده نیروهای یمنی علیه مقر وزارت دفاع و سازمان اطلاعات و پایگاه هوایی «سلمان» به شمار آورد، زیرا همان طور که همگان می‌دانند، مقرهای یاد شده مکان استقرار کارشناسان آمریکایی است و علاوه بر آن، اماکن هدف قرار گرفته از سوی ارتش و نیروهای مردمی یمن در نزدیکی محله سفارتخانه‌ها در مرکز ریاض بود.

نمایندگی آمریکا در عربستان در شب عملیات خطاب به اتباع خود هشداری تحت عنوان « هشدار امنیتی به دنبال حمله موشکی و هوایی علیه ریاض » منتشر کرد و از آنها خواست تا در صورت وقوع حملات بیشتر ضمن حفظ هوشیاری کامل خود، تمامی تدابیر امنیتی لازم را اتخاذ کنند.

این هشدار بسیار زود هنگام نمایانگر ابعاد گسترده ضربه‌ای است که ریاض پایتخت عربستان را به لرزه درآورد، زیرا این هشدار در حالی صادر شد که عملیات نظامی یمنی‌ها هنوز جریان داشت. عملیاتی که تقریبا ده ساعت به طول انجامید و واشنگتن را وادار کرد تا از اتباع خود بخواهد به پناهگاه‌ها بروند و در خانه‌های خود باقی بمانند و تا از ترکش موشک‌ها و راکت‌ها در امان باشند.

بر پایه این گزارش، دلایل اعلام شده از سوی نمایندگی آمریکا در ریاض در آن زمان ثابت می‌کند که پایتخت عربستان وارد میدان نبرد شده و دیگر صرفا نمی‌توان آن را در دایره تهدید به شمار آورد. عملیات نظامی یمنی‌ها باعث شد تا آمریکایی‌ها برای تمامی موارد احتمالی تدابیر امنیتی مورد نیاز را در نظر بگیرند . بدون شک خروج دیروز دیپلمات‌های آمریکایی از ریاض یکی از برجسته‌ترین این اقدامات است.

«محمد ناصر العاطفی » وزیر دفاع یمن سه شنبه گذشته تاکید کرد که اجرای عملیات تهاجمی راهبردی گسترده در عمق خاک دشمن ادامه خواهد یافت و به یاغیگری دشمن متجاوز و محاصره اقتصادی و ارتکاب جنایات وحشیانه‌اش علیه ملت یمن به طور کامل پایان خواهد داد.

وزیر دفاع یمن تاکید کرد: تمامی تسلیحات بازدارنده راهبردی ما در آینده مدرن‌تر و پیشرفته‌تر خواهند بود و می‌توانند اهداف نظامی و اقتصادی در خاک دشمن را هدف قرار دهند.

از سوی دیگر سرتیپ « یحیی سریع » سخنگوی نیروهای مسلح یمن پنجشنبه شب گذشته در گفت وگوی ویژه با شبکه تلویزیونی المسیره در ارتباط با تحولات اخیر فاش کرد که چهارمین عملیات موازنه بازدارنده کاملا دقیق انجام گرفت و اهداف مورد نظر خود را با دقت هر چه تمامتر مورد اصابت قرار داد و در میان دشمن سعودی و آمریکایی موجی از رعب و وحشت و سردرگمی ایجاد کرد و برای آنها عملیات یاد شده ضربه بسیار دردناکی بود.

سریع تاکید کرد که نیروهای مسلح یمن، هدف قرار دادن نهادهای نظامی و حاکمیتی به عنوان نوک پیکان تجاوزگری در عمق خاک عربستان ادامه خواهند داد و ادامه یافتن تجاوزگری و محاصره اقتصادی به معنای ادامه یافتن واکنش مشروع ما خواهد بود و کردارمان بر گفتارمان پیشی می‌گیرد.

المسیره افزود: رژیم آمریکا ابعاد و محتوای اظهارات وزیر دفاع و سخنگوی نیروهای مسلح یمن را به طور دقیق مورد بررسی قرار داده و درک می‌کند که یمن هم اکنون می‌تواند اهداف بسیار متنوعی را مورد اصابت قرار دهد که برخی از آنها به طور مستقیم مورد حمایت آمریکا قرار دارند و بسیار مستحکم هستند.

شبکه تلویزیونی انصارالله تاکید کرد: بدون شک عملیات یاد شده باعث می‌شود تا سخنان «عبدالملک بدرالدین الحوثی» در ۲۶ ماه مارس ۲۰۲۰ در اذهان تداعی شود که طی آن گفت، « ما در ششمین سال جنگ با تکیه و توکل بر خدا با اقدامات غیرمنتظره که به ذهن ائتلاف متجاوز خطور نمی‌کند، از راه خواهیم رسید».

المسیره عملیات مزبور را « بسیار شوک برانگیز» توصیف کرد که در ذهن ائتلاف تجاوزگر نیز خطور نمی‌کرد و آن را نمایانگر اولین اقدام غیرمنتظره وعده داده شده از سوی رهبر انقلاب یمن دانست.

فرآیند خروج دیپلمات‌های آمریکایی از عربستان به طور مستقیم با عملیات راهبردی مورد انتظار دشمن در روزهای آتی در ارتباط است.

۱۴۸۷

برچسب‌ها کرونا سیا ویروس کرونا یمن واشنگتن وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا خاورمیانه سفارت آمریکا ریاض

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا سیا ویروس کرونا یمن واشنگتن وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا خاورمیانه سفارت آمریکا ریاض کرونا سیا ویروس کرونا یمن واشنگتن وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا خاورمیانه سفارت آمریکا ریاض خروج دیپلمات های آمریکایی دیپلمات های آمریکایی نمایندگی آمریکا هدف قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۵۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید

داده‌های خبری نشان می‌دهد که کشور‌های منطقه بعد از تحرکات ضد اسرائیلی ایران در صدد نیستند که روابط اقتصادی خود را با تهران محدود کنند بلکه آن‌ها تمایل دارند که حتی به ایران نزدیک‌تر ازگذشته شوند.

به گزارش آرمان ملی، اقدامات تهران علیه اسرائیل اگر چه از منظر رسانه‌ای بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد، اما به این علت که موافقان اسرائیل و مخالفان تهران در چهار سوی جهان درصدد هستند که خطر موشکی و پهپادی ایران را زنده نگاه دارند، همواره این تحلیل وجود دارد که بعد از اقدام اخیر تهران؛ غربی‌ها و حتی کشور‌های همسایه در ارتباط با تهران به این سمت حرکت خواهند کرد که فشار اقتصادی بیشتری به ایران وارد شود؛ اما این مورد ظاهر قضیه است، چرا که داده‌های خبری نشان می‌دهد که کشور‌های منطقه بعد از تحرکات ضد اسرائیلی ایران در صدد نیستند که روابط اقتصادی خود را با تهران محدود کنند بلکه آن‌ها تمایل دارند که حتی به ایران نزدیک‌تر ازگذشته شوند. در گزارش زیر تلاش خواهد شد داده‌های مختلف در این ارتباط بررسی شود.

پالس مذاکرات هسته‌ای

هر چند در خبر‌ها آمد که مذاکرات هسته‌ای که با پا درمیانی کشور‌های عربی آغاز شده بود بعد از عملیات ۷ اکتبر متوقف شده است، اما بعد‌ها مشخص شد که شاید مذاکرات در حد و وسعت گذشته نبوده است، اما همواره پالس‌هایی دو طرفه برمبنای همان مذاکرات قبلی بین طرفین وجود داشته است اخیرا هم که اعلام شده گروسی مدیرکل آژانس به تهران خواهد آمد.

همچنین آژانس در این مدت قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب نکرده و دورنمای همکاری بین ایران و این نهاد نیز اگر چه روشن نیست، اما به تاریکی هم نگراییده است. تمامی این موارد نشان می‌دهد غربی‌ها قصد توافق با ایران را دارند و حوادث اخیر در خاورمیانه نیز تردیدی در آن‌ها برای توافق در زمینه هسته‌ای ایجاد نکرده است. ضمن اینکه آنها، چون قدرت موشکی ایران را دیده‌اند تمایل دارند که ایران، هسته‌ای نشود چرا که در این صورت شرایط برای آن‌ها سخت‌تر خواهد شد. از این رو تمایل به توافق با ایران را بیش از گذشته می‌توان در غربی‌ها شاهد بود.

پالس‌های ارزی

از سوی دیگر به علت اینکه تنش‌ها بین ایران و اسرائیل بالا گرفته بود این تنش‌ها به بازار ارز منتقل شد، اما با فروکش کردن زمینه‌های تنش موجب شد به یکباره شاهد کاهش قیمت دلار باشیم. در این معنا که حتی این امکان وجود داردکه قیمت دلار به پایین‌تر از قیمت تنش بین ایران و اسرائیل هم برسد. چرا که ایران به اثبات رساند که آمادگی هرگونه مقابله با دشمن را دارد و خاک تهران نیز قابل دسترس برای دشمنان نیست. از این منظر نوعی امنیت روانی در اقتصاد ایران ایجاد شده است و به همین علت دلار تمایل به کاهندگی بیشتر را فریاد می‌زند.

توافقات ایران و عربستان

البته از سوی کشور‌های منطقه نیز نگاه جدیدی نسبت به ایران ایجاد شده است. در این معنا که آن‌ها تمایلات خود را برای افزایش سطح تعاملات اقتصادی با ایران افزایش داده‌اند. اخیر اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز به آن دعوت شده‌اند.

خاندوزی، وزیر اقتصاد و محمد رضا فرزین، مدیر کل بانک مرکزی ایران برای شرکت در این اجلاس به عربستان سفر کرده‌اند.

احسان خاندوزی روز گذشته با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی اعلام کرد: گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر ۵ پیشنهاد ایران موافقت کرد و بر تدوین نقشه‌راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی - خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.

براساس این گزارش، محسن کریمی معاون بین‌الملل بانک مرکزی هم اعلام کرد: در حاشیه اجلاسیه بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشور‌های مختلف گفتگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش منابع مسدود شده صورت پذیرفت که درآینده خبر‌های خوبی ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: با پیگیری بانک مرکزی، ارز حج سال جاری از محل منابع مسدود‌ شده ارزی ایران، پرداخت و منتقل شد. همچنین روابط پایدار پولی - بانکی ایران و عربستان در دستور کار تهران و ریاض قرار گرفت البته این مورد تنها یکی از مواردی است که تهران و ریاض در مورد آن توافق کردند. قطعا ۴ توافق قبلی هم می‌تواند به اندازه این توافق که نیاز ارزی ایران را کم می‌کند بر وضعیت بازار ارز در ایران اثر‌گذار باشد.

کورسوی امید

تمامی نشانه‌های فوق بیانگر آن است که کورسویی از امید برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی در حال نمایان شده است و به رغم برخی بدبینی‌ها که بر اساس آن حتی پیش بینی می‌شد بعد از وقایع اخیر به تهران فشار خواهند آورد، ظاهرا اینگونه نشده چرا که اگر حتی آمریکا می‌خواست فشار‌ها را بر ایران افزایش دهد حداقل مانع توافقات ایران با عربستان می‌شد؛ لذا می‌توان پیش بینی کرده آینده بهتری در پرتوی تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران است.

عربستان به دنبال منافع خود

البته بهبود رابطه ایران و عربستان و کاهش تحریم‌های تهران نفع زیادی برای ریاض دارد. عربستان قصد دارد با اسرائیل رابطه برقرار کند و در پس این تلاش هم به دنبال نفع اقتصادی خود است. ریاض در موضوع فلسطین به دنبال پیاده‌سازی دکترین ملک عبدا... است و اخیرا هم صراحتا اعلام کرده که تا زمانی که طرح دو کشور به نتیجه نرسد در ارتباط با رابطه با اسرائیل تصمیم نخواهد گرفت.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در ریاض گفت آمریکا به مراحل پایانی توافق امنیتی با عربستان سعودی نزدیک است و اگر عربستان روابط خود با اسرائیل را عادی کند، این توافق امنیتی به عربستان پیشنهاد می‌شود.

بلینکن فاش کرد که قرار بود در ‍۱۰ اکتبر سال گذشته میلادی در عربستان سعودی و اسرائیل حضور داشته باشد تا به طور خاص بر بخش فلسطینی توافق عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل تمرکز کند چرا که این بخش یک جزء اساسی از آن است. اما این اتفاق به دلیل حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس به اسرائیل رخ نداد. در اینجا به نظر می‌رسد عربستان با نیت‌هایی که در سر دارد از واکنش تهران در ارتباط با طرح دو کشور و ارتباطش با اسرائیل نگران است لذا هیچ بعید نیست برای اینکه ارتباطش با تهران تحت شعاع ارتباط با اسرائیل قرار نگیرد بخواهد به تهران در ارتباط با شرایط نگاه مثبت اقتصادی پالس‌های مثبت بفرستد.

دیگر خبرها

  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • تاکید وزیر خارجه عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس در غزه
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد