Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@19:16:03 GMT

دلیل گرانی مرغ چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۷۵۹۹

سرپرست وزارت صمت گفت: هم اکنون قیمت مرغ هر کیلو ۱۵ هزار تومان توسط ستاد تنظیم بازار تعیین شده، اما مرغداران راضی نیستند چرا که نرخ واکسن، نهاده ها، تورم، هشدار و دستمزد کارگران افزایش یافته است.  ناطقان: حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۵ تیر) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نمایندگان، گفت: بازنگری درخواست خرید تضمینی که بدان اشاره شد به عهده شورای اقتصاد است که وزارت جهاد کشاورزی سقف قیمت‌های فروش را مطرح می‌کند و وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از اعضای شورای اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین کنترل بازار برعهده ستاد تنظیم بازار است که ۱۴ عضو دارد و این موضوع فرادستگاهی است و همه امکانات در اختیار وزارت صمت نیست که معمولا پاسخگو است.

وی در مورد فولاد، ادامه داد: سال گذشته ۵۷ میلیون تن در زنجیره فولاد صادرات داشتیم که حدود ۹ میلیارد دلار است و تلاش می‌کنیم صادرات فولاد به زنجیره‌های آخر شیفت پیدا کند ضمن اینکه امروز که اینجا هستم بیش از یک ماه است که ابلاغ کردیم صادرات سنگ آهن ممنوع است یعنی زنجیره‌های خوراک مواد اولیه کنستانتره سنگ آهن و گندله آهن اسفنجی محدود گردید و به سمت شمش می‌رویم.

سرپرست وزارت صنعت، معدن وتجارت در مورد اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: همه آنچه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۹ در چارت ماموریت اصلی ۷ محور برنامه و ۴۰ پروژه دارد ذیل اقتصاد مقاومتی تعریف می‌شود و اینکه دنبال تولید و اتکا به توان داخلی هستیم مفهوم اقتصاد مقاومتی است ضمن اینکه کشور بعد از ۲ سال که از تحریم می‌گذرد هنوز چرخه تولیدش فعال است که نشان دهنده اقتصاد مقاومتی و تاب آوری بخش اقتصادی است.

مدرس خیابانی در مورد ارتباط با شرکت‌های دانش بنیان، یادآور شد: هم اکنون در کشور ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که هزار عدد از آن‌ها از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز گرفتند ضمن اینکه در هفته گذشته ۶۶ میلیون دلار قطعات ساخت داخل داشتیم که ۵۵ قطعه لوازم خودرو توسط ۱۳ شرکت دانش بنیان تولید شده بودند که با ایران خودرو قرارداد داشتند و اکنون هم قرارداد‌های متعددی با معاونت علمی و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان داریم.

وی در مورد تعطیلی کارخانجات استان لرستان، افزود: حتما در این مورد نشست ویژه‌ای با ستاد تسهیل در این استان خواهیم داشت هرچند ایدرو در این منطقه در حال اجرای پروژه بیو اتانول است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن وتجارت در ادامه با وجود بیش از هزار برنامه در این وزارتخانه برای محرومیت زدایی از ۱۲ استان محروم کشور، خبر داد که کمیته‌های مختلفی برای پایش آن‌ها تشکیل شده است.

مدرس خیابانی تصریح کرد: تمام ارقام افزایش تولید در حوزه صنعت، معدن وتجارت و صادرات در بحث شرکت‌ها به طرح تفکیک بخش‌های مختلف اقتصادی و برش استانی و کالایی اشاره شده و در اختیار نمایندگان قرار گرفته است.

وی در مورد قیمت مرغ خاطرنشان کرد: یادمان نرود هرچند مرغ کالای ارزبری نیست، اما در قالب شاخص‌های کلان ۳۵ درصد نرخ دستمزد کارمندان این بخش افزایش یافته است چرا که براساس آمار رسمی بانک مرکزی تورم رشد ۴۱.۲ درصدی داشته است از سوی دیگر ما مرغ ۸ هزار تومانی نداریم و قیمت مصوب هرکیلو مرغ ۱۲ هزار و ۹۰۰ بوده و در یک مقطع زمانی به دلیل تعطیلی تالار‌ها و شیوع کرونا که تقاضا کم شد قیمت به کیلویی ۱۰ هزار تومان رسیده بود که مرغداران زیان کردند و دفن جوجه‌ها ماحصل آن بود.

مدرس خیابانی افزود: هم اکنون قیمت مرغ هر کیلو ۱۵ هزار تومان توسط ستاد تنظیم بازار تعیین شده که مرغداران راضی نیستند چرا که نرخ واکسن، نهاده ها، تورم، هشدار و دستمزد کارگران افزایش یافته است ضمن اینکه هیچ زمان ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات مرغ تعلق نگرفته و ما صادرکننده مرغ هستیم کمااینکه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن توان تولید داخلی است و در برخی مقاطع زمانی از جمله فصل گرما که با کاهش تقاضا مواجه هستیم صادرات افزایش یافته و در اوج افزایش تقاضا همچون ماه رمضان از محل ذخیره سازی عرضه می‌کنیم.

وی در مورد واردات گوشت عنوان کرد: بیش از یک سال است که ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات گوشت حذف شده است ضمن اینکه واردات این بخش به شدت کاهش یافته کمااینکه از آمریکای جنوبی واردات نداریم و فقط از کشور‌های همسایه گوشت وارد می‌کنیم که سهم آن کمتر از ۱۰ درصد است و حداقل ۹۰ درصد گوشت را تولید می‌کنیم و در این زمینه خودکفا هستیم.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه تاکید کرد که ارز ۴۲۰۰ تومانی تنها به ۵ قلم کالا اعم از ۳ قلم نهاده‌های دام و طیور و ۲ قلم روغن و دانه روغنی تخصیص پیدا می‌کند.

مدرس خیابانی در مورد دلیل کاهش سرمایه گذاری درحوزه صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: کاهش سرمایه گذاری ناشی از تحریم‌ها است، اما بیش از ۳۷ درصد سرمایه گذاری در جواز تاسیس داریم کما اینکه در ۳ ماه اول سال ۹۹، ۱۳۷ درصد سرمایه گذاری در پروانه بهره برداری کشور افزایش یافت.

وی در مورد بر زمین ماندن برخی محصولات کشاورزی در منطقه خوزستان، اظهار کرد: ما به لحاظ زیرساخت تولید خوب عمل کرده، اما در حوزه تجاری فقیر هستیم و تلاش می‌کنیم سردخانه ها، پایانه صادراتی و کارخانه صنایع تبدیلی را اجرا کنیم ضمن اینکه بخشی از آسیب حوزه صادرات ناشی از رفتار کشور خریدار به دلیل کرونا و تحریم است.

مدرس خیابانی در مورد رایزنان بازرگانی افزود: سال گذشته برنامه ویژه‌ای برای افزایش صادرات به کشور‌های همسایه داشتیم و قرار بود ۱۵ رایزن مستقر شوند که به دلیل کمبود بودجه تنها برای ۵ کشور محقق شد از سوی دیگر قرار شد از توان بخش خصوصی در این زمینه استفاده کنیم که توافق نامه‌هایی امضا شد تا اتاق بازرگانی افرادی را تحت عنوان نماینده تام الاختیار تجاری معرفی کنند و در این زمینه بازاریابی کنند.

سرپرست وزارت صنعت، معدن وتجارت در مورد روی و معادن روی، گفت: شرکت ایمیدرو در حال راه اندازی این بخش است ضمن اینکه برنامه مفصل معادن که ۶۸ گونه است را داریم و معادن کشور ۲ درصد ذخایر دنیا را تشکیل می‌دهند که ۲ برابر سطح مساحت و جمعیت کشور است و در این مورد غنی هستیم، امسال به همراه ۱۵۰ هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی داریم که آن را به اکتشافات اضافه می‌کنیم. از سوی دیگر سال گذشته ۵۷ میلیون تن زنجیره معدن صادرشد، در سال ۹۹، قرار است ۱۰.۵ میلیارد دلار معادن را جایگزین اقتصاد نفتی کنیم.

مدرس خیابانی یادآور شد: از نیمه دوم سال گذشته اقتصاد ما از نفتی جدا شده و معدن بهترین جایگزین آن بوده که مقام معظم رهبری بر آن تاکید فرمودند.

سرپرست وزارت صنعت، معدن وتجارت در پایان تاکید کرد: هم اکنون ۲۶ میلیون تن زنجیره فولاد داریم که ۷.۵ میلیون تن آن در سه ماهه اول سال ایجاد شده همچنین ظرفیت تولید شمش فولادی از ۳۷ میلیون تن به ۴۲ میلیون تن رسیده که این عدد در سال ۱۴۰۰ به ۵۵ میلیون تن خواهد رسید. منبع: تابناک برچسب ها: مرغ ، گرانی ، دلیل ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مرغ گرانی دلیل ناطقان سرپرست وزارت صنعت اقتصاد مقاومتی معدن وتجارت سرمایه گذاری مدرس خیابانی افزایش یافته معدن و تجارت دانش بنیان سال گذشته میلیون تن هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۷۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و دست‌اندرکاران این حوزه تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با بیان اینکه کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت امروزه به بحثی مهم در جهان بدل شده است، گفت: این فناوری به‌قدری مهم است که مقام معظم رهبری در سخنان خود در سال ۱۴۰۰ تأکید کردند ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد.

وی ادامه داد: البته مجموعه اقدام‌های مثبت انجام‌شده در صنعت نفت و در کشور در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هنوز با خواسته‌های مقام معظم رهبری فاصله دارد. به نظر می‌رسد دلیل اصلی این فاصله، وجود بوروکراسی اداری و ملاحظه‌های امنیتی درباره جلوگیری از حمله‌های سایبری باشد. البته رعایت دستورعمل‌های سازمان حراست صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه نیز اهمیت بسیاری دارد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت ایران را نیازمند عزم جدی مدیران و دست‌اندرکاران این صنعت دانست و افزود: برای تحقق این موضوع نیازمند نقشه‌راه واحد و عملیاتی، با درنظرگرفتن ملاحظات موجود هستیم. وزیر نفت اواخر پارسال دستور لازم برای تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت را ابلاغ کرد که امروز، پس از فعالیت‌های مقدماتی، شاهد تشکیل نخستین نشست این کارگروه هستیم. به نظر می‌رسد پس از این نشست به‌سرعت با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دیگر نهادهای ذی‌ربط، برنامه‌های راهبری تدوین و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت انجام شود.

زیدی‌فرد با تأکید بر استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای تدوین برنامه‌های راهبردی و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت با رعایت الزامات امنیتی بیان کرد: هم‌اکنون سه اداره ‌کل‌ زیرمجموعه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، با متولی‌گری اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها در حال تحقیق و بررسی برای توسعه هوش مصنوعی در این صنعت هستند.

در ادامه این نشست، پرویز سنگین، مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت با اشاره به دستور وزیر نفت مبنی بر تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت تصریح کرد: در دو سال اخیر سه بانک اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف همچون اعضای کارگروه راهبری، متخصصان و فعالیت‌های انجام‌شده از سوی شرکت‌های اصلی در حوزه هوش مصنوعی تهیه شده است.

برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی با استفاده از استادان مطرح داخلی کشور در آینده نزدیک خبر داد و افزود: تلاش می‌شود که در این حوزه مسائل و موارد مهم ازجمله ملی‌سازی استانداردهای تخصصی بین‌المللی، مطالعه تطبیقی و بهینه‌کاوی راهبردها و نقشه‌راه شرکت‌های برتر نفت و گاز دنیا (۱۲ شرکت برتر)، احصا و تجمیع پروژه‌ها و اقدام‌های انجام‌شده و در حال اجرا از سوی شرکت‌های اصلی، اداره‌های کل ستادی و سازمان‌های تابع (نظیر پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، ...) و امنیت سایبری نیز به‌طور کامل مدنظر قرار گیرد. انتظار می‌رود راهبرد کلان و نقشه‌راه توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی با مشارکت همه ذی‌نفعان داخل و خارج از صنعت نفت تهیه و تدوین شود.

عظیم کلانتری‌ اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست با اعلام آمادگی این مرکز علمی برای اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی در سطح صنعت نفت در مقیاس کوچک، گفت: در حوزه هوش مصنوعی در این صنعت در ابتدای راه هستیم، ازاین‌رو باید بدون فوت وقت در این زمینه آغازبه‌کار کنیم.

وی با بیان اینکه بهتر است در صنعت نفت برای استفاده از هوش مصنوعی سراغ بخش‌های کم‌ریسک‌تر همچون منابع انسانی و بهداشت و درمان برویم و بعد آن را در بخش‌های صنعتی همچون پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها توسعه دهیم، گفت: برای اجرای بهتر این فناوری باید فرهنگ‌سازی‌های لازم میان نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گیرد.

براساس این گزارش، در نخستین نشست «کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت»، نمایندگانی از امور استانداردها و ضوابط فنی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و روباتیک، معاونت علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امور پژوهش وزارت نفت، امور فناوری وزارت نفت، مدیریت توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و دولت هوشمند وزارت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، امور پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی تابعه وزارت نفت، اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مرکز رصد شرکت ملی نفت ایران و سازمان حراست، به بیان دیدگاه‌ها و چالش‌های موجود در بحث توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت پرداختند.

دیگر خبرها

  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • اصناف متخلف محلات هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال جریمه شدند
  • تشکیل۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • لاستیک‌سازی خرم‌آباد همچنان در مرحله دریافت تسهیلات
  • لاستیک‌سازی خرم‌آباد در مرحله دریافت تسهیلات