Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، برخی‌ها برای رفع این موضوع، راه‌های مختلفی را مطرح می‌کنند، جدا کردن زباله خشک و تر، سوزاندن این زباله‌ها به شیوه استاندارد و یا حتی دفن اصولی آنها، نکته جالب آنکه تا چند روز دیگر، یکی از زباله‌سوزهای مازندران در غرب این استان به بهره‌برداری رسمی خواهد رسید اما کارشناسان معتقدند زباله‌سوزهایی که در این استان وجو دارند از لحاظ بهداشتی غیراستاندارد بوده و می‌تواند مشکلات بزرگی را برای استان‌های شمالی به بار آورد چرا که سوزاندن زباله هم، امروزه نیاز به علم و آگاهی بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مازندران سایت دفن بهداشتی زباله ندارد بهره‌برداری از نیروگاه زباله‌سوز نوشهر در انتظار مسئولان

تقریبا تمام کارشناسان معتقدند که امروز زباله، عامل بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی در مازندران شده است و اگر هر چه سریعتر فکری به حال آن نشود، دیگری نه اثری از دریا و جنگل خواهد ماند و نه می‌توان به طور طبیعی در این استان به زندگی پرداخت.

بافت جنگل‌های شمال کشور از معضل زباله بین رفته است

اسماعیل کهرم، فعال محیط‌زیست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تلاش مسئولان برای معضل پسماند شمال کشور، به نتیجه مطلوبیت نمی‌رسد، اظهار کرد: آن فرد یا گروهی که مجوز دفن زباله در جنگل‌ها را داده‌اند باید بدانند که خیانت بزرگی به شمال کشور کرده‌اند.

وی تصریح کرد: به نظر ساده می‌آید اما وقتی که زباله در دل جنگل دفن می‌شود، جاده‌ای در دل جنگل شکل می‌گیرد که شیرابه‌های زباله، به کف آن وارد شده و علف‌های هرزی می‌روید که این این علف‌ها، بافت جنگل را از بین می‌برد.

این فعال محیط زیست گفت: وقتی زباله دفن می‌شود، شیرابه‌های آن خبیث‌ترین ماده دست بشر خواهد بود چرا که شیرابه‌ها در شمال کشور، غلظت اسیدی بالا و ph پائینی دارند.

کهرم با اشاره به تبدیل تهدید به فرصت زباله در کشورهای پیشرفته گفت: شهر زوریخ در کشور سوئیس بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد؛ در قلب این شهر  یک کوره‌ای وجود دارد که اولا زباله‌های این شهر را می‌سوزاند و ثانیا آب گرم ۴۰۰ تا ۵۰۰ خانه را تامین می‌کند.

وی ادامه داد: بالای سقف این کارخانه بخار آب در می‌آید و اثری از دود نیست، این بخار تمام آلودگی‌های زباله را از بین می‌برد؛ سوال من از مسئولان ذیربط این است که اینگونه زباله‌سوز نمی‌تواند در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان احداث شوند تا سلامت مردم  این استان‌ها تامین شود.

نفوذ شیرآبه‌ زباله به آب زیرزمینی در مازندران

این فعال محیط‌زیست افزود: همانطور که می‌دانیم سطح سفره آب‌های زیرزمینی در استان‌های شمالی بالاست که در نتیجه نمی‌توانیم زباله‌ها را در استان‌های شمالی کشور دفن کنیم و بهترین راه آن سوزاندن زباله به روش صحیح است.

کهرم عنوان کرد: به عنوان مثال فاجعه زیست‌محیطی رودخانه‌های گوهر رود و زرجوب استان گیلان که در گذشته ماهی‌های فراوانی داشت اما امروزه به دلیل آلودگی‌هایی که در آن‌ها وجود دارد به آن‌ها سیاه‌رود می‌گویند چراکه خارج از شهر رشت ۲ مکان نامناسبی برای دپوی زباله وجود دارد و شیرابه‌های آن به این رودخانه می‌ریزد و در نتیجه در این رودخانه‌ها یک دانه ماهی هم پیدا نمی‌شود.

گیلان؛ پنهان پشت کوه زباله‌ها هشدار؛ برای دیدن حیات وحش ایران به سایت‌های زباله بروید

بر اساس این گزارش، در حال حاضر بخش زیادی از زباله‌های تولیدی در مازندران به صورت نامناسب در اراضی جنگلی و منابع طبیعی دپو می‌شود، تولید روزانه بیش از سه هزار تن زباله یکی از چالش‌های جدی استان مازندران است.

از سویی، میزان زباله‌های تولیدی مازندران در ایام تعطیل به بیش از ۶ هزار تن در روز می‌رسد، شیرابه‌های زباله یکی از معضلات جدی‌تر پسماند در مازندران است که در حال حاضر بدون برنامه‌ریزی خاصی در طبیعت رها می‌شود.

به گفته محمد هادی موذن، رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی مازندران، طرح‌های تحقیقاتی زیادی در حوزه پسماند توسط نخبگان تولید شده که مورد دقت نظر متولیان امر در استان قرار نمی‌گیرد بنابراین دستگاه های ذیربط می‌توانند تحول اساسی در حوزه ساماندهی پسماند ایجاد کنند به شرطی که متولیان امر زمینه حمایت از نخبگان را به صورت عملی در دستور کار قرار دهند.

اینفوگرافی | معضل انباشت زباله در جنگل سراوان کد خبر 528199 برچسب‌ها استان مازندران زباله محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران زباله محیط زیست ایران شیرابه ها شمال کشور محیط زیست استان ها زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • مذاکره بامزه محیط بان با خرس در جنگل‌ مازندران
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • نجات گردشگران گم‌شده در جنگل‌های خلیل‌شهر بهشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد