Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا تاجدار امروز (یکشنبه) در نشستی خبری اظهار کرد: معمولا صدور گواهی آماری برای تخصیص ارز ۴۰ روز طول می‌کشد اما در سال جاری وقتی تولیدکنندگان به بانک مرکزی مراجعه کردند گفته شد که گروه کالایی مواد اولیه صنعت دخانیات از نیمایی به ارز اشخاص تغییر کرده و ثبت سفارش باید تغییر کند.

البته به گقته وی بعد از تغییر ثبت سفارش و ارجاع دوباره به بانک مرکزی و طی شدن دوره ۴۰ روزه باز هم وضعیت تغییری نکرده و بانک مرکزی اعلام کرده که برای مثال ۱۰۰ واحد ارز دارد و دو میلیون واحد تقاضا، بنابراین وزارت صمت باید اولویت کالاهای وارداتی را مشخص کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با اشاره به افزایش هزینه‌های حمل و نقل و همچنین طولانی شدن رسیدن مواد اولیه به کشور در پی تحریم‌ها، تصریح کرد: در سال جاری و به دلیل عدم تخصیص ارز در این مدت تولید هشت واحد از ۱۵ واحد تولید محصولات دخانی متوقف شده، پنج واحد با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت و دو واحد با ۷۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.

ادامه این وضعیت تا یک ماه آینده همه واحدها را تعطیل می‌کند 

تاجدار همچنین هشدار داد که ادامه این وضعیت و عدم تخصیص ارز به مواد اولیه این صنعت تا یک ماه آینده می‌تواند همه واحدهای تولیدی را به تعطیلی بکشاند.

 وی با بیان اینکه بعد از ثبت سفارش بانک‌های عامل پرونده را در اختیار بانک مرکزی قرار می‌دهند تا گواهی آماری صادر کند، اظهار کرد: واحدهای تولیدی به هنگام ثبت سفارش ریال خود را آماده کردند که با افزایش نرخ ارز در این مدت متحمل خسارت شدند، چرا که نرخ درهم در سامانه نیما از ۴۴۰۰ تومان به هنگام ثبت سفارش در حال حاضر به ۵۵۸۲ تومان رسیده است و این نرخ در بازار آزاد نیز از ۴۴۰۰ تومان به ۵۸۰۰ تومان رسیده است. این افزایش نرخ ارز باعث شده که مثلا در یک فقره واردات دو میلیون درهمی که ارزش آن در میانه اردیبهشت معادل هشت میلیارد تومان بوده در حال حاضر به ۱۱ میلیارد تومان برسد و تولیدکننده متحمل خسارت سه میلیارد تومانی در پی تاخیر دو ماهه بانک مرکزی در صدور گواهی آماری شود.

تاجدار همچنین با بیان این که طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۵۰۳ نوع سیگار قاچاق در بازار وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه بازار دخانیات رقابتی است اگر تولیدکنندگان نتوانند در زمان مناسب و قیمت مناسب بازار را تامین کنند، به سرعت به کالای قاچاق جایگزین تولید می‌شود.

نیاز سالانه صنعت دخانیاتبه ارز،  ۳۰۰ میلیون یورو است

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان، وارد کنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی، این صنعت ۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم، ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در بخش توزیع، کشاورزی و حمل و نقل دارد و نیاز سالانه آن برای واردات ۳۰۰ میلیون یورو است. از طرف دیگر این صنعت سالانه ۴۰۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی دارد که در صورت محقق نشدن آن این مبلغ به کسری بودجه اضافه می‌شود.

تاجدار با اشاره به افزایش قیمت سیگار در این مدت به دلیل برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا، تصریح کرد: در چنین شرایطی نمی‌توان واحدهای توزیعی را کنترل کرد که قیمت روی جعبه را رعایت کنند.

وی همچنین با بیان اینکه ۷۰ درصد صنعت دخانیات از طریق واردات تامین می‌شود که عمده آن مربوط به توتون است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد در شرایط فعلی برای جلوگیری از توقف تولید و افزایش بیکاری، باید اجازه داده شود تولیدکنندگان خودشان به تامین ارز و مواد اولیه اقدام کنند اما به دلیل افزایش چشمگیر تورم در پی این تصمیم تاکنون از اتخاذ آن خودداری شده است. اما باید به این نکته توجه شود که اگر تولیدکننده نتواند از کف بازار ارز مورد نیاز خود را تامین کند قاچاق‌چی سه برابر مبلغ مورد نیاز تولیدکننده را از همان کف بازار صرف واردات محصول نهایی می‌کند.

223229

کد خبر 1406853

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دخانیات سیگار ارز میلیارد تومان مواد اولیه بانک مرکزی ثبت سفارش تخصیص ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۸۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیرکل صمت خراسان رضوی از مجتمع کشت و صنعت جوین

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، امیر رضا رجبی با حضور در این مجموعه از توانمندی‌های مجموعه کشت و صنعت جوین نظیر کارخانه اسید سیتریک، کارخانه قند چغندری، واحد تولید بذر، واحد فناوری‌های نوین و دیگر قسمت‌های این شرکت بازدید کرد.

وی در این بازدید گفت: این مجموعه باعث افتخار استان و کشور است که با سابقه طولانی در کشاورزی و صنعتی به حوزه فن آوری‌های نوین در توسعه تکنولوژِ قدم گذاشت.

 مدیرکل صمت خراسان رضوی افزود: این مجموعه در گذشته نمانده و با استفاده از تکنولوژی روز به سوی آینده حرکت می‌کند و این مهم راز ماندگاری این شرکت بزرگ است.

دیگر خبرها

  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • رویداد صدرا بستر افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت است
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • تلفیق هنر دست و صنعت
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • بازدید مدیرکل صمت خراسان رضوی از مجتمع کشت و صنعت جوین
  • حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات