Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل مدیر کل بهزیستی استان اردبیل گفت: در سال گذشته 98 درصد کودکان 3 تا 6 سال تحت پوشش طرح پیشگیری از تنبلی چشم و اختلالات بینایی قرار گرفتند.

بهزاد ستاری 15 تیر در مراسم آغازین طرح پیشگیری از طرح تنبلی چشم در مرکز نگهداری حضرت ابوالفضل(ع) در اردبیل اظهار کرد: از امروز تا 30 مهرماه طرح پیشگیری از تنبلی چشم و اختلالات بینایی همزمان با سراسر کشور در استان اردبیل نیز برای معاینه کودکان سه تا 6 سال اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از خانواده‌ها خواست؛ با مراجعه به ادارات بهزیستی شهرستان‌ها و دریافت برنامه برای مراجعه نسبت به معاینات فرزندان خود اقدام کرده تا جلوی تنبلی چشم و اختلالات بینایی در همان سنین کودکی گرفته شود.

مدیر کل بهزیستی استان اردبیل افزود: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا طرح پیشگیری از تنبلی چشم زودتر از موعد مقرر شروع شده ولی همچنان تا پایان طرح اجرای طرح را برای معاینات کودکان سه تا 6 سال با هزینه 3 هزار تومان پرداختی از سوی خانواده‌ها شاهد خواهیم بود.

ستاری این طرح را بسیار ارزشمند و مهم در پیشگیری از اختلالات بینایی خواند و گفت: اگر خانواده‌ها در این زمینه غفلت یا قصور کنند و اختلالات به موقع تشخیص داده نشود، کودکان ممکن است در سنین بالاتر دچار کم‌بینایی و یا نابینایی از یک چشم و یا هر دو چشم شوند.

وی ادامه داد: در همه مراکز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تهیه ماسک سعی می‌شود کودکان مورد معاینه قرار گیرند تا آنها از نظر بینایی مورد ارزیابی قرار گیرند.

مدیر کل بهزیستی استان اردبیل گفت: در سال گذشته 76 هزار نفر کودک 3 تا 6 سال با مراجعه به مراکز در استان اردبیل تحت پوشش این طرح قرار گرفتند که 98 درصد جمعیت استان را شامل می‌شود.

ستاری تصریح کرد: از این تعداد 504 نفر کودک دارای تنبلی چشم به مراکز جراحی و تهیه عینک و معاینات تخصصی معرفی شدند تا اقدامات بعدی برای مداوای تنبلی چشم آنها انجام شود.

وی بیان کرد: در شهرستان اردبیل سه پایگاه ثابت برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است که مرکز نگهداری حضرت ابوالفضل از جمله آنهاست ولی از خانواده‌ها درخواست می‌کنیم در اردبیل و سایر شهرها با مراجعه به ادارات بهزیستی نسبت به دریافت برنامه اجرای طرح در پایگاه‌های ثابت و سیار اقدام کرده و به موقع با حضور در این مراکز کودکان خود را مورد معاینه قرار دهند.

مدیر کل بهزیستی استان اردبیل اظهار کرد: امسال برخلاف سال‌های گذشته این سنجش با استفاده از دستگاه پیشرفته ایچارد انجام می‌شود تا به سرعت کودکان مراجعه کننده بتوانند خدمات دریافت کنند.

کاهش دانش‌آموز در مدارس استثنائی استان اردبیل

ستاری خاطرنشان کرد: با اجرای موفق طرح‌های پیشگیرانه در حوزه اختلالات بینایی و شنوایی تعداد دانش‌آموزان ارجاع شده به مدارس استثنائی در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

وی افزود: بهزیستی در یک ارزیابی 10 ساله به این نتیجه رسیده است که تعداد دانش‌آموزان مراجعه کننده به مدارس استثنائی به نصف کاهش یافته به طوریکه در استان اردبیل تعداد دانش‌آموز نابینای مطلق برای تحصیل در مدارس استثنائی از 110 نفر به کمتر از 50 نفر کاهش یافته است.

مدیر کل بهزیستی استان اردبیل بیان کرد: این طرح همه ساله اجرا می‌شود و خانواده‌هایی که کودکان سه تا 6 سال دارند باید هر سال در طرح پیشگیری از تنبلی چشم فرزندان خود را مورد تست قرار دهند تا اختلالات به موقع تشخیص تا نسبت به ارجاع به پزشکان متخصص برنامه‌ریزی شود.

ستاری گفت: با توجه به اینکه امسال عمده مهدهای کودک تعطیل بوده و ارائه خدمات در مراکز بهداشتی محدود می‌باشد، ما انتظار داریم در ساعت اداری خانواده‌ها با مراجعه به ادارات بهزیستی شهرستان‌ها نسبت به مشارکت در اجرای طرح غربالگری و پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی همکاری و همراهی لازم را داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تنبلي چشم بهزيستي طرح پیشگیری از تنبلی چشم اختلالات بینایی مدارس استثنائی تنبلی چشم خانواده ها تا 6 سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۹۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • پزشکیان: دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
  • پزشکیان : دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد/ در درمان بیماری های خاص مانده‌ایم
  • پزشکیان: در درمان بیماری‌های خاص مانده‌ایم! /دولت رئیسی، قانون در مورد بیماری‌های صعب‌العلاج اجرا نمی‌کند
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • ۱۶۵۰ روستای کردستان تحت پوشش گاز طبیعی قرار گرفتند