Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@05:08:50 GMT

اقتصاد غیر نفتی عربستان در رکود

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۲۶۳۹

اقتصاد غیر نفتی عربستان در رکود

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که فعالیت بخش خصوصی غیر نفتی عربستان برای چهارمین ماه متوالی در ماه ژوئن با کاهش روبرو شده است.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از رویترز، نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که فعالیت بخش خصوصی غیر نفتی عربستان سعودی برای چهارمین ماه متوالی در ماه ژوئن با کاهش روبرو شده چرا که اقدامات انجام شده از سوی دولت این کشور برای کنترل شیوع ویروس کرونا موجب کاهش تقاضای مصرف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاخص فصلی مدیران خرید (PMI) عربستان سعودی از 48.1 در ماه مه به 47.7 در ماه ژوئن کاهش یافت و همچنان پایین‌تر از علامت 50.0 است که رشد فعالیت اقتصادی را از انقباض آن جدا می‌کند.

تیم مور، مدیر اقتصادی مؤسسه نظرسنجی آی اچ اس مارکت گفت: داده‌های منتشر شده در ماه ژوئن ماه سخت دیگری را برای اقتصاد بخش خصوصی غیر نفتی عربستان سعودی نشان داد.

آمار و ارقام ماه ژوئن شکستی برای بخش خصوصی غیر نفتی عربستان محسوب می‌شود. بخشی که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در مرکز اصلاحات خود با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد وابسته به نفت قرار داده است.

عربستان که بالاترین آمار ابتلا به ویروس کرونا را در منطقه با بیش از 197 هزار مورد ابتلا و 1752 مورد مرگ تا تاریخ اول ژوئیه ثبت کرده است، در تاریخ 21 ژوئن به قرنطینه سه ماهه پایان داد هرچند برخی محدودیت‌ها همچنان وجود دارد.

اشتغال در بخش خصوصی عربستان از زمان آغاز این بررسی در آگوست 2009 با سریعترین نرخ در ماه ژوئن امسال کاهش یافته است چراکه شرکت‌ها به منظور کاهش هزینه‌ها و به علت نگرانی از آینده کسب و کار خود دست به اخراج کارکنان زده اند.

بر اساس این بررسی، داده‌های ژوئن نشان می‌دهد که انتظار می‌رود تجارت برای اولین بار از زمان آغاز این شاخص در ژوئیه 2012 منفی شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: عربستان صادرات غیر نفتی پول نیوز قیمت نفت قرنطینه ماه ژوئن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۲۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی اظهار امیدواری کرد که در راستای تحقق شعار سال با تعامل بخش خصوصی و نهاد‌های مرتبط، می‌توان در جهت شکوفایی اقتصاد استان گام‌های اساسی برداشت.

وی با اشاره به مشکلات بخش صنعت، کشاورزی، بازرگانی و معادن خوزستان اظهارکرد: باوجود چالش‌های موجود، نباید اجازه داد که صنایع کوچک آسیب‌پذیر شوند بنابراین با اقدامات کارشناسی و بررسی‌های میدانی باید نسبت به رفع موانع و گلوگاه‌ها در مسیر کار فعالان اقتصادی تلاش کرد.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز به دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی در زمینه رویه‌ها و فرآیند‌های مربوط به سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: برای اصلاح برخی رویه ها، فعالان اقتصادی از این سازمان در دیوان عدالت اداری شکایت‌هایی را ثبت و آرایی نیز صادر شد که پیروی تامین اجتماعی از این آرا، باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

امانی گفت: امیدواریم دستگاه‌های اجرایی در راستای رفع موانع به منظور تحقق شعار سال، حمایت از تولید را در دستور کار قرار دهند تا تولیدکنندگان در شرایط سخت کنونی بتوانند فعالیت کنند.

وی در خصوص شهرک‌های صنعتی اهواز نیز گفت: شهرک صنعتی شماره یک اهواز قدیمی‌ترین شهرک کشور است که سال ۱۳۴۵ در ۳۸ هکتار راه‌اندازی شد و باید توجه داشت که توسعه و توجه به بهبود زیرساخت‌های مربوطه همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی اهواز همچنین از برخی رویه‌های بانکی بخاطر مسدود شدن حساب کاری فعالان بخش خصوصی بخاطر بدهی‌های کوچک انتقاد کرد و گفت: مسئولان و سیاست گذاران حوزه اقتصادی اجازه ندهند فعالان بخش خصوصی به علت بدهی اندک به بانک، تامین اجتماعی یا دارایی دچار مشکل شوند چرا که شعار امسال نیز جهش تولید با مشارکت مردم است و این امر با فعالیت مستمر بخش خصوصی و تولیدکنندگان محقق می‌شود.

وی به مشکلات فراوان بخش صنعت در خوزستان اشاره کرد و گفت: اعتباراتی برای واحد‌های تولیدی در نظر گرفته شده ولی گرفتن استعلام‌های بانکی با وقفه چند ماهه همراه است و این باعث تحمیل برخی هزینه‌ها به تولید کننده می‌شود.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز نیز گفت: مشکلات استان خوزستان در زمینه تولید و فعالیت‌های اقتصادی به صورت کارشناسی باید مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد.

شهلا عموری اظهارکرد: بانک‌های استان باید همکاری اثربخشی با فعالان اقتصادی داشته باشند؛ همچنین صنایع بزرگ مانند شرکت نفت و ملی حفاری نیاز است که از شرایط بخش خصوصی درک روشنی داشته و مطالبات فعالان اقتصادی را در موعد مقرر پرداخت کنند.

وی ادامه داد: شرکت‌های بزرگ در برخی مواقع حاضر به انجام تهاتر نیستند و فرآیند پرداخت مطالبات فعالان اقتصادی در خوزستان اغلب طولانی است.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی اهواز به شرایط محیط زیست در خوزستان اشاره و خاطرنشان کرد: برخی شرکت‌های بزرگ در خوزستان به رغم ایجاد آلایندگی، حاضر نیستند که گردش مالی و پرداخت مالیاتشان در استان خوزستان انجام دهند؛ بنابراین این عوامل باعث شده واحد‌های تولیدی متوسط و کوچک با بحران مواجه شوند.

عموری گفت: واردات خوزستان بر صادرات غلبه دارد و همیشه تراز صادرات منفی است، زیرا بیشتر محصولات از مرز‌های خوزستان وارد می‌شوند.

وی با اشاره به دیگر چالش‌های موجود در فعالیت‌های اقتصادی استان خوزستان ادامه داد: مواد اولیه واحد‌های تولیدی در استان موجود است ولی واحد‌های تولیدی مجبور هستند که مواد اولیه مورد نیاز خود را از استان‌های دیگر تامین کنند.

دیگر خبرها

  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • هشدار جدی عربستان درباره حج
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • لحظات واگذاری استقلال و پرسپولیس
  • وزیر اقتصاد: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟