Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزیده جشنواره قلم زرین گفت: ظلم به نویسنده، اثر، فرهنگ و مخاطبان تشنه خواندن است که آثار خوب فقط در یک مراسم تقدیری بشود و تمام شود.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اسامی برگزیدگان بخش‌های مختلف هجدهمین جشنواره قلم زرین روز شنبه 14 تیرماه هم‌زمان با روز قلم از سوی هیئت داوران معرفی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «تاریخ با طعم ذغال اخته» نوشته یوسف قوجق از انتشارات سوره مهر در بخش داستان کودک و نوجوان به عنوان برگزیده معرفی شد؛ به همین مناسبت به سراغ نویسنده این کتاب رفتیم تا با او گفتگو کنیم. قوجق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره موضوع کتاب «تاریخ با طعم زغال اخته» گفت: این کتاب برای نوجوانان نوشته شده موضوع کتاب هم درباره وضعیت دوره پهلوی اول، رضاشاه و استعمار انگلیس است.

وی اضافه کرد: در داستان دو شخصیت پیرمرد و پیرزن که در یک شهر اما در خانواده‌های مختلف حضور دارند وجود دارد که دارای افکار متفاوت و متضاد نسبت به هم دارند. زن که «آنا» صدایش می‌زنند مخالف حکومت پهلوی و از مخالفان رضاشاه است اما مرد از قزاق‌ها و کهنه‌سربازهای رژیم پهلوی و طرفدار رضاشاه است.

این نویسنده اظهار کرد: دو شخصیت پیر داستان دو نوه دارند که ماجرا از بحث و جدل‌های این دو دانش‌آموز در مدرسه شروع می‌شود. این پیرمرد و پیرزن به نحوی می‌خواهند تاریخ آن زمان را بیان می‌کنند و این اتفاق از طریق بچه‌ها در مدرسه انجام می‌شود.

قوجق بیان کرد: هدفم این بود که وقایع اتفاق افتاده در تاریخ را از دیدگاه‌های مختلف از طریق بحث و جدل‌های نوجوانان کتاب به نوجوانان نسل آینده منتقل کنم.

وی با اشاره به این موضوع که به دلایل مختلف سرانه مطالعه پایین است، اظهار کرد: پیشنهاد من به متولیان فرهنگی و مسئولین این است که هر کتابی نوشته و منتشر می‌شود و به کتابخانه‌های عمومی می‌رسند و آنها توسط مخاطبان خوانده می‌شود به ازای هر کتاب مبلغ خیلی کمی برای مولف قائل شوند. این کار هم باعث حمایت از نویسندگان می‌شود هم سبب تولید آثار با کیفیت‌تر می‌شود.

این نویسنده با بیان اینکه کیفیت و کمیت باید در کنار هم پیشرفت کند، خاطرنشان کرد: با این وضعیتی که بازار نشر و کتاب دارد یک مقداری باید از نویسنده حمایت شود. تعجیل و شتاب‌زدگی در آثار دیده می‌شود چون سعی می‌کنند کار را زود به اتمام برسانند و زودتر به پول برسند.

قوجق گفت: جشنواره‌های خیلی زیادی را برگزار می‌کنیم و کتاب‌هایی هم برگزیده و تقدیر می‌شود اما نام کتاب‌ها و در همان جشنواره‌ها می‌ماند اما جریان‌سازی نمی‌شود و فقط در خبرها می‌آید و تمام می‌شود.

وی ابراز کرد: باید علاوه بر پرداختن و انتشار در رسانه‌ها این آثار در قالب‌های مختلف هنری، ادبی، تئاتر و نمایش و ... ارائه شود.

برگزیده جشنواره قلم زرین عنوان کرد: آژانس‌های ادبی باید کتاب‌های برگزیده جشنواره‌های معتبر را ترجمه کنند. ادبیات ایران تنه به ادبیات و فرهنگ کشورهای همسایه می‌زند و ظلم به نویسنده، اثر، فرهنگ و مخاطبان تشنه خواندن است که آثار خوب فقط در یک مراسم تقدیری بشود و تمام شود.

قوجق اظهار کرد: دنیاهایی که ما در کتاب‌های کودک و نوجوان مطرح می‌کنیم در واقع تاریخ و فرهنگ و سبک زندگی خودمان را در داستان مطرح می‌کنیم اینها با ترجمه یک ارتباط فرهنگی را کشورهای دیگر ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: انتشارات سوره مهر یوسف قوجق ادبیات کودک و نوجوان ادبیات نوجوان جشنواره قلم زرین داستان ایرانی جشنواره ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۳۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی و پنجمین جشنواره «امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید» عصر امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، برخی از معاونان و مدیران وزارت کار و نمایندگانی از صنایع تولید داخلی در سالن همایش های شرکت ساپکو برگزار شد.

در این مراسم از مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت نیروی کار که یکی از عوامل مهم رشد و ارتقای فناوری و تولید است و همچنین بسترسازی پرونده الکترونیک سلامت به عنوان «کارفرمای سلامت محور استان تهران» با اهدای لوح و تندیس تقدیر و تجلیل شد.

گفتنی است جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید در راستای اجرای ماده ۱۹۵ قانون کار و با هدف نهادینه سازی فرهنگ خلاقیت و نوآوری، ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش و تجلیل از کارگران نخبه، گروه های کار و واحدهای اقتصادی نمونه هر ساله در سه مرحله مقدماتی، استانی و ملی و در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی برگزار می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان ‌غربی برگزار می‌شود
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
  • معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • فراخوان دوسالانه «کارتون کتاب» منتشر شد
  • فراخوان ششمین جشنواره دو سالانه بین المللی «کارتون کتاب»
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه