Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@05:51:29 GMT

سبد نفتی اوپک پس از 4 ماه وارد کانال 40 دلاری شد

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۵۸۵۰

سبد نفتی اوپک پس از 4 ماه وارد کانال 40 دلاری شد

به گزارش فارس، با کاهش بیش از انتظار ذخایر نفت آمریکا، قیمت سبد نفتی اوپک بالاخره وارد کانال 40 دلاری شد و به مرز 43 دلار رسید.

وب سایت سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام در آخرین بروزرسانی خود اعلام کرد هر بشکه سبد نفتی اوپک روز پنج‌شنبه (12 تیر) با 23 سنت افزایش 42.89 دلار فروخته شده است.

این نوع نفت روز چهارشنبه (11 تیر) 42.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

66 دلار در هر بشکه فروخته شده بود. سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2020 تاکنون تنها در 6 ماه مارس (16 اسفند 98) در کانال 40 دلاری دیده شده و پس از آن روند نزولی داشته است. سبد نفتی اوپک در 6 مارس 48.35 دلار در هر بشکه فروخته شده بود.

* افزایش قیمت نفت در روزهای سه شنبه و چهارشنبه

پس از اینکه آمارها نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا بیش از انتظار کاهش یافت که نشان از بهبود تقاضا حتی با وجود شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان دارد، قیمت نفت در معاملات این دو روز افزایش یافت.

آمارهای امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا، هفته گذشته، بیش از انتظار کاهش یافت درحالی‌که ذخایر فرآورده های نفتی افزایش یافت.

ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 26 ژوئن 8.2 میلیون بشکه کاهش یافت و به 537 میلیون بشکه رسید درحالی‌که تحلیلگران انتظار کاهش 710 هزار بشکه‌ای را داشتند.

ذخایر بنزین نیز 2.5 میلیون بشکه کاهش یافت درحالی‌که تحلیلگران انتظار کاهش 1.6 میلیون بشکه‌ای را داشتند.

ذخایر فرآورده‌های سوخت نظیر گازوئیل و نفت کوره 2.6 میلیون بشکه افزایش یافت. انتظار می‌رفت که 393 هزار بشکه کاهش یابد.

از دیگر عوامل تقویت‌کننده قیمت‌ها، کاهش تولید اوپک به کمترین میزان در 2 دهه گذشته در ماه ژوئن بوده است.

بر اساس بررسی رویترز، 13 عضو اوپک در ماه ژوئن، پس از موافقت با توافق کاهش تولید، به طور متوسط 22.62 میلیون بشکه در روز تولید داشتند که 1.92 میلیون بشکه در روز از ماه می کمتر است.

بر اساس این آمار، «جدا از ایران، لیبی و ونزوئلا که از این توافق مستثنی هستند، 10 عضو دیگر اوپک همچنان 1.55 میلیون بشکه در روز از تعهد کامل به این توافق فاصله دارند.»

*  کاهش قیمت نفت در روز جمعه

با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا که بر نگرانی در مورد تقاضا برای سوخت دامن زد، قیمت نفت در آخرین روز معاملات بازارهای جهانی به کمتر از 43 دلار رسید اما هفته ای افزایشی را به علت عرضه کمتر و بروز نشانه های بیشتر از رشد اقتصادی رقم زد.

آمریکا 55 هزار مورد جدید ابتلا به کرونا را در روز پنج شنبه اعلام کرد که یک رکورد جدید روزانه در جهان برای این بیماری محسوب می شد. این افزایش می تواند رشد فرصت های شغلی در آمریکا را در ماه ژوئن را تحت تاثیر قرار دهد.

هر بشکه نفت برنت با 34 سنت کاهش 42.80 دلار در هر بشکه فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 33 سنت کاهش 40.32 دلار معامله شد.

هر دو شاخص نفتی در روز پنج شنبه بیش از 2 درصد افزایش قیمت را ثبت کردند که ناشی از آمار قوی فرصت های شغلی آمریکا و کاهش ذخایر نفت این کشور بود. نفت برنت طی هفته گذشته 4 درصد افزایش ارزش را ثبت کرد.

* توافق کاهش تولید

گروه کشورهای تولید کننده نفت خام، اوپک و تولید کنندگان دیگر نفت موسوم به اوپک پلاس در روز شنبه 6 ژوئن برابر با 17 خرداد 99 به صورت ویدئوکنفرانس نشستی برگزار کردند و در آن تصمیم گرفتند تا «توافق کاهش تولید» را به مدت یک ماه دیگر تا پایان ماه جولای تمدید کنند و همچنین به کشورهایی نظیر عراق که به تعهدات خود عمل نکردند، تذکر دادند.

منابع آگاه در اوپک پلاس گفتند عربستان و روسیه توافق کردند، این کاهش تولید را در ماه جولای هم ادامه دهند هرچند که ریاض تمایل دارد کاهش تولید تا ماه آگوست ادامه یابد.

اوپک پلاس پیشتر با کاهش 9.7 میلیون بشکه در روز نفت در بازه  می تا ژوئن موافقت کرده بودند. بر اساس این قرارداد، این کاهش تولید از جولای تا دسامبر به 7.7 میلیون بشکه در روز می رسد.

* اصرار روسیه به پایان تدریجی «توافق کاهش تولید»

الکساندر نوآک، وزیر انرژی روسیه در کنفرانسی اقتصادی گفت انتظار می رود تولیدکنندگان نفت گروه اوپک پلاس از ماه آگوست، روند کم کردن کاهش تولید نفت را آغاز کنند همچنانکه از قبل هم (بر سر این موضوع) توافق شده بود.

وی همچنین افزود بازار جهانی نفت احتمالا در ماه جولای به توافق عرضه و تقاضا برسد و شاید حتی با کمبود نفت خام هم مواجه شود درحالی که مصرف نفت ممکن است تا پایان سال 2021 به سطح قبل از بحران کرونا نرسد.

وزرای نفت اوپک پلاس در نیمه ماه جولای در نشستی موسوم به کمیته مشترک نظارت وزیران مشترک (JMMC) گرد هم می آیند تا سطح بعدی کاهش را پیشنهاد دهند.

* کمترین قیمت سبد نفتی اوپک

با این حال، کمترین قیمت نفت اوپک تاکنون در روز چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه) برابر با 12.22 دلار در هر بشکه رقم خود.

پیش از این، کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال جاری میلادی در روز پنج شنبه (13 فروردین) با 10 دلار و 44 سنت افت به 16.87 دلار در هر بشکه رسیده بود.

این قیمت، کمترین رقم از زمان معرفی سبد نفتی اوپک در سال 2005 به شمار می رفت. سبد نفتی اوپک در 16 ژوئن 2005 با نفت‌های نفت سنگین ایران، صحرای الجزایر، گیراسول آنگولا، دجنو کنگو، زفیرو گینه و رابی لایت گابن معرفی شد.

نفت‌های عراق کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات، نیجریه و ونزوئلا نیز به آن اضافه شدند.

سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به 3 جولای (13 تیر) به 40.28 دلار رسید.

سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: میلیون بشکه در روز توافق کاهش تولید سبد نفتی اوپک دلار در هر بشکه روز پنج شنبه انتظار کاهش قیمت نفت کاهش یافت ماه جولای ذخایر نفت اوپک پلاس فروخته شد نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۵۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با ارسال درخواستی رسمی به وزیر نفت عراق از بغداد خواسته است که صادرات نفت اقلیم کردستان به ترکیه را به‌دلیل نگرانی‌های اقتصادی ازسر گیرد.

به گزارش پایگاه خبری کردستان ۲۴، یک منبع در وزارت نفت دولت مرکزی عراق به رسانه‌های عراقی اعلام کرده است که سازمان کشورهای صادرکننده (اوپک) به‌طور ویژه از حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق خواسته است که با هدف کاهش نگرانی‌های اقتصادی به روند ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های نفتی منطقه کردنشین با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه شتاب بخشد.

به گفته این منبع، اوپک به دولت عراق مجوز داده است که روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت از منطقه کردنشین این کشور با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه انتقال دهد و از طریق پایانه نفتی جیهان ترکیه روانه بازارهای جهانی کند.

بر اساس این گزارش، در پاسخ به درخواست اوپک، عبدالغنی این درخواست را به محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق ارسال کرده و منتظر پاسخ است.

ترکیه ۲۵ مارس (پنجم فروردین‌ ۱۴۰۲) پس از برنده شدن عراق در یک پرونده داوری، دریافت روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام میدان‌های استان کرکوک اقلیم کردستان عراق با خط لوله کرکوک - جیهان در منطقه مرزی «فیش خابور» را متوقف کرد.

دولت مرکزی عراق فروردین‌ پارسال مجبور به توقف حدود روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام صادراتی میدان‌های نفتی استان کرکوک در شمال این کشور با خط لوله کرکوک - جیهان به پایانه جیهان ترکیه شده بود.

عبدالغنی پیش‌تر اعلام کرده بود که  عراق با ترکیه درباره ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های کرکوک با خط لوله کرکوک - جیهان به تفاهم رسیده است.

در حالی که وزارت انرژی ترکیه آمادگی عملیاتی شدن خط لوله صادراتی نفت کرکوک-جیهان را از چهارم اکتبر ۲۰۲۴ تأیید کرده، دولت مرکزی عراق در ازسرگیری صادرات نفت از میدان‌های نفتی منطقه کردنشین در استان کرکوک با خط لوله کرکوک-جیهان تردید دارد و مسائل پیش‌روی آن حل نشده است.

توقف طولانی مدت صادرات نفت اقلیم کردستان عراق زیان اقتصادی قابل‌توجهی را به عراق، اقلیم کردستان و شرکت‌های نفتی خارجی فعال در منطقه کردنشین وارد کرده است.

عراق در طول دوره توقف ۱۴ ماهه فعالیت خط لوله کرکوک -جیهان، زیان ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری و جریمه روزانه ۸۰۰ هزار دلاری به‌دلیل رعایت نکردن توافق‌های صادراتی را متحل شده است.

افزون بر این، سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون دلار متوقف و در پی آن درآمد سالانه شرکت‌های نفتی با کاهشی قابل‌توجه روبه‌رو شده و نرخ بیکاری افزایش یافته است.

کارشناسان حوزه انرژی بر این باورند که توقف صادرات نفت نه‌تنها باعث افزایش قیمت جهانی نفت شده، بلکه وجهه بین‌المللی عراق را هم خدشه دار کرده، اعتماد سرمایه‌گذاران هم کاهش یافته و تقاضای تجاری در داخل کشور را کاهش داده است.

دیگر خبرها

  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • نفت وارد کانال افزایشی شد
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان