Web Analytics Made Easy - Statcounter

شفیعی؛ کارشناسان امور مالیاتی استان بوشهر گفت: ابزار مالیات علاوه بر تامین مالی دولت اهداف دیگری چون تحقق عدالت درآمدی و رشد و توسعه کشور،عدالت منطقه ای و توسعه مناطق محروم،عدالت بخشی و توسعه بخش کشاورزی و بنگاه های دانش بنیان را دنبال می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ در تقویم جمهوری اسلامی ایران ۱۶ تیرماه روز مالیات نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشورهای پیشرفته که رفاه در اولویت زندگانی مردمان آن است، مالیات به عنوان یکی از درآمدهای مهم کشور آن کشورها محسوب می شود.

درآمد حاصل از مالیات از آن جهت ارزش و اهمیت دارد که سرمایه ای است که از دل مردم بیرون می آید و برای تامین آن نیازمند به هزینه های کلان نیست. از سوی دیگر در برابر توطئه ها و تحریم های خارجی نیز در مقایسه با سایر منابع درآمدی، از حداقل آسیب برخوردار است.

در کشور ایران روی این موضوع به درستی کار نشده است. به عبارتی دیگر، اراده ای محکم وجود ندارد که بخواهد به مالیات به عنوان منبع درآمدی مهم و اساسی بنگرد و با موانعی که بر سر این راه وجود دارد مبارزه کند.

علی رغم آنکه مسئولا کشوری همواره از مالیات به عنوان یکی از منابع درآمدی یاد می کنند ولی تجربه نشات داده که هیچ وقت عزم جدی برای تمرکز بر مالیات وجود نداشته است. شاید یکی از دلایلش رانت و سوء استفاده ای است که در پرداخت مالیات وجود دارد. به همین خاطر شاهدیم ایران کشوری است که در آن بیشترین فرار مالیاتی صورت می گیرد.

فرار مالیاتی یعنی تضییع حقوق مردم و محرومان، یعنی فساد مالی فردی که از امکانات کشور در افزایش سرمایه استفاده می کند ولی عملا نفعش به مردم و کشورش نمی رسد.

سلیقه ها در گرفتن مالیات موثر است. رفتار و سلیقه ماموران مالیاتی، رشوه هایی که برخی شرکت های بزرگ می دهند و یا ترفندهایی که به کار می گیرند همه و همه در پرداخت ناعادلانه مالیات نقش آفرین است. امروز تنها قشری که ملزم به پرداخت مالیات هسنند کارمندان هستند.

باید با عزمی استوار در برابر آن ها که عادت کرده اند با دور زدن قانون یا پیدا کردن عوامل خاص یا با حسابرسی های ساختگی می کوشند از زیر دین سنگین خود نسبت به ملت شانه خالی کنند ایستاد. لازم است با احیای پرداخت واقعی مالیات، اقتصاد کشور را سامان داد.

در همین رابطه برای آشنایی بیشتر با مسایل مربوط به مالیات پرسش و پاسخی عباس شفیعی یکی از کارشناسان امور مالیاتی استان پیرامون اینکه چرا به مالیات به عنوان مهم ترین منبع درآمد کشور توجه نمی شود؟ گفت و گو کوتاهی انجام شد که در ادامه می‌خوانیم.

ـ ارزیابی شما از جایگاه استان بوشهر در پرداخت مالیات درکشور چیست؟

ـ استان بوشهر از لحاظ میزان پرداخت مالیات به جهت وحود شرکت های نفتی و صنایع وابسته به آن از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. در واقع استان هایی که دارای منابع نفتی گازی هستند نقشی بی‌بدیل در میزان تحقق درآمدهای پیش بینی شده مالیاتی در بودجه سالیانه کشور دارند که استان بوشهر نیز خصوصا طی سالهای اخیر توانسته با تلاش اداره کل امور مالیاتی این مهم را تحقق بخشد.

ـ نحوه میزان وصول مالیات از شرکت های نفتی و گازی مستقر در استان بوشهرچگونه است؟

ـ بدون شک تحقق درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده چند هزار میلیارد تومانی بودجه‌ی سنواتی از عهده و توان مشاغل و کسبه و بازاریان خارج بوده و شرکت های نفتی و گازی فعال در استان و پیمانکاران دست اول و دوم فعال در استان با پرداخت مالیات های خود در منابع مختلف اعم از عملکرد، حقوق کارکنان، ارزش افزوده و…

نقش بسیار مهمی در تحقق میزان مالیات های پیش بینی شده لزا این اداره کل با کوشش مجدانه در تلاش است تا بیش از گذشته نسبت به این امر مهم و حیاتی که نقش مهمی در تحقق اقتصاد بدون نفت و کاهش میزان وابستگی اقتصاد کشور به نفت ایفا میکند، اهتمام ورزیده و به نحو احسن به سر منزل نهایی که همان درآمد پاک مالیاتی می‌باشد را رهنمون سازد.

این در حالی است در راستای حمایت از بهش بخش های مختلف از جمله تولید،کشاورزی، گردشگری،بنگاه های زودبازده و دانش بنیان و فعالان اقتصادی در مناطق ویژه اقتصادی قانون گذار معافیت ها و نیز حمایت هایی مالیاتی را از این بخش ها در نظر گرفته است که سالیانه فعالان مذکور از این گونه قوانین به شرط رعایت موارد قانونی استفاده می کنند.

ـ یکی از مشکلات اساسی در وصول مالیات عادلانه فرار مالیاتی است اداره کل امور مالیاتی نسبت به این مهم چه اقداماتی انجام داده است؟

ـ سازمان امور مالیاتی کشور در راستای تصویب قانون مبارزه با پول شویی و فساد و فرار مالیاتی اقدام به تشکیل کار گروه درآن سازمان و نیز کارگروه های مختلف در مراکز استان ها در زمینه ی مبارزه با پول شویی و فرار مالیاتی کرده، که زیر نظر مدیران اداره کل مشغول به فعالیت می باشد و در طول تشکیل این کارگروه پرونده های متعدد فرار مالیاتی رسیدگی شده است.

ـ در باره‌ی نحوه ی هزینه کرد مالیات های وصول شده در بخش های مختلف استان بوشهر برای خوانندگان ما توضیح دهید؟

ـ شاید به دلیل عدم ارائه ی خدمات مستقیم از طرف سازمان امور مالیاتی به اقشار مختلف مردم، خدمات و هزینه های انجام شده از محل وصول مالیات ها سال هاست که مغفول مانده که ازآن جمله می توان به کمک های این سازمان به دهیاری ها و شهرداری ها از محل وصول مالیات و عوارض مالیات بر ارزش افزدوه اشاره نمود.

براساس اطلاعات فعلی، این سازمان سال گذشته ۱۶۸هزار میلیارد تومان را وصول نماید که این مقدار ۲درصد از میزان در آمد های پیش بینی شده نیز فراتر رفت.

این در حالی است که ابزار مالیات علاوه بر تامین مالی دولت اهداف دیگری چون تحقق عدالت درآمدی و رشد و توسعه کشور،عدالت منطقه ای و توسعه مناطق محروم،عدالت بخشی و توسعه بخش کشاورزی و بنگاه های دانش بنیان را دنبال می کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مالیات به عنوان پرداخت مالیات امور مالیاتی فرار مالیاتی پیش بینی شده وصول مالیات مالیات ها اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۸۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دبیرخانه برنامه ملی آبادایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین در راستای هم‌­افزایی با نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تامین­ مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق­‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده ­است.


مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها با حضور حبیب ­الله آسوده، معاون توسعه مشارکت­‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تامین­ مالی و توسعه سرمایه­ گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح ­سپید عام­ المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام ­المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

حمیدرضا شکری دستیار مردمی‌سازی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری در ابتدای این نشست، گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مسئله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی ­های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

شکری ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت ­های دانش‌­بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت­های دانش‌­بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته ­ایم. از ۵۵ شرکت دانش‌­بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش‌­بنیان رسیده ­ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت­‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به تمام این موارد می‌­توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

وی افزود:  برنامه ملی آبادیران، اساسا با یک چنین دغدغه ­ای (بهره­ گیری از توانمندی­‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت ­زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تامین ­مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع تری وارد میدان شده ­است و طی آن می­ کوشیم تا عرصه را برای جمع ­آوری کمک ­های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم.

شکری در ادامه بیان کرد: نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت، گروه ­های جهادی و مردمی هم می­ توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش‌بنیان­‌ها به رفع نیازمندی ­های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می ­کند.

مدیر برنامه ملی آبادیران درباره این توافقنامه توضیح داد:  در توافق­نامه ­ای که امروز با کمیته امداد امام­ خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از آن دست طرح ­هایی که در راستای ماموریت­ هایش قرار می ­گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت ­های این سامانه تامین­ مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تامین ­مالی جمعی شرکت ­های دانش‌بنیان است و زمینه را برای به کارگیری توانمندی­‌های دانش‌­بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌­کند.

در ادامه این نشست، عبدالمجید مرشدی، مدیر کل دفتر تامین ­مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری  گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست ­بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده ­است تا ماحصل این دو دهه تلاش خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی عرضه کند.

مرشدی ادامه داد: سکو‌های تامین­ مالی از جمله اقداماتی است که می­‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی افزود: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ­سازی خوبی در حال انجام است و می­ تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح ­ها وارد بحث­‌های پلتفرمی­ شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

حبیب‌الله آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره)، در ادامه این نشست بر جایگاه  زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش‌­بنیان کردن کسب و کار‌ها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال­‌های گذشته است.

وی  ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش‌بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق­نامه تامین ­مالی دانست و افزود: محصول این توافق­نامه بی‌شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری ­ها است.

معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره) در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام­ خمینی در عملیاتی کردن این توافق­نامه اشاره کرد و گفت: پای­ کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مسئله ما است که می­ کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

آسوده اضافه کرد: توافق با سامانه‌های تامین ­مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تامین مالی جمعی آبادیران دارند، می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • دلیل اعتراض طلافروشان به پرداخت مالیات/ طلافروشان عامل تورم اند؟