Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان از مصائب امتحانات الکترونیک در فضای مجازی می‌گویند بررسی نظرات نشان می‌دهد که بسیاری نسبت به برگزاری امتحانات انتقاد دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در کشور باعث شده که دانشجویان برای اولین بار حضور در امتحانات مجازی را تجربه کنند. در این میان هر یک از دانشگاه‌ها و اساتید مدل و روشی را در پیش گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از اساتید برای دانشجویان سؤالات چهارگزینه‌ای طرح می‌کنند، برخی سؤالات را تشریحی می‌دهند. اساتید برای پاسخ به سؤالات زمان‌های مختلفی را در نظر می‌گیرند. همچنین برای ارائه پاسخ به سؤالات روش‌های مختلفی در نظر گرفته شده است.

همین تنوع روش‌ها باعث شده که بسیاری از دانشجویان در فضای مجازی اظهارنظرهای متفاوتی داشته باشند. برخی از دانشجویان می‌گویند که به خاطر مجازی بودن، امتحانات را جدی نمی‌گیرند. برخی هم معتقدند که استادان باید سؤالات را متناسب با آموزشی که ارائه کرده‌اند، طرح کنند.

بیشتر بخوانید:

 

گلایه دانشجویان از نحوه برگزاری امتحانات مجازی/ مسئولان دانشگاهی: پروژه‌های درسی و تکالیف کلاسی؛ مبنای ارزشیابی پایان ترم

یکی از دانشجویان می‌گوید «امتحان مجازی خیلی خوبه. مخصوصاً وقتی از ۱۰ صبح تا ۵ بعدازظهر طول می‌کشه!»

دانشجوی دیگر از زمان اختصاص یافته به سؤالات انتقاد دارد و عنوان می‌کند «برای 20 سؤال تشریحی 15 دقیقه در نظر گرفته شده است، وقتی هم اعتراض کردیم که زمان کمه برای تایپ و همه سیستم ندارن، گفتن به ما ربطی نداره و برین کافی نت امتحان بدین.»

دانشجوی دیگری در توئیتر نوشته است «به نظر من اجرای درست قانون مهم‌تر از زیاد بودن قانون است. تو همه این مواردی که گفتی (به جز مورد تقلب) اگر قانون درست اجرا بشه هیچ کدوم از این اتفاق‌ها نمیوفته. وقتی استاد من کلاً تو این ترم ۱ جلسه مجازی برگزار کرده و شب قبل امتحان جزوه ۱۵۰ صفحه‌ای می‌فرسته که بخونیم آره من تقلب می‌کنم.»

دانشجویی در پیامی به خبرگزاری آنا گفته که «استاد محترم خودت موقعی که می‌خواستی درس بدی تو محاسباتش اشتباه می‌کردی یه دوساعت میکروفن رو می‌بستی می‌رفتی روش فکر می‌کردی می‌ومدی تا بتونی جوابشو بدی الان سوال میدی یه دقیقه هم بیشتر براش وقت نمیذاری؟؟؟؟ خب می‌خوای دانشجو را بندازی قبلش بگو حداقل دیگه ما برا خوندن وقت نذاریم، این همه می‌خونی بعد میاد سوال محاسباتی میده تا بیای حل کنی وقتش تموم می‌شه.»

این دانشجو همچنین درباره تقلب نوشته «در ضمن اون که بخواد تقلبی کنه، فقط اینجا اون شخصی که خونده ضرر می‌کنه که نمی‌تونه کل سوالات را جواب بده..»

دانشجوی دیگری در پیامی به کانال خبرگزاری آنا گفته است «خیلی خیلی تایم امتحانات کمه مثلا ما آمار داشتیم 12 تا سوال یک ساعت. لطفا پیگیری کنید ما ترم آخر هستیم و بيشترین ضرر رو می‌کنیم. درس تحلیلی مثل مدار و کنترل چه جوری یک ساعته 10 تا سوال جواب بدیم. امتحان حضوری دو ساعت وقت می‌دادن وقت کم می‌آوردیم و نمی‌تونستم جواب بدیم لطفا پیگیری کنید.»

برخی از دانشجویان درباره امتحانات مجازی شفاهی با نرم افزارهای این حوزه نوشتند که اساتید برای اینکه تقلبی صورت نگیرد اینگونه امتحانات را برگزار کرده‌اند.

عده‌ای از دانشجویان هم از وجود مشکلاتی نظیر قطعی برق و اینترنت گلایه کردند. بعضی از دانشجویان نمی‌توانستند پاسخ‌ها را به سامانه‌های آموزش مجازی ارسال کنند و دچار مشکل شدند. برخی از اساتید هم در این میان حتی راه دیگری تعبیه نکرده بودند تا این دانشجویان بتوانند پاسخ سؤالات را ارسال کنند.

دانشجویی در انتقاد از سامانه آزمون مجازی نوشته است «چرا موقع امتحان گزینه تایید جواب هنگ می‌کنه، مجبوری از سایت خارج بشی و مجدد وارد بشی همین استرس مضاعف میده به دانشجو و زمان امتحانش هدر میره امروز اولین امتحانم بود، حدود چهار پنج بار این اتفاق برام افتاد.»

اساساً آزمون مجازی یا حضوری برای ارزیابی دانشجویان است تا مشخص شود که آنها به درستی دروس را فراگرفته‌اند یا اینکه هنوز مهارت لازم را به دست نیاورده‌اند. آن چیزی که مهم است نباید کیفیت تدریس یا ارزیابی فدای شرایط شود و به دلیل وضعیت خاص حاکم بر کشور، گذراندن دروس ملاک قرار داده شود اینگونه باردیگر رویکرد مدرک‌گرایی که مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان است، نمایان خواهد شد.

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: تقلب دانشگاه ها امتحانات مجازی امتحانات مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عبدالله حبیبی با اشاره به آغاز امتحانات نهایی از اواخر اردیبهشت‌ماه اظهار کرد: در استان خوزستان امسال ۱۴۰ هزار دانش‌آموز در سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند. از این تعداد، حدود ۴۰ هزار دانش‌آموز پایه دوازدهم داریم که کنکوری هستند.

وی افزود: امسال برای اولین بار امتحانات نهایی در پایه دهم و یازدهم برگزار می‌شوند. امتحانات نهایی پایه‌های دهم و یازدهم همراه با یکدیگر و امتحانات پایه دوازدهم نیز جداگانه برگزار خواهند شد.

حبیبی با اشاره به آماده‌سازی حوزه‌های امتحانی، افزود: با توجه به شرایط خاص خوزستان، حوزه‌های امتحانی نباید زیر ۱۰۰ شرکت‌کننده باشند، اما در برخی قسمت‌های استان به دلیل مشکلاتی که وجود دارد و برای رفاه دانش‌آموزان، این حوزه‌ها تشکیل می‌شوند با این حال، نیازمند تصویب آن در شورای تامین هستیم.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: با توجه به اینکه ۶۰ درصد قبولی در کنکور مربوط به امتحانات نهایی و سوابق تحصیلی دانش‌آموزان است، در واقع در هر روز از امتحانات نهایی، کنکور برگزار می‌شود.

وی با اشاره به تغییر مداوم نظام آموزشی بیان کرد: با تاثیر بیشتر سوابق تحصیلی در قبولی کنکور، دانش‌آموز متوجه می‌شود باید کتاب‌های آموزشی مدرسه را بخواند. پیش از این در برخی موارد دانش‌آموزان کتاب‌ها را کنار می‌گذاشتند و همه انرژی خود را صرف کلاس‌های کنکور و جزوه‌ها می‌کردند و کتاب‌ها مورد بی‌مهری واقع شده بودند، اما اکنون این تغییر، موجب می‌شود دانش‌آموز همه هم و غم خود را روی کتاب بگذارد و نقش موسسات کنکور کمرنگ می‌شود هر چند آنها هم راه و روش‌های جدید پیدا کرده‌اند.

حبیبی گفت: نیازی نیست خانواده‌ها بابت امتحانات نهایی استرس داشته باشند، زیرا همه برگه‌های امتحانی به صورت یکسان تصحیح می‌شوند و با واگذاری تصحیح برگه‌ها به دیگر نقاط، مشخص نیست هر برگه توسط کدام استان تصحیح می‌شود، بنابراین نگاه از روی رحمت یا سختگیری در کار نیست و همه در تصحیح برگه‌ها نگاه یکسانی دارند، هر چند باز هم دبیر برگه را تصحیح می‌کند، اما به آن نگاه کشوری دارد.

وی با اشاره به تصحیح الکترونیکی برگه‌های امتحانات عنوان کرد: این روش تصحیح برگه‌های امتحانات آسیبی به رتبه علمی خوزستان نمی‌زند و اگر رتبه را پایین بیاورد در کل کشور این اتفاق رخ می‌دهد. پارسال نیز در کل کشور میانگین نمره امتحانات دو نمره کاهش یافت، اما این رقم در خوزستان یک و نیم نمره بود.

سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص رتبه علمی خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود با اقدامات انجام‌شده، امسال رتبه علمی خوزستان ارتقا یابد.

دیگر خبرها

  • تهران قدیم | عکس‌هایی از امتحانات نهایی دختران در سال ۴۳
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • دانشگاه لوزان به دنبال پایان دادن به اعتراضات ضد اسرائیلی
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • جزئیات برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • ۶۰۰۰ حوزه برای برگزاری امتحانات نهایی آماده شده است
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است