Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@04:56:06 GMT

شما باید پاسخ بدهید

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۴۰۱۲۴

این آقایان از موضع مطالبه به گونه‌ای سخن می‌گویند انگار نه انگار که خودشان مسؤول اصلی بسیاری از دشواری‌ها و مشکلات و ناکارآمدی‌های کنونی‌اند و باید از بابت ترویج نسخه غلط ایدئولوژیک و اقتصادی - اجتماعی‌ای که ترویج کرده‌اند و نیز بابت چند دهه مدیریت ناکارآمد و ناموفق و شرایط دشواری که برای معاش و برخی جنبه‌های دیگر زندگی میلیون‌ها ایرانی ایجاد کرده‌اند؛ امروز پاسخگو باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌‌رسد برخی جریان‌های سیاسی تاکتیک فرار به جلو در پیش گرفته‌اند و به دنبال آدرس غلط دادن و غبار‌آلود کردن فضا هستند تا از پاسخگویی به افکار عمومی بابت عملکرد و مسؤولیتی که به‌عهده‌شان است، فرار کنند.

از سال‌های میانی دهه 1360 طیفی از نیروهایی که تا آن روز با حرکت انقلاب همراهی داشتند؛ تحت تاثیر نفوذ مشهورات سکولار - اومانیستی (در آن مقطع به‌طور مشخص مشهورات ایدئولوژیک نولیبرالی) در مسیری قرار گرفتند که مدتی بعد آنها را در موضع تجدیدنظرطلبانه در برابر آرمانگرایی انقلابی قرار داد. این جریان‌ها برای چند دهه در مقام مدیران اجرایی، نسخه‌های نولیبرالی در اقتصاد و فرهنگ را در کشور عملیاتی و حاکم کردند.

اگر به سابقه و کارنامه تعداد زیادی از این اشخاص از جمله آقای موسوی‌ خوئینی‌ ها و خط جناح فکری و سیاسی آنها بنگریم، درمی‌یابیم که از حدود چهار دهه تاریخ انقلاب، بیش از سه دهه کنترل و مدیریت تمام‌عیار قوه مجریه در اختیار آنها بوده است و در برخی دوره‌های مجلس شورای اسلامی نیز گفتار آنها گفتار غالب بوده و در مقاطع دیگر نیز رویکرد ایدئولوژیک ایشان، کم و بیش متنفذ و تاثیرگذار بوده‌است. بیش از سه دهه است که این جریان و مدیران و چهره‌های متعلق به آن، بر قوه مجریه مسلط بوده و نسخه خود را حاکم و اجرایی کرده‌اند و حاصل نسخه‌شان، برجام شکست خورده و حقوق نجومی مدیران اشرافی‌منش و دلار 20 هزار تومانی و پراید صدمیلیون تومانی شده‌است.

شرایط امروز کشور ما به‌گونه‌ای است که اکثریت مردم با گوشت و پوست خود نتایج سیاست‌ها و نحوه مدیریت جریان غرب‌گرا را لمس کرده و از آن رویگردان شده‌اند.

در شرایط امروز کشور ما نسخه‌های اقتصادی -‌ اجتماعی- فرهنگی نولیبرال و مدیران و سیاستمداران به اصطلاح غربگرا مروج آن بیش از هر زمان دیگر اعتبار و توان تاثیرگذاری گفتمانی و ایدئولوژیک خود را از دست داده‌اند.

دلیل اصلی بسیاری از نامه‌نگاری‌ها و فرار به جلوها و کوشش‌هایی که برخی سیاستمداران این جریان به‌منظور شانه خالی کردن از مسؤولیت خود و غبارافکنی در افکار عمومی انجام می‌دهند نیز همین امر است. نامه اخیر آقای موسوی‌خوئینی‌ها نیز نمونه‌ای از همین تلاش‌ها برای آدرس غلط دادن و غبارآلود کردن فضا و شانه خالی کردن از مسؤولیت پاسخگویی است.

نولیبرال‌ها بیش از 30 سال از تاریخ 42 ساله نظام جمهوری اسلامی ایران بر ارکان اصلی اجرایی و در مقاطعی تقنینی کشور مسلط بوده و سیاست‌ها و الگوهای ایدئولوژیک خود را اعمال کرده و شعار و وعده داده‌اند و اکنون تشت رسوایی این نسخه غلط و ناکارآمد و آن شعارها و وعده‌های بی‌پایه از بام افتاده است، از این‌روست که حالا با نامه‌نگاری و مصاحبه و فضاسازی رسانه‌ای دست پیش گرفته‌اند تا پس نیفتند و برای فرار از پاسخگویی در قبال کارنامه و عملکرد ناموفق و زمینگیر شده‌شان به‌دنبال اتهام‌زنی و جنجال‌آفرینی‌اند.

مشکلات و برخی نکاتی که آقای خوئینی‌ها در نامه خود به آن اشاره کرده‌اند محصول و نتیجه سیاست‌هایی است که خود ایشان و دوستان و همفکران ایشان بیش از سه دهه است که از آن دفاع کرده و به ترویج آن پرداخته‌اند؛ اگر اشتباهی بوده (که بوده) مربوط به آنهاست و اگر شخص و اشخاص و جریانی باید پاسخگو باشد (که چنین است)، همانا آقای خوئینی‌ها و جماعت نولیبرال‌های وطنی‌اند. تنها راه برون‌رفت از مشکلاتی که «غربگرایان» و نسخه‌های ناکارآمدشان ایجاد کرده‌است، تغییر نسخه و حاکم کردن نسخه انقلابی و سپردن کار به دست مدیران انقلابی و جاری شدن اراده انقلابی و عدالتخواهانه در همه سطوح و شؤون اجرایی و تقنینی است. این نامه‌نگاری‌ها و هیاهوی مشاطه‌گران به منظور رد‌ گم کردن و آدرس غلط دادن و فریبکاری و فرار از پاسخگویی است و ارزش دیگری ندارد.

شهریار زرشناس - استاد دانشگاه / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شهریار زرشناس موسوی خوئینی ها برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۰۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند

ایده «دو دولتی» یکی از طرح‌های مناقشه‌برانگیزی است که هم در فلسطین و هم در رژیم صهیونیستی مخالفان جدی‌ای دارد، اما امریکا و شماری از متحدان اروپایی تل‌آویو، آن را نسخه نجات‌بخش شرایط فعلی می‌دانند.

به گزارش ایسنا، «اصغر زارعی»، کارشناس مسائل منطقه پذیرش طرح دو دولتی را رسمیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی توصیف و تأکید کرد این طرح به لحاظ حقوقی هم مبنای قابل قبولی ندارد.

او در گفت‌وگو با «نورنیوز» در خصوص مطرح‌شدن ایده عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای عرب منطقه به خصوص عربستان و طرح موضوع دو ملیتی در مسئله فلسطین اظهارداشت: پس از گذشت ۸ ماه از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» و شکست‌ رژیم صهیونیستی از دست‌یابی به اهداف ابتدایی همچنین افزایش فشارهای بین‌المللی بر این رژیم جنایتکار در خصوص نسل‌کشی در غزه، موضوع فلسطین و آزادی قدس به یک گفتمان جهانی تبدیل شد.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی امروز از جانب متحدان سنتی خودش از جمله اروپا و آمریکای شمالی هم احساس تهدید می‌کند، گفت: رژیم صهیونیستی پیش از طوفان الاقصی به دنبال گسترش روابط خارجی خودش، تلطیف و بهبود روابط با کشورهای متخاصم و از جمله برخی کشورهای اسلامی و عربی بود و گام‌های بزرگی را همچون طرح ابراهیم برداشت، اما امروز شاهدیم که پس از گذشت ۸ ماه از فجایع غزه پرونده طرح صلح ابراهیم بسته شده است.

زارعی افزود: یکی از تلاش‌های پنهان رژیم صهیونیستی و آمریکا این است که وانمود کنند کماکان روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی از جمله عربستان، مصر و اردن عادی است و تغییری در روابط رژیم اسرائیل با این کشورها ایجاد نشده است.

زارعی تصریح کرد: در واقع یکی از مطالبه‌های اسرائیل و آمریکا از رهبران کشورهای عرب منطقه این است که آنها در مقابل فشار افکار عمومی و مقاومت‌ها علیه رژیم صهیونیستی در منطقه مقابله کرده و اجازه ندهند که این مقاومت‌ها و فشارها علیه تل‌آویو افزایش پیدا کند.

این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش جدی زیادی را جهت متقاعدکردن رهبران کشورهای عرب منطقه در راستای حمایت از آنها انجام می‌دهند و با مطرح‌کردن وعده‌هایی از جمله حمایت‌های نظامی با استفاده از تجهیزات و تسلیحات مدرن تحت لوای پروژه موهوم «ایران‌هراسی» و البته وعده ساخت نیروگاه اتمی برای آنها، تلاش می‌کنند تا رهبران کشورهای عرب منطقه را با خود همراه کنند.

وی با بیان اینکه راهکار دو دولتی برای حل مسئله فلسطین از اساس غیرمنطقی است، تصریح کرد: پذیرش طرح دو دولتی در واقع رسمیت‌بخشیدن به یک رژیم نامشروع و منحوس است که بیش از ۷۵ سال است سرزمین‌های فلسطین را غصب کرده است. پذیرش این موضوع، همان چیزی است که جریان سازشکار در منطقه، در کرانه باختری و جریان محمود عباس و امثال آنها به آن رویکرد مثبت داشته و آن را پذیرفتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت گوشی امروز 16 اردیبهشت 1403
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • ترجمه عکس و متن «فصل‌های درون» منتشر شد
  • نکونام و خبرنگاران: شوخ‌طبع‌ترین نسخه جواد
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • یادآوری خاطرات با نسخه بدنساز داستان اسباب بازی ها(عکس)
  • عصر حجر: نسخه بدنساز! (عکس)
  • اهانت دوباره به قرآن در سوئد این بار از سوی یک زن
  • پلیر موسیقی Winamp باز می‌گردد!