Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرگروه سیاست‌گذاری جمعیت "اندیشکده ایتان" گفت: دو مطالعه ملی نگرش‌سنجی که در سال‌های ۸۲ و ۹۴ انجام شد نشان می‌دهد، جامعه ایرانی بیش از تعداد فرزندانی که دارد، مایل به "فرزندآوری" است، موانعی بر سر راه زوجین قرار دارد که حل آنها در دتس مسئولان است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ مسئله کاهش جمعیت و سالمندی جمعیت کشورمان، معضلی نیست که طی سالیان اخیر صرفاً در داخل کشور مورد هشدار کارشناسان این حوزه قرار گرفته باشد؛ بر اساس پیش‌بینی حد متوسط باروری سازمان ملل، تا سال 2025 نزدیک به 12 درصد از کل جمعیت ایران در سنین بالای 60 سال قرار می‌گیرند و این نسبت تا سال 2050 به حدود 31 درصد خواهد رسید یعنی حدود یک سوم کل جمعیت ایران سالخورده خواهد بود!

الگوی سنی کاملاً سالخورده از سال 1410 کاملاً بر ساختار سنی جمعیت کشور چیره خواهد شد؛ در این مرحله به تدریج و با سرعتی فزاینده تعداد سالمندان کشور افزایش خواهد یافت و ضروری است سیاست سالمندی از هم اکنون در کشور اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به علاوه روند تغییر شاخص‌های جمعیتی نشانگر آن است میزان جمعیت زیر 15 سال طی سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته و در سال 1385 به حدود 25 درصد رسیده است؛ در مجموع  معیارهای سالخوردگی نشان می‌دهد که ترکیب جمعیت ایران تا سال 1390 در مرحله میانسالی و رو به سالخوردگی است و اگر کاهش باروری کل کشور با همین روند ادامه پیدا کند، ایران در کمتر از سه دهه به یکی از سالمندترین کشورهای دنیا بدل خواهد شد!

در همین رابطه با "دکتر پدرام کاویان؛ مدیر گروه سیاست‌گذاری جمعیت اندیشکده ایتان" گفتگویی انجام داده‌ایم که در ادامه تقدیم به مخاطبان ارجمند تسنیم شده است: 

تسنیم: یک تلقی اشتباه در زمینه مسئله جمعیت، محدود کردن جمعیت به مسائل سیاسی است به این معنی که طیف‌های مختلف سیاسی، از آن به نفع خود بهره‌برداری می‌کنند؛ آیا اساساً مقوله "جمعیت یک کشور" می‌تواند به مقوله‌ای سیاسی تبدیل شود؟!

در کل، نباید به مقوله جمعیت و سالمندی نگاهی صرفاً سیاسی داشته باشیم زیرا در این صورت گروه‌های متعارضی به وجود می‌آیند که سعی در مقابله با آن دارند؛ بعضاً این مخالفت، ما را وارد یک فضای غیرمنطقی می‌کند و در ادامه به اظهارنظرهای غیرعقلانی منجر می‌شود.

جمعیت یک موضوع ملی است و نه تنها حاکمیت و طیف‌های سیاسی بلکه آحاد مردم با آن درگیرند؛ اینکه عدم تعادل جمعیت چه پدیده‌هایی را به وجود می‌آورد و چه بحران‌هایی در این زمینه کشور را تهدید می‌کند، کاملا علمی و محتمل است و با یکسری الفاظ و نظرات غیرعلمی نمی‌توان این واقعیت‌ها را کتمان کرد.

جمعیت یک مسئله ذوابعاد است و نباید آن را به به یک بُعد محدود کنیم؛ این یک خطای راهبردی است؛ جمعیت یک مسئله چندبعدی است که سطوح مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را دربرمی‌گیرد و باید علوم و رسته‌های مختلف برای طراحی بهترین تدبیر امنیتی به یاری بیایند؛ جمعیت به خودی خود یک علم خاص نیست و بخشی از علوم اجتماعی است و فی‌نفسه یک مفهوم چندبعدی است؛ سیاست‌های جمعیتی با مفاهیم فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی گره خورده‌اند.

با ادامه شرایط کنونی کشور با بحران سالمندی روبه‌رو خواهد شد؛ نکته قابل توجه این است که در صورت روبه‌رو شدن با این پدیده، آمادگی لازم را داشته باشیم؛ کنش ما باید به بهترین اقدام منجر و به نفع کشور باشد؛ در نتیجه به خاطر دغدغه‌های سیاسی نباید واقعیات کشور را انکار کنیم چون در این صورت به ضرر کشور خواهد بود؛ ما بخواهیم یا نخواهیم با بحران سالمندی روبه‌رو هستیم حتی اگر اسم آن را به "سالمندی فعال" تغییر دهیم، صورت مسئله تغییر نمی‌کند.

تسنیم: منظور شما از "سالمندی فعال" چیست؟

"سالمندی فعال" یک تعریف انتزاعی است؛ از نظرگاه اقتصادی، افراد سالخورده جزو جمعیت غیرفعال جامعه محسوب می‌شوند زیرا که این سنین عملاً نیروی فعالیت خود را از دست می‌دهند؛ از طرفی افرادی معتقدند که اگر جوانان در حال حاضر شغل و پس‌انداز مناسبی داشته باشند در آینده و در صورت سالمندی کمتر دچار مشکل می‌شوند!

در حالی که این نیز یک نگاه انتزاعی به مفهوم سالمندی است، سالمندی با میزان حساب مالی قابل توصیف نیست و مستلزم رفع نیازهای عاطفی، روانی، مراقبت‌های سلامت و حقوق بازنشستگی است؛ در حال حاضر برخی با تعاریف جدید از سن سالمندی، قصد پاک کردن صورت مسئله را دارند! طبق تعاریف بین‌المللی افراد بالای 60 سال سالخورده محسوب می‌شوند و در سن بازنشستگی قرار می‌گیرند.

تسنیم: با توجه به اینکه 60 سالگی ملاکی برای طبقه بندی جمعیت سالمند است، اوضاع جمعیتی کشور در این زمینه چگونه است؟ 

کشور در حال رسیدن به موقعیتی است که یک سوم جمعیت آن به‌زودی در سن سالمندی قرار خواهند گرفت!

تسنیم: گاهی از جانب اقشار دانشگاهی شاهد ادعاهایی مبنی بر عادی بودن شرایط جمعیتی هستیم! آیا واقعاً با یک بحران جمعیتی رو‌به‌رو خواهیم بود؟ 

 متاسفانه گاهی با چنین برداشت‌هایی مواجه می‌شویم و برخی هم راهکار این مسئله را ادامه روند طبیعی کاهش جمعیت می‌دانند؛ یک تصور نادرست و غیراخلاقی است که می‌گوید: گروه سالمند باید فوت کنند تا معضل کشور خود به خود حل شود! این  پاک کردن صورت مسئله است، مرگ راه حل این مسئله نیست؛ این حرف‌ها از روی بی‌توجهی زده می‌شود و به ابعاد و آثار آن دقت نمی‌شود چرا که به هر حال جمعیت دهه 60 تا سال 1430 در سن بازنشستگی قرار می‌گیرند و در هر صورت نیازهایی خواهند داشت.

متاسفانه این ادعاها بعضاً از سوی قشر دانشگاهی مطرح می‌شود؛ در اینجا تفاوت سواد و دانش مشخص می‌شود؛ گاهی افراد دانشگاهی با سابقه پژوهشی، حرف‌هایی می‌زنند که شنیدن آنها از مردم عادی نیز بعید است! 

تسنیم: با این حساب زمان به ضرر جمعیت کشور در حال سپری شدن است! چه راهکاری در این زمینه وجود دارد؟

بالاخره کشور با پدیده سالمندی روبرو خواهد شد! نظام برنامه‌ریزی برای اینگونه مواقع طراحی شده تا با پیش‌بینی و آینده‌پژوهی با مسائل کشور روبة‌رو شود؛ برای رفع این نیازها باید از الان برنامه‌ریزی کنیم در واقع نظام برنامه‌ریزی برای این است که به فکر آینده کشور باشد.

اینکه بگوییم چون اتفاقی در 30 سال آینده اتفاق می‌افتد به آن فکر نکنیم حرفی کاملا غیرمنطقی است و خواستگاه عقلانی ندارد؛ برای درک بهتر این موضوع یک مثال می‌زنم، این حرف مثل این است که بگویند فلان ساختمان 5 سال دیگر استقامت خود را از دست می‌دهد، پس الان لازم به انجام کاری نیست! 

تسنیم: کشورهای دیگری که با این مسئله رو‌به‌رو بوده‌اند به چه اقداماتی متوسل شده‌اند؟

کشورهایی که به سمت بحران سالمندی پیش رفته‌اند با اتکا به سیاست‌ها با این معضل روبه‌رو شده‌اند؛ خواه ناخواه سالمندان در ساختار جمعیتی کشور حضور دارند، مسلماً بخشی از جامعه که در سن جوانی قرار دارند، روزی به سن سالمندی خواهند رسید؛ بحث این است که وقتی از موضوع مطلع شدیم در ادامه باید تمهیداتی برای کنترل آن در نظر گرفته شود تا از آثار و پیامدهای آن کاسته شود؛ این یک برخورد طبیعی است؛ کشورهای دیگر دنیا نیز قبل وقوع بحران به چاره‌اندیشی افتاده‌اند. 

نباید برای به تعادل رساندن نسبت جمعیت سالمند با جوانان به انتظار مرگ این بخش جمعیتی باشیم؛ این نوع نگاه به انسان در نازیسم نیز دیده نشده است! هیتلر هم چنین بحثی را مطرح نکرده است! اینکه بگوییم نژادی داریم که با مرگ آنها معضلاتمان حل می‌شود؛ ما از جامعه دانشگاهی انتظار داریم سعه‌صدر داشته باشند و اگر هر کسی در این رابطه بحث کارشناسی ارائه داد به معنی جسارت به این حوزه نیست.

در این زمینه ما به همه صداها و نظرات برای مطرح شدن نیاز داریم؛ اینکه تنها دانشگاهیان در این زمینه اظهارنظر کنند، کاملا غیرمنطقی است؛ اندیشه درست از دل تضارب آراء و بحث‌های کارشناسی بیرون می‌آید نه با تخطئه گروه‌های مختلف.

سنتی که تاکنون تجربه شده این است که هرجا که خواستند، صدایی را با این توجیهات ساکت کرده‌اند! استفاده از این ترفند در این حوزه ملی صحیح نیست؛ جامعه به آزاداندیشی و آزادفکری نیاز دارد، همه فکرها و حرف‌ها باید شنیده شوند تا از دل آنها بهترین راهکارها و سیاست‌ها استخراج شود؛ تحت هیچ شرایطی نباید با مسائل اساسی کشور سلیقه‌ای برخورد شود؛ لازم است همه طیف‌ها در این زمینه همکاری کنند تا به نتایجی به نفع کشور دست پیدا کنیم.

تسنیم: با این توضیحات؛ کشورهایی که با بحران سالمندی رو‌به‌رو بوده‌اند، سیاست‌هایی کاربردی را اعمال کرده‌اند؛ در این باره بیشتر توضیح دهید؟   

به طور کلی سیاست‌های جمعیتی در دنیا در سه دسته قابل طبقه‌بندی‌اند؛ این دسته‌ها شامل: سیاست‌های مشوق فرزندآوری، سیاست‌های جذب مهاجر و سیاست‌های رفع موانع فرزند‌آوری است؛ کشورهای توسعه‌یافته دنیا به این علت که نظام اقتصادی‌شان در یک ساختار مدرن قوام یافته، در آنها خانواده به یک مفهوم حاشیه‌ای بدل شده است؛ در نتیجه مجبور شده‌اند برای احیای آن به ارزش‌های جامعه غربی متوسل شوند و بر این اساس، مشوق‌هایی را در نظر گرفته‌اند.

از جمله ارزش‌های مطرح در جامعه غربی در حال حاضر، مواهب و سودهای مالی و اقتصادی است؛ به همین دلیل اغلب سیاستگذاران غربی تاکنون صرفاً به مشوق‌های مالی اکتفا کرده‌اند البته باید توجه داشته باشیم که تغییر ساختارهای قوام یافته حتی از طریق صرف هزینه‌های مالی سخت است.

تسنیم: آیا منظور شما از "ساختارهای قوام یافته" به تغییرات الگوهای سبک زندگی مربوط است؟ با این حساب، خانواده ایرانی در معرض خطرات و تغییرات فرهنگی قرار دارد؟!

 بله؛ نباید بگذاریم به مفهوم و جایگاه "خانواده" خدشه‌ای وارد شود؛ در غرب مفهوم خانواده به گونه‌ای که ما سراغ داریم، موضوعیت ندارد! زنان و مردان حاضر نیستند نقش‌های اجتماعی که اتخاذ کردند را کنار بگذارند و مثلا به یک مادر صرف تبدیل شوند! در حالیکه مادر بودن در فرهنگ ما جایگاه بسیار بالایی دارد. 

تسنیم: یکی از سیاست‌های تصحیح ساختار جمعیتی، موضوع "مهاجرت" است، در این باره هم توضیح هید؟

شماری از کشورهای جهان همین‌طور به سیاست‌های جذب مهاجر روی آورده‌اند؛ مثلا کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تامین نیروی کار، به سمت جذب "مهاجر موقت" پیش رفته‌اند؛ برخی از کشورها مثل آمریکا و انگلیس نیز بر روی جذب "مهاجر متخصص" برنامه‌ریزی کرده‌اند و برهمین اساس، نیروهای کار نخبه را از سطح جهان جذب می‌کنند؛ البته این مقوله نیز با چالش‌های اجتماعی و فرهنگی متعددی روبه‌رو می‌شود و و گاهی کشورهای مقصد آن را نمی‌پذیرند.

با این حال؛ مقوله مهاجرت باید برای کشور ما نیز بررسی شود؛ بر اساس دو مطالعه ملی نگرش‌سنجی که در سال‌های 82 و 94 انجام گرفت، مشخص شده که جامعه ایرانی بیش از تعداد فرزندانی که دارد، مایل به فرزندآوری است؛ این نکته نشان می‌دهد که موانعی بر سر راه زوجین قرار دارد که مانع از رسیدن به اهداف آنها می‌شود.

البته برخی از موانع به راحتی رفع شدنی است اما برخی دیگر نیاز به مطالعه دارد؛  مطلب قابل احصا این است که جامعه ایران دو سال دیرتر از تمایل خود ازدواج می‌کند! سیاستگذاران باید از طریق سیاست این روند تسهیل کنند تا جوانان در زمانی که تمایل دارند، ازدواج و فرزندآوری کنند.

برای مثال 20 درصد جمعیت کشور که ظرفیت باروری دارد با "ناباوری" درگیر است! در این زمینه هم سیاستگذاران در سطح جهان، هزینه‌های ناباروری را رایگان کرده‌اند چون درمان این گروه به مرور صورت می‌گیرد، هزینه قابل توجهی دربر ندارد.

در رابطه با کنترل مسئله طلاق نیز می‌توان گفت، قبل از اینکه زوجین پای میز طلاق بیایند، سیاستگذار، رسانه و دستگاه‌های فرهنگی باید نسبت به قوام خانواده برنامه‌ریزی داشته باشند و مورد دیگر این است که باید جایگاه و شأن مادری و خانه‌داری مورد توجه قرار گیرد، همانطور که در همه جهان این اتفاق افتاده است.

بر  این اساس باید برای فراغت، تفریح و کار مادران شأنیت قائل باشیم؛ زنان در دوره بارداری نباید در خانه حبس شده و تفریحات خود را از دست بدهند زیرا این اتفاق موجب می‌شود تا تمایل به فرزندآوری در آنها کاهش پیدا کند؛  از این دست سیاست‌ها فراوانند اما باید اراده‌ آن در مجلس شکل بگیرد، تا سیاست‌های مناسب در این حوزه شکل بگیرد و مشکلات به تدریج حل شوند.

الگوی بین‌المللی "خانواده کامل" بهترین راهکار عملیاتی برای جلوگیری از بحران جمعیت کشورپخت‌و‌پز "استراتژی کاهش جمعیت ایران" در خارج از کشور!مانع "طرح جمعیت و تعالی خانواده" نه مشکل مالی که مشکل اراده‌هاست!

انتهای پیام/

R1534/P/S2,18,24,1417/CT2 واژه های کاربردی مرتبط طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده فرزندآوری سیاست‌های تشویقی برای فرزندآوری سالمندان بیشتر بخوانید... الگوی بین‌المللی "خانواده کامل" بهترین راهکار عملیاتی برای جلوگیری از بحران جمعیت کشور پخت‌و‌پز "استراتژی کاهش جمعیت ایران" در خارج از کشور! میزگرد// حاکمیت نگاه خطرناک مسئول ارشدی که افزایش جمعیت کشور را "واویلا" می‌داند!/ اجرای سیاست‌های تشویقی "فرزندآوری‌" در ۶۵درصد کشورهای جهان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده فرزندآوری سالمندان طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده فرزندآوری سالمندان بحران سالمندی برنامه ریزی جمعیت ایران سالمندی رو جمعیت کشور کاهش جمعیت خواهد شد سیاست ها جمعیت یک روبه رو تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۷۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است

رئیس اداره روابط بین‌الملل شهرداری ایروان با اشاره به این‌که ایروان از مقاصد محبوب گردشگری ایرانیان به‌ویژه در ایام نوروز است، گفت: شهرداری این شهر از هرگونه همکاری که منجر به تحرک در حوزه گردشگری دو شهر شود، استقبال می‌کند و مایل به همکاری با شهرداری اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، داویت گورگیان در بازدید هیئت ایروان ارمنستان «شهر خواهرخوانده اصفهان» و رایزن فرهنگی سفارت فیلیپین در تهران از اصفهان اظهار کرد:

ضمن تشکر از معاون فرهنگی شهردار اصفهان به‌خاطر دعوت، استقبال گرم و مهمان‌نوازی از هیئت ایروان ارمنستان اظهار کرد: دو کشور ایران و ارمنستان دارای روابط عمیقِ تاریخی و پیوندهای دینی محکمی بوده که از قدیم بین ایرانیان و ارامنه وجود داشته است، همچنین روابط خوب فرهنگی بین ایران و ارمنستان سابقه‌ای بسیار طولانی دارد.

وی با اشاره به سفر پیشین خود به اصفهان در سال ۲۰۰۸ میلادی افزود: اکنون شاهد تغییرات شاخص و واضحی در این کلان‌شهر هستیم که این محصول کار خوب مدیریت شهری و شهرداری اصفهان است.

رئیس اداره روابط بین‌الملل شهرداری ایروان از طرف کادر مدیریت شهری آن تصریح کرد: مایل به همکاری با شهرداری اصفهان در حوزه‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی هستند.

گورگیان با اشاره به این‌که ارمنستان و ایروان از مقاصد محبوب گردشگری ایرانیان به‌ویژه در ایام نوروز است، گفت: نوروز امسال، شهرداری ایروان در اقدامی مبتکرانه، با پخش ویدئو کلیپی به زبان‌های فارسی، ارمنی و انگلیسی در تلویزیون‌های شهری ایروان، نوروز را به ایرانیان مقیم ارمنستان و ایرانیان سراسر جهان تبریک گفت.

وی با اشاره به تلاش‌های شهرداری ایروان برای ایجاد فضایی فرح‌بخش برای ایرانیان در ایام نوروز بیان کرد: شهرداری این شهر از هرگونه همکاری که منجر به تحرک در حوزه گردشگری دو شهر شود، استقبال می‌کند.

برای تسریع در همکاری‌ها باید تبادل تیم‌های کارشناسی در زمینه‌های هنری و ورزشی انجام شود

گورگیان با بیان اینکه اقدامات گردشگری تنها بخشی از همکاری‌های فرهنگی ممکن است، تأکید کرد: از هرگونه همکاری دوجانبه با اصفهان در حوزه فرهنگی خرسندیم و مایل هستیم برای آشناسازی نسل‌های جوان و نوجوان شهرهای ایروان و اصفهان با یکدیگر اقدام کنیم.

رئیس اداره روابط بین‌الملل شهرداری ایروان با اشاره به اینکه هنرستان‌های فروانی در این شهر تحت پوشش شهرداری است که اغلب فراگیران آن جوانان و نوجوانانی هستند که در زمینه شعر و موسیقی فعالیت می‌کنند، گفت: گروه‌های کوچکی از این افراد می‌توانند به‌طور متقابل از شهرهای یکدیگر دیدار کنند که این پیشنهاد در حوزه ورزش نیز قابل اجرا است.

گورگیان ادامه داد: در ایروان رقابت‌های ورزشی بین‌المللی برای جوانان برنامه‌ریزی شده است، همچنین محصولات هنری را می‌توان در مراکز هنری به نسل جوان و نوجوان ارائه کرد.

وی ادامه داد: برای تسریع در همکاری‌ها باید تبادل تیم‌های کارشناسی در زمینه‌های هنری و ورزشی انجام شود و اعلام آمادگی کرد که طی دو ماه آینده از تیم کارشناسی اصفهان در ایروان برای آغاز همکاری‌ها دعوت به عمل آورد تا بتوان بخشی از برنامه‌های مشترک پیشنهادی را در سال جاری به مرحله اجرا رساند.

رئیس اداره روابط بین‌الملل ایروان با استقبال از پیشنهادهای مطرح‌شده، برای هماهنگی با وزارت گردشگری اصفهان در راستای تهیه و پخش ویدئو کلیپ معرفی شهر اصفهان اعلام آمادگی کرد و گفت: یکی از موانع تبادل گردشگری بین ایروان و اصفهان نبود خط پروازی مستقیم بین دو شهر است و شهرداری‌ها می‌توانند با وجود نداشتن اختیار در این زمینه، در راستای مذاکره با مقامات ذی‌ربط اقدام کنند.

همه اقوام و ادیان در کشور ایران محترم هستند

کمال حیدری، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی شهرداری اصفهان نیز در این دیدار پس از خوش‌آمدگویی به مهمانان و آرزوی داشتن اوقاتی خوش در شهر اصفهان اظهار کرد: بنا به آموزه‌های دینی ما، همه اقوام و ادیان در کشور ایران محترم هستند و آزادانه به مناسک دینی خود می‌پردازند؛ شهید سردار سلیمانی نیز از همه اقوام، صرف‌نظر از دین آن‌ها، دفاع می‌کرد.

تلفیق معماری اسلامی و مسیحی در کلیساهای اصفهان جذاب است

کاتلین سالونگا، رایزن فرهنگی سفارت فیلیپین در تهران ضمن تشکر از میزبانی شهرداری اصفهان پیشنهاد خواهرخواندگی این کلان‌شهر با یکی از شهرهای فیلیپین را مطرح و اظهار کرد: جذابیت آثار تاریخی اصفهان. بی‌نظیر است.

وی با اشاره به موضوع هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ادیان در اصفهان، پیوند بین مسیحیت کاتولیک و ارتدکس در اصفهان را با وجود تفاوت‌های بین آن‌ها جالب‌توجه دانست و گفت: تلفیق معماری اسلامی و مسیحی در کلیساهای اصفهان از دید او بسیار جذاب است.

علیرضا مساح، رئیس اداره گردشگری شهرداری اصفهان در این دیدار ضمن استقبال از پیشنهادهای مطرح‌شده، به‌ویژه اینکه این موارد در زمینه نوروز قابل‌اجرا است، اظهار کرد: در اصفهان نیز مراکز تخصصی هنری و ورزشی برای نوجوانان و جوانان وجود دارد که می‌توان این همکاری‌ها را از این طریق پیگیری کرد.

لزوم برگزاری رویدادهای بین‌المللی در شهرهای اصفهان و ایروان

سیدامین مرتضوی، رئیس اداره بین‌الملل شهرداری اصفهان نیز در این دیدار همکاری بین کودکان و نوجوانان دو شهر را ممکن دانست و با اشاره به برگزاری سومین دوره جشنواره بین‌المللی نقاشی کودک و نوجوان (پوپک) در اصفهان، اظهار کرد: ۲۸ کشور جهان در این جشنواره شرکت داشتند که در این بین، ارمنستان رتبه سوم را در تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره داشته است.

رئیس اداره بین‌الملل شهرداری اصفهان با اشاره به نقش کلیدی سفارت‌ها در تسهیل چنین همکاری‌هایی، برگزاری رویدادهای بین‌المللی در هر دو شهر را اقدامی مهم دانست و تاکید کرد: لازم است در راستای اطلاع‌رسانی بهتر درباره این رویدادها گام‌های جدی‌تری برداشته شود.

مرتضوی ادامه داد: در راستای معرفی دو شهر به یکدیگر، می‌توان ویدئوکلیپ‌هایی به دو زبان تهیه کرد تا از طریق شبکه‌های اجتماعی در دسترس شهروندان قرار گیرد، همچنین در چهارچوب قرارداد خواهرخواندگی دو شهر نیز می‌توان نام‌گذاری یک خیابان یا بوستان به نام شهر مقابل و برگزاری هفته‌های فرهنگی در هر دو شهر را در دستور کار قرار داد.

به گزارش ایمنا، در بازدید هیئت ایروان ارمنستان، شهر خواهرخوانده اصفهان و رایزن فرهنگی سفارت فیلیپین در تهران از اصفهان و دیدار با معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری اصفهان، آقایان مرتضوی، رئیس اداره بین‌الملل، مساح، رئیس اداره گردشگری و بکتاشیان، مدیر فرهنگی سازمان گردشگری شهرداری اصفهان نیز حضور داشتند. کد خبر 750034

دیگر خبرها

  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت را دارم
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • شهرداری ایروان مایل به همکاری با اصفهان در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است
  • یک مسئول سابق: طراح ایرانی را تحویل نگرفتیم، رفت در هند 25 میلیون موتورسیکلت را گازسوز کرد
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • لطیفی: به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت تمایل دارم
  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد