Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن شجاعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیشتر این تماس‌ها پاسخگویی به سئوالات و ارجاع به مراکز درمانی و آموزش‌های اولیه بوده است اظهار داشت: در این مدت یک هزار و ۵۰۰ تماس در رابطه با مشکلات خانواده‌ها که بیشتر شامل اختلافات حاد خانوادگی، ناسازگاری فرزندان، کودک‌آزاری، همسرآزاری و موارد محدودی هم اقدام به خودکشی بوده نیز پاسخ داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شجاعی یادآور شد: پایگاه‌های خدمات اجتماعی در مناطق حاشیه شهرها دایر شده که چهار پایگاه در سنندج،‌ ۲ پایگاه در مریوان،‌یک پایگاه در سقز دایر و کنترل و پایش آسیب‌های اجتماعی از اهداف مهم این پایگاه‌ها است که در این راستا کلاس‌های به منظور کاهش این آسیب‌ها بیشتر برای زنان و دختران برگزار می‌شود.

شجاعی با اشاره به اینکه در بیشتر موارد اعضای خانواده، همسایه‌ها یا فامیل برای موارد کودک آزاری با ۱۲۳ تماس می‌گیرند اظهار داشت: مداخلات موثری بویژه در رابطه با کودک‌آزاری داشته‌ایم و در این راستا نیز علاوه بر خدمات غیر حضوری برخی خدمات حضوری نیز به آسیب دیدگان ارایه می‌شود.

وی تاکید کرد: در این تماس‌ها خودروهای امدادی اورژانس اجتماعی پس از مراجعه به محل اگر شرایط برای حل و فصل مناسب نباشد و موضوعی جدی رخ داده باشد با مکاتبه با دادگستری در مواردی کودکان را از خانواده خارج برای نگهداری به مراکز بهزیستی منتقل می‌کنند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی کردستان یادآور شد: مراکز شبانه‌روزی با عنوان خانه‌های کودکان و نوجوانان محل نگهداری کودکان بی سرپرست و بد سرپرست بوده که شامل ۱۳ مرکز نگهداری کودکان و نوجوانان است که ۱۰ مرکز در سنندج، ۲ مرکز در سقز و یک مرکز در قروه می‌شود که حدود ۱۵۰ کودک از نوزادی تا ۱۸ سالگی در این مراکز نگهداری می‌شوند.

شجاعی گفت: امکان واگذاری کودکان و نوجوانان تا سن ۱۵ سالگی به عنوان فرزندخواندگی وجود دارد که با مجوز قضایی این واگذاری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه دختران تا زمانی که ازدواج کنند یا شغلی پیدا کنند در مرکز می‌مانند اضافه کرد:  پسران هم تا بعد از سربازی در این مراکز حضور دارند و بعد از آن هم هزینه‌هایی به عنوان ترخیص و ایجاد شغل به آنها داده می‌شود.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی کردستان تاکید کرد: بعد از ترخیص نیز این کودکان و نوجوانان رها نمی‌شوند و از شرایط آنها مطلع هستیم و مددکاران با آنها در ارتباط هستند.

وی اظهار داشت: ۱۴۰ نفر در حوزه اورژانس اجتماعی در ۹ شهرستان استان کردستان فعالیت می‌کنند که شامل روانشناس و مددکار و علوم تربیتی است.

شجاعی افزود: در شهرهای سنندج ۲ خودرو، در مریوان، کامیاران، قروه و سقز هم هر کدام یک خودروی اورژانس اجتماعی وجود دارد که به صورت مرتب به گشت در شهر می‌پردازند و در موارد خاص که نیاز به حضور در محل وجود دارد با تماس به محل مراجعه می‌کنند.

برچسب‌ها اداره کل بهزیستی استان کردستان کردستان اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور کردستان اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور کودکان و نوجوانان اورژانس اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۷۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح خانواده میزبان در فارس

عبدالرحمن سلیم حقیقی گفت: طرح «خانواده میزبان» با عنوان طرح میزبان ویژه مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر در ۱۳ استان کشور اجرایی شده که استان فارس هم از این جمله است و مجموعاً در کل کشور تاکنون ۸۷ کودک وارد خانواده‌های میزبان شده‌اند.

او بیان کرد: این طرح که به دنبال اصلاح آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر (مصوب ۱۳۹۲) به تصویب رسید پس از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری در مهرماه سال ۱۴۰۲ به سازمان بهزیستی ابلاغ شده و تکمیل‌کننده سایر طرح‌های خانواده محوری است که در سال‌های گذشته در کشور اجرا شده است.

سلیم حقیقی تصریح کرد: در فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی تا ۲۰۰ سال پیش هیچ کودک فاقد سرپرستی در مرکز شبانه‌روزی نگه‌داری نمی‌شد، جای این کودکان در خانواده خویشاوندان بود، اما به مرور با گسترش شهرنشینی و ورود الگوی غربی، مراکزی با نام دارالایتام که سپس به یتیم‌خانه و پرورشگاه تغییر نام یافت در کشور راه‌اندازی شد و گسترش یافت.

سخنگوی بهزیستی فارس یادآور شد: اجرای طرح خانواده میزبان مکملی برای بازپیوند کودکان به خانواده، ورود کودکان به خانواده جایگزین خویشاوندان و همچنین فرزندخواندگی است و یک مرحله دیگر از ورود کودک به مراکز نگه‌داری شبانه‌روزی جلوگیری می‌کند.

او همچنین با بیان این موضوع که بهزیستی فارس در سال گذشته جزو ۵ استان برتر در حوزه فرزندخواندگی بوده است، گفت: این طرح جایگزین طرح فرزندخواندگی نیست و شیوه جدیدی از فرزندپذیری برای بهره‌مندی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر از نعمت خانواده است.

سلیم حقیقی همچنین گفت: صلاحیت خانواده‌های میزبان در کارگروه‌های شهرستانی و استانی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن با طی کردن دوره آموزشی، در صورت آمادگی میزبان، کودکان به صورت موقت تا زمان تعیین تکلیف آنان برای ورود به خانواده دائمی خود (بازپیوند به خانواده زیستی، نگهداری در خانواده خویشاوندان و یا فرزندخواندگی) به عنوان مهمان در خانواده میزبان حضور خواهند داشت.

سخنگوی بهزیستی فارس ادامه داد: این طرح به ویژه برای حضور کودکان نیازمند مراقبت ویژه که اقبال کمتری برای حضور در فرزندخواندگی دارند، حائز اهمیت است.

مشاور اجرایی مدیرکل بهزیستی فارس در پایان اظهار کرد: خانواده‌های متقاضی می‌توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه ملی فرزندپذیری به آدرس http://adoption.behzisti.net بخش «خانواده میزبان» مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • برقراری ۱۷ هزار تماس تلفنی با مرکز ارتباطات اورژانس
  • اورژانس بانوان پایگاهی جدید برای خدمت رسانی مضاعف به بانوان
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • هدیه وزارت بهداشت به بانوان زاهدانی؛ افتتاح اولین پایگاه اورژانس بانوان
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان
  • سنجش سلامت ۲۱ هزار نوآموز کردستانی
  • فهرست مراکز کاردرمانی در مشهد
  • سنجش سلامت گامی برای شناسایی به موقع کودکان دارای اختلال
  • صنایع و معادن رفسنجان به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند باشند