Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ کمبود ماسک در بازار استان، الزامی بودن استفاده از آن را نقض می‌کند و مردم سر در گریبان هستند و نمی‌دانند قوانین ستاد کرونا را اجرا کنند یا با کمبود ماسک بسازند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بیش از 6 ماه است که کرونا ویروس میهمان ناخوانده کشور شده است و جولان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای شروع این ویروس نوپدید اعلام شد که افراد سالم نیاز به ماسک ندارند اما این درحالی بود که وقتی پشت شیشه اغلب داروخانه‌ها نگاه می‌کردیم نوشته شده بود "ماسک و دستکش نداریم" اگر هم مردم با سماجت وارد داروخانه می‌شدند هنوز کلمه ماسک از دهانشان خارج نشده که پرسنل داروخانه همه با هم می‌گفتند "ماسک و دستکش نداریم".

امروز با گذشت چندین ماه از وجود این ویروس در کشور و استان شاهد آن هستیم که مسئولان ستاد کرونا استفاده از ماسک را الزامی کرده‌اند، رئیس جمهور در 14 تیر 1399 در ستاد ملی کرونا گفته بود: « از فردا استفاده از ماسک در محیط‌های عمومی شلوغ باید اجباری باشد و چنانچه کسی بدون ماسک به دستگاه، نهاد و یا ارگانی برای دریافت خدمت مراجعه کرد، باید از او بخواهند ماسک داشته باشد و حتی باید از حضور کارمندان و کارکنان در ادارات و دستگاه‌ها در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک،جلوگیری شود.» اما آیا مسئولان موضوع کمبود ماسک را مدنظر قرار داده‌اند؟ آیا این بار هم سود استفاده از ماسک به جیب دلال‌ها خواهد رفت یا نظارت‌ها انجام خواهد شد؟

«الزام استفاده از ماسک»؛ تنها تدبیر برای کنترل روند صعودی کرونا و حفظ سلامت مردم در کردستانروحانی: الزام استفاده از ماسک در مرحله جدید مقابله با شیوع کرونا اقدامی ناگزیر استکدام کشورها ماسک را اجباری کرده‌اند؟

با وجود اینکه مسئولان می‌گویند ماسک در همه داروخانه توزیع می‌شود و در دسترس عموم قرار دارد اما جای چند سوال در این میان ذهن همه را درگیر می‌کند که ماسک با چه قیمتی موجود است؟ و اگر مانند گذشته، همه مردم به سمت خرید ماسک روی بیاورند، کمبود ماسک وجود ندارد؟

به گفته مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مجموع فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا در استان به 56 نفر رسیده است، این وضعیت در حالی خطرناک و مرگ‌آفرین است که مسئولان تنها زحمتی که برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامت مردم به خود داده، طرح الزام کارمندان و مردم به استفاده از ماسک بوده و محدودیت‌هایی هم که قبلاً اعلام شده بود در سایه بی‌نظارتی متولیان امر مشغول به فعالیت هستند.

پیگیری‌های میدانی خبرنگار تسنیم حاکی از این مطلب است که کمبود ماسک در سطح استان چهارمحال و بختیاری مشهود است، به طوری که در این حوزه شاید به زمان اسفند 1398 عقب‌گرد کرده‌ایم.از طرفی فعالیت کارگاه‌های تولید ماسک کمتر شده و از طرفی گویا نظارتی بر توزیع ماسک نیست که منجر شده حلقه جمع‌آوری ماسک از کارگاه‌های تولیدی و توزیع در بین مردم و داروخانه‌ها، به خوبی عمل نکرده است.

این مسئله جایی بیشتر خودش را نشان می‌دهد که سازمان صمت استان چهارمحال و بختیاری که خود در این زمینه مسئول است، اعتراف به کمبود ماسک می‌کند، محمدکاظم منزوی، معاون امور صنایع سازمان صمت چهارمحال و بختیاری در جلسه ستاد استانی کرونا اظهار داشت: حدود 16 واحد صنعتی استان ماسک و مواد ضدعفونی تهیه می‌کند و در این زمینه فعالیت دارد. در حال حاضر نیز 3 واحد تولید الکل ظرف 20 روز راه‌اندازی و با توجه به اینکه مشکل تامین مواد ضدعفونی و الکل در بازار وجود ندارد اما لازم است ماسک با قیمت مصوب وجود داشته باشد که در یک ماه اخیر 2 واحد تولید ماسک در استان راه‌اندازی شد اما باز هم کمبود در بازار وجود دارد.

سراغ برخی از مردم رفتیم تا نظرات مردم را در این خصوص بشنویم. آقای بیاتی در گفت وگو با تسنیم می‌گوید: از زمان شیوع ویروس کرونا من تنها 3 مرتبه توانستم ماسک خریداری کنم و هر بار که جهت تهیه دستکش و ماسک مراجعه کردم، برخی داروخانه‌ها یا گفتند نداریم و یا با محدودیت در اختیار می‌گذاشتند.اگر برخی مردم از ماسک و دستکش استفاده نمی‌کنند دلیل بر بی‌اهمیتی آن‌ها به این موضوع نیست.

آقای محمدی نیز در ادامه می‌گوید: تولید ماسک شاید در استان انجام شود اما توزیع عادلانه نیست و داروخانه‌هایی که ماسک و دستکش دارند با قیمت بالا می‌فروشند که این اصلا برای مردم به صرفه نیست. اگر ماسک و دستکش برای مردم به راحتی تامین و در اختیار آن‌ها قرار گیرد قطعا تعداد مبتلایان کاهش خواهد یافت و مردم هم در مکان‌های عمومی از ماسک استفاده خواهند کرد.

با این حال دولت استفاده به ماسک را الزامی کرده است اما آیا چاره‌ای برای رفع کمبود ماسک و رفع گرانی ماسک در بازار اندیشیده است؟ آیا سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه مانند سازمان صمت برنامه‌ای برای توزیع عادلانه ماسک در بازار دارند؟

امیدواریم نهادهای نظارتی با جدیت بیشتری بر بازار عرضه اقلام بهداشتی خصوصا ماسک، دستکش و الکل ضدعفونی‌کننده نظارت کنند چراکه افزایش قیمت این نوع اقلام دلیل بازدارنده‌ای است تا افراد کم‌توان جامعه توجیه مناسبی برای نخریدن داشته باشند و همین عامل می‌تواند سبب همه‌گیری کرونا در جامعه شود.

انتهای پیام/7540/ش

R7540/P/S6,54/CT7 بیشتر بخوانید... وضع نگران‌کننده شیوع کرونا در خراسان جنوبی؛ عدم استفاده واحدهای صنفی از ماسک منجر به تعطیلی آنها می‌شود مردم بیرجند از چند نرخی‌بودن "ماسک" گلایه دارند؛ کدام نهاد متولی قیمت‌گذاری است؟ کاهش۸۰ درصدی ابتلا به کرونا با استفاده از وسایل حفاظت فردی/مردم می‌توانند هر نوع ماسکی استفاده کنند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری استفاده از ماسک ماسک و دستکش داروخانه ها کمبود ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۷۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

همشهری آنلاین در گزارشی به خبر غافلگیرکننده ای که چند روز قبل در مورد یکی از معروف ترین واکسن های کرونا منتشر شد پرداخت. واکسنی که در ایران هم مورد استفاده قرار گرفت و بنا به آمار وزارت بهداشت حدود 12 درصد از واکسن های وارداتی یعنی 25 میلیون دوز آسترازنکا بودند. مریم سرخوش نویسنده این گزارش نوشت: بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا شامگاه دوشنبه (10 اردیبهشت 1403) مورد تایید شرکت سازنده آن هم قرار گرفت. عوارضی که پیشتر از سوی کشورهای مصرف‌کننده به ویژه‌ اروپایی‌ها مطرح و حتی در کوران واکسیناسیون جهانی علیه پاندمی کرونا، تزریق آن را متوقف هم کرده بودند. حالا شرکت آسترازنکا گفته که این واکسن می‌تواند باعث بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی (TTS) شود.   آنها گفته‌اند که خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است.   این در حالی است که تقریبا 12درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود 25 میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفته. نگرانی‌ای که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.   به جز این نگرانی، پیگیری از چند متخصص حوزه واکسن‌ها عیان‌کننده یک وضعیت عجیب دیگر هم هست، این‌که انتشار این خبر باعث شده که بسیاری از دریافت‌کنندگان آسترازنکا، اکنون سایر مشکلات جسمانی‌شان را هم با این واکسن مرتبط بدانند، اما کارشناسان حوزه سلامت می‌گویند که چنین چیزی مورد تایید نیست و در حال حاضر یک عارضه درباره این واکسن مورد تایید قرار گرفته؛ لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی. هر چند که فواید تزریق واکسن‌ها نسبت به عوارض آن آنقدر بالاست که در بحران پاندمی‌ها نادیده گرفته می‌شوند.   صبج امروز هم بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در پاسخ به خبرنگاران درباره عوارض واکسن‌های کرونا گفته «واکسن‌ها از روش‌های مختلف تامین شد و از عمده‌ترین واکسن‌ها سینوفارم چینی بود که نزدیک به 155 میلیون دوز در کشور تزریق شد و کم‌عارضه‌ترین هم بود. کمیته واکسن هم عوارض را رصد می‌کند و حداقل ضایعات را در کشور داشتیم.»‌   خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است

اولین مرگ‌های آسترازنکایی موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند 99 آغاز شد، ابتلا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آنها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونیا، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.   همان زمان اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف واکسیناسیون با آسترازنکا.   آکادمی علمی استرازنکا البته از همان زمان که بحث عوارض قلبی و مرگ‌های ناشی از ترزیق واکسن آسترازنکا مطرح شد، اعلام کرد خطر مرگ ناشی از TTS (ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون) یک در یک میلیون نفر است و خطر ریسک ابتلا به TTS هم در کل جهان کمتر از 30 در یک میلیون نفر.   این در حالی است که تا پاییز 1402 و بر اساس آمارهای جهانی ۱۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۳۳۲ واکسن کرونا در کشورهای مختلف تزریق شده که بخش زیادی از آنها را سینوفارم چین و رتبه دوم هم به آسترازنکا تعلق دارد. البته آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در کشورهای مختلف (185 کشور) است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون‌جانسون و سینوفارم قرار دارند.   هشدار تزریق واکسن در ایران در ایران هم در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص -افراد زیر 40 تا 50 سال به ویژه زنان مطرح شد. البته که با توجه به واردات قابل توجه واکسن چینی (سینوفارم) و بدقولی سازمان جهانی بهداشت در اعطای واکسن‌های سبد کووکس (عمده آنها واکسن‌ آسترازنکا بود) به ایران باعث شد که نزدیک به 70 درصد مردم ایران واکسن‌ چینی را تزریق کنند و آسترازنکا در رتبه دوم قرار بگیرد.   کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت در این باره به همشهری توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: شرکت آسترازنکا به بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی با تزریق این واکسن اشاره کرده که مساله جدیدی هم نیست. این موضوع در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه در برخی افراد به ویژه در گروه‌های سنی و جنسیتی خاص مطرح شد.   او ادامه می‌دهد: اساسا مجوز تلقیح این واکسن و سایر واکسن‌های کرونا در بدو امر تا ماه‌ها چه در بریتانیا چه اروپا و آمریکا، حتی سایر کشورها مجوز مصرف اضطراری بود که شرایط خود را دارد. همان زمان هم کمیته ملی وقت واکسیناسیون علیه کووید19 در ایران هشدارهایی به ویژه برای افراد زیر 40 سال را مطرح کرد. چون واکسن آسترازنکا به دلیل همین عوارض ولو نادر در همان ماه‌های نخست در کشورهای اروپایی نیز با فراز و نشیب‌هایی روبرو شد و در بسباری از کشورها برای گروه‌های سنی زیر 40 بعضا 50 سال هشدار داده شده بود.   آثار یک سیاست‌ اشتباه جهانپور در این باره به یک سیاست‌گذاری اشتباه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: فضای غبارآلود رسانه‌ای و تلاش برخی افراد برای وارونه‌نمایی موضوع، برخی سوء‌برداشت‌ها را در پی داشت. چنان که حتی برخی افراد را به سمت تزریق این واکسن در کشورهای همجوار با صرف هزینه بالا کشاند. از سوی دیگر برخی افراد برای این‌که آسترازنکا تقریبا در فهرست مورد تایید اغلب کشورها برای مسافرت قرار داشت، حتی در گروه‌های سنی زیر 50 یا 40 سال داوطلبانه و مصرانه مبادرت به تهیه این واکسن و تلقیح آن کردند.   او درباره میزان تزریق این واکسن در کشور هم بیان می‌کند: حدود 10درصد واکسن‌های تزریق شده در کشور به آسترازنکا تعلق داشت. مبدا این واکسن شرکت آسترازنکا در بریتانیا بود و به نوعی ابتدا تحت عنوان آکسفورد-آسترازنکا مشهور بود. در کشورهای مختلف بیش از یک میلیارد دوز از این واکسن تولید و ترزیق شده. کشورهای اروپای شرقی و جنوبی حتی جنوب شرقی آسیا هم این واکسن تولید کرده‌اند. سهمیه ایران از کووکس هم عمدتا آسترازنکا بود که محموله‌های آن از ایتالیا و مجارستان و ژاپن و کره‌جنوبی وارد ایران شد.   فواید واکسن‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت این پزشک تاکید می‌کند: نباید از نظر دور داشت که هر واکسنی می‌تواند، عوارضی جانبی داشته باشد اما در عین حال باید بپذیریم، همین واکسن‌ها بسیاری از اپیدمی‌های مزمن را نابود کرده‌اند، این عوارض نه چندان شایع، خاص این واکسن نبوده چنانکه در مورد واکسن آمریکایی جانسون و جانسون هم بروز عوارض بیشتری مطرح شد و این واکسن عملا در خود ایالات متحده محدود و متوقف شد. تبعا مجوز مصرف اضطراری در شرایط خاص و اضطراری پاندمی و همه‌گیری کرونا صادر شده و این قابل قیاس با وضعیت عادی یا مطالعات پسینی در مورد یک واکسن نیست.   جهانپور با بیان این که مقایسه میزان حفاظت ایجاد شده از این واکسن‌ها با عوارض احتمالی آن همچنان برای استفاده از این واکسن‌ها ولو مشروط، گریزناپذیر است و باید آن را با اطلاعات و یافته‌های آن زمان باید سنجید، ادامه می‌دهد: اما همین اطلاعات هم حکایت از آن داشت و دارد که اولا واکسن آسترازنکا و جانسون و جانسون به ویژه برای گروه‌های سنی زیر 40 سال پرعارضه‌تر از واکسن‌های ایرانی ارزیابی می‌شدند، چنانکه شواهد و یافته‌های بعدی واکسیناسیون با این واکسن و واکسن‌های ایرانی مانند کووایران برکت، پاستوکووک، فخرا، اسپایکوژن و... که با فناوری‌های متفاوتی تهیه شده بودند نشان از آن داشت و دارد که واکسن‌های ایرانی به مراتب کم عارضه‌تر و چه بسا با قبلیت مصون‌سازی بالاتری بودند.   او البته تاکید می‌کند که هنوز هم واکسن آسترازنکا به رغم عوارض جانبی نادر آن یکی از موثرترین واکسن‌ها در محافظت از جان میلیون‌ها نفر به‌شمار می‌رود و با توجه به گستره تولید و توزیع انبوه آن در 5قاره نقش موثری در مهار همه‌گیری کرونا در بسیاری از کشورها داشته است.   آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در 185 کشور جهان است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون و جانسون و سینوفارم قرار دارند   نگران باشیم؟ جهانپور به یک نکته دیگر درباره بروز نگرانی در تزریق‌کنندگان این واکسن‌ها هم اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ عمده عوارض نادر آسترازنکا محدود به ساعات، روزها و هفته‌های نزدیک به تلقیح بروز کرده و تقریبا برای عموم افرادی که دچار عوارض احتمالی نشده‌اند بعد از ماه‌ها و نزدیک دو سال از زمان تزریق جای نگرانی وجود ندارد. اگر کسی این واکسن را ترزیق کرده و طی ماه‌های گذشته عوارضی نداشته، انتظار بروز عوارض خاص نمی‌رود. معدود موارد عوارض که در ایران به ویژه در جوانان مشاهده شده هم مانع از آن نیست که کماکان این واکسن را واکسنی موفق در پیشگیری از کرونا و مقابله با کوید19 ندانیم.   البته به گفته این پزشک در حال حاضر واکسن‌های مؤثر، بروزرسانی شده و با عوارض کمتری مثل برکت پلاس در ایران داریم که می‌تواند رافع ایمن‌تر و مؤثرتری برای مشکلات بعدی و احتمالی ناشی از سویه‌های جدید کرونا داشته باشد. در عین اینکه باید این روند بروزرسانی و حمایت از استمرار توسعه و تحقیق واکسن‌های ایرانی کرونا حمایت شود و ادامه داشته باشد.   او درباره این که گفته می‌شود، برخی کشورها این واکسن را برای مردم خودشان استفاده نکردند و به ایران هدیه دادند هم می‌گوید: به هیچ عنوان درست نیست، آسترازنکا بعد از سینوفارم چین، دومین واکسنی بود که در بسیاری از کشورها تولید و مصرف شد. سایت‌های متعدد تولید این واکسن در کشورهای مختلف وجود داشت، از جمله ژاپن، کره جنوبی و حتی هند. در اروپا هم علاوه بر بریتانیا در کشورهایی از جمله ایتالیا، مجارستان و آلمان هم تولید این واکسن صورت گرفت. در آمریکای شمالی و لاتین هم به شدت مورد استفاده بود و آمار تزریق آن در هند هم بالا بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تجلیل از شهرداران، شورا‌ها و دهیاران نمونه چهارمحال و بختیاری
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • توزیع سه میلیون و ۸۰۰ هزار پاکت شیر در مدارس
  • از ظرفیت شوراها برای پیشرفت چهارمحال و بختیاری استفاده شود
  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • چالش کمبود معلم در چهارمحال و بختیاری رفع شد
  • جذب بیش از ۱۰۰۰معلم در آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری
  • جذب بیش از یک هزار نفر معلم در آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری