Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۱۵۰ روزی است که کرونا همان سوغات ناخواسته شرقی به کشور وارد شده است و روز به روز جولان آن در جامعه بیشتر می‌شود بی آنکه درمانی قطعی برای آن مشخص شده باشد و همین موضوع باعث شده است که کار و فعالیت از رونق بیفتد و هر کاری در سایه ترس کرونا باشد البته این موجودات ذره بینی سلامت مردم سر تا سر دنیا را تحت تاثیر قرار دادند و حتی در مواردی نظام سلامت را به زانو در آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جولان کرونا در کشور ما اواخر اسفند با ۱۵۷ فوتی بر اثر بیماری به اوج خود رسید و میزان ابتلا و فوتی‌ها چنان تشویشی در جامعه به پا کرده بود که قرنطینه خانگی و محدودیت‌ها با وجود قرار گرفتن در آغازین روز‌های سال جدید از سوی جامعه پذیرفته شد و روند ابتلا به بیماری به تدریج شیب نزولی پیدا کرد تا آنکه حدود یکی دو ماه گذشته ورق برگشت و شیب نزولی ابتلا و فوتی‌ها جایش را به پیک دوم کرونا داد.

در شرایط فعلی و در ایام تابستان آنچنان تب شیوع بار دیگر بالا رفته است که ناخودآگاه التهابی را در جامعه ایجاد کرده است، کرونا بار دیگر چنان می‌تازد که باز هم رکورد جدید فوتی‌ها با ۱۶۳ نفر در یک روز ثبت شد.

اوضاع ابتلا به بیماری و فعالیت کووید۱۹این روز‌ها نه‌تن‌ها بهتر نشده است بلکه وضعیتش بدتر شده و نظام سلامت را زمین‌گیر کرده است، ویروسی که بی محابا در هر جایی ضریب نفوذ دارد؛ البته که عادی‌سازی اوضاع، گرمای هوا و کسالت آور بودن سبک زندگی در ایام کرونا عواملی شد تا این ویروس عجیب روز به روز بیشتر بتازد.

نظام سلامت پاسخگویی پیک دوم شیوع بیماری است؟

روند مدیریت بیماری و نه شکست آن عبارتی که صراحتا و ضمنی بار‌ها از سوی وزارت بهداشتی‌ها و به ویژه سکاندار آن سعید نمکی مطرح شده بود گویی در جامعه بازتابی دیگر داشت و شکست بیماری تلقی کز شد همیم عامل موجب شد تا آنقدر شیوع کرونا اوج بگیرد که در آمار مرگ و میر بیماری جز سه کشور اول دنیا باشیم.

به اذعان تصاویر منتشر شده از بیمارستان‌ها و اظهارات کادر درمان بیمارستان‌ها بر اثر بستری بیماران کرونایی آنقدر پر شده اند که برای بستری دیگر بیماران جایی نمانده است و حتی تصاویری از بیمارستان مسیح دانشوری گواه این مدعاست و رئیس بخش عفونی بیمارستان معتقد است که با زیاد شدن تعداد بیماران، تعداد تخت‌های بیمارستان کفاف نمی‌دهد.

پیک دوم بیماری که ابتدای مسیر آن گویی یک شوخی بود و توجهط به آن نمی‌شد حالا به یک معضل جذب تبدیل شده است و از وضعیت اسفند هم بغرنج‌تر است.

سهل انگاری‌ها و فراموش کردن پروتکل‌های بهداشتی که انجام آن چندان هم دشوار نیست موجب شد تا به جای شکست کرونا کادر درمان آسیب ببینند، نظام سلامت بار دیگر تحت فشار قرار گیرد و محدودیت‌هایی در پذیرش بیماران بدحال و نیاز به بستری در بیمارستان‌ها ایجاد شود، همان موقعیتی که مشابه اش در کشور‌های دیگر اتفاق افتاده بود و از آن عبرت گرفته نشد.

درمان فعلی کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی

کووید ۱۹ یا همان کرونا ویروس بیماری ناشناخته‌ای که علی رغم جولان ۴-۵ ماهه اش در سراسر دنیا هنوز درمان قطعی آن کشف نشده است؛ البته که هر از گاهی از گوشه و کنار دنیا تلاش برای دستیابی به واکسن و داروی این بیماری در جریان است، ولی به قطعیت نرسیده است.

نگرانی اصلی این است که در نیمه دوم سال و با وجود شیوع آنفلوآنزا چطور این بیماری مدیریت شود البته که کورسوی امیدی برای کشف داروی این بیماری وجود دارد، اما هنوز زمان قطعی مشخص نیست.

ناگفته نماند که خستگی کادر درمان و فشار کاری بالا بر آن‌ها را هم نباید نادیده گرفت، کادر درمانی که با پوشش خاصی و سخت از همان روز‌های اول کرونا پا به پای مردم با این ویروس جنگید هرچند که در میانه راه برخی از اعضای جامعه این تلاش‌ها را فراموش کردند و رعایت بهداشت و ماسک زدن را جدی نگرفتند تا آنکه این روز‌ها به اجبار ناگزیرند ماسک بزنند به امید آنکه پیک دوم بیماری فروکش کند.

براساس قوانین جدید استفاده از ماسک که به زعم کارشناسان امر تا ۸۵ درصداز احتمال ابتلا می‌کاهد، از نیمه تیر اجباری شد و باید دید این قوانین سخت گیرانه که ضرورت آن به وضوح احساس می‌شد تا ۲-۳هفته آینده چه مقدار بر کاهش آمار بیماری تاثیر دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا در ایران کادر درمانی نظام سلامت کادر درمان پیک دوم روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۸۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین

اورنگ شیخ بیگلو مدیر درمان تامین اجتماعی قزوین گفت: مراکز درمانی تابعه مدیریت درمان تامین اجتماعی استان قزوین شامل ۲ بیمارستان پلی کلینیک و هفت درمانگاه شامل سینا، شهید بهشتی، حمدالله مستوفی، اقبال آذر، دهخدا، نبی اکرم، قائم و پلی کلینیک است.

این مسئول با اشاره به انجام طرح‌های مختلف غربالگری در این مراکز، بیان کرد: غربالگری کولورکتال یا روده بزرگ، برست یا پستان، کانسر سرویس یا سرطان دهانه رحم، قلب نوزاد، دیابت و فشار خون در کلینیک‌های مراکز تابعه طرف قرارداد تامین اجتماعی به انجام می‌رسد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قزوین یادآورشد: ۱۱ هزار و ۷۵ نفر در غربالگری روده بزرگ در سال گذشته شرکت داشتند که از این تعداد هشت مورد مثبت گزارش شد و پیگیری درمان این تعداد بیمه شده در حال انجام است و هفت هزار و ۶۲ شهروند غربالگری پستان شدند که از این نیز ۱۸ مورد مشکوک شناسایی و پیگیری لازم در خصوص درمان بیماری و ارجاع به متخصص زنان صورت گرفت.

وی ادامه داد: همچنین در غربالگری سرطان دهانه رحم نیز سه هزار و ۳۵۶ نفر شرکت کردند که ۱۱ مورد مشکوک مورد بررسی قرار گرفت و غربالگری قلب نوزادان که در بیمارستان رازی قزوین کلید خورده و از نیمه دوم سال گذشته نیز در بیمارستان تامین اجتماعی تاکستان انجام شد، طی سال گذشته در مجموع سه هزار و ۴۴۰ نوزاد غربالگری شدند که ۱۷۶ مورد مشکوک گزارش شد و آزمایش و پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شد.

به گفته شیخ بیگلو، ۱۶ هزار و ۹۰۰ بیمار در غربالگری دیابت و فشار خون در کلینیک‌های مراکز تابع استان ویزیت شدند که ۵۳۵ مورد دیابتیک مورد شناسایی قرار گرفتند.

این مسئول در خصوص تجهیزات پزشکی مراکز تامین اجتماعی قزوین نیز اظهار کرد: سال گذشته همچنین ۱۴۲ میلیارد ریال اعتبار جهت خرید تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای در اختیار استان قرار گرفت که همه این اعتبارات جذب شد و ۱۶۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار نیز جهت خرید سی تی اسکن شهرستان تاکستان در اختیار این مدیریت قرار گرفت و هم اکنون از لحاظ استقرار تجهیزات پزشکی در شرایط مناسبی به سر می‌بریم.

وی در خصوص تبدیل وضعیت پزشکان، تاکید کرد: ۲۳ پزشک در سال گذشته حائز شرایط تبدیل وضعیت بودند که ۱۸ نفر آنها به وضعیت رسمی تبدیل شدند.

شیخ بیگلو افزود: در حال حاضر مشکلی که با آن مواجه هستیم این است که پزشکان تمایلی به همکاری با مراکز تابعه این مدیریت در حاشیه قزوین و دور از مرکز را ندارند و این مدیریت آمادگی لازم برای جذب متخصص و پزشک عمومی در مراکز درمانی خارج قزوین را دارد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قزوین بیان کرد: این مدیریت آماده عقد قرارداد با پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی، پوست و مو، دندانپزشک، جراح مغز و اعصاب است.

تعداد اعمال جراحی انجام شده در بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان تاکستان طی سال گذشته پنج هزار و ۱۲۷ مورد و در بیمارستان رازی قزوین نیز ۱۴ هزار و ۳۲۸ عمل بود و در حوزه ویزیت پزشک نیز طی این مدت در بیمارستان تاکستان ۲۴۳ هزار و ۹۹۰ مورد و در بیمارستان رازی قزوین هم ۴۲۵ هزار و ۷۳۸ بیمار طی این مدت ویزیت شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین