Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-04@03:12:09 GMT

در حوزه فرهنگ باید به دنبال نوآوری باشیم

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۴۸۸۹۵

در حوزه فرهنگ باید به دنبال نوآوری باشیم

خبرگزاری میزان- رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: باید در حوزه فرهنگ و به ویژه کتاب به دنبال حرکت‌های نوآورانه و ابداعی باشیم. تاریخ انتشار: 09:48 - 17 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۵۳۸۰

خبرگزاری میزان  -طبق اعلام روابط عمومی به نشر، حجت الاسلام محمد حسن مهدوی مهر روز گذشته در بازدید چند ساعته از فروشگاه مرکزی کتاب انتشارات آستان قدس رضوی با بیان این مطلب تاکید کرد: در تولید و ترویج و توزیع فرهنگ و به ویژه کتاب و کتابخوانی باید به دنبال ابداع و نوآوری باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این بخش اگر لازم است باید سرمایه گذاری کنیم تا کار نو و جدید عرضه کنیم، افزود: حرف اول و آخر جامعه باید توجه به علم و دانش و‌فرهنگ باشد و نباید از زمان عقب باشیم و در گذشته سیر کنیم.

رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: کتاب کاری است که رهبری به عنوان راس هرم فرهنگ، مدیریت، دین، علم و تقوا از آن یاد می‌کنند و باتوجه به تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری به کتاب و کتابخوانی، وظیفه فعالان حوزه کتاب را مضاعف می‌کند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین کتب منتشر شده از انتشارات به نشر اینجا کلیک کنید

مهدوی مهر با اشاره به توجه رهبری و تولیت آستان قدس رضوی به موضوع کتاب و کتابخوانی، افزود: باید از این موضوع الهام و درس بگیریم و توجه به حوزه کتاب را به جامعه منتقل کنیم.

رییس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی با ابراز خوشحالی از فعالیت‌های ارزشمند صورت گرفته در مجموعه به نشر گفت: در این بازدید شاهد تنوع بسیار بالا، روزآمد بودن کار‌ها و به روز بودن آثار، اقدامات و فعالیت‌های حوزه کتاب آستان قدس رضوی بودیم.

وی خطاب به مدیران و پرسنل انتشارات آستان قدس رضوی با تاکید بر این موضوع که همین روند باید ادامه پیدا کند و با همین سرعت کار را پیش ببرید، گفت: حوزه کتاب در مجموعه آستان پراهمیت است و با توجه به اهتمام شخص تولیت به حوزه کتاب، نباید از آن به سادگی گذشت.

وی با اشاره به جوایز پرتعدادی که آثار به نشر در جشنواره‌های مختلف کسب کرده است، گفت: جایزه نشان دهنده کار برتر و تایید اینکه این کتاب و کار برجسته بوده است.

حجت الاسلام محمد حسن مهدوی مهر با اشاره به ظرفیت‌های بالای آستان قدس رضوی و فرصت‌های بی همتایی که در این مجموعه وجود دارد، خاطرنشان کرد: این مجموعه باید نسبت به سایرین متمایز، پیشتاز و متفاوت باشد که این موضوع دور از ذهن نیست.

وی با بیان اینکه ما باید واقعا خیلی باید جلوتر از بقیه باشیم، گفت: با تلاش و برنامه ریزی و زمان بندی متناسب و مدیریت حساب شده قطعا این موضوع در آینده کوتاه دست یافتنی خواهد بود.

دکتر مهدوی مهر با طرح این سوال که اگر ظرفیت‌ها و امکانات آستان در بخش کتاب را، بخش خصوصی دارا بود چه عملکردی داشت، گفت: قبول داریم که مجموعه‌های رسمی و جایگاه‌های سازمانی با بخش خصوصی محدودیت‌ها و تفاوت‌های دارند، اما این توجیه خوبی نیست و باید اشکالات و گره و گردنه‌ها را از سر راه برداریم و کار را تسهیل کنیم تا از ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت سفر سالانه میلیون‌ها زائر و فروشگاه‌های کتاب اطراف حرم مطهر رضوی که هیچ انتشاراتی این فرصت را ندارد، گفت: باید برای جذب مخاطب جاذبه ایجاد کنیم.

رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی با تاکید بر هم افزایی میان موسسات داخل و خارج از آستان قدس رضوی گفت: به عنوان مثال در موزه‌های بزگ دنیا، بخش معرفی و عرضه کتاب و فرهنگ وجود دارد و ما می‌توانیم در موزه‌های حرم مطهر رضوی بخش عرضه و فروش داشته باشیم که البته عرضه فرهنگ و معارف با نگاه فروش و بحث مالی نمی‌باشد.

حجت الاسلام محمد حسن مهدوی مهرادامه داد: باید میان انتشارات به نشر و مجموعه‌های مرتبط مانند سازمان کتابخانه ها، بنیاد پژوهش‌ها و موسسه آفرینش‌های هنری و سایر مجموعه‌ها پروتکل‌های همکاری تعریف شود و باهم کار کنیم.

دکتر مهدوی مهر گفت: باید در حوزه‌های تخصصی تعامل با مجموعه‌های دیگر علمی و تحقیقاتی ایجاد شود.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی با تاکید بر توسعه و حمایت از نشر دیجیتال گفت: در موضوع کرونا بعضی‌ها کار‌ها وفعالیت‌ها تعطیل شد و بعضی‌ها رشد کردند و آن مواردی که ارتقا و رشد پیدا کردند حوزه فضای مجازی فعال بودند. در این حوزه باید عقب ماندگی را جبران کنیم.

وی با اشاره موضوع فروشگاه‌های کتاب و موضوع سوغات فرهنگی زائر گفت: اگر فعالیت‌ها سوده نباشد، به سمت نزولی یا ایستا می‌رود که باید در این زمینه بررسی‌ها و اقدامات لازم صورت پذیرد البته بحث‌های حمایت در بخش‌هایی مانند مناطق محروم و حاشیه ایی نیز باید پیش بینی شود.

در این بازدید حسین سعیدی مدیرعامل به نشر نیز با ارائه گزارشی از تحولات صورت گرفته در انتشارات آستان قدس رضوی گفت: برنامه‌ریزی و حرکت با برنامه در تولید آثار، روی آوردن به قالب‌های جوان پسند به ویژه رمان، تمرکز بر سه موضوع «معارف اسلامی»، «ارزش‌های نظام ولایی» و «سبک زندگی ایرانی اسلامی»، آغاز برگزاری نشست‌های تحلیلی و نظریه‌پردازی در عرصه ادبیات دینی، برگزاری نشست‌های داستاننویسی دینی در مشهد و تهران، برگزاری نشست‌های شورای علمی بزرگسال و کودک، کسب توفیقات در جشنواره‌های ارزشی کشور، گسترش تولیدات نشرالکترونیک، گسترش تولیدات در نشر بین الملل، افزایش همکاری مشترک با سازمان‌های دیگر، افزایش میزان تولیدات، ورود به عرصه برنامه‌های تبلیغی و ترویجی کتاب به منظور گسترش فرهنگ کتابخوانی، ورود به تولید و عرضه سوغات فرهنگی زائر و توسعه کمی و کیفی مراکز پخش و فروشگاه‌ها از مهم‌ترین تحولات صورت گرفته در به نشر است.

حجت الاسلام مرویان رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دکتر خلیل زاده مدیرعلمی سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی در این بازدید، حجت الاسلام محمد حسن مهدوی مهر رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی را همراهی کردند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار ادبیات رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی آستان قدس رضوی گفت آستان قدس رضوی حوزه کتاب مجموعه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۸۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی مقدم در نخستین همایش تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اظهارداشت: عناصر و نیروهای ایثارگر با عناصر از خود گذشتگی، نوآوری، خلاقیت و شجاع بودن در 8 سال دفاع مقدس توفیق گسترده ای را نصیب ملت کردند و با تداوم همین روند شاهد پیشرفت ها در عرصه های دیگر از آنان هستیم.

وی افزود: عناصر خلاق و از خود گذشته ای که در حوزه های اقتصادی کشور فعالیت دارند باید شناسایی شوند، به آنها بها داد و از فعالیت اقتصادی آنها حمایت کرد بنابراین اگر قرار باشد از بحران های اقتصادی عبور کنیم باید نو آوری و خلاقیت را در دستور کار خود قرار دهیم.

حجت‌الاسلام موسوی مقدم بیان کرد: آسیب شناسی برنامه های توسعه از دهه 30 خورشیدی در ایران نشان می‌دهد، یکی از عوامل اصلی شکست طرح های توسعه در کشور پیگیری و تقلید از برنامه های اقتصادی خارجی و عدم بومی سازی اقتصاد در کشور بوده است وبه دلایلی مانند عدم توجه به معیشت مردم نیز به عنوان دیگر عوامل شناخته شده اند.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی مولفه های بومی وارد اقتصاد شد، اما لازم است همچنان مواردی مانند خلاقیت و نوآوری در اقتصاد به کار گرفته شود.

موسوی مقدم تاکیدکرد: این عناصر از خود گذشته در عرصه های اقتصادی و غیراقتصادی چون به دنبال پست و مقام و ریا نیستند دیده نمی شوند حال آنکه این افراد در صنعت و کشاورزی کشور در حال فعالیت اند.

خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد

حجت الاسلام مهدی حسن زاده نامقی، مدیر کل بنیاد شهید وامور ایثارگران خراسان رضوی نیز اظهارداشت:امیدواریم دستگاه های مرتبط با حوزه کارآفرینان شاهد و ایثارگر، زمینه فعالیت و همکاری این قشر با شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی را بیش از پیش گسترش دهند.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی 900 نخبه علمی، فرهنگی و کارآفرین دارد که در حوزه های یاد شده مایه برکت هستند.

مشاور وزیر صمت و هماهنگ کننده امور ایثارگران وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز بر ورود فرهنگ فداکاری در عرصه تولید تاکید کرد و گفت: اگر در حوزه های اقتصادی موفق نبوده ایم به این دلیل است که فرهنگ ایثار و شهادت در این عرصه جاری نبوده است.

حسن ممتحن افزود: نتیجه بی توجهی به فرهنگ ایثار در اقتصاد این شد که عده ای سودجو در حوزه اقتصاد، با دریافت ارز 42 هزار ریالی اقتصاد کشور را به تاراج بردند، اقتصاد به کسانی داده شد که به جای اینکه به فکر منافع اقتصاد جمعی باشند همه چیز را فدای منافع خود کردند.

مدیرکل دفتر تشکل‌های ایثارگری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در سخنانی فعالیت در عرصه واسطه گری را پر سود تر از تولید دانست و گفت: فعالیت در فضای تولید نوعی ایثارگری است و کسانی که در عرصه تولید قدم می گذارند به نوعی قدم در راه ایثار و شهادت قدم گذاشته اند.

رحیم نریمانی بیان کرد: بنیاد شهید با همه نوع حمایت مادی و معنوی برای حمایت از حوزه تولید تلاش خواهد کرد.

وی گفت: پژوهش ها نشان می دهد در وصیت نامه شهدا به رونق تولید و خودکفایی اقتصادی کشور اشاره شده است، این یافته ها به تازگی در قالب کتابی توسط بنیاد شهید منتشر شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی نیز ادامه داد: یکی از گروه هایی که وارد عرصه تولید در مجموعه شهرکهای صنعتی شده اند ایثارگران هستند، کسانی که در دوره دفاع مقدس در سنگر جهاد حضور داشتند و امروز در عرصه جبهه اقتصادی نقش موثر دارند.

جعفر فرشچی طوسی بیان کرد: مردم خراسان رضوی 17 هزار و 406 شهید، 53 هزار و 689 جانباز و سه هزار و 398 آزاده در راه اعتلای انقلاب اسلامی و حراست از تمامیت ارضی کشور تقدیم کرده اند.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی در تشریح این همایش نیز گفت: امروز برای نخستین بار از کارگران شاهد و ایثارگر و همچنین خانواده شهدا و ایثارگران کارآفرین که وارد عرصه تولید و اشتغال در شهرک های صنعتی استان شده اند، تقدیر شد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد