Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب الله مسعودی فرید گفت: مردم به دلیل انسان دوستی و حس ترحمی که دارند به کودکان کار کمک می‌کنند اما باید بدانند که کمک کردن به آنها فقط باعث استثمار بیشتر کودکان می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ نشست خبری حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص کودکان کار و خیابان روز سه شنبه 17 تیرماه از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ابتدای این نشست گفت: سازمان جهانی کار از کودکان کار و خیابان به عنوان برده داری نوین اسم می‌برد درصورتی که ما نباید شاهد این برده داری نوین باشیم و کاری کنیم تا هیچ کودکی در خیابان مشغول به کار نباشد.

تمرکز بهزیستی بر توانمندسازی خانواده‌های کودکان کار

مسعودی فرید با اشاره به حضور کودکان اتباع به عنوان کودکان کار و خیابان گفت: اگر اداره اتباع نتواند ساماندهی لازم را درباره کودکانی که مجوز حضور ندارند، انجام دهد فرایند کار ما دچار مشکل می شود، چون ظرفیت مرکزی که برای حضور موقت آنها داریم نهایتاً ۵۰ نفر است و ممکن است بچه‌هایی صبح تا شب داخل خیابان بمانند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: ما کودکان ایرانی و کسانی که اجازه اقامت در ایران دارند و به عنوان شهروند ایرانی شناخته می‌شوند را برای توانمند سازی اقتصادی در نظر داریم.

او افزود: درحالی که در همه جای دنیا کسی که غیرمجاز وارد کشور شده به اداره اتباع ارجاع داده می‌شود اما ما غربالگری اولیه را برای همه کودکان انجام می دهیم.

مسعودی فرید بیان کرد: مشکلی که قبلاً داشتیم این بود که به دلیل منابع مالی این توانمندسازی منجر به اشتغال نمی شد اما با رایزنی‌هایی که انجام دادیم توانستیم اعتبار خوبی را از سازمان برنامه و بودجه بگیریم و وزارت کشور هم کمکی اندک می‌کند تا بتوانیم فعالیت‌های بهتری انجام دهیم.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: ما باوجود اینکه اعتقاد راسخ داریم جای کودک در خیابان نیست اما ساماندهی کودکان کار به روش‌های ضربتی را هم قبول نداریم و هیچ وقت به صورت یکجا آنها را جمع نمی‌کنیم.

دستگیری چند باند کودکان کار

او با اشاره به برخورد با باندهایی که کودکان را مجبور به کار می‌کنند، گفت: چند باند که کودکان را به استثمار گرفته بودند و آنها را مجبور به کار کردن می‌کردند، شناسایی کردیم و با همکاری پلیس ناجا آنها را دستگیر و به شدت با آن‌ها برخورد شد. 

مسعودی فرید عنوان کرد: در حال حاضر 5 مرکز در تهران آماده کردیم که چند مرکز مختص به غربالگری است و چند مرکز برای نگه‌داری موقت کودکان کار درنظر گرفته شده است.

نحوه ساماندهی کودکان کار ایرانی و غیرایرانی

او افزود: کودکان کار ایرانی و غیرایرانی مجاز، پس از شناسایی با خانواده آنها تماس گرفته می‌شود و اگر گزارش‌های مددکاری نشان دهد خانواده‌ آنها می‌توانند مشغول به کار شوند برای آنها اشتغال زایی کرده و به سمت توانمند سازی خانواده پیش می‌رویم اما اگر هیچ راهی وجود نداشته باشد، برای کودکان کاری که بالای 15 سال هستند شغل مناسب همراه با تسهیلات ارائه می دهیم.

مسعودی فرید با اشاره به نحوه ساماندهی کودکان کار غیرایرانی گفت: کودکان کار غیرایرانی‌ که اجازه اقامت در کشور ندارند را بعد از غربالگری به مرکز ساماندهی که محیط دوستدار کودک است، می‌فرستیم و در این 3 هفته که آنجا هستند با همکاری سفارت خانه تکیفشان مشخص می‌شود.

او افزود: گزارش‌ هایی مددکاری نشان می‌دهد بسیاری از خانواده‌های افغان با هدف کار کردن در خیابان وارد کشور می‌شوند و به محض ورود به ایران، سرچهارراه ها مشغول به کار می‌شوند.

بار مهاجران افغان روی دوش بهزیستی قرار دارد

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: به نظر من سیاست‌های مهاجرپذیری کشور ما باید تغییر کند یعنی همانطور که کشورهای خارجی فقط درصورت ورود پول و سرمایه، بورسیه تحصیلی، شغل رسمی و.... اجازه ورود به کشورشان می‌دهند ما هم باید اینکار را کنیم تا بار آنهایی که با اهداف سیاحتی و زیارتی وارد کشور می‌شوند و در چهارراه‌ها مشغول به کار می‌شوند، روی دوش بهزیستی قرار نگیرد.

مردم به کودکان کار پول ندهند

مسعودی فرید در توصیه‌ای به مردم گفت: مردم به دلیل انسان دوستی و حس ترحمی که دارند به کودکان کار کمک می‌کنند اما باید آگاه باشند که کمک کردن آنها باعث استثمار بیشتر کودکان می‌شود برای مثال اگر ببیند کودک روزی 70 هزار تومان درآمد دارد او را محبور می‌کنند بیشتر کار کند تا به 100 هزار تومان برسد.

او افزود: انجمن دفاع از حقوق کودکان پژوهشی انجام داد که نشان می‌دهد فقط 3 درصد از سود زباله‌گردی به کودک می‌رسد و باقی آن در جیب پیمانکاران می‌رود بنابراین کمک کردن به کودکان هیچ تغییر در زندگی آنها ایجاد نمی‌کند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: بنابراین از مردم می خواهش می‌کنم از پول دادن به این کودکان جدا پرهیز کنند و اگر می‌خواهند کمکی کرده باشند برای آنها فقط خوراکی بخرند.

در حال تکمیل....

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بهزیستی خانواده زباله سرمایه کودکان معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور مشغول به کار مسعودی فرید کودکان کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۹۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال زنجان در نذر سلامت با قرارگاه جهادی الکفیل
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است